Zirkzee je i zaslužio da mijenja Lewu. Ako ga je mijenjao prošle sezone i ako je mogao zabiti neke bitne golove, onda ove sezone zaslužuje šansu. Ove sezone onda treba da napravi dodatni iskorak. Drugo je ako se pokaže da tu nema napretka, ali da bi to znali momak treba da dobije priliku i nadam se da će i dalje dobivati. Draže mi je da on tada igra, nego da dovodimo nekog starog napadača koji će ga mijenjati.Bundesliga je napisao/la: ↑29 sep 2020, 21:16Normalno da će biti nervoze kada se ovako sramotno pristupa tekućoj sezoni. Od svjetskih klasa i tima sačinjenog od Riberya, Robbena, Lewandowskog, Mullera, Vidala, Thiaga, Coste, Comana, Lahma, Alabe, Boatenga, Neuera, Gotzea, Schweinsteigera, Alonsa itd došli smo do toga da nam Lewandowskog mijenja Ziki a Sanea Musiala. Ma bježi tamo.
Mislim nekada se i ovdje treba jasno definisati šta zapravo želite ili šta zapravo želimo? Po reakcijama na mlade igrače, kada se Zirkzee okrivljuje za poraz protiv Hoffenheima, onda treba reći da ne želite da mladi opšte dobivaju šansu.
Pa i jedan Real i Barca su čak počeli mladima davati više prilike nego prije, u jednom momentu su je više davali nego mi. A ne treba se vraćati na neka ranija vremena kada smo mi izbacivali jako dobre igrače iz svog pogona.
Danas da bi ti taj mladić dobio priliku, moraju se desiti specifične okolnosti. Takve okolnosti je Zirkzee iskoristio prošle sezone. Musialu isto treba postepeno forsirati.
Usput, kod Cuisancea će u ugovoro postojati klauzula da imamo pravo na ponovni otkup, što bi onda svakako bio jako dobar posao, pored ovih 20 miliona koje trebamo dobiti. Leeds treba samo još detalje sa samim igračem da završi.