Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2013, 20:50

amerosm je napisao/la: Ruku na srce transfer Kierhoff-a je bio transfer tipa Hashemian-a ili Schlaudraff-a, tj. transfer koji nije potreban Bayern-u, a isti je napravljen iz razloga samo kako bi se konkurencija oslabila - jer ruku na srce najveci optimisti medju navijacima Bayern-a nisu vjerovali da isti moze biti vazna karika u ovakvom Bayern-u.
Može biti da je ovaj transfer bio u rangu pomenutih i da nije bio potreban. Ali ako se uzme u obzir da je bandera došao za 'dž' i da svaka ekipa treba imati 4 stopera (znalo se da je Holger aus do kraja sezone) onda se nema šta zamjeriti upravi.
Dakle u ovom slučaju nema govora o slabljenju konkurencije nego više se gledalo kako da ekipa dobije na širini i da u nekim situacijama /pozicijama u ekipi ne treba ruku stavljati dublje u džep.

Vjerujem da će dotični svoju šansu u drugom klubu (vjerovatno S04) dobiti na željenoj poziciji i tako vratiti vjeru u sebe. Nema on šta tražiti u sredini gdje ga Pep postavljao.
Vom Jäger zum Gejagten

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 25 dec 2013, 21:09

Kirchoff je potpisao za Bayern u periodu kad je bilo jasno da će Badstuber biti van stroja najmanje do druge polusezone, odnosno kada je Van Buyten imao još pola godine ugovora.
U međuvremenu su se neke stvari poklopile protiv njega (Dante i Boateng u paru pružali sasvim dobre parije, Van Buyten potpisao novi ugovor, Lahm počeo igrati na zadnjem veznom).
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 dec 2013, 21:12

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

druze mislim da si sada pretjerao i da si poceo mijesati kruske i jabuke. Ruku na srce transfer Kierhoff-a je bio transfer tipa Hashemian-a ili Schlaudraff-a, tj. transfer koji nije potreban Bayern-u, a isti je napravljen iz razloga samo kako bi se konkurencija oslabila - jer ruku na srce najveci optimisti medju navijacima Bayern-a nisu vjerovali da isti moze biti vazna karika u ovakvom Bayern-u.

Sto se tice Götze-a samo cu reci da se radi o najvecem Njemackom talentu svih vremena i svima bi ovim sve trebalo biti jasno.
Ma i ti si sad druže sve malo preozbiljno shvatio..... :D Kralj je uputio otrovnu strelicu u svom zahebantskom stilu i ja samo odgovorio u istom stilu..... :)

A što se Kirchhoffa tiče, Gero je već objasnio. Ja samo mogu reći da definitivno momak ima potencijal i možda je trebao dobiti veću šansu. Problem je samo što njega Pep ne vidi baš prikladnog kao stopera, čak smatra Van Buytena boljim na toj poziciji. Iako je Belgijanac često odradio svoj posao dobro, pa čak prošle sezone odigrao odlično kada je dobijao šansu (iako su ga mnogi već bili otpisali), postojala je šansa da se Jan forsira na poziciji stopera i da bar bude stoper broj 3 do povratka Badstubera (a vidjet ćemo se kad će i u kakvom se stanju on vratit).
Sada će u Schalkeu dobiti pravu priliku, a možda se nakon posudbe i vrati, nikad se ne zna.
Iako se čini da je on više bio Sammerov nego Pepov transfer. Međutim, pošto sve u ekipi funkcioniše, ni Sammer želi tu sada nešto zanovjetat i dalje forsirat Kirchhoffa, nego se sad ide na to da se momak negdje skrasi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 dec 2013, 23:19

Slučaj Kirchoff je očigledno mažnjavanje mladog talenta konkurenciji od strane Bayerna... Nije mi jasno kako to ne vidite i ne želite priznati,gledate samo kroz naočale Bayerna... Eto mi ostali koji pratimo Bundesligu (a ne navijamo za bayern) pojma nemamo :roll: . Treba nekad biti i realan malo.

Pored Dantea, Boantega, Van Buytena i Martineza (kojeg će Pep uvijek prije staviti na stopera nego Jana) Kirchoff nije imao realne šanse da se nametne. A tu je i Badstuber kad se oporavi...

Da ne govorim o veznom redu, tu se šanse mogu u promilima iskazati...

Sammer je tu iskoristio moć Bayerna i privolio nažalost naivnog Kirchoffa.
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 dec 2013, 00:14

@Pale: Pa gledamo realno. Isto se može reći da vi olako govorite o tome da je Bayern ukrao nekog igrača konkurenciji... :) Evo da je Kirchhoff npr otišao u Schalke odmah, bil to bila kakva šteta za ovako moćan Bayern?
Sammer će vjerovatno još neke njemačke talente privolit da dođu u Bayern, to on želi, ima takav cilj, ali ne da bi krao igrače konkurenciji, nego što želi mlade njemačke talente u Bayernu. E sada da li će neko uspjet, to je druga stvar, tu ima i do igrača.

Ja se dobro sjećam priča da su pojedini pričali tako da je Mandžin transfer bezveze, pa Danteov. Za te se igrače isto govorilo da ih Bayern dovodi samo tek tako. A iza takvih transfera je stajao plan.
Goetze je npr doveden jer je najveći njemački talenat. To je prevashodna svrha bila. Tu se govorilo o krađi igrača konkurenciji. Iako je to drugačiji primjer od Kirchhoffa i drugih, ali reko samo da naglasim.

A kod Lewandowskog npr možemo govoriti više o krađi igrača konkurenciji. Tu imamo taj primjer. Ali ne može se sad uzimati za ove sve igrače koje Bayern dovede od bundesligaša da je samo cilj bio klepit ga ispred konkurenata ili od konkurenata.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 dec 2013, 02:59

Pale_Companion je napisao/la:Slučaj Kirchoff je očigledno mažnjavanje mladog talenta konkurenciji od strane Bayerna... Nije mi jasno kako to ne vidite i ne želite priznati,gledate samo kroz naočale Bayerna... Eto mi ostali koji pratimo Bundesligu (a ne navijamo za bayern) pojma nemamo :roll: . Treba nekad biti i realan malo.

Pored Dantea, Boantega, Van Buytena i Martineza (kojeg će Pep uvijek prije staviti na stopera nego Jana) Kirchoff nije imao realne šanse da se nametne. A tu je i Badstuber kad se oporavi...

Sammer je tu iskoristio moć Bayerna i privolio nažalost naivnog Kirchoffa.
Jako potresna prica mora se priznati :(

Toliko je bio naivan da je presao u najbolji klub svijeta,gdje je konkurencija strasna,gdje samo najbolji mogu igrati,a to sve naivni Kirchoff nije mogao pretpostaviti. :oops:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 dec 2013, 14:17

O Kirchoffu ne bih više zaista, vrti se ista priča u krug, bavarci imaju svoje mišljenje a svi ostali koji nisu pristalice bavarskog giganta drugo... Umjesto argumenata neki ovdje prosipaju jeftin sarkazam...

Nego, završila nam je polusezona te je vrijeme da se sumiraju učinici ekipa i tako to... Pauza je iscrpljujuće duga za nas fanove tako da eto odlučih da sastavim neku svoju analizu da ubijem malo vremena...

1. slika 44 / +34

Bayern je apsolutni vladar Bundeslige. Apsolutno zasluženo je na vrhu tu se nema šta pričati. Iskreno bio sam pomalo skeptičan povodom dolaska Pepa i nisam očekivao ove rezultate kakve je Bayern ostvario u polusezoni, ali prevarih se. Očekivao sam u svakom slučaju Bayerna kao lidera ali sa ovom vrstom dominacije baš i ne. U ekipi sve štima, čak ih i česte povrede bitnih igrača nisu omele i uz kvalitetan kadar su premostili sve prepreke koje su bile pred njima.
U nekim utakmicama i nisu odigrali koliko su mogli i vidjelo se da se kalkulisalo no sa ovakvim rezultatima na to i imaju pravo. Nažalost po mnoge neutralne posmatrače Bundeslige prvenstvo i neće biti više toliko zanimljivo jer je Bayern 99% novi-stari prvak, a i pitanje je koliko će u budućnosti liga biti primamljiva ostalima zbog ovako moćnog Bayerna... Ipak je borba za prvaka ono najintersantnije što jedna liga može ponuditi a Bundesliga u tom parametru ne nudi neku napetost. No ipak ovako moćni Bayern bi vjerovatno bio dominantan i u svakoj drugoj ligi tako da se ovdje nema šta prigovoriti ostalim bundesligašima.
Za moj lični ukus prošlosezonski Bayern pod vodstvom don Juppa je bio ''ljepši za oko' što se igre i pristupa istoj tiče.'
Manđo je najbolji strijelac tima sa 10 golova, slijedi Muller sa 7 i duo Robbery sa po 6 pogodaka na svome kontu.

2. slika 37 / +16

Apotekari su za mene jedno od najvećih iznenađenja ove godine. Razlog tome je da dobro guraju na sva tri fronta što je pomalo neočekivano za mene. Nisu puno trošili i kupovali na ljeto zbog čega se osula paljba po njima no oni i dalje imaju jako kvalitetan kadar i dobrog stručnjaka koji ih vodi na pravi način. Produžili su ugovore sa ključnim igračima (ostalo je još samo da se riješi slučaj Sam-a) i planiraju dovoditi i dalje mlade igrače i potencijalne zvijezde (Brandt je već kaparisan).
No da još uvijek nisu sazrili za vrh potvrdili su porazima protiv Braunschweiga, Werdera i Eintrachta doma, što su jedne od najlošijih ekipa u ovoj sezoni Bundeslige. Petarda od neizbalansiranog Man UTd-a kući je također bio veliki šamar a najveći blam je ona famozna utakmica protiv Hofenheima gdje je Kiessling postigao tkz. fantomski pogodak gdje se uprava i igrače Vicekusena nisu ponijeli u duhu fair-playa.
Ja ih iskreno ne volim i ne bi se trebali čuditi ako njihova forma u drugom dijelu sezone krene silaznom putanjom, jer oni još nisu dovoljno zreli i kvalitetni da igraju na ovako visokom nivou tokom cijele sezone. Za njih je ova pauza došla u odličnome trenutku jer su zaredali sa dva poraza protiv Eintrachta i Werdera i forma je očigledno se strmopizdila prema dolje.
Pomenuti Kiessling vodeći strijelac tima sa 9, slijedi Son sa 7 golova. Kevin de Bruyne bi mogao da pojača ovaj tim u januaru što bi bio odličan posao za Bayer.

3. slika 33 / +16

O njima ne bih puno jer sam ih slabo pratio :mrgreen: .
Što reći.... 33 boda su imali (na polusezoni) i u onoj famoznoj sezoni 11/12, a znamo kako je to onda na kraju završilo. Treća pozicija je fenomenalan rezultat ali treba reći da će drugi dio sezone biti teži nego prvi (igrati će utakmicu više u gostima, a na BP dolaze Bayern i Leverkusen). Bit će jako teško za Gladbach da zadrže jednu od pozicija koje vode u LP no kvalitet zasigurno imaju. Ja se nadam da mogu izdržati u ovako kvalitetnom ritmu do kraja sezone.
Ključ za ovako visok plasman su bile odlične igre na Borussia Parku (7 pobjeda i 1 remi ) i odličan ljetni šoping Eberla. Raffael, Kruse i Kramer su se fantastično uklopili u tim i u vrlo kratkom vremenu su postali i ključni igrači.
Raffael koji je i po meni najbolji igrač Borussie u ovoj polusezoni vodeći je strijelac sa 9 golova, slijedi Kruse sa 8 i Arango sa 5.

4. slika 32 / +18

BvB je zasigurno ekipa sa najviše pehova ove sezone, povrede su se zaredale da je to bilo teško za probaviti i samim tim onemogućile su Dortmund da još više pritisne Bayerna i učini borbu za prvaka malo zanimljivijom. Zbog svog stresa siguran sam da će Klopp poinovno na presađivanje kose :mrgreen: .
Ali bez obzira na sve BvB opet igra dobru sezonu i guraju u sva tri takmičenja dobro i nema mjesta za neke pretjerane kritike i paniku. Ova pauza je došla po njih u najboljem mogućem trenutku.
Drugi dio sezone je nevjerovatno bitan po njih i ključ svega će biti dobar start kojeg mogu napraviti jer i nemaju nešto pretjerano težak raspored. BvB je trenutno br 2 u Njemačkoj i vjerujem da će na kraju sezone na toj poziciji i završiti jer su ipak ako izuzemo Bayern kvalitetniji od ostalih ekipa koje će se pokušatati s njima ''ganjati''.
I u LP mogu opet daleko, za takvo nešto bit će im potrebno i sreće u daljnjem ždrijebu.
Od pojačanja se za moj ukus samo Sokratis pokazao, Auba i Miki su podbacili no momci su tek došli u bundesligu i evidnetno je da je potreban još određeni period adaptacije. Od njih se zasigurno puno više očekuje.
Lewa po običaju najbolji strijalc tima sa 11 golova, bit će zanimljivo čuti gdje će nastaviti karijeru od iduće sezone. Rekao je ako se ne varam da će to objelodaniti u januaru.

5. slika 30 / +9

Vukovi igraju svoju najbolju (polu)sezonu u historiji što je i rezulitaralo sa 30 osvojenih bodova. Allofs i Hecking (obrvar :mrgreen: ) su krenuli sa mudrom ali i jednim ispravnom filozofijom za ovu ekipu a to je afirmacija mladih talenata iz vlastite škole (koja slovi a jednu od boljih ako ne i najbolju) te su se tako u ekipi ustalili mladići poput Arnolda i Knochea, te drugi segment filozofije a to je kupovina samo provjerenih imena koji mogu odmah biti od pomoći klubu (Luiz Gustavo).Zbog jakog omladinskog pogona i jake finansijske moći, opet ponavljam, ovo je jedina ispravna filozofija za uspješnost kluba.
Još uvijek tu fali nekoliko segmenta da bi se zaokružio lijep mozaik, prije svega treba ima jedan vrsni napadač i vjerujem da je to prva potraga na tržištu za Wolfsburg. Vjerujem da će i dalje vukovi držati priključak za gornjim domom, a koji im je krajnji domet ostaje da se vidi.
Olić i Arnold najefikasniji, sa po 7 odnosno 5 golova.

6. slika 28 / +7

Stara dama, s obzirom da se radi o povratniku u bundesligu, igra odlično i nalazi se na sjajnom 6, mjestu. Jos Lukuhay radi odličan posao te se jasno vide konture njegove filozofije u igri, čvrsta odbrana koja ne dopušta protivnku kreaciju mnogih izrazitih šansi, taktička disciplina na visokom nivou te snalažljivi ofanzivni igrači koji su u stanju donijeti prevagu.
Nosioci igre su Lustenberger (jedan od ponajboljih igrača ove polusezone ne samo u Herthi po mome mišljenju), Hosogai i Adrian Ramos koji zaista igra odlično ove sezone i najbolji je strijelac tima sa 11 golova. Bit će veoma teško Herthi da zadrži Ramosa, ali ako ništa barem nek ga dobro unovče. Bit će interesantno pratiti što će se dešavati dalje sa Herthom i da li mogu ponoviti dobre igre kao i do sada. Evopska liga nije nerealna opcija.

7. slika 28 / +4

Polusezona odigrana ispod očekivanja za Schalke. Ovo za mene nije iznenađenje jer ih vodi Keller koji ovu ekipu nije pomaknuo naprijed niti za jedan segment dok ostali konukrentni timovi rade krupne korake prema naprijed i opasno prijete štrumfovima da ih izbace iz vrha lige. Potrebna je smjena trenera i nekoliko pojačanja na kritičnim pozicijama (prije svega zadnji vezni koji može i kvalitetno organizirati igru) da bi se klub trgnuo iz letargije .
Mnogo im fali Huntelaar, bez njega ide jako teško. Također se mnogo očekivalo i od KP Boatenga ali on za mene nije toliki kvalitet kako mnogi misle, mislim da su ga previše platili a isto to smatram i za Szalaija.
Ako se iduće sezone ne kvalifikuju za evropu klub će se naći u problemima jer poznata je činjenica da finansije i nisu baš najači segment kluba i potrebno je evopsko klupsko takmičenje kako bi se kadar finansirao odnosno kako bi bilo love za nova pojačanja koje su prijeko potrebna.
Ako je istina kako se ovih dana piše da će Keller ostati i dalje na klupi Schalkea, onda mogu reći da mi je drago da nisam u koži navijača toga kluba.
Schalke ima ogroman potencijal koji leži u ovome kadru, prije svega u mladim igračima ( Meyer, Draxler, Goretzka, Kolašinac) ali ne vjerujem da je Keller prava osoba koji će to sve ukomponovati. Pod hitno im treba i novi golman, ne znam stvarno zašto ne poduzimaju ništa po tom pitanju.
Farfan vodeći po broju pogodaka, 5 golova je dao (od toga čini mi se 3 iz penala).

8. slika 24 / -4

O Augsburgu sam nedavno pisao, o njima trenutno stvarno imam visoko mišljenje. Ovaj njihov plasman i igre iz ove polusezone su već sad za anale. Ljudi se bore ko lavovi, trče strašno i nema predaje do zadnje sekunde. Rekoh također da smo u njima dobili novog stabilnog Bundesligaša i bit će zanimljivo pratiti njih razvoj u idućih nekoliko godina. Prije par dana Weinzierl je produžio svoj ugovor što je odličan pokazatelj da ovaj klub i dalje namjerava ići korak po korak, ali prema boljemu. O evropi ne trebaju i ne smiju razmišljati, ali ne trebaju ni da se plaše da će natrag u cvajtu.
Ponajbolji igrači su Ostrzolek, Klavan, Daniel Baier - glavna idejna snaga tima /pokretač svih akcija i jedan od najpotcjenjenjijih veznih igrača Bundeslige, te Andre Hahn koje je jedno od najprijatnijih iznenađenja lige s obzirom da je došao ove sezone iz treće lige. igra vrlo dobro te je dao i najviše golova za tim (6), slijedi Altintop sa 5 koji sa svojim iskustvom daje veoma bitan doprinos ekipi.

To je to od mene što se prvih 8 tiče, ubrzo ću i za drugi dio tabele ponešto da napišem....
Agieren statt reagieren

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 dec 2013, 15:28

Meni je Augsburg najvece iznenadjenje. Klasicni primjer kako trebaju igraci da se bore za svoj klub, navijace...

Bayer mi i nije neko iznenadjenje. S takvim potencijalom u vrhu i sasvim korektnoj odbrani i napadu, vise-manje ocekivano. Hyypia isto tu radi veliki posao. Sam mi isto nije iznenadjenje, samo mi nije jasno kako ranije nije pruzao slicne partije nego je bio u drugom planu.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 26 dec 2013, 15:49

Dobra analiza i komentar,mada se ne bih slozio za wolfsburg iako sam njihov velik navijač za luisa gustava mislim da su pogrijesili u vezi sa njim.Svakako za wolfsburg je dobra stvar knoche a da ne govorim za arnolda, naldo je po meni takodjer svijetla tačka.Svakako se slazem da trebaju kvalitetnog napadača.Situacija sa diegom je neizvjesna ali u opciji su 3 belgijanca prije svega kevin de bryne mislim da ne bi bilo lose dovesti ga.Volio bih i da kupe još i kvalitetnijeg golmana jer benaglio brani toplo-hladno i ne svidja mi se od početka.Još bih volio da nadju poziciju za medojevica a on nek igra u drugoj momčadi :mrgreen: nije on za 1 tim.Sve u svemu, mislim da wolfsburg krece ka boljem putu ;)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 26 dec 2013, 16:27

Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni je Augsburg najvece iznenadjenje. Klasicni primjer kako trebaju igraci da se bore za svoj klub, navijace...

Bayer mi i nije neko iznenadjenje. S takvim potencijalom u vrhu i sasvim korektnoj odbrani i napadu, vise-manje ocekivano. Hyypia isto tu radi veliki posao. Sam mi isto nije iznenadjenje, samo mi nije jasno kako ranije nije pruzao slicne partije nego je bio u drugom planu.
+1
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 dec 2013, 16:49

Pale_Companion je napisao/la:O Kirchoffu ne bih više zaista, vrti se ista priča u krug, bavarci imaju svoje mišljenje a svi ostali koji nisu pristalice bavarskog giganta drugo... Umjesto argumenata neki ovdje prosipaju jeftin sarkazam...
Pa ja sam ti Pale fino gore postavio pitanja a i sve fino obrazložio (mislim dao sam obrazloženje svog mišljenja i stava). Mislim poštujem ja tvoje mišljenje, daleko od toga da ti ikad lupaš kada nešto tvrdiš, ali teško i ti sad činjenicama , argumentima možeš nekog ubjediti da Bayernova uprava nije Kirchhoffa planirala za budućnost i da on za početak nije trebao biti stoper broj 3 na primjer. Gore sam naime već postavio pitanje, kakva je korist ako ovako moćan Bayern otme Kirchhoffa konkurenciji ispred nosa? Šta to donosi Bayernu? To otimanje mislim?
Ja sam ti naveo čak primjer gdje se radi o slabljenju konkurencije. Na primjerima Werdera i Leverkusena bi se to isto moglo govorit(mislim kada je Bayern od njih kupovao igrače). A takvih elemenata kod Kirchhoffa skoro da nema ili ima vrlo malo činjenica koje bi na to ukazivale.

Što se analize prvih osam ekipa tiče, ona ti je super..... :) Uglavnom se i slažem.
Za Leverkusen su mnogi govorili npr da će loše proći u LP, tu sam ja bio malo drugačijeg mišljenja i bio sam umjereni optimista. Očekivao sam i u BuLi od njih visok plasman, ali s dva zadnja poraza su me negativno iznenadili. Očekivao sam da su postali još malo stabilniji. Generalno i prije sam govorio, to je ekipa od koje sve možeš očekivat i da pobijedi najjače u Evropi, a i da izgubi od totalnih amatera ili da dožive debakl kada se to od njih nikako ne očekuje.

Hertha je naravno napravila veliki posao , odigrala sjajnu polusezonu (što me svakako raduje :) ). Samo po pitanju njih kao bitnog igrača još dodao i Ben Hatiru, koji je falio u finišu polusezone.

Augsburg sa svojim borbenim duhom i požrtvovanošću zaslužuje veliki respekt i velike pohvale. Ekipa fenomen i pravo osvježenje.....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 dec 2013, 17:30

9. slika 24 / -6

Mainz je standardan rekao bih. Tu su u sigurnoj sredini, malo bliže Evropi nego relegaciji. Najjače njihovo oružje je odličan mladi stručnjak Tuchel koji opet iznova izvlači maksimum iz ekipe. Dok je njega u klubu navijači Mainza nemaju razloga za zabrinutost.
Iako ih je napustio glavni napadač i ponajbolji igrač tima mađar Szalai dovođenjem otpatka iz Stuttgarta Okazakija i više nego dobro su nadomjestili njegov odlazak. Okazaki je uz Mullera najbolji strijelac sa po 8 golova. Muller ove sezone se nalazi u veoma dobroj formi iako se mora priznati da je forma išla silaznom putanjom kako se bližio decembar. Vjerujem da je ovo posljednja sezona za Mullera u dresu Mainza jer s obzirom na klauzulu od 10 mil trebao bi doći neki jači tim i uzeti ga.
Teško mi je prognozirati budućnost Mainza, uvijek im odlaze bitni igrači ali oni to uvijek dobro nadomjeste. Za nešto više trebat će im još nekoliko sezona stabilizacije i nešto više hrabrosti kada je kupovina igrača u pitanju. Čupi-Motingu ističe ugovor na ljeto, ne vjerujem niti da će on da ostane.

10. slika 19 /-2

Švabe su priuštile Bundesligi največi blam na internacionalnoj sceni ispadanjem od Rijeke u pretkolu EL. Bobić je na početku sezone najavio borbu za Evropu no oni su daleko od te priče. Dovodili su polovnjake kojima su isticali ugovori i još ponešto škarta što ih je i koštalo u ovoj polusezoni. Od pojačanja ne da niko nije oduševio nego se niko nije mogao ni nametnuti prvom timu osim Schwabba ali to je već drugi par rukava.
Labbadia je nakon lošeg starta opravdano najuren iz kluba a njegovu ulogu preuzeo je Thomas Schneider, trener omladinskog pogona. Najbolja stvar što je novi trener uradio je afirmacija i forsiranje wunderkida Tima Wernera.
Ibišević kao i obično trpa najviše a vidjet ćemo u nastavku da li će njegoi golovi biti od pomoći švabama da se malo popnu na tabeli. Nekakvog potencijala u ekipi ima, tu su pomenuti Werner i Ibišević, Rudiger i Maxim su isto dobri igrači, ali još uvijek mi to (što bi kolega @amerosm rekao) ''niti smrdi niti miriše'' :mrgreen:

11. slika 19 / -15

Zelena neman sa Wesera je za mene bila jedna od ozbiljnih kandidata za napuštanje Bundeslige. Kvaliteta u ekipi nema, dovodila su se neprovjerena imena a otišle su glavne vedete tima Sokratis i De Bruyne. Već je na početku sezone a možda čak i na pripremama bilo jasno da će ovo biti sezona za koju će se voditi krvava bitka za opstanak i da će biti igre živaca za sve simpatizere zelenih. Nakon duge ere Schaffa u sezonu se krenulo sa novim trenreom Robinom Duttom. Vidi se da se jadnik trudi, lomi se da napravi rezultat al je teško radit kad nemaš kvalitet u timu.
Silovanje u pakaš od strane Bayerna u vidu 7 komada je bilo epskih razmjera. Navijači Werdera nisu zapamtili takvo poniženje od '87 kad ih je Gladbach tukao 1-7 ...
Teško je bilo koga izdvojiti u ovome sivilu ali eto Hunt ko nešto igra, Werder će se morati dobro potruditi kako bi ga zadržali u klubu i iduće sezone s obzirom da mu ističe ugovor.
Werder je imao mnogo sreće s obzirom da su tukli direktne konkurente za cvajtu ali mislim da ni njima samima nije jasno kako su skupili 19 bodova. Šteta bi bilo da ispadnu, teško mi je zamislit Bundesligu bez njih.

12. slika 18 / -2

Ekipa bez balansa između defanzive i ofanzive. Mogu dati gol skoro svima ali zato otpozadi puše na sve strane :mrgreen: . Najbolji pokazatelj toga je statistički podatak od 36 datih i 38 primljenih golova. Imaju sreće što su Firminho i Volland u odličnoj formi tokom cijele polusezone i vuku ovaj tim za sobom. Gotovo sam uvjeren da će ih obojica na ljeto napustiti pa će onda uprava i Gisdol biti na veoma bitnom i teškom ispitu oko sastavljanja kadra za budućnost. Tu i tamo bljesne neko iz drugog plana ili iz njihove škole. Sule nije loš, ima potencijala, tu su i Herding, Toljan i dr. Podhitno moraju nešto da urade za defanzivu ako žele mirnu završnicu u Bundesligi. Firminho i Volland sa po 8 odnosno 7 golova su kao što rekoh nosioci ekipe.

13. slika 18 / -8

Razočaravajuća polusezona za njih s obzirom da je najvljivana borba za pozicije od 2-6 :lol: ... Slomka je pred otkazom, to bi trebalo biti riješeno kroz par dana. Kadar je kakv jest, teško je sada nešto o tome pričati jer ruku na srce evidentno je da dosta toga ne štima. Hannover je najgori gost bundeslige, nisu osvojili niti jedan bod na strani :!: :shock: Nekad su se mogli pouzdati u to da će kući uzeti fin saldo bodova ali i to se promijenilo i sada svaka mraka može da se nada kojem bodu sa HDI - arene . Vidjet ćemo hoće li promjena trenera i pokoje pojačanje u januaru da donese boljitak. Sve u svemu igrači i odgovorni ljudi H96 neće moći provesti ove prazniku u miru i blagostanju. Bit će neprospavanih noći.

14. slika 16 / - 5

Tužno je vidjeti jedan HsV da tavori na dnu tablice ali realno govoreći kadar HsV-a po prikazanom niti nije za nešto bolje. Loša transfer politika i ostali potezi doveli su HsV tu gdje je danas. Mnogo toga ne štima a tu ne mislim samo na sportski aspekt. Ako ćemo tražiti krivce onda bi mogli slobodno reći da nekompetentni ljude vode ovaj klub.
Fink je otišao, došlo je provjereno trenersko ime u vidu Berta van Marwijk-a ali ni on ne može puno kada mu je kadar takav kakav jest. Da se ne lažemo ima tu dobrih igrača i ogromnih potencijala : Adler, Westermann, Jansen, Tah, Calhanoglu, Lassoga...No, na ključnim pozicijama fali kvalitet (centralni vezni, stoper, desna strana) i to se i osjeti...
Dolazi brzo i ta famozna skupština gdje se po predstavljenom HsvPlus nameće kao logični izlaz iz ove crvotočine u koju je klub upao. Imam oprečna mišljenja o tome da neki bogatuni ulaze u klubove sa parama i sa željom da ga kontrolišu posebice kad se ovdje radi o jednom gigantu Bundeslige, no iskreno ću reći da i nisam baš najbolje upućen i možda griješim. Ako je to jedini način da se ovaj klub digne na noge onda možda to treba i podržati.
Odigrao je HsV i nekoliko vrlo dobrih do odličnih utakmica, no bilo je i onih kada su i podbacili kada se to nije trebalo desiti.
Lassoga je najbolji potez Hamburga ove sezone, momak je stvarno odličan. 9 golova je dao do sada u Bundesligi.

15. slika 15 / -9

Nisam očekivao da će Eintracht i ove sezone briljirati i napadati pozicije koje vode u Evropu ali bome nisam ni očekivao da će se boriti za opstanak. Ekipa se pomalo gubi ove sezone što mi je teško za shvatiti s obzirom da je ostao kadar kao i prošle sezone te su se još pojačali sa nekoliko solidnih igrača. Igranje u Evropi im ne može i ne smije biti izgovor. Da li je problem do Veha u to ne bih ulazio, ali on je ipak taj koji vodi ekipu i odgovoran je za rezlutate. Iz tabora Frankfurta niti ne pomišljaju na njegovu smjenu tako da im ostaje drugi dio sezone da poboljšaju učinak. Nema ni Alexa Meiera veći dio sezone, to je hendikep pošto je on njihov glavni igrač.
Možda su se igrači Eintrachta malo opustili ove sezone i išli onom parolom ''lako ćemo'', no to je Bundesliga i to se skupo kažnjava. Prošle godine kao povratnik u Bundesligu su i mogli uzeti određene ekipe ''na prepad'' jer su bili ako se može reći nepoznanica, no sad se već zna njihov stil igre i potrebno je biti varijabilan kako bi bio u stanju iznenaditi protivnika a samim tim ga i pobijediti. Veh je očito prespavao ljetne pripreme...
Kadlec se sa mizernih 4 gola nametnuo kao vodeći strijelac ekipe.

16. slika 14 / -15

Freiburg je skupo platio prošlu fenomenalnu sezonu izgubivši 5 glavnih igrača za mizerne pare ( Kruse, Makiadi, Caliguri, Rosenthal i Flum). To nije nikako lako nadomjestiti a posebice klubu statusa kakav je Freiburg. Stoga su rezultati kakvi jesu :arrow: realni. No s druge strane Freiburg je u svoje redove doveo nekoliko zanimljivih igrača u svoje redove od kojih su se neki pokazali kao solidna pojačanja, prije svega Mehmedi (prvi strijelac tima sa 5 golova), Gelson Fernandes, Coquelin... Imali su i dosta pehova sa povredama veoma bitnih i malo manje bitnih igrača : Schmid, Mujdža, Pilar, Darida ...
Mišljenja sam da se njihova forma diže s vremnom i da njihova igra počinje dobijati opet na stabilnosti i samopouzdanju. Iz kola u kolo im se ponavljaju strašni kiksevi u odbrani i ako misle se zadržati i dalje u Bundeski onda to moraju iskorijeniti... Ja vjerujem da će se Freiburg na kraju izvući iz krize i da će popraviti vlasititu poziciju na tabeli. Streich to može ! Već je u dosta navrata pokazao da je car svoje vrste i veoma zanimljiv trener koji posjeduje neosporan kvalitet.

17. slika 11 / -16

Uz BvB ekipa koju na koju je Fortuna zaboravila. Nevjerovatno je koliko pehova im se desilo, od pogođenih stativa, sudijskih nepravdi, gubljenje utakmica u kojima su bili bolji protivnik... I oni su ekipa koja je mijenjala trenera tokom sezone ali karizmatični Verbeek nije donio sreću sa sobom. Ali je zato nešto bolju igru, popravili su se određeni segmenti igre... Nurnberg je jedina ekipa koja u polusezoni nije ostvarili niti jednu pobjedu i po tome su negativni rekorderi lige ! Remizirali su 11 puta i to je ono što ih drži na životu i što im može dati morala da još više zapnu i ostvare koju pobjedu...
Vidjet ćemo hoće li ih sreća pogledati u nastavku sezone i koga će da dovedu u januaru. Slijedi im veoma napeta polusezona gdje će sigurno svega biti. Još jedna u nizu ekipa čije će partije biti zanimljivo pratiti.
Mali Josip Drmić je zanimljiv igrač, vodeći je strijelac sa 6 pogodaka.

18. slika 11 / -12

Njihova pozicija je i bila za očekivati. Najslabijij kadar u od svih timova i neiskustvo su glavni kamen temeljac njihovog plasmana. Imaju odlične i fanatične navijače i vjerovatno je to jedino po čemu će ostati upamćeni jer se iduće sezone vraćaju natrag u cvajtu. Sigurno će biti u stanju još ponekom favoritu pomrsiti račune ali za nešto više im treba ČUDO, a toga je sve manje u profesionalnom nogometu... Kumbela u kojeg su velike nade polagane od strane braunšvajgova(n)ca :mrgreen: je zabio mizernih 2 gola u 15 utakmica. Možda im bude za utjehu da neće biti gori od prošlosezonskog izdanja G. Furtha.

Eto toliko od mene, uzelo mi je ovo više vremena nego što sam očekivao ali eto nadam se da je vrijedilo i da će neko od vas i imati živaca da sve pročita :mrgreen: ;) .
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 dec 2013, 16:14

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

druze mislim da si sada pretjerao i da si poceo mijesati kruske i jabuke. Ruku na srce transfer Kierhoff-a je bio transfer tipa Hashemian-a ili Schlaudraff-a, tj. transfer koji nije potreban Bayern-u, a isti je napravljen iz razloga samo kako bi se konkurencija oslabila - jer ruku na srce najveci optimisti medju navijacima Bayern-a nisu vjerovali da isti moze biti vazna karika u ovakvom Bayern-u.

Sto se tice Götze-a samo cu reci da se radi o najvecem Njemackom talentu svih vremena i svima bi ovim sve trebalo biti jasno.
+1

Meni je ok kad igrac sa 30+ godina ode u neki klub da bude zamjena, hoce lik pred kraj karijere da zaradi jos love, ali kad sa 20-ak godina odes na klupu, e to mi je vec idiotluk :?
Sta mu je falilo da je odmah otisao u sapke i da je do sada imao 20+ tekmi odigranih po 90 minuta.
A ko zna sta mu je onaj utajivac poreza obecao kad ga je muntao da dodje u bajern, mozda mu rekao da u minkenu nece morati placati porez :mrgreen:
Pale_Companion je napisao/la:Pored Dantea, Boantega, Van Buytena i Martineza (kojeg će Pep uvijek prije staviti na stopera nego Jana) Kirchoff nije imao realne šanse da se nametne. A tu je i Badstuber kad se oporavi...

Sad ce jednog i za vezni red uzeti konkurenciji. Cini se da ce i drug Rode njegovim stopama, tamam kad ovaj ode na posudbu u sapke, ostat ce jedno prazno mjesto na klupi :D

@Pale
Aferim za analizu BL ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 dec 2013, 17:27

Slomka bivši u Hannoveru.Čini mi se malo prerana odluka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 27 dec 2013, 17:33

Glupa odluka Hannover-a...
Mislim da je Slomka iz ove ekipe izvukao maksimum i da ekipa jednostavno ne posjeduje kvalitet za nesto vise.

Mislim da ce Kind uskoro poceti zaliti zbog odluke koju je donio.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 dec 2013, 18:36

SVako ko misli da je Bayern kupio Kirchoffa da bi oslabio konkurenciju ne zna o Bayernu očigledno ništa. Dotični niti je dostigao neki posebni kvalitet da bi bio pojačanje za najbolje klubove, niti je došao iz jednog od konkurenata već iz prosječnog Mainza. Kirchoff je talenat, ali još uvijek samo talenat, a ne neki reprezentativni kalibar kako pojedinci žele da prikažu. Kupnja u smisli ako eksplodira dobro, ako ne ko ga šiša. ZA nesposbnost svojih uprava, za slab rad sa mladim igračima, očajan marketing i očajne rezultate, žele da okrive BAyern. Sreća pa vam Bayern igra u ligi inače ne biste mogli privući ni prosječne igrače.

BAyern jeste kupovao igrače iz konkurenata, ali Kirchoff, molim vas . :shock:

Ko je kriv BVB sto ne može igrače da zadrži i što u ugovore stavlja glupe klauzule, ko je kriv Schalkeu što već 10 godina ne može naći stabilnog trenera, ko je kriv HSv što je propao pa je sad bliži drugoj ligi nego Evropi, ko je kriv Bayeru što mu najbolji igrač ide u Chelsi da bi igrao 25-30 minuta iako bi u BAyeru bio igrač oko kojeg se sve vrti, ko je kriv Werderu sto nisu znali iskoristiti situaciju kad su imali para, pa sad ko HSv se nadaju da neće ispasti na kraju sezone, ko je kriv Stuttgartu što mu je konkurencija postala Rijeka iz tamo neke smiješne lige, ko je kriv Kirchoffu sto je došao u Bayern iako je znao da neće igrati...

BAYERN je kriv što pola klubova vode nesposobni ljudi. AByern je kriv što je Gladbach od drugoligaša postao respektabilan evropski klub također. ZAto Gladbach vode stručni ljudi sa znanjem i realnim ambicijama, a nabrojane klubove procjenite sami :oops:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 dec 2013, 20:58

Po meni kriminalan potez uprave hannovera... Razlog losijih igara hannofe nije trener nego cinjenica da njihovi najbolji igraci (schlaudraff, schmidebach,hoffman,konnan ya,stindl) nemaju konstantu u igri nikako tj igraju po sistemu toplo-hladno... Cinjenica je da od one sezone kad su izasli u evropu nisu doveli nijednog igraca osim donekle pocognolija koji bi bio instant pojacanje iliti nekog ko bi bio u stanju pofici igru tima na visi nivo. I normala,u takvoj situaciji zlatno pravilo je da ako nenapredujes onda nazadujes

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2013, 21:10

Fakat mi je zao Slomke. Gradio je ekipu nekoliko sezona, da bi nakon jedne neuspjesne polusezone dobio cipelu. :evil:

Evo prilike za Bremen ili Schalke da ugrabe kvalitetnog trenera iako ja mislim da bi on tesko postigao uspjeh u Schalkeu jer je pritisak ogroman dok bi u Bremenu mogao napraviti dosta dobre stvari.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 dec 2013, 10:55

Pale svaka čast na analizi, s guštom će se pročitati. Samo sam se zbog tog logirao pošto nemam vremena za ništa trenutno. :) Sretni vam svima blagdani.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 dec 2013, 13:17

Omerbavarac je napisao/la:Evo prilike za Bremen ili Schalke da ugrabe kvalitetnog trenera iako ja mislim da bi on tesko postigao uspjeh u Schalkeu jer je pritisak ogroman dok bi u Bremenu mogao napraviti dosta dobre stvari.
Ja smatram da Bremen ima vec kvalitetnog trenera samo da isti nemaju kvalitet nesta znacajnije da naprave...
Ukoliko sa ovom ekipom izbore opstanak to ce biti uspjeh.

Ne znam sjecas li se da je Slomka vec jednom uspjesno vodio Schalke i da je imao zapazene rezultate i pored ogromnog pritiska, a druga je stvar sto Schalke pored HSV-a ima najgluplju upravu i NO u ligi pa otpuste trenera koji polusezonu okonca na trecem mjestu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.