Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Omark
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Omark » 03 jan 2016, 19:42

FaraonTM je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Sve to što si nabrojao nema apsolutno nikakve veze sa igrom na terenu čovječe, umjesto da zovemo ono najbolje što imamo dok još možemo i dok nam igrači igraju koliko toliko u inostranstvu, on zove poluigrače iz naše lige.

I ovo je tema Rukometne reprezentacije BiH, nije tema ni Borac ni naša liga. Imaju teme predviđene za to.

Btw u ovoj ligi ima par perspektivnih igrača koji bi mogli postati vrlo dobri igrači.
po meni osim Toromanovica koji ima 32 godine i posvadjao se s selektorom i vrazalic ja ne vidim da neko moze unaprijediti nasu igru . Buric je prvi golman tu je ,ovcina krilo tu je prce ,terzic karacic,tarabocia,peric,malinovic,panic,savic,zulfic,buric ,vranjes ce biti tu to je najbolje sto imamo mozda je mogao Ereša iz ljubuskog pozvati jer nema vrazalica .ovo su ti nosioci igre a to sto nekog stavi iz prijedora ,konjuha ,vogosce to su 17-18 igraci koji ne kvare atmosferu i ponosni su sto su tu , zildjic ,halilbegovic ako bi bili 17-18 igraci oni se bune to im nije dovoljno . ni jedan trener nece raditi protiv sebe i da bas ne pozove klasu od igraca naravno ako nece kvariti atmosferu
Al' poenta je druže što su Ovčina, Karačić i Zulfić vrlo vrlo loši, za Prcea treba zamjena, za Burića treba kvalitetna zamjena u napadu. Za Burića na golu isto tako treba zamjena. Rukomet je sport gdje onaj ko je uslovno u početnom sastavu ne mora tako i završiti na kraju utakmice zbog toga što može odigrati loše a njegova zamjena odigrati bolje.

Ko je zamjena za katastrofalnog Ovčinu i ispodprosječnog Zulfića?

Ko je zamjena kada Prcea ne ide, ko je zamjena u fazi napada kada zatvore Burića?

Momci što se ne zovu itekako mogu unaprijediti našu igru al' na koncu konca sve je to džaba ako trener nije stručan a Marka to baš i nije. Sve što smo igrali dobro igrali smo na pojedinačni kvalitet i borbu za svaku loptu koja nas krasi od kako je Marković došao.

Ni Island mi nismo prošli zato što smo izgledali nešto pretjerano odlično nego zato što smo imali nezaustavljivog Prcea, fantastičnu borbu i povrede kod Islanda (Palmarson prije svih).

Al' to mora stati nekada, neće uvijek Prce zabiti 10 komada po meču, nećemo moći dobiti jače reprezentacije samo na borbu, treba tu i akcija, treba tu kvaliteta.
@FaraonTM :clap:

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 04 jan 2016, 00:31

@Faraon TM
apsolutno dijelim isto misljenje kao ti! :clap:

i jos bi dodao da je Markovicu jako neozbiljno i primitivno ovo prepucavanje po medijima ove njegove izjave gdje on hoce ustvari da kaze da je on bitniji od svakog igraca a ustvari naravno da nije!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 jan 2016, 00:42

Naši najbolji rukometaši će sjutra u Baru u 18 časova u trećem kontrolnom meču u sklopu priprema za EP odigrati meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine koja se priprema za kvalifikacione mečeve za SP sa Kosovom, Litvanijom i Slovačkom.

Bosanci su danas stigli na naše primorje, a protiv Crne Gore će nastupiti u najjačem sastavu, upravo kao i naša selekcija koja je konačno kompletna, tako da će Obradović već sjutra od starta izvesti tim koji će iznijeti najveći teret na EP u Poljskoj.
ljudi su već 14 dana na okupu , sa Alžirom igrali već 2 prijateljske utakmice , prvu pobijedili , a drugu minimalno izgubili ... ne vjerujem da će sutra biti TV prijenos , bar na TVCG nema u pregledu programa , zato u srijedu na BHTV1 u 19:05 direktan prijenos sa Kosova :thumbup:

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 04 jan 2016, 03:36

Izgleda ko propusti jedno okupljanje bude otpisan celica, grahovac i vrazalic. Mi litvaniju ne mozemo dobiti u gostima...
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 jan 2016, 11:42

Sta je po vama bolje??? Osramotiti se u ovim kvalama, i otpustiti marku, ili provuci se do baraza i nadati se dobrom zdrijebu i nekom cudu :o :o :o
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 jan 2016, 14:10

@ semirr
Sa Litvom smo vec kiksali u gostima (igrali nerijeseno)

@ esprit24 , drug ne trebamo se puno sikirati , ako se ne kvalifikujemo na dobitku smo jer Markovic odlazi , a ako uspijemo ni to nebi bilo lose jer bi jos jednom u nizu igrali u barazu i vjerovatno zavrsili kao sto smo i naucili... a poslije sa novim selektorom pokusati nesto vise napraviti...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 15:16

esprit24 je napisao/la:Sta je po vama bolje??? Osramotiti se u ovim kvalama, i otpustiti marku, ili provuci se do baraza i nadati se dobrom zdrijebu i nekom cudu :o :o :o
Ja sam već rekao da čisto sumnjam da ćemo doći do baraža jedino da nam bekovska linija "poludi" i da uđe sve što ispale prema golu pa da nekako dobijemo te Slovake.

Ako Slovaci prekosutra dobiju Litvaniju u gostima mislim da su nam šanse vrlo male, u ostalim kombinacijama bi mogli proći.

Što se tiče mog ličnog izbora mislim da Marka nema šta više da ponudi ovoj reprezentaciji, najviše bih volio da prođemo u baraž i da on dobije otkaz al' to je praktično nemoguće. I kada biram ipak biram da se plasiramo u taj baraž pa šta Bog dadne, ako prođemo odlično ako ispadnemo Marka dobija otkaz što je opet dobro.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 jan 2016, 16:33

Hariz Begić se vraća u BiH zbog povrede ...šta će sada Marka , morati će zvati Mikića , ako mu se dotični odazove :mrgreen: , logično bi bilo da pozove nekog mlađeg perspektivnog igrača , ali Marka ima svoj rezervni spisak ...

@ nešto kontam kakva li je situacija sa Stankom Sabljićem iz Zagreba (da ga makar pozove novi selektor) , od ova 3 naša pivota po meni je sigurno on bolji , a igra i u jačem klubu ...

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 04 jan 2016, 16:34

no rules je napisao/la:Hariz Begić se vraća u BiH zbog povrede ...šta će sada Marka , morati će zvati Mikića , ako mu se dotični odazove :mrgreen: , logično bi bilo da pozove nekog mlađeg perspektivnog igrača , ali Marka ima svoj rezervni spisak ...

@ nešto kontam kakva li je situacija sa Stankom Sabljićem iz Zagreba (da ga makar pozove novi selektor) , od ova 3 naša pivota po meni je sigurno on bolji , a igra i u jačem klubu ...
Moze kod Marke krilo igrat i Prce ako zatreba :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 16:35

Može može Prce, kad je mogao Malinović na SP-u mijenjati Vražalića može vala i Nikola uletiti umjesto Ovčine ako zatreba :lol:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 jan 2016, 16:39

I protiv Slovacke a i protiv Litve, na desnoj strani su mu se smjenjivali Panic i Malinovic :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 16:43

Ma dobro al' je Marka tu taktiku počeo primjenjivati na Svjetskom :D

Al' to ti je tako kad zoveš sve i svašta u reprezentaciju i kad uspiješ otjerati kvalitetnije igrače pa moraš miješati ostalim momcima pozicije.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 jan 2016, 17:33

Benjamin Burić: Tko kaže da ne osjeća sve naše probleme, sigurno laže

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši ispred sebe imaju četiri kvalifikacijske utakmice u jedanaest dana i moraju se u potpunosti fokusirati na njih jer prostor za popravni je posebno limitiran jesenskim remijem u Litvi.

Samo pobjednik skupine 1 ide u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, a jasno je kako u posljednjih pola godine, pa i više, atmosfera oko tima nije na željenoj razini. Sve to je potrebno staviti na stranu kako bi se uspješno izišlo na kraj s protivnicima pred kojima smo ipak objektivno favoriti.

– Tko kaže da ne osjeća makar u podsvijesti sve te probleme oko Saveza, izostanaka igrača, izbornika, sigurno laže, ustvrdio je naš prvi golman, Benjamin Burić.

– Problema oko saveza ima puno i to sigurno utječe na nas. Financijska situacija i nebriga oko reprezentacije sigurno je učinila svoje, dodao je.

Pojedinci su neozbiljni

Sve reprezentacije, nevezano pripremaju li se za kvalifikacije koje započinju ranije, ili za Europsko prvenstvo u Poljskoj (na programu od 15. do 31. siječnja), su svoje pripreme započele bar tjedan dana prije nove godine.

– Mi smo se okupili tek 2. siječnja. To je malo glupo, trebali smo iskoristiti više dana zajedničkog rada i uigravanja što je vrlo bitno. Ovako nemamo vremena. Ne znam o čemu se radi i zašto nismo imali dovoljno dana priprema, ali to svakako nije dobro. Sigurno će puno utjecati na igru, smatra Burić.

Jasno je kako je većina u našem taboru kivna na one koji su, bez pravog objašnjenja, neodazivanjem u tim između ostalog okrenuli leđa i svojim suigračima.

– Zaista je neozbiljno to da se neki igraju s reprezentacijom i dolaze ili odlaze iz nje kad hoće. Kad se dođe u reprezentaciju treba sve ostaviti iza leđa jer nitko od nas tu ne igra za trenera ili ljude oko Saveza, poručio je Burić.

Pozitivna strana trenutačne situacije oko izabranika Dragana Markovića je da su pojedinačno vjerojatno na jedno okupljanje A tima stigli u najboljoj formi kroz posljednjih godinu dana. To je adut koji nam u misli može utisnuti optimizam.

– Imamo igrače koji su u formi i to je super, ova generacija je svakako odlična, puno je tu kvalitete i rukometaša koji u svojim klubovima igraju zapažene role.

Očekujem da to pokažemo i u nastavku kvalifikacije, ali mi je i sad najviše žao što to nismo uradili u prethodnim kvalifikacijama za EP u Poljskoj, odnosno u mečevima s Bjelorusijom i Danskom, prisjetila se“jedinica” bh. tima.

Slovačka je i dalje glavni konkurent

U kolektivnim sportovima međutim forma pojedinaca ni slučajno nije jamstvo uspjeha. Naš desni vanjski Dejan Malinović je u razgovoru za *******list prije par dana kazao da “utakmice više pobjeđujemo na račun pojedinačne kvalitete, manje timske igre”.

– Ne znam, osobno se nadam da ipak dobivamo na timsku kvalitetu, ne individualnu.
Ne kaže se slučajno da je u “sportu teren jedino pravo mjerilo”, pa će naši rukometaši imati štošta dokazati u predstojeća četiri kvalifikacijska ogleda.

– Nikad nikoga ne treba podcijeniti, pa tako ni mi ne smijemo Kosovo, kazao je kratko Burić o dvomeču s protivnikom od kojeg svi ipak očekuju sigurna 4 boda.

Ipak jasno je kako su glavni konkurenti i dalje Slovačka i Litva…

– Litva je stvarno super ekipa, nama posebno i tradicionalno nezgodna, ali u ovom trenutku nam je i dalje Slovačka glavni konkurent jer njima idemo u goste. Naravno, najbolja opcija bi bila da u sljedeća dva kola Slovačka i Litva u međusobnim susretima upišu po pobjedu jer bi nam to onda dosta olakšalo put do prvog mjesta, zaključio je Benjamin Burić.

Klupski rastanak sa Senjaminom?

Burić je nedavno potpisao ugovor na dvije godine s njemačkim Wetzlarom (novi angažman započinje od ljeta 2016.) i stigao do najjače svjetske lige, sna svakog sportaša koji se bavi rukometom.

– Prezadovoljan sam, potpisali smo ugovor na obostrano zadovoljstvo. Francuska i Njemačka su za mene jedine dvije stvarno kvalitetne lige, sve druge imaju samo po jedan – dva kluba,dok su ostali dosta slabiji.

Uvijek mi je želja bila igrati u Bundesligi jer tamo je svaka utakmica derbi. Svaki vikend puna dvorana. Siguran sam da ću dodatno napredovati, ushićen je Benjamin koji je dosad uvijek kroz karijeru igrao zajedno s bratom Senjaminom.

Ovoga puta kao da su najbliže klupskom rastanku…

– Neću reći da i dalje nećemo igrati zajedno jer sve su opcije otvorene za Senjamina. Znat ćemo do kraja siječnja gdje će on.

Golmani su svijetle točke Gorenja

Benjamina Burića sigurno očekuje još jedna klupska polusezona u slovenskom Gorenju gdje će nastupati do kraja ove natjecateljske godine.
– Gorenje je ispalo iz svih natjecanja osim lige.

Dobili smo novog trenera Marka Šibila i pokušat ćemo osvojiti titulu prvaka iako je u prethodnih nekoliko derbija s Celjem naš najveći rival bio dosta uspješniji, svjestan je Benjamin koji ipak može biti zadovoljan vlastitim statusom.

– Osobno sam super zadovoljan svojom formom, svi ističu da su svijetle točke Gorenja upravo golmani i nadam se da ću takvu formu nastaviti i u reprezentaciji.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jan 2016, 18:54

U koliko je vcrs utakmica?
BosnaE

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 04 jan 2016, 18:54

utakmica je pocela u 18, ima li neko da prati rezultat i gdje se moze pratiti?

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 04 jan 2016, 19:29

CG-BiH 30-26
Buric 5 golova najefikasniji kod nas .
BosnaE

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 19:42

Ništa neočekivano.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 jan 2016, 20:55

Sad mi javlja jedan nas reprezentativac da je atmosfera medju ekipom odlicna, Marka je koristio Terzu maksimalno :bih:

High

Post Postao/la High » 04 jan 2016, 20:58

Slovaci će biti prvi, mi drugi ili čak treći. Draganu Trbosjeku uručiti mesnati otkaz.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2016, 20:58

esprit24 je napisao/la:Sad mi javlja jedan nas reprezentativac da je atmosfera medju ekipom odlicna, Marka je koristio Terzu maksimalno :bih:
U defanzivi pretpostavljam?

Izostankom Vranješa sav teret odbrane će pasti na Mirsada.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.