Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

storm_raider
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la storm_raider » 18 nov 2014, 14:13

odmazda je napisao/la:Ma ljudi niste vi svjesni navijač sam Sarajeva ali kao stručnjaka jako cijenim Osima i iskreno mislim da je čovjek autoritet svi mislite da ga ne može nametnuti tjerao je iz želje glavne igrače jer su glumili kud ce bolji mentor od oca svog ko mu moze reci bolje od svabe definitivno Amar koliko god ga mrzili zna svoj zanat
:thumbup: :thumbup:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 nov 2014, 14:13

Wales da se nalazi na balkanu ili u istočnoj Europi, imali bi qurčinu u EPL. Ramsey i Bale su jedini igrači koji nešto vrijede u toj reprezentaciji a jedan od njih nije ni igrao protiv nas.

Tačnije da se nalaze bilo gdje van britanskih ostrva.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 18 nov 2014, 14:15

Ko god bude novi selektor, mora POD HITNO prisvojit Tankovica Bosni i Hercegovini...

mali se broji medju Top 15 talenata ispod 20 godina... nismo bas Brazil, da odbijamo takve igrace bez borbe...

Afirmisat mlade iz PLBiH i pozvat njih umjesto poluigraca koji imamo, malo da nam dobije i liga na bodovima i atraktivnosti...

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 18 nov 2014, 14:16

Kakav Vaha nema damu za reprezentaciju. Veliki mozak ode kod turaca umjesto u Milan eee MILAN, pametnom dosta :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 nov 2014, 14:17

Donnie Darko je napisao/la:Wales da se nalazi na balkanu ili u istočnoj Europi, imali bi qurčinu u EPL. Ramsey i Bale su jedini igrači koji nešto vrijede u toj reprezentaciji a jedan od njih nije ni igrao protiv nas.

Kad smo kod vrijednosti, rezervni stoper Davies im vrijedi kao Spahic, Bicakcic, Mujdza, Zukanovic i Sunjic zajedno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

odmazda
Kontakt:

Post Postao/la odmazda » 18 nov 2014, 14:18

Donnie Darko je napisao/la:Wales da se nalazi na balkanu ili u istočnoj Europi, imali bi qurčinu u EPL. Ramsey i Bale su jedini igrači koji nešto vrijede u toj reprezentaciji a jedan od njih nije ni igrao protiv nas.

Odma da te ispravim zaboravio si Coxa glavni igrač evertona Hennessey je isto golman koji se smatra jednim od najboljih u EPL proguglaj reprezentaciju i vidiš imena druga stvar Championship se ne smatra djaba najacom drugom ligom a nekolicina ih igra tako da druže zahebata su oni reprezentacija
Zadnja izmjena: odmazda, dana/u 18 nov 2014, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 18 nov 2014, 14:18

Šta je to Amar Osim postigao u karijeri pa da zaslužuje da bude selektor? Pa dovoljno je pogledati bilo koji intervju od Osima da bi skontali kakav "freak" je taj čovjek. Vaha i Bajević NE ŽELE da budu selektori, za što ih više spominjete. I ja bih želio da nam Mourinho bude selektor, ali on NE ŽELI. Budimo malo realni, od svih koji se spominju su najrealniji Baždarević i Hadžibegić (zato što se godinama motaju oko i u savezu) i Prosinečki koji je javno izjavio da ga zanima selektroska pozicija. Neko je napisao "Kako Prosinečkog boli ona stvar za našu repku".. Smiješno zaista, on ako bude postavljen za selektora on će samo raditi svoj posao, izlive emocija i patriotizam će ostaviti po strani. Kao da selektor BiH mora da bude striktno iz BiH? Ako je stranac kao da će lošije obavljati posao od Bošnjaka/Bosanca? Eto koliko smo limitirani, samo što se toga tiče. Zašto se najmanje spominje Matjaž Kek? Jeste da čovjek ima posao, i to dobar, ali ako se uzaludno mogu spominjat Vaha i Bajević koji su javno odbili bilo kakve pregovore, onda se može i Matjaž Kek.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 nov 2014, 14:19

Nemojte se previše uzdati u našu ligu.Jer ona ne da ne napreduje,već ni ne stagnira, odnosno samo nazaduje.Mislim, ja bih prvi volio da je naša liga mnogo jača, da imamo makar 5-6 stalnih reprezentativaca,ali pusti snovi, puste želje.Ne kažem da treba sad ignorisati one najperspektivnije momke iz naše lige,ali treba dobro skautirati pa tek onda reagovati.Mada sam pesimista po tom pitanju.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 nov 2014, 14:19

Govoriti o nasim reprezentativcima kao uzroku ovog debakla i u njima traziti krivicu je smijesno. Ja sam i vise nego uvjeren da bi npr. Djuric, Zukanovic ili Stilic bili prvotimci u svim ekipama u nasoj skupini osim u Belgiji. Ako ne prvotimci onda sigurno igraci koji bi svaku tekmu ulazili sa klupe. Za nasu selekciju nisu bili dobri ljudi i sportasi. U isto vrijeme ne smijem se opkladiti da bi Vrsajevic ili Hadzic igrali u ijednoj momcadi osim mozda u Andori, a niti to nije sigurno. Govoriti o kvaliteti igraca koje vodi covjek koji ne zna tko mu glavu nosi je bespredmetno i samo cisto zamagljivanje istine.Jedan je jedini krivac i zove se Safet Susic. Ako je savez mutio a on imao morala trebao se kao i Kodro zahvaliti. Nista vise ni manje. Zato sada ne treba nikog stavljati u paket s njim. On i niko vise.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 nov 2014, 14:22

odmazda je napisao/la:

Odma da te ispravim zaboravio si Coxa glavni igrač evertona Hennessey je isto golman koji se smatra jednim od najboljih u EPL proguglaj reprezentaciju i vidiš imena druga stvar Championship se ne smatra djaba najacom drugom ligom a nekolicina ih igra tako da druže zahebata su oni reprezentacija
I onda tako kvalitetni dobiju 5-6 komada od Srbije i Hrvatske i mocnu Andoru dobiju 2-1 ako se dobro sjecam.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 14:23

Sabinho je napisao/la:

Kad smo kod vrijednosti, rezervni stoper Davies im vrijedi kao Spahic, Bicakcic, Mujdza, Zukanovic i Sunjic zajedno.
Hajde Sabinho pretjerujes. Kad pricas na svakoj drugoj temi, ismijavas gledanje klubova a ne talenat igraca, a ovdje ti to i vrijednost, na TMu glavni argument. A znas sam da ti igraci cim odu u EPL odleti cijena 5 milion u zrak. Da li stvarno mislis da je Davies bolji igrac od Spahica, ne gledajuci na godine i potencijal. Nego trenutno ko je bolji stoper.

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 18 nov 2014, 14:23

Pasha_car_aga je napisao/la:
AgentttB je napisao/la:
gdje iskopa ovog Hodzica, gdje taj igra?
Dinamo Zagreb. :D
Izvini druze pratim Dinamo, ali tog lika ne vidjeh ni na klupi za rezervne igrace cak ni u kup utakmicama koje su igrali s ekipama iz cetvrte lige, jao majko moja sta necemo sve procitat na ovom forumu.

To je Željino dijete koje.je prodano Liverpoolu i.Liverpool ga.dao opet Želji na.posudbu i kupi ga.dinamo. ima upalu trbusnog.zida.i.zbog toga.ne.igra vec neko vrijeme

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 18 nov 2014, 14:23

Daj sta bilo...samo nek ima mozak
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 18 nov 2014, 14:25

Pokusavam se na trenutak staviti u poziciju Begica i clanova IO.
Oni su svjesni da su zestoko zaebali stvar kad su Safetu dali novi ugovor,takodje su svjesni da im to ljudi nece zaboraviti,jer to je uzrok svega ovoga sto nam se desilo a krivci za to su oni direktno.

Sad je sve rastimano,javnost je frustrirana,igraci su nezadovoljni,novinari su naspanovani....
Njima treba bombasticno rijesenje,treba im neko ko ce razdrmati stvari,podici citavu atmosferu,dati novi poticaj,neko ko ima najsiru podrsku igraca,javnosti i novinara.

Jedina tri imena koja su u stanju uraditi ovo gore,dakle pomiriti sve strane,a koje je realno moguce dovesti su:

1.Vahid Halilhodzic
2.Sergej Barbarez
3.Ćiro Blazevic

Ćiro otpada,znaci ostaju dva imena i mislim da izmedju njih treba traziti novog selektora.

Ako izaberu Prosineckog,Amara,Hadzibegica,Bazdarevica u startu ce imati more kriticara i skeptika a ne vjerujem da im treba opet mucna atmosfera kao sa Safetom,ako nisu naucili lekciju sad,nikad i nece.

Znaci,savez treba da se izabere kandidata koji ima najsiru mogucu podrsku igraca,navijaca,javnosti i medija a ne da ispunjavaju zelje sarajevske mahale i neostvarenih,frustriranih sarajevskih novinara koji bi da love u mutnom.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 nov 2014, 14:25

@marmelada radi se o tome da se nasi bore za titule u ligama petice a Velsanin standardan u Tottenhamu je qrina za Zukanovica iz Chieva.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

odmazda
Kontakt:

Post Postao/la odmazda » 18 nov 2014, 14:26

dubrovnik je napisao/la:
odmazda je napisao/la:

I onda taki kvalitetni dobiju 5-6 komada od Srbije i Hrvatske i mocnu Andoru dobiju 2-1 ako se dobro sjecam.
Pa o tome pričam ali i nije zaboraviti bod sada protiv Belgije ljudi napreduju... Sta je tu čudno... Ima potencijala za repku ali ali nameće se pitanje zašto nisu pozvani... Susic je zaslužio otkaz ali opet po meni je glavni krivac savez oni su ti koji manipulišu... Koji je razlog da se moraju zvati igrači iz naše lige razlog više para našim klubovima odnosno 90posto igrači koji napuštaju klubove u januaru i da se uzme više para...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 nov 2014, 14:27

Antić odbio, vjerovatno su mu nudili platu od 10 000 mjesečno hehe .

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 18 nov 2014, 14:28

Tako je to na Balkanu :mrgreen:
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 18 nov 2014, 14:29

Donnie Darko je napisao/la:Robert Prosinečki, Radomir Antić i Matjaž Kek UBJEDLJIVO najbolje opcije. Mada nisam upratio da se Antić ili Kek ozbiljnije povezuju sa repkom, za razliku od Prosinečkog koji se ako ne varam i oglasio već.

Mislim ako ne brojim Vahu i Bajevića, jer od njih očigledno nema ništa.
Da se razumijemo,ne pisem sa pozicije navijaca Zelje, i volio bih da Amar ostane raditi ovo sto radi u klubu.
Ali mi je zanimljivo da puno ljudi pominje Radomira Antica kao dobro rijesenje. Pitam se, koliko ljudi zaista poznaju tog trenera ili je to ono, samo mjenjaj,daj nekoga sa strane pa kako god bude.
Ja znam da je Antic svojevremeno imao odlicne rezultate u trenirajuci klubove u s Spanjolskoj,doduse u proslom vijeku. Zadnji angazman je imao na klupi Srbije,vodio ih je na svjetskom 2010.,dozivjeli debakl. Nastavio poslije tog svjetskog kvalifikacije za evropsko 2012.,sjebo kvalifikacije,mlatnula ih Slovenija u BG,dali mu otkaz. Tuzio FS Srbije sudu u Luganu za 2 340 000 eura. Naravno,morali mu isplatiti. E ovo sam napisao da se otprilike ima orjentacija o parama kad se govori o Anticu. A za uzvrat mozes dobiti nesta vrlo slicno onom sto je dobila Srbija.
Drugo,ovo sam napisao kako bi nam bilo jasno da pred NS BiH stoji vrlo tezak zadatak.Naravno,pod da hoce da ga urade korektno. Nema trenera na svakom koraku.Neki su nam zbog necega simpaticni i mi bi ih za selektora,i gledamo samo taj momenat sto mi je neko simpa.
Mesa mi je drag,vjerujem da je radan,nije lijen ko Pape,nesta je i radio u struci...Ali su mi dvije stvari suhveli:to sto dugo ne radi nista i to sto se,pomalo degutantno namece za selektora voljene domovine.
Faruk je bio,imao ispodprosjecan rezultat.Nema ama bas ni jednog argumenta da bi ga se ponovo stavilo.
Za Prosineckog bi takodje trebalo odvojiti neke malo znacajnije pare,ali nema referencu za to. Na par mjesta je nesta radio,pokusavao,nista nigdje nije dovrsio...Haman mu najbolje basta uloga pomocnika.
Sergeja ne mogu komentarisati,naprosto nemam argumenata. Zna se dogoditi da pocetnik napravi rezultat,ali mora imati naglasenu zicu. Za Sergeja je zanimljivo da je uvijek pravio neku opoziciju nekome,ili su uvijek njemu pravili naku opoziciju...ima on malo problema u komunikaciji s ljudima. Kako bi to poredo,ne znam.
Kad je Amar Osim u pitanju,nesta sam napisao. Po meni ima potpuni legitimitet da bude ozbiljan kandidat,mada bih licno volio da on ne bude taj.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 18 nov 2014, 14:29

Po meni Hadžibegić je lošiji od Papketa i ne znam zašto ga svi pominju jer s njim bi još nazadovali, imao je šansu vodio nas i odveo nigdje, sa svojim demagoškim presicama čovjek bi rekao da je stručnjak 1/1 a on nigdje veze. Za Baždarevića isto tako nisam siguran, mislim da bi bila ista situacija... Vaha i Bajević NEĆE i to treba shvatiti i završitit tu priču!
Ostaju Prosinečki i Osim, hmmm
Ne znam Prosinečki, možda ne bi bio ni loš ali ne vidim ga kao nekog uber stručnjaka, ali opet zna poredati igrače po nihovim pozicijama, a da li bi uspio dobiti sve do kraja i odvesti nas na Euro sumnjam...
Amar, e sad tu bi bila podjela Sarajevskih navijača ali na kraju krajeva koga briga za to, bio je i Sušić pa šta?
Ali druga je priča kako bi igrači reagovali na njega, on da ima ono nešto, ima, ali sad da li je i on sposoban da pobjedi 5 od 6 do kraja hmmm, možda uz koji savjet oca ko zna...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.