AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 13 mar 2016, 17:58

velika su ocekivanja jer je dzeko dokazan igrac koji je prilicno masno placen (ne u smislu novaca koji su otisli za englesku, nego u smislu godisnjih primanja) i kao takav je jednostavno premalo dao. eh sad, ukoliko pronadje i vrati staru formu i nastavi ovako kako je igrao danas (protiv palerma, carpija itd), samim tim ce i ekipa igrati bolje i kupiti bodove i logicno je da ce i uprava gledati da ga zadrzi. medjutim, ukoliko zavrsi sezonu u nekom nonsalantnom i letargicnom ritmu sigurno je da ce gledati kako da ga prodaju i vrate ako ne sve onda barem dio ulozenog novca, jer sa finansijske strane, a ni sa igracke ga se ne isplati zadrzati.

iskren da budem svidjelo mi se ovo danas sto je radio. vidi se da je za razliku od prvih spallettijevih utakmica puno bolja ta veza dzeko - salah, a ona je nekako kljucna u svemu ovome. takodje, perotti i faraon dobro saradjuju s njim, iako naravno ima jos dosta toga da se uigra jer u nekoliko navrata je stao kada je trebao krenuti, driblao kada je trebao dati pas i slicno. no, dobra stvar je da pokazuje kako moze funkcionisati u spallettijevom sistemu i nadam se da ce nastaviti pruzati dobre partije i naravno zabijati golove jer na kraju krajeva zbog toga je i doveden.

sto se ostatka ekipe tice sve super, pogotovo manolas i zuka :bow: ali ponovo su bekovi problem. florenzi je odigrao na momente odlicno, ali mogao nas kostati gola kada su pogodili stativu iz kornera. pravi bek, defanzivac, bi u onoj situaciji izbacio loptu sto dalje od gola, dok je nas ale samo posmatrao kako lopta ide ka na kraju ce se ispostaviti stativi. uz tu situaciju bilo je i par losih preuzimanja, kao i preranih izlijetanja, ali na svu srecu udinese to nije kaznio/kaznilo!? :D

digne je ponovo bio solidan naprijed, ali opet je kasnio sa vracanjem u odbranu i opet smo primili gol preko njegove strane. mali je postao ubjedljivo najslabija karika prvih 11, a kada je tek dosao bio sam ubijedjen da smo konacno rijesili problem lijevog beka :facepalm:

kada smo vec kod te pozicije, ali adnan, lijevi bek udinesea je odigrao fenomenalno. treba obratiti paznju na njega.

slika
Zadnja izmjena: Evil Genius II, dana/u 13 mar 2016, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 13 mar 2016, 18:28

Objasnio sve :bow:
Drugo poluvrijeme je bilo guravo i opravdat ćemo to umorom. Džeko jako dobar, ovakav kao danas je sigurno poželjan i potreban u klubu :thumbup:
Sad da igrači malo odahnu i pripreme za utakmice kući. Inter, lazio i Bologna ako se ne varam. I na fejsu vidim opraše sa Keitom, čovjek je mačka. Živnuo je dolaskom Spallettija kao i svi.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 mar 2016, 18:31

keita je nas neopjevani heroj :salut:

tako je :arrow: inter, nazio, bologna.

Rios

Post Postao/la Rios » 13 mar 2016, 20:46

Nisam danas bio bas u prilici da gledam utakmicu na miru,vise onako preko oka sto se kaze,ali sam pohvatao ono najvaznije,manje-vise..
Bilo je guravo malo u drugom poluvremenu do ulaska Pjanica,Udineze mi djelovao bolje nego sto sam ocekivao,ali pobjeda na kraju zasluzena.Drago mi je zbog Dzeke bas,gol u pravo momentu da amortizuje malo kritike na sebe :thumbup:
Pohvale i od mene za Zuku i Manolasa,konstantno sam pisao u onih nekoliko utakmica u kojima nije bio u kadru da Zuka apsolutno ima mjesta u odbrani Rome.Eh,istina je da je i Rudiger u posljednje vrijeme podigao formu,ne bi bilo lose mozda njega staviti na desnog beka umjesto Florenzia..Ne znam jbg..
Mire nakon slabije partije protiv Reala danas opet pokazao za 20-ak min ko je alfa i omega Rome :thumbup: Lijepa asistencija i Salaha za Dzeku :thumbup:
Dobro,Roma za razliku od one Garsijine,puno zrelija i stabilnija,ne raspada se vec kod prvog jaceg pritiska protivnika :thumbup:
Bice zanimljivo pratiti rasplet Serije A :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 mar 2016, 16:07

hurem je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:Borbu za titulu, a Juve eventualnom pobjedom protiv Chieva ide na +10, Napoli cak na +12 (naravno ak dobiju Empoli).

Jasno je da ce se ova dva kluba boriti za titulu, dok Roma moze max do 3. mjesta. Msm nerealno je ocekivati veci pad ovih top ekipa.
AS Roma ima najpovoljniji moguci raspored do kraja sezone, mogu sve dobiti utakmice jer protiv jacih timova igraju kod kuce a protiv slabijih u gostima, izuzev Milana kojem gostuju u posljednjem kolu...Lazio ne racunam.

Slijedecih 7 tekmi su laksi protivnici i pobjeda je imperativ imperativa, do Intera...
...Ima jos dosta da se igra..
Naravno, svjestan sam te razlike...ali isto tako ako Roma zareda recimo 7 pobjeda, vrlo moguce je da za to vrijeme Napoli i Juve kiksaju po jednu, dvije tekme...Napoli i vise...stavise smatram da sanse Napolija za titulu nisu vece od 20% i ubijedjen sam da ce ih Roma prestici do kraja sezone, zivi bili pa vidjeli..
Napoli u narednih 7 tekmi gostuje Juventusu, Laziu, Fiorentini i docekuju Milan; a do kraja sezone gostuju jos Interu, Romi, Palermu, Udineseu i Torinu...zaista ne vidim nacina da oni uzmu titulu...
Juve od tezih tekmi ima kod kuce Napolija i Inter...od tezih gostovanja kasnije imaju Milan, Torino i Fiorentinu...ma ne mogu ni oni vjecito pobjedjivati, pad jednostavno mora uslijediti, kad tad...ali su svakako daleko najblize tituli od svih klubova...

...u tom slucaju bi Roma prisla na 4,5,6 bodova razlike, tako da bi do kraja imali sanse za scudetto...naravno, sanse su minimalne, ali i dalje postoje, samo je potrebna serija dobrih rezultata...a zasto vjerujem u jednu takvu seriju? - pa upravo zbog Spalettija i trenutno veca rjesenja u timu u odnosu na prije 7 dana i proteklih mjeseci (Sharavi, Zuka, Totti...)
ali o tom potom...vazno je dobiti Sassuolo u utorak...

PS. ovo sam onako malo razglabao...ne treba to vise ni spominjati...idemo utakmicu po utakmicu pa cemo vidjeti sta ce se do kraja desavati.

Da se samocitiram :D od prije 45 dana i ove serije 7 pobjeda u nizu...nakon poraza od Juventusa i pobjede protiv Frosinonea:
Istina, tada sam ocekivao makar jos jedan kiks Juventusa iz dvomeca protiv Napolija i Intera, ali eto to se nije desilo...
IDEMO DALJE!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 15 mar 2016, 07:55

hurem je napisao/la:Da se samocitiram :D od prije 45 dana i ove serije 7 pobjeda u nizu
iskren da budem kada si tek napisao to sto si napisao djelovalo je preoptimisticno jer dosta nas fanova je bilo skepticno obzirom da smo tada tek izgubili od juventusa, a protiv frosinonea to nije bas izgledalo ubjedljivo kao sto izgleda danas. medjutim, predvidio si pobjecniki niz jos davno i svaka cast na tome. steta sto se i ostatak posta nije obistinio :thumbup:

slika

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 17 mar 2016, 12:31

Bravo @hurem :thumbup:

Manolas traži povećanje plate, realno i treba jer ima samo 1m €. Odmah se sjetim Lobonta, Torosidisa, Maicona pa i De Rossija, mučno mi je kao da meni iz džepa idu :thumbdown:

I o5 se zakuhalo oko kapitena, zovu ga na sve strane, a Dan Pallotta neće da produži novi ugovor, daje mu funkciju u klubu. Realno situacija i jeste takva, nije kapiten više za ozbiljnog fudbala koliko god ga voljeli.

Grande Gyomber se oglasio sinoć na twitteru povod meča u lp, ono već nije profesionalno i ozbiljan klub bi kaznio igrača za onakve stvari, ipak radi se o nekakvom ugledu.

Protiv Intera je komplet ekipa tu :tokralju: , koef 1.85 poklon :thumbup:
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 mar 2016, 19:34

Denno je napisao/la:I o5 se zakuhalo oko kapitena, zovu ga na sve strane, a Dan Pallotta neće da produži novi ugovor, daje mu funkciju u klubu. Realno situacija i jeste takva, nije kapiten više za ozbiljnog fudbala koliko god ga voljeli.
diverzantu :zviz:

protiv intera moramo dobiti. bolja smo ekipa i u boljoj smo formi, ali nece biti lahko definitivno. treba se cuvati kontri i prekida jer mancinijeve ekipe su uvijek iz nicega cupale bodove.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 17 mar 2016, 21:49

Vidi brata :damn:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 mar 2016, 22:25

Denno je napisao/la:Vidi brata :damn:
Ahahahaha :rol:

Ma Evile dobijamo Inter ne sekiraj se :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 mar 2016, 19:13

plakacete vi za tottijem. svi! slika

veceras salah - perotti - ses u napadu. rudiger se vraca u odbranu, iako je zuka bio fenomenalan, ali boze moj - spalletti je taj koji se na kraju pita.

LE PROBABILI FORMAZIONI

Roma (4-3-3): 25 Szczesny; 24 Florenzi, 44 Manolas, 2 Rudiger, 3 Digne; 4 Nainggolan, 20 Keita, 15 Pjanic; 11 Salah, 8 Perotti, 22 El Shaarawy

A disp: 26 De Sanctis, 13 Maicon, 87 Zukanovic, 33 Emerson, 16 De Rossi, 6 Strootman, 48 Ucan, 14 Iago Falque, 10 Totti, 9 Dzeko. All: Spalletti

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 mar 2016, 19:22

Za Džeku sam mogao pretpostaviti, i ako je i on trebao igrati, pa dao je gol i trčao je za razliku od nekih partija, ali ovo za Zukana nikako ne mogu shvatiti. Zukan je doktorski odigrao ove tekme i opet ona čamuga Rudiger ispred njega :damn:

Rios

Post Postao/la Rios » 19 mar 2016, 19:26

Nepravedan Spalletti prema Zuki,iz ove zadnje linije samo mu Manolas moze parirati po kvalitet pruzenih partija u posljednje vrijeme.Ako je vec htio da vrati Rudigera ona ga je trebao staviti na beka umjesto Florenzia..Ili Zuku na beka umjesto Dignea..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 mar 2016, 19:27

Ni meni nije jasno kako Zuka na klupi a ona budala igra.Valjda jos u potpunosti nije stekao povjerenje Luciana.

Dzeko opet na klupi a procepio al iskreno nemamo sta prigovoriti Spalettiju jer igramo odlicno a i redamo pobjede.

Dobiti Intera i izbaciti ih iz borbe za Ligu Sampiona.

Idemo :opaopa:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 mar 2016, 19:43

daj boze da onaj ne kiksa :pray:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 mar 2016, 20:15

Suti ne prizivaj :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 mar 2016, 20:16

veceras rossonero gazi manji klub iz milana :kafa:

2:1 :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 19 mar 2016, 21:16

Rudiger je za Zuku Pepe, nemojte da serete....

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 mar 2016, 21:22

Saravi i Digne katastrofa.

Mora uci Dzeko,ne moze se protiv Intera igrati lijep fudbal.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 mar 2016, 21:24

Kako ih Pjana dijeli isto rukom.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.