Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

AdiFKS
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la AdiFKS » 06 avg 2014, 18:36

Ovakva gore iznad napisana liga, extra liga.
Svako kolo po 2-3 derbija, plus sve utakmice interesantne.

Naravno i sa takvom ligom bi trebali cekati sezonu-dvije-tri da se vide veci pomaci. Stim sto bi vec prvu sezonu ti pomaci bili primjetni.

Ovo se jednostavno mora uraditi, prije ili kasnije!!!!!
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

uscuplic
Kontakt:

Post Postao/la uscuplic » 06 avg 2014, 19:01

wienultras je napisao/la:sad citam u avazu ovaj **** iz saveza kaze nema vise prastanja,ako neplate do petka,ode zvijezda u kantonalnu :shock: najavljuje ako treba,skracenje lige :o :lol:
hajmo onda redom,zeljo,borac,celik,sloboda,slavija,sve u kantonalnu ako cemo po tome se mjeriti.. :crazy:
necemo mi doziviti skracenje lige,kod nas je sve politika :facepalm:
vrijeme je više i bilo. ako nemaju da plate ne treba ni da igraju.

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 06 avg 2014, 19:07

Sheyi je napisao/la:
delko je napisao/la:
Grdan je napisao/la:to je sve lijepo zamišljeno ali daleko od relanosti što se vidi u Hrvatskoj ;) ,dovoljno je sjetiti se Osijeka prošle sezone,u Zadru kasne plaće,Pamić je govorio da kod Istre nije bajno,pa Slaven Belupo a o Hajduku da ne govorimo tako da ja tu ne vidim nikakvu prednost osim što će biti manje klubova u financijskim problemima :)
jest a nasi su svi u plusu i poslujemo super :D pa samo sto nas nisu pogasili sve odreda :D osim mozda Sirokog i Sarajeva (ako Tan poplaca ovo sve a trebao bi). Smanjenje lige ima dosta prednosti a vidim da je Signore vec napisao sve sto sam ja htio :D pa da liga 20 valja za male drzave, imali bi je Austrijanci, Svicarci pa da ne kazem i Hrvati koji su odlicno prepoznali nemoc velike lige za nase prostore ;)

puno je bolje kad recimo nasi najjaci klubovi igraju medjusobno i radi takmicarskog dijela ali i zbog posjete, zato bi yugo liga bila najidealnija :D zamisli svake sedmice ( Zvezda, Partizan, Dinamo,Hajduk, Sarajevo, Zeljo, Maribor i sl.) pa stadioni bi bili prepuni :) a to onda otvara put marketingu, novcu a potom i dovodjenju solidnih pojacanja ulaganje u stadione i sve ostalo, ali ako nista onda bar ovu nasu skratiti jer evo na gradskom kod nas kad dodju Zeljo, Sarajevo potom Celik, Sloboda, Siroki, Velez, Zrinjski.. dolazi naroda jer su to nasi jaki klubovi i narod to voli gledati a kad dodje Obarska, Gabela, Travnik ili sl. (uz duzno postovanje ovim klubovima, ali je realno stanje da ljudi ne dolaze na takve utakmice)

tako da bi 10 klubova u ovoj nasoj napacenoj drzavi bilo idealno ;) i druga liga da je zajednicka :)

edit: Srbija isto ne popusta ko ni mi, pa evo imaju to da su im svi predstavnici ispali vec u drugom kolu, osim Partizana koji ima sanse 50-50 :) i oni u ligi imaju razne Mladosti i Napredke, Zlatibor vodu i tako dalje - dok su Hrvatima svi u trecem pretkolo i ovo sada je vec veliki rezultat a za vjerovati je da ce proci bar 2/4 u cetvrto pretkolo ;)

Liga 10

Sarajevo
Željezničar
Sloboda
Velež
Čelik
Olimpic
Široki
Zrinjski
Borac
Slavija

I kolo
Čelik - Borac
Sloboda - Zrinjski
Slavija - Sarajevo
Olimpic - Željezničar
Velež - Široki

II kolo
Borac - Olimpic
Zrinjski - Velež
Široki - Slavija
Sarajevo - Sloboda
Željezničar - Čelik

III kolo
Željezničar - Sarajevo
Čelik - Zrinjski
Velež - Borac
Sloboda - Široki
Slavija - Olimpic

Nakon tri kola ukinuli bi ligu zbog nereda :mrgreen: :lol:

Bez zajebancije, ovakva liga bi bila pun pogodak, više od pola utakmica u ligi bi bili neki derbiji. Sigurno da bi imali najzanimljiviju ligu u JI Evropi, a i posjećenost bi znatno porasla.
hajd za ove sve napisane klubove se i slazem ,ali olimpic tu da bude.... pa majketi tko njih to gleda kad kuci igraju? 200-300 ljudi najvise ;)
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 06 avg 2014, 19:17

ja bih recimo stavio Radnik iz Bijeljine umjesto Olimpika jer Radnik ima veliku opstinu iza sebe i oni bi to mogli iznijeti dok je Olimpik treci Sarajevski klub ali je to sve manje vazno tako i tako bi se sastav ekipa kroz 3 sezone znatno promijenio no poenta je da bi skracenjem klubova mnogo dobili a nebi nista izugbili :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 avg 2014, 19:21

delko je napisao/la:ja bih recimo stavio Radnik iz Bijeljine umjesto Olimpika jer Radnik ima veliku opstinu iza sebe i oni bi to mogli iznijeti dok je Olimpik treci Sarajevski klub ali je to sve manje vazno tako i tako bi se sastav ekipa kroz 3 sezone znatno promijenio no poenta je da bi skracenjem klubova mnogo dobili a nebi nista izugbili :)
Daleko brate, ako ništa Otoka nam bliža za nekih 200km od Bijeljine! :lol:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 avg 2014, 19:27

I tri boda bez neke borbe.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 06 avg 2014, 21:30

Mancini je napisao/la:I tri boda bez neke borbe.
Bore se oni lavovski svaki put, ali sta si ti mislio da neki 3u1 instant projekat moze tek tako pobjedjivati velikane Sarajevskog i BiH fudbala? S'obzirom kako vi navijate i pruzate podrsku nije ni cudo sto vam ekipa prolazi svaki put k'o "bosa po trnju".. :opaopa: :wave:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 avg 2014, 21:40

O čemu ti pričaš?Profulio si temu skroz.Da vam nema Olimpica gdje bi imali sigurna tri boda?Pređete preko brda u Lukavicu već tamo ne možete sigurno pobijediti.Zato vama i odgovara da je Olimpic svake sezone u Premijer ligi.A inače da nije tako jedva bi dočekali da ispadne u treću ligu.A sve neka šuplja dječija priča instant,vještački,plastični,hibridni,surogat klub.Dok je vama Olimpica vama je odlično.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 07 avg 2014, 02:34, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 avg 2014, 21:43

Mancini je napisao/la:O čemu ti pričaš?Profulio si temu skroz.Da vam nema Olimpica gdje bi imali sigurna tri boda?Pređete preko brda u Lukavicu već tamo ne možete sigurno pobijediti.Zato vama i odgovara da je Olimpic svake sezone u Premijer ligi.A inače da nije tako jedva bi dočekali da ispadne u treću ligu.A sve neka šuplja dječija priča instant,vještački,plastični,hibridni,surogat klub.Dok je vama Olimpic vama je odlično.
ne zaboravi trebinjsku bracu...od ove sezone bez 3 sigurna trebinjska boda..ccc...steta
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 06 avg 2014, 21:45

Jašta, eto Željo nije kvalitetniji nikad bio od Leotara pa je morao sa njima namještati da bi pobjedili :urnebes:

Tačno mi je drago što je ova Sloboda bila ispala, i što nikad nisu shvatili da im ni Željo ni Velež nisu krivi zbog ispadanja jer su trebali samo zabiti jedan gol raspaloj Slaviji, a koliko se sjećam nerijetko su bili i rasuti na proste faktore ( Sloboda - Željo 0:4 ) ..
Ja te volim, volim Željo..

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 06 avg 2014, 21:45

E cuj tuzlaka i oni prate fudbal :clap:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 avg 2014, 21:48

Baš šteta!Kao i Rudar Prijedor iako je nedavno došlo do incidenta.Više vi iz Tuzle cijenite Olimpic nego ove naše komšije.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 avg 2014, 22:13

lafomamone je napisao/la:E cuj tuzlaka i oni prate fudbal :clap:
koji fudbal :? ...ako ti recimo onu tekmu leotara i zelje smatras fudbalskom onda ti bas nema pomoci...al dobro..braca su tu da se pomazu...nemamo mi problem sa tim..lijepo je u danasnjem vaktu i zemanu imat nekoga na koga se mozes oslonit...zato nam je izuzetno krivo sto ste ostali bez bratske potpore sa juga hercegovine

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 avg 2014, 22:19

gio10 je napisao/la:Jašta, eto Željo nije kvalitetniji nikad bio od Leotara pa je morao sa njima namještati da bi pobjedili :urnebes:

Tačno mi je drago što je ova Sloboda bila ispala, i što nikad nisu shvatili da im ni Željo ni Velež nisu krivi zbog ispadanja jer su trebali samo zabiti jedan gol raspaloj Slaviji, a koliko se sjećam nerijetko su bili i rasuti na proste faktore ( Sloboda - Željo 0:4 ) ..

Jesu li to oni sto su cini mi se upravo protiv vas u finalu kupa drzali se za muda sa 3 prsta na srcu dok se intonirala himna nase domovine?...ali nema veze mi smo prevaIsli to a vi dte dozivjelI barem malo toga kad vas je Velez dobio I nakraju Olimpic prodao..samo jedno bikad necu svatiti a to je one mladje koji su se sladili dok je Sloboda ispadala radovala se Leotaru a ti isti vidjeli smo komentare na FB I svugdje gdje mostarcima psuju stari most kojeg zele ponovo da sruse samo zato sto.nisu pustili bodove :)..vidis mi smo Zelju aplauzom ispratili kad nas je 4:0 razbio u Tuzli nista mi prigovorili na to nismo jer je onjektivno I nerealno bilo ocekivat da dobijemo onakvog Zelju
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 06 avg 2014, 22:40

SCA ne mozes generalizirat stvar radi malog postotka majmucica. Vecina navijaca Zelje je meni i nama cestitala kad smi ih dobili i udaljili od titule. Yebiga dobili ih i sta ces. Isto kao sto ni ja ne mogu generalizirat stvar radi onih medju vama koji i dan danas misle da su im za ispadanje krivi Zeljo i Velez a vi u toj sezoni skupili 31-32 boda. Vise je normalne raje nego ovih šarplaninaca ;)
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 avg 2014, 22:53

RezervniGolman je napisao/la:SCA ne mozes generalizirat stvar radi malog postotka majmucica. Vecina navijaca Zelje je meni i nama cestitala kad smi ih dobili i udaljili od titule. Yebiga dobili ih i sta ces. Isto kao sto ni ja ne mogu generalizirat stvar radi onih medju vama koji i dan danas misle da su im za ispadanje krivi Zeljo i Velez a vi u toj sezoni skupili 31-32 boda. Vise je normalne raje nego ovih šarplaninaca ;)

Svakako sa tim se slazem vecina ozbiljnih starih navijaca je isto opravdano protivila se pustanju bodova Leotaru..to su oni stari. Ali ova djecurlija po FB forumu ali na zalost I dobsr dio I ozbiljnih koji su me razocarali su mislili drugacije...ja kazem sta sam citao na forumu pa fb nakon poraza Zelje I to su uglavnom isti ljudi..ja ne mogu reci to za neke jer mi je I sam jedan od rodjaka prije rata vidio njihovu tribonu Sulovic pa I danas je jedan tu mladji koji je u toj grupi ljudi ali oni uglavnom misle ovo isto sto I ja mislim...zato uglavnom ti internet bagra a ko ih ebe brate :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 06 avg 2014, 23:02

@ manchini, nemam ja nista protiv Olimpica vec ti svakim svojim postom aludiras na to da tvoja ekipa bez borbe prepusta bodove Zelji i Sarajevu sto apsolutno nije istina. Sve dok na taj nacin minimiziras pobjede i ne kazes zasluzeno ste uzeli bodove ja necu imati postovanja prema tvom klubu, jel sad jasnije? Ponavljas ko papagaj cijelu sedmicu 2 je na Otoci, ono kao ti znas nesto a nikad nam konkretno nisi obrazlozio zasto i kako? Neka vas jos 100 godina u PL BiH i ja se tome unaprijed iskreno radujem kao i "sigurnim" bodovima naravno. :mrgreen: :thumbup:
Zeljezničar - Široki X

Seljo tako-tako, Široko mi je nepoznanica, ne znam kako su odrali prelazni rok, al' oni uvijek dobro igraju na Šugavici, tako da ovdje tipujem na remi
Tuzlaci se opet digli, bahatost i provokacije a nigdje postovanja prema drugim klubovima?? Ned'o vam dragi Bog da opet dodjete u situaciju da ovisite o Zelji kad bude igrao sa vasim direktnim konkurentom za ispadanje. Koliko ste jadni i koliko ste damu svoja jeli ovih nekoliko godina, govori i post iznad i opet na kraju sve sto vam je preostalo jeste to da mijenjate slova u imenu kluba koji je ujedno i najtrofejniji u ovoj zemlji i imenu stadiona koji je prozivio golgotu u minulom ratu. Nek vam je na cast!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 avg 2014, 23:10

Vazda neko drugi kriv, nema šanse da smo mi sami sebe syebali.

Ovo govorim općenito o našem narodu, a evo trenutni primjer navijača Slobode. Čekate 5 do 12, ispadnete i onda su svi krivi osim vas samih, ma daj ba :roll:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 avg 2014, 23:18

FaraonTM je napisao/la:Vazda neko drugi kriv, nema šanse da smo mi sami sebe syebali.

Ovo govorim općenito o našem narodu, a evo trenutni primjer navijača Slobode. Čekate 5 do 12, ispadnete i onda su svi krivi osim vas samih, ma daj ba :roll:
vazda neko drugi kriv....nema sanse da smo mi lopovi i muljatori
ovo govorim opcenito o nase o nasem narodu a evo trenutni primjer navijaca zeljeznicara...demolirali ste sve ekipe te sezone i izgubite utakmicu u trebinju..sam izvjestaj sa te tekme je za smijesnog videa od golova do ponasanja sampiona....izbacili ste banjaluckog borca na istu foru par sezona ranije u jos ofirnijoj utakmici kad ste u dolini mumijevih zijanili od mrtvog zepca...minderasko begovsku demagogiju prosipajte onima koji vas ne znaju

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 06 avg 2014, 23:24

staragarda je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Vazda neko drugi kriv, nema šanse da smo mi sami sebe syebali.

vazda neko drugi kriv....nema sanse da smo mi lopovi i muljatori
ovo govorim opcenito o nase o nasem narodu a evo trenutni primjer navijaca zeljeznicara...demolirali ste sve ekipe te sezone i izgubite utakmicu u trebinju..sam izvjestaj sa te tekme je za smijesnog videa od golova do ponasanja sampiona....izbacili ste banjaluckog borca na istu foru par sezona ranije u jos ofirnijoj utakmici kad ste u dolini mumijevih zijanili od mrtvog zepca...minderasko begovsku demagogiju prosipajte onima koji vas ne znaju
Po tvojoj adekvatnoj spoznaji ti bolje znas kako je Zeljeznicar igrao i od Osima, da nisi pretjerao ili tako otisao k tako otislom? Voli svoje, mene Sloboda ne zanima, al' konstantno srati po Zeljeznicaru, nikako da ti dosadi? Malo ispadas sjemenistarac.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.