FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 26 mar 2015, 21:53

Evolution87 je napisao/la:Kad cujem rijec remont odma mi pritisak na 200 skoci. Da ni je znati tacan podatak koliko je samo igraca proslo kroz nas klub unazad 5 godina. Ako me sjecanje dobro sluzi poslije kukesija je i bio taj podatak na nekom od portala.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mislim preko 50 igrača.
Pod svaku cijenu ne raditi nikakav remont ekipe. Napraviti kostur i sistemski pojačavati pozicije koje štripe. Sad za sad je to OK.

Gledam na ovim slikama sa treninga opet nekolicina juniora trenira sa prvom ekipom. Herić, Kadušić, Anđušić, Rastoder... Dobra stvar.

Sutra svim srcem uz repku i Samira i Marka :bih: :bih:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 26 mar 2015, 21:56

Meho je trener više za Europe nego za naše lige. Mislim da on treba imat dvije vrste treninga sa igračima,jedan za krkanski stil u našoj ligi drugi pred nastupe u europi (tika taka ) .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 26 mar 2015, 22:09

Teško je suditi i o Kodri jer ovo je prvi klub koji vodi, ali iz pregledanih klipova zaključujem da se radi o čovjeku koji je vrlo staložen i miran. S jedne strane drago mi je što je tako jer bitno je da trener može sačuvati ekipu od pritiska navijača i medija i omogućiti im da igraju rasterećeno, tako što će odgovornost preuzeti na sebe i braniti igrače. Opet, možda bi neko poput Husrefa bio bolji u ovakvim situacijama jer bi sigurno znao bolje prenijeti igračima ljubav koju mi osjećamo prema FKS i tako ih možda motivisati da konačno igraju srcem, a to je sve što mi želimo...

Nerealno je očekivati da se svaki igrač kojeg dovedemo zaljubi u klub grad i navijače, pa da gine na terenu. Neki poput Benke su jednostavno takvi kao osobe, bore se uvijek, opet drugi poput Stojčeva možda više vole igrati gdje je manji pritisak i gdje osjećaju da imaju veću slobodu na terenu.

Požurili smo svi kolektivno. Proglasili smo se šampionima, a ni polusezonu nismo završili ko prvi. Treba realno sagledati stvari, u ovakvoj ligi se mora na nož bez obzira na to kako se zvao i kolika ti je plata, to ovdje ne pije vode. Pogotovo jer je svaki klub u državi ljubomoran na ono što radi FK Sarajevo, pa čak i sama ova vukojebina nas pokušava sputati previsokim kaznama i nenormalnim cijenama osiguranja utakmica... Mnogo je dušmana, ali kvalitet koji imamo i pogotovo financijska situacija gdje smo za dva koplja ispred ostalih, moraju prevladati kad-tad. Jaki smo ko beton ba, samo laganini :cool:
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 26 mar 2015, 22:22

Idemo redom:
Juventino je napisao/la:Teško je suditi i o Kodri jer ovo je prvi klub koji vodi, ali iz pregledanih klipova zaključujem da se radi o čovjeku koji je vrlo staložen i miran. S jedne strane drago mi je što je tako jer bitno je da trener može sačuvati ekipu od pritiska navijača i medija i omogućiti im da igraju rasterećeno, tako što će odgovornost preuzeti na sebe i braniti igrače. Opet, možda bi neko poput Husrefa bio bolji u ovakvim situacijama jer bi sigurno znao bolje prenijeti igračima ljubav koju mi osjećamo prema FKS i tako ih možda motivisati da konačno igraju srcem, a to je sve što mi želimo...
Prema onom što smo gledali pred kraj prve polusezone Kodro je solidan stručnjak, međutim kada ekipu treba pirpremiti od početka e tu se malo slabije pokazao, ali se nadamo da će se vratiti na "staze slave iz jesenjeg dijela".
Staložen jeste, i zna veoma dobro komunicirati s novinarima. Međutim ni on ni bilo ko drugi ogroman pritisak koji nosi igraje u Sarajevu ne može otkloniti od igrača. Dobrim djelom i oni sami učestvuju u tome a onda ih počne sputavati. Nikako iz godine u godinu da naučimo neke stvari.

Juventino je napisao/la: Nerealno je očekivati da se svaki igrač kojeg dovedemo zaljubi u klub grad i navijače, pa da gine na terenu. Neki poput Benke su jednostavno takvi kao osobe, bore se uvijek, opet drugi poput Stojčeva možda više vole igrati gdje je manji pritisak i gdje osjećaju da imaju veću slobodu na terenu.
Naravno da je nerealno, i to od njih ne treba očekivati, mi samo od bilo kojeg igrača sa strane očekujemo da bude profesionalac. Na terenu da pruža maksimum a van terena da čuva ugled svoje profesije i našeg kluba.
Sviđa mi se ovo zapažanje, očito da Stojčev voli mnogo slobode u igri, a kod Mehe svi, rekao bih, imaju svoje zadatke. Pa zato Miloš ne pruža najbolje partije.
Juventino je napisao/la: Požurili smo svi kolektivno. Proglasili smo se šampionima, a ni polusezonu nismo završili ko prvi. Treba realno sagledati stvari, u ovakvoj ligi se mora na nož bez obzira na to kako se zvao i kolika ti je plata, to ovdje ne pije vode.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

A o dušmanima ne bih, oni meni nisu bitni.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 mar 2015, 23:15

ja sam ubjedjen da je FK SARAJEVO na pravom putu i dace nam se ovo kad tad isplatiti .sad ce neki reci cekamo 8 godina titulu, da cekamo ali morate znati da smo tek u posljednje 2 godine na pravom kursu .

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 mar 2015, 23:32

Da li je nekome ovdje vaznija europa od nase lige?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 mar 2015, 23:34

MortemHz je napisao/la:Da li je nekome ovdje vaznija europa od nase lige?
Meni nije. Titula je prioritet, to je ono sto cini klub vecim. Mozes ti uveliko pricati u euro takmicenju i ako uzmes titulu, nakon jednog dvomeca si minimalno u po Evropske lige...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 26 mar 2015, 23:34

Trenutno vjerovatno nije, dugorocno vjerovatno jeste.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 27 mar 2015, 00:18

MortemHz je napisao/la:Da li je nekome ovdje vaznija europa od nase lige?
Dobro pitanje, a @Desole je to kratko i jasno objasnio.

Svjedoci smo koliki je pritisak navijaca i koliko je nezadovoljstvo nakon svakog kiksa, jer sa tim kiksom smanjujemo šanse za titulu. To dovoljno govori koliko nam je u ovom trenutku bitna ta titula. Da se ne lažemo svi mi cekamo tu titulu, ali kada se i to desi, neki ce skontati da to nije vrhunac. Necu da kažem da titula nije bitna, ali meni je mnogo bitnije ono što uradimo u Evropi. Komšije su dobar primjer kako te titule ne znace toliko van ovih okvira, jer nikad tu titulu nisu opravdali u Evropi. Ako opet pogledamo komšije, možemo zakljuciti da je na svakoj sljedecoj proslavi bilo sve manje raje. Što govori da se raja brzo zasiti i da im treba nešto vece, a to nešto vece je definitino EL i LP.

Vjerovatno se neki sa mnom ne slažu, ali to je moje mišljenje. Koliko god je bitna titula, mnogo bitnije mi je da nešto uradimo u Evropi i da tamo ostavimo dubok trag.
Das Ist Walter

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 27 mar 2015, 00:31

Ne znam, meni je draže tri utakmice grupne faze EL na Koševu nego titula. Realno gledajući, ako je ne osvojimo ove godine velike su šanse da ćemo je osvojiti sljedeće ili one tamo godine. Zar nije veća satisfakcija postići nešto što je apsolutno najveći uspjeh bh. klupskog fudbala koji će ostale ekipe nadmašiti ko zna kad, u odnosu na titulu za koju se svakako očekuje da bude osvojena?

Ako me pitaš da biram između titule prvaka BiH i npr. grupne faze EL onda biram ovo drugo. Ali, naravno da je bitno i osvojiti titulu kako bi se mogli takmičiti u LP.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 27 mar 2015, 00:47

Po meni, podjednako vazno oboje. Da bi igrao kvalifikacije za LP, moras osvojiti titulu a sto se tice EL... Ona dodje nekako kao prilika za popravak sezone, ako nisi uspio ovo prvo a usput se moze malo i koeficijent popraviti za iducu sezonu. Kako god okrenes, sa titulom je puno lakse i do grupa i do statusa nositelja, ali ipak ne treba dramu praviti oko toga. Bitno je da imamo cvrste temelje za uspjeh!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 mar 2015, 01:12

Bogami mi je maltene onaj tim sa Huseinovicem i Suljicem bio bolji od ovoga. Huseinovic je jaci igrac i od ovoga Benke i Alispahica (koji je precijejen dobro). A Suljic je bio puno pokretljiviji i brzi od Dujevica .

Generalan nedostatak brzine posebno u odbrani .... . Nije lako ni Kodri , na papiru i u medijima puno nekih imena al nema rjesenja ni blizu na vecini kljucnih pozicija u timu.

4 golmana :thumbdown: ,.. hrpa igraca nekih slicnog profila ..

Sta je Bilbija nit je top napadac nit je top igrac sredine ..primjera radi ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 27 mar 2015, 02:41

kimbo je napisao/la:Bogami mi je maltene onaj tim sa Huseinovicem i Suljicem bio bolji od ovoga. Huseinovic je jaci igrac i od ovoga Benke i Alispahica (koji je precijejen dobro). A Suljic je bio puno pokretljiviji i brzi od Dujevica .

Generalan nedostatak brzine posebno u odbrani .... . Nije lako ni Kodri , na papiru i u medijima puno nekih imena al nema rjesenja ni blizu na vecini kljucnih pozicija u timu.

4 golmana :thumbdown: ,.. hrpa igraca nekih slicnog profila ..

Sta je Bilbija nit je top napadac nit je top igrac sredine ..primjera radi ..
Zanimljivo da se ovakve price uvijek pokrecu, kada je neki kiks i kriza rezultata. Nego što ovo nisi napisao, dok je ekipa bila na pripremama i dok su rezultati bili dobri ?
Das Ist Walter

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 27 mar 2015, 08:39

Ovi igrači kada budu upravi do koljena onda će biti titula.
SRETAN BROJ - 1725

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 27 mar 2015, 09:13

Sve ovo podjednako ima smisla al mislim da bi titula bila dobra i za igrace i upravu lakse bi im bilo igrati europske utakmice bilo ni manje pritiska nekako se mora opravdati ulozeno ako se budemo vadili u europi nije dobro znamo i prije kako se zavrsavalo. Treba prvo titula pa onda ostalo euforija ostaje pun stadion od prve utakmice a ne da cekamo trecu da dodje 15000 20000.
Mislim da je uprava trebala Mehi dodjeliti nekog za pomocnika ko je u PL bar desetak godina ko poznaje "specificnost" naseg nogometa jer tika taka i to neprolazi ovde ekipe tipa Travnik i ostalo kad im daju premije po milju maraka pa njih nemoze ni Bajern pobjedit a na takvim utakmicama se titula osvaja. Neki dan na teningu govori **** ti teren pa nemoze lopta pet metara da ide normalno a takvi su nam svi tereni.
U europskim utakmicama ce to biti dobro i ubjedjen sam da dobro radi ali PL to je vec druga prica.

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 27 mar 2015, 12:26

Kakva tika-taka i Meho, sta lupate. Prvo sto to ne izgleda tako na terenu, a drugo sto je i on sam rekao da to ne preferira. Kao sto je i rekao jednom prilikom treba naci balans između ljepote u igri i rezultata. Druga stvar sto ljudi njegov boravak u Spaniji povezuju sa tim stilom i sto se ovi kiksevi pokusavaju na sve nacine objasniti i racionalizirati.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2015, 12:49

Desole je napisao/la:Kakva tika-taka i Meho, sta lupate. Prvo sto to ne izgleda tako na terenu, a drugo sto je i on sam rekao da to ne preferira. Kao sto je i rekao jednom prilikom treba naci balans između ljepote u igri i rezultata. Druga stvar sto ljudi njegov boravak u Spaniji povezuju sa tim stilom i sto se ovi kiksevi pokusavaju na sve nacine objasniti i racionalizirati.
Cuj tika-taka. :lol: :facepalm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 mar 2015, 13:17

Bila tika taka ne bila, jedno je sigurno - tiktak tiktak sat nam otkucava za ovu sezonu, moramo se trgnut instantno :D
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 mar 2015, 13:21

kuci pravo na kiks nemamo , siroki ide nekim ekipama tipa zvijezde i veleza gdje im nece biti lako , plus poraz od nas i eto nas :D al sad ovo treba provest u dijelo , vjerujem kodri !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2015, 15:42

HeraklitMracni je napisao/la:kuci pravo na kiks nemamo , siroki ide nekim ekipama tipa zvijezde i veleza gdje im nece biti lako , plus poraz od nas i eto nas :D al sad ovo treba provest u dijelo , vjerujem kodri !
Nemamo vise ni u gostima :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.