Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VelaHavle
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la VelaHavle » 01 nov 2018, 21:32

:lol:

Licno bi otisao sa 18 godina od kuce. To nije stvar novca niti bilo cega materijalnog.

U biti je sticanje raznoraznog iskustva a ne sticanje materijalnih sredstava.

Nazalost sam zivio do 21 u BiH i nagledao se smeca od ljudi koje moras trpit.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 01 nov 2018, 21:44

Fasciniraju me ljudi koji mogu otici od roditelja i ne zele to. Gdje im je zelja za nezavisnoscu? Meni 22 godine i ludim. Jedva cekam da dodjem do finansija da se mogu sam za sebe brinuti.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 01 nov 2018, 21:57

Kanye je napisao/la:Fasciniraju me ljudi koji mogu otici od roditelja i ne zele to. Gdje im je zelja za nezavisnoscu? Meni 22 godine i ludim. Jedva cekam da dodjem do finansija da se mogu sam za sebe brinuti.
promjeni struku pod hitno onda :kafa:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 nov 2018, 21:58

VelaHavle je napisao/la::lol:

Licno bi otisao sa 18 godina od kuce. To nije stvar novca niti bilo cega materijalnog.

To je vec drugi primjer, ti si otisao u drugu drzavu.

Ja sam svakako za varijantu da se stedi, a ne da se kao budala zavaljuje u kredit.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 01 nov 2018, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 01 nov 2018, 21:58

Rigoletto je napisao/la:
Kanye je napisao/la:Fasciniraju me ljudi koji mogu otici od roditelja i ne zele to. Gdje im je zelja za nezavisnoscu? Meni 22 godine i ludim. Jedva cekam da dodjem do finansija da se mogu sam za sebe brinuti.
Razmisljam i o tome. :mrgreen:
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 01 nov 2018, 22:02

Kanye je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la:
Razmisljam i o tome. :mrgreen:
i ja također ili ću se dozavrat uvalit u g-ovna pa upisat doktorat iduće godine, kad je bal... :kafa:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 01 nov 2018, 22:07

ASD je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la::lol:

To je vec drugi primjer, ti si otisao u drugu drzavu.

Ja sam svakako za varijantu da se stedi, a ne da se kao budala zavaljuje u kredit.
Nikada u kredit bez nuzde. Slazem se.

Stediti, zavisi za sta? Ko moze, preporucujem ali ne i da zivot trpi zbog stednje.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 01 nov 2018, 23:17

Rigoletto je napisao/la:i ja također ili ću se dozavrat uvalit u g-ovna pa upisat doktorat iduće godine, kad je bal... :kafa:
Meni je il master il druga karijera. Jos sam u dilemi. Steta sto na vrijeme nisam usao u kakav kriminal. Ne valja biti moralna osoba.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 02 nov 2018, 00:35

Jbt sta je mladost ludost. Sjecam se kad sam sa 18 godina nakon gimnazije sa 5 milja modernih otisao u Bec, bez da ikoga poznajem i bez stana i kojeg ku.ca. Od jezika znao nesto malo gramatike, jer su me vazda isli jezici, ali becki dijalekt je enigma, cak i za veliku vecinu ljudi kojima je maternji jezik njemacki. Nasao stan, pa se poslije iselio, trenutno u domu, sad planiram sa curom opet naci neki stan...

5milja mozda ono zvuci ok svota, al kad skontas da ti na kurs, vizu i kauciju za stan ode vise od polovine, tek onda shvatis kako je to ozbiljna kocka.
Dodje ti vodoinstalater, teski beclija, objasnjava ti nesto, a ti samo govoris "Ja, ja". Bukvalno starci digli kredit, i dali mi te novce, da se snadjem na pocetku. Ni njima ne cvjetaju ruze. Tek sad vidim koliko sam hrabrosti imao i muda za takav potez, jer bukvalno da nisam uspio, vratio bih se dole i zivio na grbaci staraca, pod kreditom zbog mog prekinutog skolovanja. To je tek ozbiljan pritisak da napravis nesto od sebe, u nenormalnim uvjetima.

Savjetujem svima, ko god ima potrebu za boljim zivotom i nema odlicne finansije u Bosni, tj da dolaze iz dobrostojece porodice koja ima mjesecna primanja 5k i iznad, da svoju srecu potraze negdje drugo. Pa ja vise postovanja osjetim prema meni na salteru za vizu( gdje te vecina radnika bas i ne gotivi), nego kod nas kad odes CIPS vadit. Evo za sve koji planiraju doci u Bec, slobodno neka mi se jave na PP ako ih nesto zanima. Izadjite iz zone komfora, i ne dopustite da vas prisilno uklope u sivilo i bolesnu retoriku.

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 03 nov 2018, 23:54

Kakva je situacija,ja nisam bas puno upoznat ,ali osobe koje se bave racunovodstvom U Bih ima li bas hljeba od tog,mislim mozes li imat neke solidnu placu itd..mozda zvuci previse ironicno, evo ovo sto ja znam sa zavrsenim faxom pet godina, nije bas da su se usrecili, svi rade vec duze vrijeme za nekih osam stoja ,to je taman da isplatis i otplatis sve troskove dok si studiro i mucio se .

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 nov 2018, 18:50

Ma ja sam brate fakultet završio, nikad dana staža odatle nisam izvukao. Radim totalno drugi posao. Nije mi loša plata, ali može bolje. Nisam zadovoljan i rado bih se odselio što dalje odavde. Ovdje se jednostavno ne cijeni radnik ma koliko da bio dobar. Nestabilnost je ono što ubija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 nov 2018, 19:03

ma samo ljudi njemacki ucite :kafa:
Zarathustra

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 nov 2018, 19:12

Moggi je napisao/la:ma samo ljudi njemacki ucite :kafa:
Upratio sam da si ti usko strukovno vezan za njemački jezik. Ako nisam pogriješio naravno.
Evo ja recimo... slušao sam do B2 da bih odustao u jednom trenutku. Jednostavno mi nije jezik "lijegao" kako treba i nikako ga nisam mogao svariti. Istini na volju, nisam kući mnogo radio, ali, je li moguće da je npr. do one koja me obučavala, nje, koja je jako brzo prelazila gradivo i često smo na časovima pričali o nečemu nebitnom za taj trenutak umjesto o gradivu.

Čisto poredjenja radi... engleski mi nikad nije predstavljao problem, latinski sam u školi solidno savlađivao, španski jezik solidno poznajem... Do koga/čega bi moglo da bude?

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 nov 2018, 19:50

zizu1991 je napisao/la:
Upratio sam da si ti usko strukovno vezan za njemački jezik. Ako nisam pogriješio naravno.
Evo ja recimo... slušao sam do B2 da bih odustao u jednom trenutku. Jednostavno mi nije jezik "lijegao" kako treba i nikako ga nisam mogao svariti. Istini na volju, nisam kući mnogo radio, ali, je li moguće da je npr. do one koja me obučavala, nje, koja je jako brzo prelazila gradivo i često smo na časovima pričali o nečemu nebitnom za taj trenutak umjesto o gradivu.

Čisto poredjenja radi... engleski mi nikad nije predstavljao problem, latinski sam u školi solidno savlađivao, španski jezik solidno poznajem... Do koga/čega bi moglo da bude?
pa ono sto ti mogu iz iskustva reci dok sam radio i na kursu i sve to, i uvijek sam mogao primijetiti razliku u radu kod nekog ko njemacki uci nako jer ce mu mozda nekad trebat, i nekog ko ceka termin ili spajanje porodice, tako da prije svega je to osnovno dakle tvoja postavka prema nuznosti tog jezika jer da se ne lazemo jezik je prilicno tezak za nekog ko uci ,ali volja za nekom boljom buducnosti te tjera :D

sto se fušerenja od strane prof tiče, ne vjerujem da se baš toliko fušerilo da je moglo ostaviti takvog efekta, nisam jednom fušerio kad mi je bilo mrsko radit ali kod onih za koje znam da su se trudili nisam nikad primijeito neku razliku, kod drugih koji se samo pojave i ocekuju da je to to je svejedno sta god radio uvijek bilo isto pa se covjek nauci ne trositi dzaba ni vrijeme ni zivce

posto vidim da si obrazovan, i ako ti engleski i spanski idu, rijetko sam imao problema sa takvima skoro nikad, tako da mislim da je ipak sve bilo do tebe i postavke prema problemu :D
Zarathustra

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 nov 2018, 19:52

Moggi je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:

pa ono sto ti mogu iz iskustva reci dok sam radio i na kursu i sve to, i uvijek sam mogao primijetiti razliku u radu kod nekog ko njemacki uci nako jer ce mu mozda nekad trebat, i nekog ko ceka termin ili spajanje porodice, tako da prije svega je to osnovno dakle tvoja postavka prema nuznosti tog jezika jer da se ne lazemo jezik je prilicno tezak za nekog ko uci ,ali volja za nekom boljom buducnosti te tjera :D

sto se fušerenja od strane prof tiče, ne vjerujem da se baš toliko fušerilo da je moglo ostaviti takvog efekta, nisam jednom fušerio kad mi je bilo mrsko radit ali kod onih za koje znam da su se trudili nisam nikad primijeito neku razliku, kod drugih koji se samo pojave i ocekuju da je to to je svejedno sta god radio uvijek bilo isto pa se covjek nauci ne trositi dzaba ni vrijeme ni zivce

posto vidim da si obrazovan, i ako ti engleski i spanski idu, rijetko sam imao problema sa takvima skoro nikad, tako da mislim da je ipak sve bilo do tebe i postavke prema problemu :D
I ko po tebi bolje uci, neko ko ceka termin ili neko ko ga uci onako?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 nov 2018, 19:54

Moggi je napisao/la:pa ono sto ti mogu iz iskustva reci dok sam radio i na kursu i sve to, i uvijek sam mogao primijetiti razliku u radu kod nekog ko njemacki uci nako jer ce mu mozda nekad trebat, i nekog ko ceka termin ili spajanje porodice, tako da prije svega je to osnovno dakle tvoja postavka prema nuznosti tog jezika jer da se ne lazemo jezik je prilicno tezak za nekog ko uci ,ali volja za nekom boljom buducnosti te tjera :D

:thumbup: Na kraju krajeva, nije to toliko ni bitno, sama pozadina priče, ali eto. Malo sam se pogubio u svemu jer smo jako brzo prelazili gradivo a ja kući nisam mogao sve to da pohvatam. Kroz pola godine tri stepena odslušati mislim da je malo puno početnicima. Ali dobro. Hoću da se natjeram opet ali u centru kroz više časova. Imam sve što je potrebno za odlazak osim tog jezika.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 nov 2018, 20:55

ASD je napisao/la: I ko po tebi bolje uci, neko ko ceka termin ili neko ko ga uci onako?
pa ono nekako logicna razlika osnovna je sto se ovi lakse natjeraju da ponavljaju i uce nove rijeci a to je naravno temelj, znam da su radili svakodnevno pa kad donesem 5-6 svojih ispita ozare se kad shvate da razumiju sta stoji u zadatku zahvaljujuci tom bubanju rijeci , ukazem na cake i fazone pa to ide nekako naposljetku propricaju
zizu1991 je napisao/la: :thumbup: Na kraju krajeva, nije to toliko ni bitno, sama pozadina priče, ali eto. Malo sam se pogubio u svemu jer smo jako brzo prelazili gradivo a ja kući nisam mogao sve to da pohvatam. Kroz pola godine tri stepena odslušati mislim da je malo puno početnicima. Ali dobro. Hoću da se natjeram opet ali u centru kroz više časova. Imam sve što je potrebno za odlazak osim tog jezika.
obicno se ljudi kod mene zalili da im bude presporo jer je politika kursa bila ako je standardni kurs lekciju minimalno na dva put :D ostalo pokusam za svakog izdvojit da pricamo nesto na njemackom pa pojedinim na manjim stepenima koda sam yebo mater kad prozovem :roll:
pricao sam vec ovde nekad da mi se princip kursa po kojem sam moro radit uopce ne svidja i ako si presao to sve jednom, preporucujem ti da uzmes nekog privatno ,platis 5-6 casova da ponovis gramatiku i da te uputi sta trebas radit, rijeci mozes sam uciti
Zarathustra

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 nov 2018, 20:59

Po mojim nekim iskustvima na kursevima, mislim da smo mi koji ucimo jezik onako nesto bolji od ovih sto uce zato sto moraju.
Cesto cujem to razmisljanje, da mi bi samo poloziti, ucit cu tamo. Mada, ne treba generalizovati.

Sto se tice ucenja rijeci, licno smatram da ne treba samo uzeti listu rijeci i uciti vec taj nacin ucenja kombinovati sa gledanjem filmova gdje ces traziti te rijeci.
Ima dosta slicnih rijeci, mozes ti njih na suho nauciti, ali kad se susretnes s nekom rijeci ne mozes je znati, zato sto se malo razlikuje od nekih drugih.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 nov 2018, 21:03

Moggi je napisao/la:obicno se ljudi kod mene zalili da im bude presporo jer je politika kursa bila ako je standardni kurs lekciju minimalno na dva put :D ostalo pokusam za svakog izdvojit da pricamo nesto na njemackom pa pojedinim na manjim stepenima koda sam yebo mater kad prozovem :roll:
pricao sam vec ovde nekad da mi se princip kursa po kojem sam moro radit uopce ne svidja i ako si presao to sve jednom, preporucujem ti da uzmes nekog privatno ,platis 5-6 casova da ponovis gramatiku i da te uputi sta trebas radit, rijeci mozes sam uciti
Nije meni problem brate koliko god vremena uzme, ali da se fino objasni. Ja jesam slušao sve te zajebancije, ali nekako malo koristi od svega je bilo. Evo sad sam popunio internet prijavu od početka da krenem. Sad ću da krenem 100% u to pa ću vidjeti šta i kako.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 nov 2018, 21:27

ASD je napisao/la:Po mojim nekim iskustvima na kursevima, mislim da smo mi koji ucimo jezik onako nesto bolji od ovih sto uce zato sto moraju.
Cesto cujem to razmisljanje, da mi bi samo poloziti, ucit cu tamo. Mada, ne treba generalizovati.

Sto se tice ucenja rijeci, licno smatram da ne treba samo uzeti listu rijeci i uciti vec taj nacin ucenja kombinovati sa gledanjem filmova gdje ces traziti te rijeci.
Ima dosta slicnih rijeci, mozes ti njih na suho nauciti, ali kad se susretnes s nekom rijeci ne mozes je znati, zato sto se malo razlikuje od nekih drugih.
ma da, kao sto kazes- individualno ,a pod tim ucenjem rijeci sam to i mislio, imao sam svoje neke metode pa donesem od sebe maksuz neke stvari jer imam nemali arhiv :mrgreen: puno sam se davao hahah valjda sto koda me neko spuca nogom u m-uda ako neko ne polozi ko se trudio

ali opet polozit ispit je najlakse zapravo, jer valja doci tamo i raditi a to je totalno druga prica, sjete me se oni kojima je crnjak bilo pricat :roll:
Zarathustra

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.