Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

robery20
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la robery20 » 20 jul 2013, 23:07

kokuz je napisao/la:
robery20 je napisao/la:de ti meni to prevedi fino,ako ti nije mrsko kao google translate-u??
Iako izgleda da je Mirza izvan rotacije, Mazzeo ga vidi u igri kao "tip igrača koji može odmah djelovati u napadu, te raširiti igru ako timu baš ne ide dobro ofanzivno" ili ako povrede limituju igrače na njegovim pozicijama
HVALA :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 jul 2013, 16:07

od danas i Mirza ima twitter profil ;)
https://twitter.com/Teletovic33
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 jul 2013, 16:11

Ma ovi treneri u NBA su retardi majke mi. Mnogi igraca ode iz nekog kluba a nisu ni dobili pravu priliku da se pokazu.

Ti ako u 82 utakmice sezone nemozes barem 5 utakmica zaredom dati jednom igracu 20+ minuta da pokaze da zna,ti si retard brate. Koji ce qrac on pokazati a 5-6 minuta igre??
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 jul 2013, 00:35

Vlasnik Brooklyna poručio: Teletoviću više minuta da pokaže da zna

Brooklyn Nets i njihov vlasnik Mihail Prohorov ozbiljno se pripremaju za novu sezonu, a dovođenje tri velike zvijezde koje su već osvajale NBA prsten – Kevina Garnetta, Paula Piercea i Jasona Terryja naslućuje i šampionske ambicije.

Takve je namjere kluba u kojem igra i bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović potvrdio i Billy King, generalni menadžer Netsa.

„Trojac igrača sa sobom ne donosi samo dobru košarku nego i znanje, iskustvo, čvrstinu. Najveća stvar za nas kao organizaciju je to što sada imamo tim koji može ići na prvo mjesto. To je naš cilj – osvojiti prvenstvo“, potvrdio je King.

Kevin Garnett spremno je prihvatio priliku zaigrati za Brooklyn Netse, poručujući kako „jedva čeka da sezona počne“.

„Nemamo sujeta, nego želimo biti jedan od onih timova čiji je izazov natjecati se u Istočnoj konferenciji i nadam se za NBA prvaka“, najavljuje i Paul Pierce.

O tome da će Mirza Teletović igrati važnu ulogu u Netsima, uz brojne pohvale, govori i trener Jason Kidd.

„Mirza može razvući nečiju obranu, ima dobar šut i igra iznimno snažnu košarku. Igrače koje smo predstavili jako su važni, ali važni su i ostali igrači. Imamo dobar tim, a Mirza može naučiti mnogo od novih igrača jer oni znaju kako pobjeđivati“, ocijenio je Kidd, uz podsjećanje kako je radna etika Netsovih pojačanja sjajna zbog čega „i jesu tako dobri“.

Niti vlasnik kluba Mihail Prohorov nije štedio komplimente na račun glavne zvijezde bh. reprezentacije, ali i primijetio kako je „prva godina u Brooklynu za njega bila teška, zbog čega je bio frustriran“.

„Siguran sam da će uz trenera Jasona Kidda dobiti potrebnu minutažu i pokazati nam svoje pravo znanje“, nada se Prohorov.
„On ima odličan šut, ali ujedno je bolji igrač nego samo dobar pucač trica. Kada se vrati želim da dopuni Garnetta i Pierca i omogući treneru da uvede drugačiju postavu. Nadam se da će igrati dobro za svoju zemlju, a kada se vrati da bude spreman za nas“, rekao je King.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 jul 2013, 00:37

prošao je period adaptacije na život i košarku u NBA, još će sada imati EP da tempira formu, a onda još i dodatne pripreme sa Netsima .. uopšte ne sumnjam u Mirzu, al' sumnjam u ove glavonje iz Netsa, ma koliko govorili da će Mirza igrati

jedva čekam početak sezone za koju i ne znam kad počinje :lol:

NON MOLLARE MAI

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 23 jul 2013, 00:38

JTS je napisao/la:prošao je period adaptacije na život i košarku u NBA, još će sada imati EP da tempira formu, a onda još i dodatne pripreme sa Netsima .. uopšte ne sumnjam u Mirzu, al' sumnjam u ove glavonje iz Netsa, ma koliko govorili da će Mirza igrati

U novembru pocinje :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 23 jul 2013, 00:46

Yucca je napisao/la:
JTS je napisao/la:prošao je period adaptacije na život i košarku u NBA, još će sada imati EP da tempira formu, a onda još i dodatne pripreme sa Netsima .. uopšte ne sumnjam u Mirzu, al' sumnjam u ove glavonje iz Netsa, ma koliko govorili da će Mirza igrati

U novembru pocinje :D

NON MOLLARE MAI

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 jul 2013, 16:45

Kad u novembru opet zivne ova tema..ima da do decembra 1000 stranica bude :D

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 26 jul 2013, 22:14

izgleda da će Alan Anderson potpisati za Netse .. to nema veze s Mirzom i njegovom pozicijom? :D

NON MOLLARE MAI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2013, 22:36

JTS je napisao/la:izgleda da će Alan Anderson potpisati za Netse .. to nema veze s Mirzom i njegovom pozicijom? :D

poz 2,3.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 26 jul 2013, 22:42

JTS je napisao/la:izgleda da će Alan Anderson potpisati za Netse .. to nema veze s Mirzom i njegovom pozicijom? :D
Ima veze... trebalo bi da sada Kirilenko dobija i više minuta u small ball postavi gdje će igrati 4, a Anderson 3...
Nadam se da će se desiti neki trejd u kom će biti uključen Mirza, jer je roster prenakrcan...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jul 2013, 22:57

kokuz je napisao/la:
Ima veze... trebalo bi da sada Kirilenko dobija i više minuta u small ball postavi gdje će igrati 4, a Anderson 3...
Nadam se da će se desiti neki trejd u kom će biti uključen Mirza, jer je roster prenakrcan...
Nema to nikakve veze i nemoj pisati bez uporista.BKN nece preferirati 'small ball' sve do PO sigurno i duela sa MIA,ako ga bude.Sve druge vodece ekipe Istoka,takodje,ne igraju 'small ball' (IND,CHI),dok i Woodson kod NYK govori da razmislja o vracanju Mela na SF.Nema sanse da Kirilenko igra mnogo na PF,osim u pomenutom match up-u(mada mi je i tada upitno),jer bi to znacilo da ili Garnett ili Lopez znacajne minute sjede na klupi. ;)

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 jul 2013, 02:55

NEZALAGANJE je napisao/la: Nema to nikakve veze i nemoj pisati bez uporista.BKN nece preferirati 'small ball' sve do PO sigurno i duela sa MIA,ako ga bude.Sve druge vodece ekipe Istoka,takodje,ne igraju 'small ball' (IND,CHI),dok i Woodson kod NYK govori da razmislja o vracanju Mela na SF.Nema sanse da Kirilenko igra mnogo na PF,osim u pomenutom match up-u(mada mi je i tada upitno),jer bi to znacilo da ili Garnett ili Lopez znacajne minute sjede na klupi. ;)
Napisao sam da će imati više minuta na small ball, a to znači kada bude igrao, a kada to ne znaš ni ti ni ja...
Jer da nisu doveli Andersona, Kirilenko bi mogao igrati small ball samo kada je Pierce u igri, jer oni nemaju drugog SF-a, a sada ima tu dodatnu opciju da igraju small ball i bez Piercea u igri, što je i više nego očigledno...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 jul 2013, 07:48

kokuz je napisao/la:

baš prenakrcan,anderson je solidan igrač koji može mijenjati johnsona i piercea

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2013, 15:58

kokuz je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Nema to nikakve veze i nemoj pisati bez uporista.BKN nece preferirati 'small ball' sve do PO sigurno i duela sa MIA,ako ga bude.Sve druge vodece ekipe Istoka,takodje,ne igraju 'small ball' (IND,CHI),dok i Woodson kod NYK govori da razmislja o vracanju Mela na SF.Nema sanse da Kirilenko igra mnogo na PF,osim u pomenutom match up-u(mada mi je i tada upitno),jer bi to znacilo da ili Garnett ili Lopez znacajne minute sjede na klupi. ;)
Napisao sam da će imati više minuta na small ball, a to znači kada bude igrao, a kada to ne znaš ni ti ni ja...
Jer da nisu doveli Andersona, Kirilenko bi mogao igrati small ball samo kada je Pierce u igri, jer oni nemaju drugog SF-a, a sada ima tu dodatnu opciju da igraju small ball i bez Piercea u igri, što je i više nego očigledno...
Ne,ti si napisao da ce se potpisivanje Andersona odraziti na Mirzine minute sto nema apsolutno nikakve veze i to sam ti objasnio i u prethodnom mom postu.Znaci, jedina ekipa na Istoku kojoj je 'small ball' najjace oruzje je MIA,sto ce reci da ce BKN uglavnom igrati s 'normalnom' postavom i rotacijama i to se itekako zna,jer je i Kidd nedavno pricao o tome.Kirilenko ce biti klasicni back up Pierceu,a Andersonu slijedi borba na SG iza Johnsona i Terrya.Fakticki je covjek,'osigurac',ukoliko se neko povrijedi,a to nije iskljuceno s obzirom na godine ekipe...Ne bi bio ni doveden da se Shengelia nije povrijedio i da mu ne slijedi duza pauza.Zato im je trebao neko ko moze igrati SG/SF... ;)Usput,kad BKN bude igrao 'small ball',a svi su zdravi,nema sanse da Pierce sjedi nekome na klupi,osim ako nije totalno los,u sta sumnjam,jer teret nije na njemu u ovoj ekipi...

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 jul 2013, 16:01

NEZALAGANJE je napisao/la:
kokuz je napisao/la:
Ne,ti si napisao da ce se potpisivanje Andersona odraziti na Mirzine minute sto nema apsolutno nikakve veze i to sam ti objasnio i u prethodnom mom postu.Znaci, jedina ekipa na Istoku kojoj je 'small ball' najjace oruzje je MIA,sto ce reci da ce BKN uglavnom igrati s 'normalnom' postavom i rotacijama i to se itekako zna,jer je i Kidd nedavno pricao o tome.Kirilenko ce biti klasicni back up Pierceu,a Andersonu slijedi borba na SG iza Johnsona i Terrya.Fakticki je covjek,'osigurac',ukoliko se neko povrijedi,a to nije iskljuceno s obzirom na godine ekipe...Ne bi bio ni doveden da se Shengelia nije povrijedio i da mu ne slijedi duza pauza.Zato im je trebao neko ko moze igrati SG/SF... ;)Usput,kad BKN bude igrao 'small ball',a svi su zdravi,nema sanse da Pierce sjedi nekome na klupi,osim ako nije totalno los,u sta sumnjam,jer teret nije na njemu u ovoj ekipi...

Mislis da ce kirilenko igrati maksimalno 15-tak minuta?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2013, 16:08

Ne,igrace ce oko 20+ minuta,zavisno od njegove produktivnosti,jer nema potrebe da Pierce igra vise od 28min u RS....Ista stvar i sa Garnettom...Jos jedna stvar,njihov 'small ball' sa Kirilenkom i Pierceom mozda izgleda dobro defanzivno,ali ce ofanzivno opet imati problema sa spaceingom,sobzirom da ni jedan ni drugi nisu prevelika prijetnja u sutu za 3p....

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 jul 2013, 16:18

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne,igrace ce oko 20+ minuta,zavisno od njegove produktivnosti,jer nema potrebe da Pierce igra vise od 28min u RS....Ista stvar i sa Garnettom...Jos jedna stvar,njihov 'small ball' sa Kirilenkom i Pierceom mozda izgleda dobro defanzivno,ali ce ofanzivno opet imati problema sa spaceingom,sobzirom da ni jedan ni drugi nisu prevelika prijetnja u sutu za 3p....

Vidicemo,Pierce Nike prevelika prijetnja?,preko 140 trojki postigao u prosloj sezoni,peti svih vremena u postignutim trojkama

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 jul 2013, 16:24

filip13 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ne,igrace ce oko 20+ minuta,zavisno od njegove produktivnosti,jer nema potrebe da Pierce igra vise od 28min u RS....Ista stvar i sa Garnettom...Jos jedna stvar,njihov 'small ball' sa Kirilenkom i Pierceom mozda izgleda dobro defanzivno,ali ce ofanzivno opet imati problema sa spaceingom,sobzirom da ni jedan ni drugi nisu prevelika prijetnja u sutu za 3p....

Vidicemo,Pierce Nike prevelika prijetnja?,preko 140 trojki postigao u prosloj sezoni,peti svih vremena u postignutim trojkama
Jedno je kad ti imas loptu u rukama i kreiras,a sasvim drugo kad se od tebe ocekuje da budes spot up suter u 'small ball-u'.On nije prevelika prijatnja u takvim situacijama,a pogledaj mu i sut za 3p u ovogodisnjem PO.Jednostavno spot up suteri u 'small ball-u' ne smiju biti ispod 40% min.,a dokaz tome ti je i zadnje finale izmedju MIA i SAS.Samo pogledaj ucinke Millera,Allena,Battiera,Leonarda,Greena itd.

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 jul 2013, 16:26

Vidicemo

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Vaya i 18 gostiju.