Nedo Bog da tako razmisljaju u FO San Antonia i dovode takve igrace. Uz sav talenat Younga, on ne moze da pomogne ni svojoj ekipi, a kamo li nekome drugom.ATL je ponajvise u banani jer im je on 1.opcija.Ekipa tako dubokog rostera i visokih pikova, a po svemu sudeci nece ni u PO. Pitam se zasto? Imaju defanzivnog centra koji je lob prijetnja, jaka krila, jake defanzivce, sekundarnog kreatora, vrhunskog scorera s klupe i opet-NISTA!RoninX je napisao/la: ↑03 feb 2024, 17:54iako mi all star odavno niej interesantan, zaista je smijurija da drvenjak jaylen brown igra umjesto trae younga. inace sam sinoc jos jednom stekao dojam da San Antonio treba sve da ucini kako bi upario Trejceta sa wembanyamom. hem frajer ima laserske asistencije hem siri teren ko mozda nijedan igac u ligi.... slaba odbrana je potpuno zanemariva ako su ostali igraci kompatabilni. a kamen temeljac za odbranu je svakako tu.
pakuj ovogodisnji pik (po svemu sudeci tankog drafta), makar bio prvi, i koga jos treba (osim vassella) da se dovede covjek koji ce maksimizirat wembanyamu i trpat 25+ svako vece
Druga stvar, titule se ne osvajaju kad ti je jedan od nosilaca defanzivna labilnost. Bio je to i Curry u GSW, ali je imao solidnu visinu za PGa i ojacao fizicki da to donekle maskira u dobroj timskoj odbrani.Medjutim, ovdje govorimo o Steph fucking Curryu, na cijem Young nivou nikada nece biti i cija je samo blijeda kopija.
I treca, najvaznija stvar.....Zasto bi SA zurio i dao masu pikova i mladih igraca za igraca kao sto je Young i to u fazi gdje jos uvijek ni Wemby nije na nivou da bi vodio ekipu do titule? Ne bi on bio nimalo jeftin (stvarno mislis da bi se on mogao dovesti samo za ovogodisnji pik i 2-3 mlada igraca, a mi im za Murraya uzeli 3 pika!?) i ATL bi sigurno trazila mnogo. Apsolutno nema logike.Cilj ovdje, kako nedavno rece i vlasnik SA, nije stvoriti nekog instant kontendera koji ce napadati titulu par godina, vec stvoriti ekipu koja ce se boriti i biti u prici za titulu najmanje 10tak godina, kao sto su to vec jednom i uradili.To se najbolje radi kroz draft i sebi su oni najbolji primjer, a najsvjeziji je GS.
SA je najmladja ekipa u ligi i uz razvoj Wembya, polako treba slagati kockice.Nema apsolutno nikakve potrebe pricati o nekakvim trejdovima u ovoj fazi.Bice vremena i zato, ali sada je jos uvijek rano.