FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2020, 21:26

Bundesliga je napisao/la:
29 sep 2020, 21:16
Normalno da će biti nervoze kada se ovako sramotno pristupa tekućoj sezoni. Od svjetskih klasa i tima sačinjenog od Riberya, Robbena, Lewandowskog, Mullera, Vidala, Thiaga, Coste, Comana, Lahma, Alabe, Boatenga, Neuera, Gotzea, Schweinsteigera, Alonsa itd došli smo do toga da nam Lewandowskog mijenja Ziki a Sanea Musiala. Ma bježi tamo.
Zirkzee je i zaslužio da mijenja Lewu. Ako ga je mijenjao prošle sezone i ako je mogao zabiti neke bitne golove, onda ove sezone zaslužuje šansu. Ove sezone onda treba da napravi dodatni iskorak. Drugo je ako se pokaže da tu nema napretka, ali da bi to znali momak treba da dobije priliku i nadam se da će i dalje dobivati. Draže mi je da on tada igra, nego da dovodimo nekog starog napadača koji će ga mijenjati.
Mislim nekada se i ovdje treba jasno definisati šta zapravo želite ili šta zapravo želimo? Po reakcijama na mlade igrače, kada se Zirkzee okrivljuje za poraz protiv Hoffenheima, onda treba reći da ne želite da mladi opšte dobivaju šansu.
Pa i jedan Real i Barca su čak počeli mladima davati više prilike nego prije, u jednom momentu su je više davali nego mi. A ne treba se vraćati na neka ranija vremena kada smo mi izbacivali jako dobre igrače iz svog pogona.
Danas da bi ti taj mladić dobio priliku, moraju se desiti specifične okolnosti. Takve okolnosti je Zirkzee iskoristio prošle sezone. Musialu isto treba postepeno forsirati.

Usput, kod Cuisancea će u ugovoro postojati klauzula da imamo pravo na ponovni otkup, što bi onda svakako bio jako dobar posao, pored ovih 20 miliona koje trebamo dobiti. Leeds treba samo još detalje sa samim igračem da završi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 sep 2020, 23:12

Thiago 30
Javi 8
Cuisance 22

Ukupna suma iznosi 60 miliona te se za taj novac sigurno moze dovesti DELE ALLI. :pray:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 29 sep 2020, 23:42

Bordo23 je napisao/la:
15 sep 2020, 22:13
hodza9 je napisao/la:
15 sep 2020, 21:52
Tariq Lamptey!
Ko je gledao sinoc Chelsea - Bringhton zna o cemu pricam. Lik valjo cijelu utakmicu odbranu Chelsea i to konstantno bez umora.
19 Godina. Znaci momak za buducnost, moze po cijeloj desnoj strani igrati. S obzirom da je mlad, mogao bi komotno igrati kao rezerva Gnabryu
Vidim ima ugovor do 2023.. sigurno ga ne bi dali za male pare.. nisam ga nazalost gledao pa ne mogu reci kakav je.. to ti vidim bolje znas ;)
Ali dobra je stvar ako moze igrati po cijeloj desnoj strani :thumbup:
izgleda Hasan čita šta se piše po forumu :D

Bas kao sto sam spomenuo za Tarika, momak je nevjerovatno brz i cak me podsjeca na Daviesa.
Odlican dribling.

Hajde Hase majka mu stara
Mia San Mia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 sep 2020, 00:03

effe_sa je napisao/la:
29 sep 2020, 21:26
Zirkzee je i zaslužio da mijenja Lewu. Ako ga je mijenjao prošle sezone i ako je mogao zabiti neke bitne golove, onda ove sezone zaslužuje šansu. Ove sezone onda treba da napravi dodatni iskorak. Drugo je ako se pokaže da tu nema napretka, ali da bi to znali momak treba da dobije priliku i nadam se da će i dalje dobivati. Draže mi je da on tada igra, nego da dovodimo nekog starog napadača koji će ga mijenjati.
Mislim nekada se i ovdje treba jasno definisati šta zapravo želite ili šta zapravo želimo? Po reakcijama na mlade igrače, kada se Zirkzee okrivljuje za poraz protiv Hoffenheima, onda treba reći da ne želite da mladi opšte dobivaju šansu.
Pa i jedan Real i Barca su čak počeli mladima davati više prilike nego prije, u jednom momentu su je više davali nego mi. A ne treba se vraćati na neka ranija vremena kada smo mi izbacivali jako dobre igrače iz svog pogona.
Danas da bi ti taj mladić dobio priliku, moraju se desiti specifične okolnosti. Takve okolnosti je Zirkzee iskoristio prošle sezone. Musialu isto treba postepeno forsirati.
Prvo sto se treba shvatiti je da Bayern nije Dortmund i da se ne moze voditi politikom Dortmunda. Bayern ne moze razvijati igrace u prvom timu jer su rezultati na prvom mjestu. Ocekivanja su uvijek velika. Ne mozes ti gurati omladince na silu, a zoves se Bayern. Ziki je dobar momak i moguce je da ce biti nesto od njega i trebao je ici negdje na posudbu da igra. Isto vazi za Musialu. Ne dao Bog pa se povrijedi par igraca i onda moras gurati omladince u prvi tim. Sta mislite kakvi bi rezultati bili i koliko bi se javnost naklatila na kosti upravi? Ja nisam za to da se ista sili. Prvo ta omladinska skola treba da se pokaze, pa da onda dobiju priliku u prvom timu. Neka osvoje omladinsku Ligu Prvaka ili barem udju u polufinale pa da im se onda da prilika. Ja sam za to da igraju najkvalitetniji i da svaki igrac ima dostojnu zamjenu, koja moze da odgovori zadatku u jakim utakmicama. Barcelona gotovo i da nema omladinsku skolu, La Masija se raspala. Guraju Roberta na silu pa vidimo kako je to lose za tim. Real je bio i jos uvijek je u finansijskim problemima, oni nemaju novca da ulazu trenutno. Balea su placali ogromne novce a da ovaj nije ni igrao 90% utakmica. Ali oni su ulagali prije velike pare, pa im nije ni potrebno da ulazu sada.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 30 sep 2020, 00:56

Savetujem da ne ulazite na stranice koje se tiču transfera i Bajerna, izolujete se i 06.10.2020. udjete i vidite kako stoje stvari.
Ja sam rešen da istrajem.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 sep 2020, 01:03

Po čemu je Zirkzee zaslužio da bude zamjena Lewandowskom? Momak ne igra ni u Holandskoj repki niti mladoj U21, već U19, gdje ima odlično statistiku, ali da nam neko tako mlad i neiskusan bude prva opcija u slučaju izostanka Lewandowskog??? Ovdje se radi o prvaku Evrope, a ne Ferencvarosu (uz dužno poštovanje prema Mađarima).

Da staviš nekoga sa foruma u prvi tim Bayerna, kraj ovakvih krila i jačine ekipe, zabio bi svako. Problem predstavljaju jače ekipe.

Iako je Sane došao, u cjelini, jači smo kao tim u prvih jedanaest, ali gledajući klupu koja je prijeko potrebna - mnogo slabiji.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 30 sep 2020, 01:59

Rašica se pritajio, da neće možda on doći :hmmmmm:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 sep 2020, 08:59

Bundesliga je napisao/la:
30 sep 2020, 00:03
Prvo sto se treba shvatiti je da Bayern nije Dortmund i da se ne moze voditi politikom Dortmunda. Bayern ne moze razvijati igrace u prvom timu jer su rezultati na prvom mjestu. Ocekivanja su uvijek velika. Ne mozes ti gurati omladince na silu, a zoves se Bayern. Ziki je dobar momak i moguce je da ce biti nesto od njega i trebao je ici negdje na posudbu da igra. Isto vazi za Musialu. Ne dao Bog pa se povrijedi par igraca i onda moras gurati omladince u prvi tim. Sta mislite kakvi bi rezultati bili i koliko bi se javnost naklatila na kosti upravi? Ja nisam za to da se ista sili. Prvo ta omladinska skola treba da se pokaze, pa da onda dobiju priliku u prvom timu. Neka osvoje omladinsku Ligu Prvaka ili barem udju u polufinale pa da im se onda da prilika. Ja sam za to da igraju najkvalitetniji i da svaki igrac ima dostojnu zamjenu, koja moze da odgovori zadatku u jakim utakmicama. Barcelona gotovo i da nema omladinsku skolu, La Masija se raspala. Guraju Roberta na silu pa vidimo kako je to lose za tim. Real je bio i jos uvijek je u finansijskim problemima, oni nemaju novca da ulazu trenutno. Balea su placali ogromne novce a da ovaj nije ni igrao 90% utakmica. Ali oni su ulagali prije velike pare, pa im nije ni potrebno da ulazu sada.
Ovdje se vidi da imamo skroz drugačije poglede i vidim da ideš u jednom drugačijem smjeru. Dugo bi se sada trebalo objašnjavati ali sve sam ranije rekao pa naveo i primjere i iz prošlosti. I ja govorim samo o dobroj kombinaciji kupovine i razvoja mladih igrača. A u napadu su takve okolnosti da je tu Zirkzee za sad idealan (toliko se ranije diskutovalo oko te Lewine zamjene, sve rečeno) a ako on i zakaže, imaš igrače u kadru koji u nuždi mogu pokriti tu poziciju. I ne razvijamo mi igrače za druge, nego za sebe. Plus ne govorim ja o razvoju 5-6 igrača nego 1-2 (daj Bože da ih se i 5 razvije, ali govorimo realno). I gdje ćeš bolju sezonu da se malo više da prilika tim igračima nego ovu. Trebalo bi ono da se opuštenije uđe, nakon svih uspjeha. A zbog malo forsiranja 1-2 igrača sezona sigurno neće propasti, a ne bacaš pare na polovnjake.

S druge strane pojačanja su sada definitivno potrebna, jer je ipak ovo i malo veći odliv igrača od očekivanog i definitivno širine fali. Pogotovo na beku gdje se ne može trenutno očekivati da će neko od mladih uskočiti te za vezu/krilo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 30 sep 2020, 09:26

Evo Lemar se spominje. :rol: Kao što se očekivalo, bit će posudbi. A ne bi me čudilo ni da fakat uzmu Mandžu ili Goetzea ako ne dogovore ništa do ponedjeljka.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 sep 2020, 09:46

Lemar u prošloj sezoni nije bio u stanju zabiti nijedan gol ili upisati asistenciju. :rol: Transfer u rangu Coutinha potpuno beskoristan, nadam se će ovo ostati samo na medijskim špekulacijama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2020, 10:01

Ja bih ga uzeo, može mjenjati i krilo i Mullera. Lahko bi se uklopio jer je Francuz. I bolja je opcija od Gecea i sličnih.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 sep 2020, 10:05

@effe
Neutral ti je objasnio. Bayernu u jakim utakmicama treba neko provjeren ko ce mijenjati Lewandowskog. Slazem se da se moze ekipa drugacije postaviti i da se moze igrati bez Zikija u prvih jedanaest. Bayern razvija igrace za sebe, da. Ali previdio si da talenti koje Dortmund dovodi imaju mnogo veci potencijal nego Bayernovi talenti uz duzno postovanje. Sancho, Bellingham, Reyna, Dembele su sve mladi igraci sa nevjerovatnim potencijalom koji vec mogu igrati u prvom timu. Ne znam zasto se bjezi od posudbi toliko. Isao je i Lahm na posudbu, pa ako se pokaze negdje drugo vratis ga i das mu priliku. Jos bi igraci imali mnogo vise prilike za igru. Ja ne bjezim od razvoja igraca, 1-2 optimalno, ali ako imaju kvalitet za prvi tim kluba kakav je Bayern.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2020, 10:10

Zikzee kod nas može igrati ako uđe u 80' pa onako svjež i vižljast može da napravi problem. Od prve minute ništa. Musiala također. Njima fali bar 10 kg mišića i iskustva još toliko, i više. idealno bi bilo kad bi išli na posudbu, a Bayern nije Porto niti je Majnc da tu nešto sam razvija i čeka. Ako je supertalent onda ok, daj šansu ali ovi koji nisu ništa posebno ne.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 sep 2020, 10:47

Onda mogu i ja mjenjati krilo i Mullera a za platu ćemo se lahko dogovoriti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2020, 13:03

Pa koga bi ti? Messija? Ronalda? Tebi niko ne valja. I, daj, pričaš kao da klub jedva čeka da izvali 100 miliona za igrača.

Cuisance na ljekarskom u Lidsu. 20 mil. transfer.
Brighton kaže da se ne zanimamo za Lampteya.
Atletiko bi prodao Lemara dok Bayern bi htio na posudbu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 30 sep 2020, 13:47

Bayern made a last minute attempt to hijack Sergiño Dest's move to Barcelona and were willing to offer more than the Catalan club offered. However, the player's decision was already made [@MikeVerweij]
Volimo mi uskočit sa većom ponudom kad sve bude gotovo, kao i kod Bellinghama.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 sep 2020, 13:50

Amater sportski direktor, nista ne cudi.

@sljivo
Potpisujem sve sem ovog za Zirkzea da ulazi u 80-toj. Moze on i ranije, ovisno o rezultatu i protivniku. Ovo ostalo se u potpunosti slazem.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 30 sep 2020, 13:52, ukupno mijenjano 2 puta.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 sep 2020, 13:51

Za Kvizanca ste ugradili buy-back klauzulu čija visina nije poznata. Mislim da bi bilo bolje da ste Tolissa prodali a Kvizanca ostavili, ali valjda nije moglo.

Kako se sada čini one izjave o pripremljenim transferima su blef, pregovarate o posudbi Lemara i batrgate se za malca koji je u 3 utakmice povećao svoju vrijednost sa 3 na 23 miliona funti (malac nije pogrdno jer je stvarno mali, tek 164cm, 6cm niži od Lahma).

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 30 sep 2020, 14:12

dirkules je napisao/la:
30 sep 2020, 13:47
Bayern made a last minute attempt to hijack Sergiño Dest's move to Barcelona and were willing to offer more than the Catalan club offered. However, the player's decision was already made [@MikeVerweij]
Volimo mi uskočit sa većom ponudom kad sve bude gotovo, kao i kod Bellinghama.
Ovo već prelazi iz smiješnog u tužno...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2020, 14:22

Mislim da se svi moramo složiti da jedan igrač u današnjem vremenu i to u idelanim uslovima (bez povreda i zaraze koronom) ne može igrati 45/50 utakmica već 40 ili manje, a ostalo su bekapi. I ako je tako onda oni koji ga mjenjaju moraju bar donekle biti dobri. Zirkzee i Muisala ne mogu odigrati 10, 15 full tekmi ili recimo 1000 minuta. To je previše da se da prostora za tako neiskusne i mlade igrače. Hajd da su samo oni u pitanju, ne, već i svaka pozicija to zahtjeva. Previše je tu bilo debalansa (ako bi se koristili takvi igrači) da bi se mogao osigurati kontinuitet igara i dobrih razultata. Opet, sve zavisi od ciljeva, ako je to samo BL onda može bez problema.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.