FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Mirso1197
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Mirso1197 » 22 mar 2015, 19:53

DrustveniParazit je napisao/la:
Mirso1197 je napisao/la:
DrustveniParazit je napisao/la:
Vjerovatno onda se nije ništa veliko ni desilo. :?
Ne, desila se ta sjednica, a šta se govorilo na njoj nije ni bitno ;)
uprava trenutno radi najbolju moguču stvar. Smiruju stvari, tišina, mir, bez pritiska..
Slijedi pauza, treba da se konsolidujemo svi, igraci, strucni stab, uprava, mi navijaci. Smiriti strasti, vidjeti sta je to zapelo, sta ne stima, rijesiti to i spremno docekat utakmicu protiv Obarske.

MIR MIR MIR. ne treba nam dodatni pritisak. Najvise bi volio kad se FKS ne bi spominjao ni na jednom portalu u naredne dvije sedmice ;)
Čuj desilo se nešto, sjednica se desila. :rol:

Moj mirso, mislio sam na to da se nije desilo ništa veliko na toj sjednici odnosno nije se desila niti jedna smjena. Nemoj pametovati Boga ti. :wave:
legendo ja nikad ne pametujem vec samo kazem sta mislim :)
a to sto sam rekao da se desila sjednica.. pa to sto se ona uopste desila to je velika stvar. ipak je vanredna...
sta se pricalo na njoj nije bitno .
pozz
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 22 mar 2015, 19:55

- Dovest 2 Brazilca, 2 Argentinca ,2 Kolumbijca uglavnom latinose koji su manje poznati a dobri (znaju ovi takve igrace ko prati južno američki fudbal ili neke druge trece lige )

-premirat protvinike naših direktnih konkureneta

-maximalno i konstantsno vršit pritisak na savez i sudije

-u domaćim utakmica primorat sudije da šilje za nas i po potrebi djele penale

-ako treba pokupupovat najbolje igrače direktnih konkurentana..

-ako vidimo da u nekom drugom klubu izvire neki talenat odma ga kaparisat

Neki od koraka koje Sarajevo treba poduzet u procesu Bayernizacije kluba ;)
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 22 mar 2015, 19:56

Nagio je napisao/la:uze borusija bajerna :twisted:
HA ha ova je dobra.
A mi im ovdje dva slozili.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 22 mar 2015, 20:02

Gojkara je napisao/la:Šta je reći,još nikakvih vijesti sa današnje sjednice :crazy:
Meho Kodro ima apsolutnu podršku!
Pojedinim igračima je data posljednja opomena pred raskid ugovora, a mnogi će dobiti pofinu novčana kaznu.
To je sve za sada što sam saznao, a situacija se treba stabilizovati dok traje ova pauza, što je odlično došla da se malo poslože stvari na svoje mjesto.
Ništa spektakularno.

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 22 mar 2015, 20:02

Pa kažee Ooooooo šta se desilo, pa te ludo volim Saraj'vo... :njanjanja:

[youtube][/youtube]

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 22 mar 2015, 20:04

Lik je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Klasicno za navijace Sarajeva, no u isto vrijeme i razumljivo jer dugo godina se ceka titula. Nakon pobjede na Grbavici, protiv Partizana, u Gradaccu svi su bili majstori. Kodro je bio Mourinho, Ibrakovic je bio Ariedo Braida, Dino u najmanju ruku Jose Angel Sanchez, a vec danas nemaju veze, uzimaju lovu, peru pare i slicno. Klub, koliko god to vi ne mozete da shvatite s razlogom jer navijace u kranjem slucaju i ne interesuje taj smjer, ide u dobrom smjeru. Titula nedostaje, i po svemu sudeci ce Sarajevo jos cekati na istu. Ali, malo realnosti nijev na odmet. Igra se fudbal i u Mostaru i Banjoj Lucci, pa i u Širokom, na Grbavici. Dominaciju slicnu Dinamovoj, o kojoj od vas mnogi sanjaju, nikada Sarajevo nece moci napraviti jer nema novaca kao sto vas vecina misli. Kazu neki, zasto smo prodali Dupovca? Mozda ste ga morali prodati, razmislite malo i o toj opciji. Uglavnom, ne bih duljio :), spustite loptu i polako. Do danas ste nakon svakog poraza ili ne znam cega jos, samo mijenjali, tjerali. Mislim, ne vi, ali pod vasim pritiskom se to radilo i sta se dobilo. Po meni ce se u ovih par dana pokazati da li je ova Uprava Uprava ili je pak mahala. Sretno i nemojte zamjeriti...
Moram i osjecam se duznim odgovoriti na ovaj post u svoje ime.
Imputiranje da mi navijaci FKS pisemo da gospoda Selimovic, Ibrakovic, Kodro "nemaju veze, uzimaju lovu, peru
pare i sl." ne stoji. Autor ovog teksta je (ne) svjesno izostavio reci, da i ako je bilo takvih pisanja (ja se ogradjujem
jer ne citam te postove) da se radi o iznimkama, i da velika vecina navijaca ne misli tako.
Da mi navijaci mozemo shvatiti. Citiram: Klub koliko god to vi ne mozete da shvatite s razlogom jer navijace u krajnjem slucaju i ne interesuje taj smjer, ide u dobrom smjeru. zavrsen citat. I itekako nas interesuje.
Slazem se da titula nedostaje i po svemu sudeci ce Sarajevo jos cekati na istu kako kaze autor teksta.
To je njegovo misljenje ali ponovo izostavlja reci da borba za titulu jos nije izgubljena, razlog ne znam.
Da se fudbal ili nogomet igra i u Banjoj Luci, Mostaru i Sirokom to je bar jasno pa ne igraju kriket, skvos itd.
To za dominaciju slicnu Dinamovoj u HNL-u mozda je neko neupucen i napisao ali da je mnogi od nas sanjaju
krajnje je licemjerno napisati. A da tu dominaciju kako kaze autor Sarajevo nikad nece moci napraviti jer nema novaca, niko ozbiljan ne moze izjaviti ni za Veliku Obarsku (uz duzno postovanje) ako nema saradnike, gleda
u kasike, viljuske, ratkape i sl. Nasa uprava po misljenju autora posta pod pritiskom navijaca mijenja trenere sto apsolutno ne odgovara istini. Insinuacija "po meni ce se u ovih par dana pokazati da li je ova uprava uprava ili
pak mahala" ne zvuci nimalo dobronamjerno, a samo poredjenje nase uprave sa mahalom :facepalm:
Na kraju ne mogu se oduprijeti utisku da ovaj post i nije bio neophodan, pogotovo u ovo vrijeme.
Pozdravljam autora teksta i nadam se da mi nece zamjeriti samo sam napisao svoje misljenje i mislim da se
mnogi pravi navijaci najveceg kluba na svijetu slazu sa ovim sto sam napisao.
Šta mu se obiteljski ulizuješ, vidiš da je na kulturan način pokušao da se izruguje ignoriši ga i ćao ;)
@Lik salis se ili nisi procitao sta sam napisao.

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 22 mar 2015, 20:06

Povodom loših sportskih rezultata prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, ostvarenih tokom mjeseca marta, u periodu u kojem su zabilježena dva poraza, jedan neriješen rezultat i jedna uknjižena pobjeda, uz eliminaciju iz Kupa Bosne i Hercegovine, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, gospodin Edis Kusturica, sazvao je vanrednu sjednicu Upravnog odbora FK Sarajevo, koja je održana u nedjelju, 22.3.2015. godine, a na kojoj su prisustvovali: predsjednik i podpredsjednik Skupštine FK Sarajevo, Maid Delić i Avdo Salihbegović, podpredsjednik kluba i tehnički direktor, Elvir Kantardžić, članovi Upravnog odbora, Hajrudin Kapetanović, Mersad Mahić, Emir Salihović, kao i generalni direktor, Dino Selimović, generalni sekretar, Mirza Hadžić, sportski direktor Abdulah Ibraković i šef stručnog štaba, Meho Kodro.

Uzevši u obzir da su pobjede i porazi sastavni dio fudbala i sporta općenito, Upravni odbor FK Sarajevo je stava da se do tih pobjeda i poraza može doći na više načina i to bespoštednom borbom za svaku loptu, svaki pas, borbom za svog saigrača, fer i korektnom igrom na terenu; to jeste, onim što je nedostajalo našim igračima u proteklih nekoliko utakmica i zbog čega smo najviše i razočarani. Obaveza je, kako moralna, tako i sportska, da profesionalni igrači, ulože krajnje napore kako bi ostvarili zacrtane sportske ciljeve Kluba, te da dostojno i reprezentativno prezentuju Klub van zelenog terena.

S toga, na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, odlučeno je da igrači prvog tima, te članovi Stručnog štaba, zbog loših sportskih rezultata ostvarenih u mjesecu martu, te prikazanog zalaganja, koje nije dostojno Fudbalskom kluba Sarajevo, snose drastične finansijske kazne u skladu sa važećim aktima i pravilnicima Kluba.

Također, Upravni odbor istakao je punu i apsolutnu podršku Šefu stručnog štaba FK Sarajevo, Mehi Kodri, u nastavku započetih procesa razvoja prvog tima Bordo Kluba.

Članovi Upravnog odbora FK Sarajevo podsjećaju sve uposlenike, igrače, trenere i saradnike, na postojanje internih akata Kluba, a posebno kodeksa ponašanja na terenu i van njega, te da se isti moraju primjenjivati i poštovati ili će u protivnom slijediti sankcije.

Svjesni da je kreirana prevelika medijska pažnja prema FK Sarajevo, Upravni odbor donio je odluku da svi medijski istupi od strane sportskog dijela kluba, koja se odnosi na sve trenere svih kategorija, sve igrače svih kategorija, Sportskog direktora, te Šefa stručnog štaba, budu ograničeni na zvanične press konferencije, komentare prije, tokom i nakon zvaničnih utkamica Kluba, te tokom druženja sa novinarima u za to predviđenim terminima.

Također, svjesni da naši navijači i simpatizeri imaju pravo da budu razočarani i ljuti zbog (ne)postignutih rezultata prvog tima FK Sarajevo, pozivamo i apelujemo na sve one koji su odani i vjerni našem Klubu, a takvih je većina, da ekipi i Klubu zajedno obezbjedimo potrebni mir i da se zajedničkim snagama vratimo na pobjednički kolosijek, te zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve.

FK Sarajevo je institucionalno stabilan sportski kolektiv, koji posluje i funkcioniše prema određenom sistemu odgovornosti i pravila, te nećemo dozvoliti bilo kakav oblik destabilizacije od strane „dušebrižnika“ i „dobronamjernika“. Svi su imali priliku kroz investiciono orijentisani Statut Kluba uložiti finansijska sredstva i za sebe obezbjediti pravo glasa i odlučivanja, a to nisu učinili tada, već sada na raznorazne načine pokušavaju nastaviti sa udarima na pojedince unutar Kluba i kolektiv kao cjelinu.

Podcrtavamo da ovo nije izgovor za rezultate ekipe, koja je imala sve preduslove da ostvari bolji učinak.

Samo sabura ljudi :salut:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 22 mar 2015, 20:20

HordeBL je napisao/la:Uz dozno postovanje kao adminu i samo tako...moram ti reci aco DA POJMA NEMAS I DA SI ZLONAMJERAN. Nije tvoje da bistris polituku kluba kojeg toliko mrzis....mrzim i ja tvoj i zelim mu sve najgore na ovom svijetu. A ti sad banuj jer sam ti reko istinu.
Kao prvo ne znas kako je doslo do Dupijevog transfera i zasto klub nije htio produziti ugovor sa njim. Pa da ti malo otvorim oci ljubomorni aco...Dupovac je bio voljan potpisati novi ugovor ali KLUB nije...to ti je jedina istina. Lova koja je legla u klub je dovoljan da tvoj klub isplati plate za sve igrace i uposlenike u narednih 6 mjeseci...
a ti sad banuj a ja ti opet kazem da si zlonamjeran i kvarnjak samo takav
Jos malo da te razocram ...Ibrak ima podrsku uprave , nece biti smijenjen ali ce biti cistka 3 igraca. Vidim da ne znas pa da te malo razocaram. Taj otpad tvoj mali klub bi rado uzeo ali nema para da ih plati tako da vjerovatno idu dalje trbuhom za kruhom. Meho ima podrsku kao i ostali igraci ali nece dobiti martovsku platu 99%. Nas sjever je uz upravu i BP tako da te i tu moram razocarati. Klub je jedinstven i nema frakcija...i cekamo vas opet da vam uzmemo mjeru.
da nisu mozda Stojcev,Puzigaca i Dzemo ?
Pyro is not a crime !

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 22 mar 2015, 20:25

[quote="Gojkara"]Povodom loših sportskih rezultata prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, ostvarenih tokom mjeseca marta, u periodu u kojem su zabilježena dva poraza, jedan neriješen rezultat i jedna uknjižena pobjeda, uz eliminaciju iz Kupa Bosne i Hercegovine, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, gospodin Edis Kusturica, sazvao je vanrednu sjednicu Upravnog odbora FK Sarajevo, koja je održana u nedjelju, 22.3.2015. godine, a na kojoj su prisustvovali: predsjednik i podpredsjednik Skupštine FK Sarajevo, Maid Delić i Avdo Salihbegović, podpredsjednik kluba i tehnički direktor, Elvir Kantardžić, članovi Upravnog odbora, Hajrudin Kapetanović, Mersad Mahić, Emir Salihović, kao i generalni direktor, Dino Selimović, generalni sekretar, Mirza Hadžić, sportski direktor Abdulah Ibraković i šef stručnog štaba, Meho Kodro.

Uzevši u obzir da su pobjede i porazi sastavni dio fudbala i sporta općenito, Upravni odbor FK Sarajevo je stava da se do tih pobjeda i poraza može doći na više načina i to bespoštednom borbom za svaku loptu, svaki pas, borbom za svog saigrača, fer i korektnom igrom na terenu; to jeste, onim što je nedostajalo našim igračima u proteklih nekoliko utakmica i zbog čega smo najviše i razočarani. Obaveza je, kako moralna, tako i sportska, da profesionalni igrači, ulože krajnje napore kako bi ostvarili zacrtane sportske ciljeve Kluba, te da dostojno i reprezentativno prezentuju Klub van zelenog terena.

S toga, na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, odlučeno je da igrači prvog tima, te članovi Stručnog štaba, zbog loših sportskih rezultata ostvarenih u mjesecu martu, te prikazanog zalaganja, koje nije dostojno Fudbalskom kluba Sarajevo, snose drastične finansijske kazne u skladu sa važećim aktima i pravilnicima Kluba.

Također, Upravni odbor istakao je punu i apsolutnu podršku Šefu stručnog štaba FK Sarajevo, Mehi Kodri, u nastavku započetih procesa razvoja prvog tima Bordo Kluba.

Članovi Upravnog odbora FK Sarajevo podsjećaju sve uposlenike, igrače, trenere i saradnike, na postojanje internih akata Kluba, a posebno kodeksa ponašanja na terenu i van njega, te da se isti moraju primjenjivati i poštovati ili će u protivnom slijediti sankcije.

Svjesni da je kreirana prevelika medijska pažnja prema FK Sarajevo, Upravni odbor donio je odluku da svi medijski istupi od strane sportskog dijela kluba, koja se odnosi na sve trenere svih kategorija, sve igrače svih kategorija, Sportskog direktora, te Šefa stručnog štaba, budu ograničeni na zvanične press konferencije, komentare prije, tokom i nakon zvaničnih utkamica Kluba, te tokom druženja sa novinarima u za to predviđenim terminima.

Također, svjesni da naši navijači i simpatizeri imaju pravo da budu razočarani i ljuti zbog (ne)postignutih rezultata prvog tima FK Sarajevo, pozivamo i apelujemo na sve one koji su odani i vjerni našem Klubu, a takvih je većina, da ekipi i Klubu zajedno obezbjedimo potrebni mir i da se zajedničkim snagama vratimo na pobjednički kolosijek, te zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve.

FK Sarajevo je institucionalno stabilan sportski kolektiv, koji posluje i funkcioniše prema određenom sistemu odgovornosti i pravila, te nećemo dozvoliti bilo kakav oblik destabilizacije od strane „dušebrižnika“ i „dobronamjernika“. Svi su imali priliku kroz investiciono orijentisani Statut Kluba uložiti finansijska sredstva i za sebe obezbjediti pravo glasa i odlučivanja, a to nisu učinili tada, već sada na raznorazne načine pokušavaju nastaviti sa udarima na pojedince unutar Kluba i kolektiv kao cjelinu.

Podcrtavamo da ovo nije izgovor za rezultate ekipe, koja je imala sve preduslove da ostvari bolji učinak
Postoji klub, postoji sistem razradjen unutar kluba i ljudi koji brinu o svemu.
PUNA PODRSKA UPRAVI a dusebriznici i pojedinci kao ljubomorne duse mogu .. ga .... :thumbup:

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 22 mar 2015, 20:27

mi smo navikli na foskule i lazna obecanja.... moje drago Sarajevo..
upravo draga, nema od ovog nista dok ne pocnete kaznjavat te likove koji vrijeme ubijaju u birtijama,klubovima,nargila barovima i slicnim objektima.
Dok to oni rade, a dobro se zna koji su to lukavičani, nema od nas nista .
BOLEST 1946

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 22 mar 2015, 20:35

Naravno , svi su imali pravo kupiti dio upravljackih prava , svi su imali pravo udruzivati se pa kupiti jos i vise. Ali sada svi oni palamude i sire lazi samo takve. A kada su trebali klubu , okretali su glavu...i nase "legende" naravno. E tada je Svemoguci Bog poslao Tana...i hvala mu na tome...

@thec , cuces vrlo brzo , mozda jos u ovoj sedmici u koju ulazimo
@mirso...idu kazne i to nezapamcene i istoriji kluba...nece oni imati za nargile , ne brini

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 22 mar 2015, 20:39

HordeBL je napisao/la:Naravno , svi su imali pravo kupiti dio upravljackih prava , svi su imali pravo udruzivati se pa kupiti jos i vise. Ali sada svi oni palamude i sire lazi samo takve. A kada su trebali klubu , okretali su glavu...i nase "legende" naravno. E tada je Svemoguci Bog poslao Tana...i hvala mu na tome...

@thec , cuces vrlo brzo , mozda jos u ovoj sedmici u koju ulazimo
@mirso...idu kazne i to nezapamcene i istoriji kluba...nece oni imati za nargile , ne brini
Tako i treba, samo oštro! Neka se zna ko je glavni. Puna podrška upravi :thumbup:

A dušebrižnici što pričaju neke priče i podmeću ovdje svakakve gluposti, mogu da ga glabaju al znači MOMENTALNO!

Zip
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 22 mar 2015, 20:42

Evo i @hilmo puko :D
I na njega je izgleda uticala losa situacija na pocetku proljetnog dijela :D
A nekad je bio miran :D

Sve ce proci, samo Sarajevo ce biti i ostati!!!
Treba te kazne raspodjeliti, npr Putic ne moze biti odg kao Stojcev il Berberovic...
Samo udari tamo gdje najvise boli, pa kad zasluze ti im daj pare nazad da vide da kad se trudis i boris da ces biti dodatno nagradjen..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 22 mar 2015, 20:46

@hilmeCC, idi brani braću na njihovoj temi :rol:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 22 mar 2015, 20:48

Zip je napisao/la:Evo i @hilmo puko :D
I na njega je izgleda uticala losa situacija na pocetku proljetnog dijela :D
A nekad je bio miran :D

Sve ce proci, samo Sarajevo ce biti i ostati!!!
Treba te kazne raspodjeliti, npr Putic ne moze biti odg kao Stojcev il Berberovic...
Samo udari tamo gdje najvise boli, pa kad zasluze ti im daj pare nazad da vide da kad se trudis i boris da ces biti dodatno nagradjen..

ma neki igraci trebaju nogu odmah da dobiju i zbog igre na terenu i van njega, ali eto sacekacemo ovu sedmicu pa cemo vidjeti hoce li se sta konkretnije desiti kako kaze gore HordeBL
Pyro is not a crime !

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 22 mar 2015, 21:01

Jedva čekam da se izbaci to 'smeće' vani napokon!! to izbacivanje treba da bude primjer svim ostalim igracima
kako SARAJEVO nije stvar koja se tek tako olako uzima i s kojom se zajebava
NIKO NIJE VEĆI OD SARAJEVA!!!
BOLEST 1946

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 22 mar 2015, 21:04

Nemanja sto je igr'o,igr'o je... :!:

Sad one "interakcije" s navijacima,kuci pa prosipaj.. :kafa:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 mar 2015, 21:06

@Zip
Ništa na @hilmu uticati ne može, baš sam miran. Želio bih ovoj našoj raji da pomognem da ne budu predmet sprdnje a i mi svi sa njima ali ne ide. Zato radite šta hoćete, ovo je slobodna zemlja.

Ohrabrila me je ova odluka uprave. Jedino logično rješenje je bilo da se krivci za odnos na terenu kazne, da li će to imati efekta, ne znam ali ja se nadam da hoće.
Pisao sam i danas, ne može Meho za dva mjeseca zaboraviti svoj zanat i ne mogu igrači zaboraviti igrati. Jednostavno je nešto drugo u pitanju, šta, to nek odgovorni ljudi odgonetnu i pokušaju ispraviti.

Ovu mini pauzu trebamo pametno iskoristiti, malo se dohavizati i da se konačno nađe ona udarna postava bez prevelikog eksperimentisanja i rotiranja.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 22 mar 2015, 21:12

I..,kakav je zakljucak,jel' ova Uprava,Uprava,ili je mahala?? :kafa:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Zip
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 22 mar 2015, 21:13

Borusia dobila Bayern, a sudija koji je nama sudio protiv Borusije trenutno dijeli pravdu u El Clasiku :D

I jbtee, kakoo ne poluditi nakon ovakvih rezultata :(

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bejker, Dave, gh0stHZ, kogmagie46, riki46, skoJaa, tajsamja i 57 gostiju.