Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Mancini
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Mancini » 06 avg 2014, 23:28

E jeste teško pogoditi dvicu na Otoci.Kako neko može biti siguran?Pa čovječe dragi prethodnih devet puta Olimpic izgubi kod kuće glatko i zašto onda ne bi i deseti put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 avg 2014, 23:29

staragarda je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Vazda neko drugi kriv, nema šanse da smo mi sami sebe syebali.

Ovo govorim općenito o našem narodu, a evo trenutni primjer navijača Slobode. Čekate 5 do 12, ispadnete i onda su svi krivi osim vas samih, ma daj ba :roll:
vazda neko drugi kriv....nema sanse da smo mi lopovi i muljatori
ovo govorim opcenito o nase o nasem narodu a evo trenutni primjer navijaca zeljeznicara...demolirali ste sve ekipe te sezone i izgubite utakmicu u trebinju..sam izvjestaj sa te tekme je za smijesnog videa od golova do ponasanja sampiona....izbacili ste banjaluckog borca na istu foru par sezona ranije u jos ofirnijoj utakmici kad ste u dolini mumijevih zijanili od mrtvog zepca...minderasko begovsku demagogiju prosipajte onima koji vas ne znaju
A vi ste samo na osnovu ta tri boda ispali iz lige? :yawn:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 avg 2014, 23:33

FaraonTM je napisao/la:Vazda neko drugi kriv, nema šanse da smo mi sami sebe syebali.

Ovo govorim općenito o našem narodu, a evo trenutni primjer navijača Slobode. Čekate 5 do 12, ispadnete i onda su svi krivi osim vas samih, ma daj ba :roll:
Niko ne osporava da smo mi sami sebi krivi iakljucivo porazom od Rudara kuci..niko nije osporio to sto nas je Zeljo natrpao posteno na Tusnju ali to da su drugi davaki Slaviji bodove kako bi nas zeznuli pa poslije I Lwotaru to je drugo....Slavija je poslije uzela bodove gdje god je isla jer su im pustali svi tamo sa njihove strane :)..ali nema veze bilo proslo nama je godilo ispadanje..iapali smo navijaci su se digli pomogli klub kad je bilo najteze I ja sam zahvalan Zelji jer nam je omogucio prvo da probudi inat u nasim navijacima pa onda jer smo lopive istjerali....Sloboda se kazem nije mogla sacuvati jer su I lokalni ljudi sa TK digli se protiv Slobode pa onda I drugi...kazem bilo proalo I kad pogledas opet pozitivno se A nas zavrsilo a jedina je ta mrlja da smo bili standardni prvoligasi bez ispadanja od naseg zadnjeg ulaska u tu prvu jugoslovenaku ligu I onda smo uapjeli dokuciti I taj stepen u ovoj nakaradnoj ligi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 06 avg 2014, 23:34

demolirali ste sve ekipe te sezone i izgubite utakmicu u trebinju..
Znaci boli pakas jos i nakon svih ovih godina. Ne mogu da vjerujem? :urnebes: Lijepo je vama jednom jedan gospodin ovdje govorio nemojte se nasladjivati gostujucim navijacima koji jadni prevaljuju po 250km da bi sa igralista gledali "nista" a vi ste se podrugljivo smijali svemu tome. Dragi Bog vam je to vratio a nisu Zeljo i Velez to nek' vam je jasno. Vama naravno ta opomena nije bila dovoljna pa i sad kad ste se vratili nastavljate u istom ritmu...Hajde neka ima Boga a on ne voli ohole i bahate, mogli bi vi opet ubrzo u svoje staro drustvo sa Bratstvom i Iskrom.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 06 avg 2014, 23:38

SCA ni Velež nije nikad ispadao od 195neke kad smo usli u prvu ligu pa ispadosmo. Sami krivi sebi. Ispadosmo levati jer smo skupili nedovoljno bodova za opstanak a i lose smo igrali te sezone isto kao vi. Nema porrebe optuzivati nekoga za svoje greske. Opet kazem fudbal je i nema potrebe za povlacenjem nekih repova. Zivot ide dalje i srecom evo opet smo svi tu na okupu ;)
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 06 avg 2014, 23:41

Mancini je napisao/la:E jeste teško pogoditi dvicu na Otoci.Kako neko može biti siguran?Pa čovječe dragi prethodnih devet puta Olimpic izgubi kod kuće glatko i zašto onda ne bi i deseti put.
Znam da je lagano pogoditi, na kladionici mi je to omiljeni par.. :mrgreen: A Ti gledao svih 10 utakmica i sigurno znas da je to bilo bas tako glatko? Kod kuce, zar nisu neke i na kosevu bile?? Zanima me tvoje konkretno misljenje zasto je to tako, mislim zasto bas 10/10, koji je razlog? Mentalitet igraca, ekipe ili nesto trece?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 avg 2014, 23:41

SaltCityAttack je napisao/la:

Niko ne osporava da smo mi sami sebi krivi iakljucivo porazom od Rudara kuci..niko nije osporio to sto nas je Zeljo natrpao posteno na Tusnju ali to da su drugi davaki Slaviji bodove kako bi nas zeznuli pa poslije I Lwotaru to je drugo....Slavija je poslije uzela bodove gdje god je isla jer su im pustali svi tamo sa njihove strane :)..ali nema veze bilo proslo nama je godilo ispadanje..iapali smo navijaci su se digli pomogli klub kad je bilo najteze I ja sam zahvalan Zelji jer nam je omogucio prvo da probudi inat u nasim navijacima pa onda jer smo lopive istjerali....Sloboda se kazem nije mogla sacuvati jer su I lokalni ljudi sa TK digli se protiv Slobode pa onda I drugi...kazem bilo proalo I kad pogledas opet pozitivno se A nas zavrsilo a jedina je ta mrlja da smo bili standardni prvoligasi bez ispadanja od naseg zadnjeg ulaska u tu prvu jugoslovenaku ligu I onda smo uapjeli dokuciti I taj stepen u ovoj nakaradnoj ligi
Ovo je realan komentar koji poštujem, ti si jedan od rijetkih koji priznaje da ste vi sami sebi presudili, pa tek onda drugi klubovi. Iritira me to što većina (namjerno kažem većina jer nisu svi) krivi Želju i Velež djelimično za ispadanje. I prošle sezone Velež dobije Želju i uzme mu titulu, većina naših navijača nešto blate Velež, nigdje veze. Da smo bili bolji pobijedili bi ih, prosto kao pasulj ;)
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 06 avg 2014, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 06 avg 2014, 23:46

I ja se slažem sa Dadom, svrstajte i mene u realne :P
Ne smeta mi to što su se prodale utakmice, jedino što mi je smetalo je naslađivanje na naše ispadanje, i onaj ofirluk Osima sa ključem, vodom, zastavicom šta je ono već spomenuo, to je ispalo smiješno jbg.
Surova realnost bh fudbala, nama je godilo, bolje 2 godine borbe za povratak nego dvije godine strahovanja u PL.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 07 avg 2014, 00:18

U Aprilu sam postavio jedan post i jos se nije niko javio da odgovori na ovu pricu oko ispadanja! Samim tim mislim da bi Tuzlaci (pojedini ne svi), trebali realno razmisliti i prestati vrijedjati druge navijace i okrenuti se novoj sezoni. Jer zaista se nema vise sta ispricati oko ispadanja Slobode, desava se i veci klubovi su ispadali pa se vracali jos jaci!
tuzlak1987 je napisao/la:
"Mozda je zastavica pukla, mozda je vode nestalo, mozda je sudija zakljucan u svlacionici bio pa nisu imali rezervni kljuc"- Amaw, nakon namjestene utakmice zadnjeg kola prije 2 godine.
Evo zamolit cu sve navijace svih klubova da se jave i kazu moj klub je u zadnjem kolu u gostima pobjedio tu i tu ekipu i izbacio je u drugu ligu u situaciji da njihovom klubu ni za sto ne treba, a da su domacini pobjedom mogli obezbjediti opstanak? Mi smo prije gostovanja u Trebinju obezbjedili titulu i zamisli molim te, trebali smo na toj utakmici zapeti ko sivonje da domacina koji nas uvijek korektno doceka izbacimo u drugu ligu i da gledamo kako ce igraci i strucni stab bukvalno spasavati zivu glavu posle utakmice!? Jos da tom istom pobjedom spasimo ispadanja ekipu koja nas godinama docekuje na noz (kako igrace tako i navijace) i gdje rijetko kad imas normalne uslove za igru!? Kako "lagano" ide to izbacivanje domacina u drugu ligu je najbolje pokazala Sloboda koja nije mogla da pogleda prema golu Slavije u situaciji gdje sami drze premijerligasku sudbinu u vlastitim rukama. Apsolutno nije bilo nikakve potrebe da ginemo, a znamo da ni mnoge velike evropske ekipe ne igraju 100% u situaciji kad je sve gotovo i odluceno. Ako se ne javi niko ko moze primjerom svog kluba da potvrdi ovo sto sam zamolio onda smatram da je ova prica zakljucena i sto se mene tice i zavrsena!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 07 avg 2014, 00:28

SARAJEVO DOBILO NA KOSEVU CELIKA KOJEM JE TREBALO ZA EVROPU, EVENTUALNO CAK I ZA TITULU , KOLIKO SE SJECAM :) ?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 avg 2014, 00:31

Kakvo je stanje sa stadionima u TK, BL, Bijeljini, Zvorniku i Vitezu ? Hoće li se moći odigrati kolo. 6 utakmica je u poplavljenim podrucjima
NO PYRO NO PARTY

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 avg 2014, 00:36

U zadnjem kolu igraju Slavija i Sloboda. Tko dobije 100% ostaje u ligi. Racunica jasna da jasnije ne moze bit. Slavija dobija, Sloboda ispada iz lige i ne vidim zasto se i dan danas bune i optuzuju Zeljeznicar. Zeljeznicar i da je prodao utakmicu nema im se sta rec. Zasto bi oni morali brinuti o sudbini Slobode koja je imala sve u svojim rukama? Uostalom, Leotar je dobio i Slobodu na Policama sa 2-0. Zasto Sloboda nije uzela tri boda i olaksala si posao? Najlakse je druge optuzivat, a i sami su kupovali utakmice da obezbjede opstanak i na taj nacin ostetili timove koji su ispali.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 07 avg 2014, 00:39

rammstein je napisao/la:SARAJEVO DOBILO NA KOSEVU CELIKA KOJEM JE TREBALO ZA EVROPU, EVENTUALNO CAK I ZA TITULU , KOLIKO SE SJECAM :) ?
Na Kosevu, aha. i to za evropu ili titulu :mrgreen: Bilo je nekoliko slicnih primjera, Zvijezda - Orasje ja mislim i jos neke ne mogu se sjetiti koje, ali nikad u istoriji PLBiH nije zabiljezen slucaj da je domacin porazom ispao zadnje kolo...Najblizi tome da srusi rekord je bio mozes li pogoditi ko??? Zeljo, prosle sezone protiv Rudara, kad nas je sudija bas unistio a nismo ni mi odigrali Bog zna kakvu utakmicu. ;)

Buu
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Buu » 07 avg 2014, 00:42

Signore je napisao/la:U zadnjem kolu igraju Slavija i Sloboda. Tko dobije 100% ostaje u ligi. Racunica jasna da jasnije ne moze bit. Slavija dobija, Sloboda ispada iz lige i ne vidim zasto se i dan danas bune i optuzuju Zeljeznicar. Zeljeznicar i da je prodao utakmicu nema im se sta rec. Zasto bi oni morali brinuti o sudbini Slobode koja je imala sve u svojim rukama? Uostalom, Leotar je dobio i Slobodu na Policama sa 2-0. Zasto Sloboda nije uzela tri boda i olaksala si posao? Najlakse je druge optuzivat, a i sami su kupovali utakmice da obezbjede opstanak i na taj nacin ostetili timove koji su ispali.
Slobodi je bio dovoljan i poraz od 1:0 za ostanak
NO PYRO NO PARTY

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 07 avg 2014, 00:45

jos se prica o toj famoznoj utakmici ili mogu reci utakmicama od prije 2 godine... :crazy:

milo mi je da se sloboda vratila jer zasluzuje da igra premijer ligu, ali dokad cete krivit za ispadanje nas i veleza, kad ste sve imali u svojim rukama, odnosno nogama. niste opucali posteno prema golu slavije, a onda ocekujete da timovi igraju za vas, kojima je vec sezona bila fakticki gotova. opustite se... nadam se finim utakmicama protiv slobode, ali kad jedan manchester united izgubi u zadnjem kolu protiv west hama (cini mi se) i tako "spasi" west ham od ispadanja, to je regularno, a kad to uradi zeljo ili velez, onda je namjestaljka... :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 07 avg 2014, 00:46

Sloboda su gubitnici, a ko gubi ima pravo da se ljuti, vazda bilo. Smijesno da se nisu odmaknuli 2 godine od iste price, to je vec hendikep.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 07 avg 2014, 00:50

Otišli ste od teme... Polako momci sa optužbama da ja ne bi počeo pricat ono što mi je Uške pričo ovih zadnjih dana

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 07 avg 2014, 00:51

jovanmaksimovic je napisao/la:jos se prica o toj famoznoj utakmici ili mogu reci utakmicama od prije 2 godine... :crazy:

milo mi je da se sloboda vratila jer zasluzuje da igra premijer ligu, ali dokad cete krivit za ispadanje nas i veleza, kad ste sve imali u svojim rukama, odnosno nogama. niste opucali posteno prema golu slavije, a onda ocekujete da timovi igraju za vas, kojima je vec sezona bila fakticki gotova. opustite se... nadam se finim utakmicama protiv slobode, ali kad jedan manchester united izgubi u zadnjem kolu protiv west hama (cini mi se) i tako "spasi" west ham od ispadanja, to je regularno, a kad to uradi zeljo ili velez, onda je namjestaljka... :roll:
Mislim da je tome kumovao kuhar koji je otrovao igrace ManU, oni su tako tvrdili. ManU je imao pokrice.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 07 avg 2014, 01:02

Jedino naprijed ova liga moze krenuti ako se osnuje udruzenje premierligasa koje ce moci nametati svoje uslove ako dovedu sponzora. A tu moraju biti predstavnici svih premierligasa bez izuzetka. Cak bih ukljucio i predstavnike koji su ispali prosle sezone, rudar i leotar jer su oba duzi niz godina bili premierligasi. Novi koji budu ulazili ce se pridruzivati. Dino je rekao da ce organizovatii, pokusati, a vidjecemo ko ce se odazvati. Nije ovo bezveze jer postoji mogucnost dolaska sponzora koji je spreman sponzorirati ligu 10 puta nego sada, ali neke stvari se trebaju srediti. Vidjecemo kako i ko ce se odazvati.
Zadnja izmjena: EXIT, dana/u 07 avg 2014, 01:27, ukupno mijenjano 1 put.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 avg 2014, 01:06

EXIT je napisao/la:Jedino naprijed ova liga moze krenuti ako se usnuje udruzenje premierligasa. A tu moraju biti predstavnici svih premierligasa bez izuzetka. Cak bih ukljucio i predstavnike koji su ispali prosle sezone, rudar i leotar jer su oba duzi niz godina bili premierligasi. Novi koji budu ulazili ce se pridruzivati. Dino je rekao da ce organizovatii, pokusati, a vidjecemo ko ce se odazvati. Nije ovo bezveze jer postoji mogucnost dolaska sponzora koji je spreman sponzorirati ligu 10 puta nego sada, ali neke stvari se trebaju srediti. Vidjecemo kako i ko ce se odazvati.
SportSport.ba je danas kontaktirao i direktora Sarajeva, Dinu Selimovića, koji se nalazi na godišnjem odmoru, ali i pored toga pokazao je svoj profesionalizam i pristao je govoriti za naš portal.

"Trebamo svi raditi na napretku klupskog bosanskohercegovačkog fudbala. Finansijska situacija u državi nije sjajna, no moramo zasukati rukave, kako mi u klubovima, tako i ljudi u Savezu zaduženi za Premijer ligu. Novčana sredstva od ugovora i nisu naročito visoka ali ima klubova kojima ista mnogo predstavljaju. Podjela novca možda i nije najispravnija, međutim Sarajevo neće biti prepreka realizaciji nastavka saradnje", izjavio je Selimović za SportSport.ba.

"Mi u klubu smo razgovarali i donijeli smo odluku da podržimo sve aktivnosti napretka bh. fudbala. Slažemo se da treba formirati Udruženje premijerligaša i tu je odgovornost isključivo na klubovima. Klubovi će od eventualnog formiranja Udruženja imati najviše koristi i mi ćemo biti ti koji će pokrenuti to pitanje", dodao je Selimović.
Diš je legenda! :kralj: Ko će pokrenuti to pitanje ako ne INSTITUCIJA FKS?! :salut:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.