FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 23 mar 2015, 01:56

I ja mislim da su to te 4...Levski i ostali su se vrtili od 13K-17K,derbi je isto ispod 20K a i finale kupova..
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 23 mar 2015, 02:04, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 23 mar 2015, 02:02

simon je napisao/la:[youtube][/youtube]
Jbt nismo ni odigrali toliko lose , u prvom poluvremenu smo morali dati barem jedan gol.
Drugo poluvrijeme ocajno. :facepalm:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 23 mar 2015, 02:14

Evo malo sam gledao stadione po Europi sličnog kapaciteta kao što sam naveo.
Sad samo recite da vam jedan od ovih ne bi valjao :D

Falmer Stadium
Kapacitet: 22347

slika

Euroborg
Kapacitet: 22550

slika

Synot Tip Arena
Kapacitet: 21000

slika

Stadion Miejski w Białymstoku
Kapacitet: 22386

slika

Ghelamco Arena
Kapacitet: 19999

slika

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 23 mar 2015, 02:19

Ma nije toliko sve crno sto se ovde predstavlja. Znate vi sta znaci kada Veliko Sarajevo dolazi kod vas? To znaci da vam se pune stadioni i da igraci daju 110% od sebe na odnosu na ostale ekipe. Bice bolje braco samo podrska i treba se spustiti i biti realan u nekim situacijama. Titula jos nije izgubljena! ubice ce kiksati ne jednom nego vise puta do kraja sezone u to sam siguran. Primjetio sam i to da kod njih u ove zadnje dvije gostijuce, domacin se drzi kod rezulata 1-1 dok ne odu u kolaps i Wegner presudi. Mislim da i njihova odbrana nije toliko jaka kao sto mnogi misle. Doce i njima malo bolje i uigrane ekipe.

Sto se tice stadiona, nama treba pod hitno jedan novi. Vrijeme je da ulazimo u novu historiju. Od trenutnog koseva nema nista, raspada se i samo bih nas vise kostalo! Kod koseva jedino lokacija dobra ostalo je jedna velika 0. Vrijeme je da se mi rastanemo. Neka on postane nacionalni stadion, pa nek ga drzava odrzava i pravi. Mi trebamo svoje imati gdje smo mi gazde. Dobro je ovaj momak rekao 20.000 nama je najbolje. Kada je jedan klub kao Arsenal mogao se premjestiti sto da ne i mi? Vrijeme ce pokazati.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 mar 2015, 02:19

Ovaj Euroborg ali samo bordo stolice :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 23 mar 2015, 02:25

Haha meni ovaj Stadion Miejski w Białymstoku samo zbog tribine iz gola, jednostavno volim takve tribine :D Mogle bih se tu dobre koregrafije praviti. Tribina je slicna onoj u Dresdenu :D
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 mar 2015, 07:26

Lijepa je to prica oko novog stadiona kapaciteta 20-25k i to bi bilo u interesu kluba, ali ostajem pri tome da se svim silama treba zalagati za tu koncesiju nad Kosevom. Znam da se u danasnjem svijetu ulaganja vise ne gledaju emocije i sentimentalnost, ali ja prosto ne mogu zamislit FKS bez Koseva. Mozda sam nepraktican i suvise lican, mozda ce neko reci "sta glumis, ja dolazim 35 godina na Kosevo i opet bih volio neki nas stadion" ali ne mogu protiv sebe.

SAMO KOSEVO, SAMO SARAJ'VOOO :opaopa:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 mar 2015, 08:25

Samo da pozz ove nashe "tastatura hoolls boyse",sto su pljuvali po svojim navijacima,a veze nemaju sta je bilo sa policijom i zasto su nas prskali i udarali...
Prvo poluvrijeme nisam mogao da odgledam fino u Vrapcicima i sada gledam ovaj pregled ,sta je ovo more sansi smo imali...e svasta kurate srece ..
Pooz za rodjenje,u Mostaru mi je biloo kao u mom Sarajevu..prelijepi Mostar.. :D

@hilmaga samo da znas da si upravu bio za one nashe novokompanovane sto odu pljuju po tudjim temama ,a kad nam loshe krene ispale se..
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 23 mar 2015, 08:27, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 23 mar 2015, 08:26

" onclick="window.open(this.href);return false;

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 mar 2015, 08:31

Jel ovo danas pocinje gradnja kampa?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 mar 2015, 08:34

Zip je napisao/la:Jel ovo danas pocinje gradnja kampa?
Pa ako će to biti neka izvlakuša za slabe rezultate nek ne prave medijske spektakle.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 mar 2015, 08:39

hilmo je napisao/la:
Zip je napisao/la:Jel ovo danas pocinje gradnja kampa?
Pa ako će to biti neka izvlakuša za slabe rezultate nek ne prave medijske spektakle.
Krenem na posao jutros, prolazim kroz Kotorac(Butmir) kad vidim bageri neki prolaze... pa reko da nije sta ozvaniceno, znam, da su govorili nekad ranije da ce radovi poceti za 10-tak dana..

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 23 mar 2015, 08:45

Mnogi ervropski velikani su presli na nove lokacije pa sto ne bi i mi. @virtuoz je ovo sjajno predstavio i objasnio,kapacitet od 20-tak milja idealan i srce mi ko Trebevic a mogli ste cuti vec najave sta ce se traziti od klubova vezano za uslove stadiona od 2016/17.
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 mar 2015, 09:06

http://www.fcsarajevo.ba/bs/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Glasajte za Mihojevica, bio je daleko najbolji, Tatko je neprepoznatljiv. Malom ce to biti vjetar u ledja.
1946

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 23 mar 2015, 11:01

Da se nadovežem na svoj komentar posle utakmice sa Veležom. Ostao sam bez nekog opširnijeg komentara posle utakmice sa Veležom, jer sam bio razocaran i ljut. Koliko se sjecam, moj komentar je bio ''Zabrinjavajuca situacija, ali i to ce proci...''

Zabrinjavajuca situacija, jer teško neko može dokuciti u cemu je problem. Ja licno mislim da je problem u igracima, tacnije u svlacionici. Nije samo svlacionica, ima tu još nekih stvari, koje nisu za forum i javnost. Ima tu malo i prevelike rotacije od strane trenera, tako da danas imamo malo neizdefinisan 1 tim. Razumijem posle ovog svega isfrustriranost i nezadovoljstvo, jer sam i sam posle utakmice bio takav, baš kao i što sam danas. Teško smo ovo sve podnijeli, ali mislim da cemo posle ovog izaci još jaci. Pokazali su da mogu i da znaju igrati fudbale i ne mogu samo tako zaboraviti. Baš kao što sam rekao posle prve tekme na Koševu sa Borcem(Kup), oni koji su odgovorni za ovu trenutnu situaciju, bice kažnjeni. Danas je bila ta vandredna sjednica i uprava je pokazala, da ne pada pod uticaj ''mahale''. Opravdano ili ne, neki su dans ocekivali otkaz Kodre ili Ibrakovica, ali to se nije desilo što je meni licno drago.

Dosta se digla prašina oko Ibrakovica i neki stvarno dobro pokazuju, kako oni sa druge strane miljacke imaju uticaja na njih. Razumljivo je da se na nekome kola moraju slomiti, ali ja mislim da Ibrakovic definitivno nije taj, nego u velikoj mjeri igraci.
Kodro je zadovoljan igrackim kadrom i za mene je tu Ibrakovic završio svoj posao, baš kao što smo i mi bili ne tako davno. Hajmo biti realni, sve i jedan igrac koji trenutno igra u FKS, moze igrati u bilo kojem premijerligasu u BiH. Ukljucujuci klupu i one na tribini zapad. Da je uspio dovesti Misimovica, opet bi on bio najgori. Normalno je da tu ima i grešaka, ali ko ih nema? Kao što možemo vidjeti Kodro ima punu podršku uprave i sve dok je Kodro zadovoljan igrackim kadrom, ja sam zadovoljan Ibrakovicem.

Mnogi su halalili tituli, ali ja još uvijek nisam. Vjerovatno ce me za ovo ubiti @hilmo :D
Ja kao ovdje neki pojedinci ne poznajem FK Sarajevo koje se predalo, a u igri ima još 36 bodova i 12 utakmica. Mozda bi se danas zvali Sarajevo-Royal, da nemamo ljude koji vole ovaj klub i koji su ucinili sve da danas imamo jedan stabilan klub. Krize rezultata je bilo i opet ce biti, ali i to ce proci...
Das Ist Walter

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 23 mar 2015, 12:14

Head je napisao/la:http://www.fcsarajevo.ba/bs/

slika

Glasajte za Mihojevica, bio je daleko najbolji, Tatko je neprepoznatljiv. Malom ce to biti vjetar u ledja.
Nijedan od igrača nije zaslužio da se nađe na listi za igrača mjeseca. Treba bojkotovati ovo glasanje.. :problem:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 mar 2015, 12:34

Sto ga @Head pogura :D :lol:

Sa 34 boda zaostatka do samo 8 :D
A upravu si, vise ce njemu znaciti neko nekom drugom

Tako cemo i mi aBd u ligi prestici Listicu :D :thumbup:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 mar 2015, 12:56

virtuoz je napisao/la:
Amca007 je napisao/la: TREBA NAM MANJI I AKUSTICNIJI I LJEPSI STADION, GDJE CE PROTIVNIK BITI SABIJEN U 16 METARA KONSTANTNO. TRAVA MORA BITI KO ZILET A NE DA ODSKACE PO METAR KAD SE NAPRAVI PAS.....PODHITNO!!!!!
Novi stadion treba praktički svakom klubu u državi. Koševo je veliko,tribine nisu blizu terena a i čak da se skupi 10000 ljudi stadion opet izgleda prazno zbog svoje veličine.

Idealan stadion bi bio neki od 20000 bez atletske staze na kojem bi utakmice igrala i reprezentacija.
Znam da će me sad dosta ljudi napast i reć "pa zašto samo 20000,to je premalo" ali to uopće nije slučaj.
Uzmite za primjer zadnjih 5 ili 10 godina i pogledajte koliko je puta bilo više od 20k na Koševu. Broj je jednoznamenkasti.

20000 bi bilo optimalno,stadion ne bi izgledao prazan tijekom ligaških utakmica a ako bi se kojim slučajem opet izvukao neki atraktivan protivnik u Europi,jednostavno se poveća cijena karata i tako se nadoknadi onih par hiljada ljudi više što bi došlo.
slazem se da bi stadion od 20.000 bio idealan ali samo ako bi ostali na ovom nivou kao do sad tj. da bi u Evropi najvise dogurali do play offa i u ligi po koji derbi odigrali ali brate mi cemo (nadam se) za 1,2 godine biti stalni ucesnici EL ili LP (mozda koju godinu kiksnemo pa ne odemo :lol: ) i tad bi bio pun stadion i od 40.000 pogotovo ako bi nam u skupini bio Milan, Inter, Tottenham da o Barci i Realu ne pricam tad bi mogli 2 Koševa napunit haha :D
isto tako znam da za nasu ligu je stadion i od 20.000 puno jer realno toliko bi nas bilo samo protiv kona, ali ako uzmes u obzir stadion od 20.000 u Evropi sa tim sto moras dati 5% ili ne znam ti ja koliko od stadiona gostima, pa tu dodas jos prazna mjesta koja moras ostaviti zbog sigurnostnih razloga pa ne znam ti ni ja jos sta na kraju nasi navijaci dobiju 15.000 sto je za Evropu mislim da premalo ipak tako da stadion od 25-30 milja bi bio super bar po meni :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 23 mar 2015, 13:56

Za 5 kola Sarajevo će biti prvo na tabeli.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 23 mar 2015, 14:06

ElCartel11 je napisao/la:
slazem se da bi stadion od 20.000 bio idealan ali samo ako bi ostali na ovom nivou kao do sad tj. da bi u Evropi najvise dogurali do play offa i u ligi po koji derbi odigrali ali brate mi cemo (nadam se) za 1,2 godine biti stalni ucesnici EL ili LP (mozda koju godinu kiksnemo pa ne odemo :lol: ) i tad bi bio pun stadion i od 40.000 pogotovo ako bi nam u skupini bio Milan, Inter, Tottenham da o Barci i Realu ne pricam tad bi mogli 2 Koševa napunit haha :D
isto tako znam da za nasu ligu je stadion i od 20.000 puno jer realno toliko bi nas bilo samo protiv kona, ali ako uzmes u obzir stadion od 20.000 u Evropi sa tim sto moras dati 5% ili ne znam ti ja koliko od stadiona gostima, pa tu dodas jos prazna mjesta koja moras ostaviti zbog sigurnostnih razloga pa ne znam ti ni ja jos sta na kraju nasi navijaci dobiju 15.000 sto je za Evropu mislim da premalo ipak tako da stadion od 25-30 milja bi bio super bar po meni :D
Ovakav stav je i ono što vas je dovelo u probleme. Ne možeš najavljivati grupe EL i LP tek tako,pogotovo s obzirom da čak ni u BiH okvirima ne izgledate sjajno u zadnje vrijeme.
Sarajevo je na dobrom putu ali put do europskog uspjeha je dug i težak,pogotovo za klubove s ovih prostora. Uhvatiti grupu europskog natjecanja nije nimalo lako,a osim kvalitete trebš imati i dosta sreće.

Da bi se konstantno ulazilo u grupe europskih takmičenja klub bi trebao biti u nositelj barem u prva 3 pretkola,pogotovo sad kako se sistem kvalifikacija malo promijenio. Od iduće sezone će biti još teže dohvatiti grupu EL.
Kakvo je sada stanje Sarajevo neće biti nositelj ni u 2.pretkolu. Znači da bi se ušlo u grupu EL ne samo da se treba dobro odigrat,nego se treba imati i sreće,i to 3 puta !!!
Već u 2.pretkolu potencijalni protivnici bi mogli biti npr. Kopenhagen,Rijeka,West Ham,Lech Poznan. U 3. na te iste dodaj Fiorentinu,Bordeaux,Tottenham,Feyenoord...
Čak i da se prođe do zadnjeg pretkola tamo vas možda čeka jedan od već navedenih + oni koji se nisu uspjeli kvalificirati u LP.
Ono što želim reći da bi klub mogao konstantno očekivati ulazak u grupnu fazu on mora biti nositelj u (skoro) svim pretkolima. Jer ako nisi nositelj uvijek postoji šansa da naletiš na nekog prejakog protivnika kojeg ne možeš izbacit. Protiv te sreće se možeš borit ako nisi nositelj samo u 4.pretkolu,ali ako se protiv sreće moraš borit u čak 3 pretkola onda je mala šansa da će te sreća toliko pomaziti. I to nekoliko godina zaredom.

Ajmo čak reći da imaš pravo i da će Sarajevo biti u grupnoj fazi svake godine. Jel ti misliš da je onih 29000 došlo zbog Sarajeva ili zbog furke ? Od tih 29000 sigurno nekoliko hiljada nije nikad ni bilo na utakmici Sarajeva,ili su bili 2-3 puta kad je došao jednako atraktivan protivnik.
Tih 29000 je došlo jer je to utakmica koja se događa jednom u nekoliko godina. Šta da svake godine igrate protiv takvih ekipa,i to nekoliko utakmica ? Misliš da bi raji bilo jednako zabavno ? Ja ti garantiram da ste prošli Borussiju i ušli u EL,na prvoj utakmici bi bilo 30000,na drugoj 25000,na trećoj već 20000. Iduće sezone bi se isto to kretalo oko 20000.

Takav je naš narod,ne samo u BiH nego u kompletnoj regiji. Idu na utakmice dok je to "in". Jednom kad bi to postala svakodnevnica,oni bi prestali dolaziti. Naravno ne svi,ali sigurno ne bi bilo potrebe za većim stadionom od nekih 20-ak milja. Taj od 20000 bi bio pun u Europi a solidno ispunjen u ligi. Za nečim većim jednostavno nema potrebe.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”