champions1921 je napisao/la:@rodjak
Pa ako je ta raznolikost uslovljena nacionalnim predznacima koje si nabrojao onda ne znam sa cim drugim da povezem nego sa nacionalizmom.. Kada kazes "Bosnjacki, Srpski, Hrvatski klubovi" to jedino moze aludirati na nacionalnu netrpeljivost koja je glavni uzrok unistenja svega u ovoj drzavi pa tako i sporta..
Sa ostatkom tvog posta bi se slozio iako je poprilicno nerealno u skorije vrijeme ocekivati da bi moglo biti ostvarivo bilo sta od toga sto si nabrojao (jaki sponzori, ozbiljnija ulaganja u infrastrukturu, pokrivanje svih utakmica tv kamerama).
Ma moze to i bez nacionalizma.Ako neko hoce da mu je njegov klub iskljucivo srpski ili hrvatski ili pak bosnjacki ili nesvrstan

,nemam nista potiv,neka prave sebi klub kakav god zele.Problem je sto taj nacionalni predznak pogresno shvataju njihvoi, navijaci pa tako misle da ako vrijedjaju i omalovazavaju druge i drugacije klubove da su veliki navijaci svoga kluba.Treba imati odnos ko prije rata kada su recimo u istom gradu ,u istoj firmi radli ljudi koji su navijali recimo za CZ,Dinamo,Partizan,Hajduk,Velez,Zelju ...,bilo je normalno one fine zayebancije(bez nacionalizma) a svako je bio veliki navijac svoga kluba.Svak je svakoga postovo,ali kad su bile utakmice na razlicitim tribinama.Ja sam iso u Split na utakmicu jednom sa prijateljem koji je zadrti Hajdukovac,ali je ipak sjedio sa nama na nasoj tribini iako je svak znao da za Hajduk navija.Ja postujem sve timove bilo da su srpski, hrvatski,bosnjacki,nenacionalni itd,samo ako ne nanose stetu mome klubu neopravdano i koji ne nanose stetu mojoj drzavi.
Ovo gore nisam rekao da se moze odmah uraditi,ali savez treba napraviti pla pa za recimo 5-6 godina da to bude cilj i da se sve radi u tom pravcu.Najgore je sto oni nemaju nikakav plan,nego pustili vodu da tece kako tece a oni ne mrdaju qrcem

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA