Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rodjak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la rodjak » 07 avg 2014, 16:34

Buu je napisao/la:Mala ispravka, raja tu stalno grijesi. Koliko god bili slicnog kvaliteta, ali u BiH ima jedan velikan to je Željo, pa onda idu bivši prvoligaši ex-yu lige, novi klubovi koji počinju pisati finu priču(Široki, Zrinjski) i ima još ova sitna buranija Travnik, Olimpic, Zvijezda...

Stvarno to nije toliko teško zapamtiti.
yebote kako to zaboravih reci. :o Velikan Zeljo ja MU za ostalu buraniju od klubova.Fino je vidjeti da imamo i jedan "MU" u nasoj ligi :clap:

@champions 1921. Nisam mislio na nacionalizam nego na tu raznolikost i navijaca i klubova(koji druge lige nemaju,ne znam kako si to odmah spojio sa nacionalizmom :crazy: )Naravno da nacionalizmu nema mjesta na nasim stadionima.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 16:37

champions1921 je napisao/la:Haj nek sam cuo da je nacionalizam faktor koji nas fudbal cini zanimljivijim u odnosu na regiju :crazy:
Pa to je tako, naša liga ti je ustvari mini regionalna liga koja se sastoji od klubova sa različitim "predznacima" čitaj pripadnosti naroda, jer da nema recimo Širokog, Borca i Zrinjskog tribine koje su i onako prazne bili još praznije jer vazda na ove tekme dođu oni radikalni navijači da mogu "yebat mamu onim anamo". Zamisli da ti se u ligi takmiče Željo, Sarajevo, Travnik, Sloboda, Čelik, Velež, Olimpic i Zvijezda. Na svega par utakmica bi bile punije tribine ostalo sve bi bilo sablasno kao što je i danas na tekmama protiv tih klubova. Protiv Širokog i Borca recimo imaš kud i kamo bolju posjetu što je pozitivno, a negativno je to da ta posjeta nije uzrokovana fudbalom nego nečim "drugim".
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 avg 2014, 16:38

@rodjak - Ne mozes rec za Srbiju da su im sve srpski klubovi u prvoj ligi :mrgreen:

Ova nacionalna opredjeljenja bi se mogla pozitivno iskoristiti zbog dodatnog naboja, ali je problem sto te nacionalne podjele uvijek izazovu sve ono negativno. Da netko kaze ono 'idemo dobiti te srbe', da se navijaci tako malo dignu, napune stadion, fino navijaju protiv sportskih protivnika i da sve normalno zavrsi to bi onda bila neka pozitiva. Prakticki u drzavi imas medjunarodno natjecanje, al kad to uvijek izazove tuce, razbijene glave, popaljene zastave, je*ane ustaske, cetnicke i balinske majke i slicno, da ne nabrajam dalje. Mozda za nekih 100 godina nasi praunuci budu uzivali u onom sto mi zelimo sad. Al mozda.

mravojed
Kontakt:

Post Postao/la mravojed » 07 avg 2014, 16:39

nacionalizam je i stvorio derbi u mostaru , kao i derbi slavija-sarajevo , slavija -zeljo i td jako zanimljiva liga --

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 avg 2014, 16:45

@rodjak
Pa ako je ta raznolikost uslovljena nacionalnim predznacima koje si nabrojao onda ne znam sa cim drugim da povezem nego sa nacionalizmom.. Kada kazes "Bosnjacki, Srpski, Hrvatski klubovi" to jedino moze aludirati na nacionalnu netrpeljivost koja je glavni uzrok unistenja svega u ovoj drzavi pa tako i sporta..

Sa ostatkom tvog posta bi se slozio iako je poprilicno nerealno u skorije vrijeme ocekivati da bi moglo biti ostvarivo bilo sta od toga sto si nabrojao (jaki sponzori, ozbiljnija ulaganja u infrastrukturu, pokrivanje svih utakmica tv kamerama).
BUDI ŽELJO !!!

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 07 avg 2014, 16:45

Liga BiH je jedina koja u sebi ima "hrvatske" i "srpske" klubove, znaci nisu bosasnsko-hercegovacki klubovi nego hrvatski i srpski tj. u jednoj drazvi klubovi drugo-nacionalni. Da mi je znati da slucajno u njemackoj ligi nema neki francuski klub, ili u Francuskoj - holandski, mozda u bugarskoj - makedonski ...itd. Samo kod nasih brojaca krvnih zrnaca i samo proglasenih "drzava" tj. entiteta.

U Francuskoj ima pun vrag marokanaca, alziraca, iz afrike ...itd. pa nigdje nema "marokanski" PSG, ili "alzirski" Lyon.

P.S. Samo mi je drago da se Sarajevo, Zeljeznicar, Velez, Celik, Sloboda i ostali nikad nisu izjasnili kao "bosnjacki" jer nisu kompleskasi kao neki.

I onda mi pricamo o ligi 10, a ovi iz RS bi odrede broj "srpkih" i to fiksno da vjecno budu tu.... :crazy:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 avg 2014, 16:57

A sta je pogresno u tome da se klub zove kako se zvao i prije bivse SFRJ?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

pile87
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 07 avg 2014, 17:05

Meni su gori ovi sto se zovu kako se zovu od 1945 oni su ujedno i najgori
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 avg 2014, 17:20

champions1921 je napisao/la:@rodjak
Pa ako je ta raznolikost uslovljena nacionalnim predznacima koje si nabrojao onda ne znam sa cim drugim da povezem nego sa nacionalizmom.. Kada kazes "Bosnjacki, Srpski, Hrvatski klubovi" to jedino moze aludirati na nacionalnu netrpeljivost koja je glavni uzrok unistenja svega u ovoj drzavi pa tako i sporta..

Sa ostatkom tvog posta bi se slozio iako je poprilicno nerealno u skorije vrijeme ocekivati da bi moglo biti ostvarivo bilo sta od toga sto si nabrojao (jaki sponzori, ozbiljnija ulaganja u infrastrukturu, pokrivanje svih utakmica tv kamerama).
Ma moze to i bez nacionalizma.Ako neko hoce da mu je njegov klub iskljucivo srpski ili hrvatski ili pak bosnjacki ili nesvrstan :) ,nemam nista potiv,neka prave sebi klub kakav god zele.Problem je sto taj nacionalni predznak pogresno shvataju njihvoi, navijaci pa tako misle da ako vrijedjaju i omalovazavaju druge i drugacije klubove da su veliki navijaci svoga kluba.Treba imati odnos ko prije rata kada su recimo u istom gradu ,u istoj firmi radli ljudi koji su navijali recimo za CZ,Dinamo,Partizan,Hajduk,Velez,Zelju ...,bilo je normalno one fine zayebancije(bez nacionalizma) a svako je bio veliki navijac svoga kluba.Svak je svakoga postovo,ali kad su bile utakmice na razlicitim tribinama.Ja sam iso u Split na utakmicu jednom sa prijateljem koji je zadrti Hajdukovac,ali je ipak sjedio sa nama na nasoj tribini iako je svak znao da za Hajduk navija.Ja postujem sve timove bilo da su srpski, hrvatski,bosnjacki,nenacionalni itd,samo ako ne nanose stetu mome klubu neopravdano i koji ne nanose stetu mojoj drzavi.

Ovo gore nisam rekao da se moze odmah uraditi,ali savez treba napraviti pla pa za recimo 5-6 godina da to bude cilj i da se sve radi u tom pravcu.Najgore je sto oni nemaju nikakav plan,nego pustili vodu da tece kako tece a oni ne mrdaju qrcem :yawn:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

terabajt
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 07 avg 2014, 17:27

pile87 je napisao/la:Meni su gori ovi sto se zovu kako se zovu od 1945 oni su ujedno i najgori
:urnebes: :urnebes:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 17:29

Lillard je napisao/la:A sta je pogresno u tome da se klub zove kako se zvao i prije bivse SFRJ?
Nije pogrešno ali je u najmanju ruku smiješno. Što li se recimo AC Milan ne zove danas Milano kako se zvao prije SFRJ i kada mu je to ime dao zločinac Musolini? :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 avg 2014, 17:37

FaraonTM je napisao/la:
Lillard je napisao/la:A sta je pogresno u tome da se klub zove kako se zvao i prije bivse SFRJ?
Nije pogrešno ali je u najmanju ruku smiješno. Što li se recimo AC Milan ne zove danas Milano kako se zvao prije SFRJ i kada mu je to ime dao zločinac Musolini? :)
A nisam upratio. O kojem imenu koji je dao neki ovdasnji zlocinac se radi? :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 avg 2014, 17:52

a jesu i meni smijesni oni prefiksi...hajd Siroki jos nije imao bosnjaka u timu 100%, a mislim da nije ni srbina..al imali su drugih stranaca, pa bolje onda katolicki sportski klub Siroki a ne hrvatski..

sta hrvatski? samo hrvati igraju u njemu, sto u Zrinjskom nije slucaj, ili samo hrvati mogu navijat za njega? sta je onda u pitanju pa hrvatski, da igra hrvatsku ligu a smjesten u BiH pa hajd ...nego smijesni su im ti prefiksi, al imali su Hrvati tih ispada metar i sa jezikom i drugim glupostima...valjda je Zrinjski mostarski klub u kojem nema ko nije igrao i hrvati i srbi i bosnjaci i stranci itd itd...jednostavno mi nije jasna ta potreba za nekim naglasavanjima i po meni je to neukusno i pretjerano...

u startu se deklarises kao diskriminatorski klub, ko sto rekoh sta to znaci da samo odredjeni ljudi mogu igrati i smiju podrzavati taj klub? to je po meni malo fasisticki al hajd...gradi identitet na drugi nacin
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 17:58

Signore je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
A nisam upratio. O kojem imenu koji je dao neki ovdasnji zlocinac se radi? :mrgreen:
Pa ne mogu sa sigurnošću reći ali pretpostavljam da su imali veze sa NDH, čak su i igrali u njihovoj ligi. Znamo šta je bila NDH i kakva je to tvorevina, a znamo i zašto je SFRJ branila rad takvim klubovima, yebiga ne mogu se prešutjeti neke stvari.

Al' nije to sportska tema, tako da ne bih o tome više.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 avg 2014, 18:08

FaraonTM je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Haj nek sam cuo da je nacionalizam faktor koji nas fudbal cini zanimljivijim u odnosu na regiju :crazy:
Pa to je tako, naša liga ti je ustvari mini regionalna liga koja se sastoji od klubova sa različitim "predznacima" čitaj pripadnosti naroda, jer da nema recimo Širokog, Borca i Zrinjskog tribine koje su i onako prazne bili još praznije jer vazda na ove tekme dođu oni radikalni navijači da mogu "yebat mamu onim anamo". Zamisli da ti se u ligi takmiče Željo, Sarajevo, Travnik, Sloboda, Čelik, Velež, Olimpic i Zvijezda. Na svega par utakmica bi bile punije tribine ostalo sve bi bilo sablasno kao što je i danas na tekmama protiv tih klubova. Protiv Širokog i Borca recimo imaš kud i kamo bolju posjetu što je pozitivno, a negativno je to da ta posjeta nije uzrokovana fudbalom nego nečim "drugim".
Nebi se ja bas slozio da je na nekim tekmama posjeta bolja zato sto klubovi dolaze iz sredina u kojima vecinu cine ljudi druge nacije.. Dokaz je da recimo protiv Borca iz BL bude duplo vise raje nego protiv, recimo, Mladosti ili Radnika a i jedni i drugi dolaze iz sredina gdje su navijaci orjentisani kako vec jesu.. Istu usporedbu mozemo primjeniti i kada su recimo Siroki i Zrinjski u pitanju u odnosu na druge "Hrvatske" klubove.. Kvalitet i neizvjesnost utakmica je najbolja pozivnica publici bez obzira sto to uvijek tako ne izgleda i upravo iz tog razloga je potrebno pod hitno skratiti ligu, po meni, na 10 klubova i na taj nacin ce liga automatski biti kvalitetnija i privlacice vise ljudi na utakmice..
BUDI ŽELJO !!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 avg 2014, 18:11

Malo prelistaj povijest, a ne bubaj tu. Zna se zasto su ga tadasnji vodeci ljudi nazvali tako... Na stranu zlocinacka tvorevina, ali ona je bila priznata od strane FIFE.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 18:15

champions1921 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Nebi se ja bas slozio da je na nekim tekmama posjeta bolja zato sto klubovi dolaze iz sredina u kojima vecinu cine ljudi druge nacije.. Dokaz je da recimo protiv Borca iz BL bude duplo vise raje nego protiv, recimo, Mladosti ili Radnika a i jedni i drugi dolaze iz sredina gdje su navijaci orjentisani kako vec jesu.. Istu usporedbu mozemo primjeniti i kada su recimo Siroki i Zrinjski u pitanju u odnosu na druge "Hrvatske" klubove.. Kvalitet i neizvjesnost utakmica je najbolja pozivnica publici bez obzira sto to uvijek tako ne izgleda i upravo iz tog razloga je potrebno pod hitno skratiti ligu, po meni, na 10 klubova i na taj nacin ce liga automatski biti kvalitetnija i privlacice vise ljudi na utakmice..
To ti je samo zato što Borac, Zrinjski, Široki, Slavija imaju neku organizovanu navijačku skupinu, pa to ljude privuče da dođu na utakmicu da se malo preyebavaju. Mladost, Radnik, Vitez nemaju neku veću (bolje reći radikalniju) skupinu i zato se posjeta na njihovim tekmama izjednači sa posjeta protiv lupam Travnika i Zvijezde.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 18:26

Lillard je napisao/la:Malo prelistaj povijest, a ne bubaj tu. Zna se zasto su ga tadasnji vodeci ljudi nazvali tako... Na stranu zlocinacka tvorevina, ali ona je bila priznata od strane FIFE.
Šta ću bolan listati, pa svako gdje ste i šta ste bili do 1945-e, a i svako zna što vam je bio zabranjen rad samo vi udarate nekakvu vašu demagogiju. Meni lično ne smeta ime HŠK Zrinjski, što se meni lično tiče možete se zvati Hrvatski nogometni klub Hrvatskog Mostara Zrinjski (HNKHMŽ) meni je drago da ste tu jer su utakmice sa vama uvijek zanimljive, samo nemojte pričati nekakve priče o demokratiji i sličnim srranjima ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 avg 2014, 18:29

FaraonTM je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Malo prelistaj povijest, a ne bubaj tu. Zna se zasto su ga tadasnji vodeci ljudi nazvali tako... Na stranu zlocinacka tvorevina, ali ona je bila priznata od strane FIFE.
Šta ću bolan listati, pa svako gdje ste i šta ste bili do 1945-e, a i svako zna što vam je bio zabranjen rad samo vi udarate nekakvu vašu demagogiju. Meni lično ne smeta ime HŠK Zrinjski, što se meni lično tiče možete se zvati Hrvatski nogometni klub Hrvatskog Mostara Zrinjski (HNKHMŽ) meni je drago da ste tu jer su utakmice sa vama uvijek zanimljive.
O cemu ti bola? Ja ti kazem prelistaj povijest, znas li uopce kad je klub promijenio ime? Kakve paralele vuces s Italijom svega ti...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 avg 2014, 18:35

Lillard je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Šta ću bolan listati, pa svako gdje ste i šta ste bili do 1945-e, a i svako zna što vam je bio zabranjen rad samo vi udarate nekakvu vašu demagogiju. Meni lično ne smeta ime HŠK Zrinjski, što se meni lično tiče možete se zvati Hrvatski nogometni klub Hrvatskog Mostara Zrinjski (HNKHMŽ) meni je drago da ste tu jer su utakmice sa vama uvijek zanimljive.
O cemu ti bola? Ja ti kazem prelistaj povijest, znas li uopce kad je klub promijenio ime? Kakve paralele vuces s Italijom svega ti...
E nemoj se praviti veća budala nego što jesi :)

Jedino što znam da je moj klub uvijek bio klub svih dobrih ljudi bilo koje vjere, nacije, rase i ostalih gluposti po čemu se kao ljudi razlikuju :puke: za razliku od nekih drugih a ti i dalje vjeruj i propovjedaj svoju verziju priče o majorizaciji i nepravednim zabranama ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.