Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Jedno pitanje za bolje poznavaoce funkcioniranja NBA. Koliko se za razliku od Europe trener pita kada su dovodjenja igraca u pitanju? Nekako mi se cini da GM radi sve sam sa malo konsultacija sa trenerom, dovedu se igraci, a ti kontaj sta ces. Pitam zbog situacije Mirzine nakon dolaska u BN i poznavanja/odnosa Johnsona do njega ..
Sto se tice igrackih kvaliteta Evansa, nema debate, Mirzi nije nit do koljena. Ipak, on je za sada tu i samim tim mu je konkurencija. Kao i Blatche, kroz rotaciju. Stvarno je tesko bilo sta reci ili nagadjati. Cudno mi je da ga se nisu rijesili vec u trade-u sa Bostonom jer je prilican broj igraca bio ukljucen. Jos cudnije mi je je jos uvijek clan Netsa, a ekipa se prenatrpava igracima .. Vidjecemo ..Dufresne je napisao/la:Vjeruj mi da sam se i ja ponadao, jer kad sam vidio da nije ukljucen trade sa Celticsima, poprilicno sam bio siguran da ce mu stvari krenuti na bolje.... Ja se i sad uopce ne osvrcem na Evansa, jer stvarno mislim da nije prijetanja za Mirzine minute, ali sa Kirilenkom, to je vec...![]()
Netsi su jednostavno ludi, imaju pare i grade mega ekipu i tako ce je i napraviti... Najiskrenije se nadam da ce Mirza biti ukljucen u neki trade, jer pored Garnetta i Kirilenka on nema sta traziti tu...
Mirza mora ići ili neće vidjeti ni 5 minuta po meču.
6 maksimalnoNeutral je napisao/la:Mirza mora ići ili neće vidjeti ni 5 minuta po meču.

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
I manje. Koja greška od početka doći u ekipu kao što su Netsi gdje se ne zna ko pije a ko plaća.
iskreno ja prvi nisam ocekivao da ce netsi ovako odma poceti kupovati, raditi tradeove, probijati sc i sve ostalo sto ide uz to kao i da ce igraci odma htjeti dolaziti tamo, pogotovo legende klubova svojih, znao sam da je rus lud, znao sam da ce desiti svasta ali ne u ovako brzom roku, ne treba grijesiti dusu, nije ni mirza to mogao znati, sada bi po njega bilo najbolje da poprica sa ljudima koji vode klub i da ga ubace negdje u iduci trade, nebitno koja je ekipa jer netsi su vjerovatno sto se tice minutaze po njega najgora ekipa u ligi, svugdje drugo bi sada vise igrao a netsi ce sigurno jos raditi na dovodjenju igraca tokom ovogodisnjeg roka
na nama je samo da cekamo i nadamo se, sta drugo mozemo uraditi na kraju krajeva

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Volio bi da ide u Minesotu 

- legenda reala
- Kontakt:
Neka ga ba ovu sezonu, nek proba uzeti prsten ovi imaju para sve pokupovaše živo

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ako je tako, samo mi je onda krivo sto je prosle godine pristao da mu se ugovor sa 5 miliona skine na 3 miliona... S druge strane ne bi volio da ima ulogu kao sto je Milicic imao u Detroitu....legenda reala je napisao/la:Neka ga ba ovu sezonu, nek proba uzeti prsten ovi imaju para sve pokupovaše živo![]()

Pravda za Papeta!
ma je*o te prsten ako ne bude igrao ni jednu minutu ja bi volio da on hoce otici u Minesotulegenda reala je napisao/la:Neka ga ba ovu sezonu, nek proba uzeti prsten ovi imaju para sve pokupovaše živo![]()

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
neko ovdje nedostaje Dray

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Slike sve govore. 100 slika s Evansom, Mirze nigdje. Nema taj respekta prema Mirzi, a to se najbolje vidjelo u tekmama kada su obojica na terenu. Znaci, nenormalno forsira, mislim da je po tome ubjedljivo najgori u ovom timu.miki_92 je napisao/la:neko ovdje nedostaje Dray![]()
Ako to Kidd ne dovede u red, opet ce biti prica "svako igra za sebe", a u takvim timovima Mirza nema sta da trazi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ja se samo nadam i ocekujem da ce ovi iz netsa bit prema njemu ok jer je pristao i na manji ugovor i sve makar moze ocekivat da mu ljudski pomognu i prodaju ga ili mu nadju mjesto u timu koje zasluzuje... Ovde definitivno nema sta traziti. Da budu stvari gore neki igraci od prosle godne na koje se apsolutno nije racunalo da pruzaju neke zavidne partije su uradili bas to prvenstveno je to zasluga humpriesa koji je bi ocajan. A to su evans i blatche obojica su imali sezonu iznad svih ocekivanja...
Ljudi, realno Mirza je prosle sezone dosao u jednu NBA ekipu, bez iskustva konkretnog, kako i sta i kako funkcionise ta liga, doso je sa minusom u nekim aspektima svoje igre, logicno je da su neki drugi momci imali prednost nad njim, ipak su duze bili u NBA-u i radili na svojim manama. Mirza je proveo tamo godinu dana, ukapirao je kako, sta funkcionise, imao je 365 dana da radi na svojoj odbrani, na fizickoj spremi, na svemu.
Tako da je moje misljenje da je sad sve na Mirzi, trener je novi nema nekih velikih predrasuda prema njemu, ili ce se dokazati ili nece. Samim tim sto su ga Netsi ostavili i nisu tradovli znaci nesto, nema on minimalac neki pa da ga drze za ne daj Boze ima on tri miliona platu sto nije malo i sumnjam da oni planiraju da placaju igraca 3m za ne daj Boze ili da im popuni prvi red na tribinama.
Tako da je moje misljenje da je sad sve na Mirzi, trener je novi nema nekih velikih predrasuda prema njemu, ili ce se dokazati ili nece. Samim tim sto su ga Netsi ostavili i nisu tradovli znaci nesto, nema on minimalac neki pa da ga drze za ne daj Boze ima on tri miliona platu sto nije malo i sumnjam da oni planiraju da placaju igraca 3m za ne daj Boze ili da im popuni prvi red na tribinama.
Mes Que Un Club
- adriano_leite
- Kontakt:
A zasto mislis da bi se Mirza naigrao u Minnyu? Bilo bi mu i gore nego u Netsima. Tu je Love pored kojeg je moguce dobiti 10 minuta, jer ce igrati 38, a taj ostatsk ce dobiti drugi pick s drafta Williams, znaci bolje imati KG-a koji je veteran nego fransiznog igraca za rivala.MT3 je napisao/la:ma je*o te prsten ako ne bude igrao ni jednu minutu ja bi volio da on hoce otici u Minesotulegenda reala je napisao/la:Neka ga ba ovu sezonu, nek proba uzeti prsten ovi imaju para sve pokupovaše živo![]()
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
a Kirilenko :?:moze i on na p.f 

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 12 jul 2013, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
Neka igra na trici.
pa kirilenko i jeste za 3,a iskusan je moze i na 4 koji min 

Mislio sam na Teletovića.
- el-fighter
- Kontakt:
Ne znam za vas, ali meni sve mirise da ce nekome zenski dio familije stradati tokom naredne NBA sezone.
Netsi su postali kao Monaco ili PSG u fudbalu. Nagomilati toliko igraca bez nekog jasnog cilja je suludo. Sto se konkretno Mirze tice, sada je sve na njemu. Vise nema opravdanja u tome da mu je prva sezona i da se uklapa u taj nivo igranja kosarke. Sada mora jako zapeti i pokazati da zasluzuje da igra konstantno u ekipi punoj zvijezda.
Druga opcija je trade u neki drugi klub gdje bi dobio svu slobodu u igri i gdje bi mogao igrati stalno. Mirza je rodjen da bude lider i da bude pravi vodja na terenu. Mirza je tip igraca koji u ekipi smije sutirati i 0/10 ali ce i dalje biti na terenu.
Sta ce se desiti ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno. Mi cemo opet ovdje praviti derneke i ostajati budni po cijelu noc, bez obzira igrao Mirza cijelu tekme, 5 sekundi ili ne igrao nikako.

Netsi su postali kao Monaco ili PSG u fudbalu. Nagomilati toliko igraca bez nekog jasnog cilja je suludo. Sto se konkretno Mirze tice, sada je sve na njemu. Vise nema opravdanja u tome da mu je prva sezona i da se uklapa u taj nivo igranja kosarke. Sada mora jako zapeti i pokazati da zasluzuje da igra konstantno u ekipi punoj zvijezda.
Druga opcija je trade u neki drugi klub gdje bi dobio svu slobodu u igri i gdje bi mogao igrati stalno. Mirza je rodjen da bude lider i da bude pravi vodja na terenu. Mirza je tip igraca koji u ekipi smije sutirati i 0/10 ali ce i dalje biti na terenu.
Sta ce se desiti ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno. Mi cemo opet ovdje praviti derneke i ostajati budni po cijelu noc, bez obzira igrao Mirza cijelu tekme, 5 sekundi ili ne igrao nikako.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 2 gosta.