Nismo se u proslosti bas proslavili sa ovim utakmicama biti ili ne biti.Ako bi krenuli redom dosli bi tu Danska,Srbija,Portugal oba puta,Nigerija na SP-u..Jedini put kad smo to uspijeli u utakmici koja nam je donosila nesto je Litvanija.Nadam se da smo izvukli i pouku i iskustvo iz tih utakmica i da ce se to veceras promjeniti aBd.
Ovo je i pravi ispit zrelosti za Mesu,ako se izuzme utakmica iz Belgije u kojoj smo bili ipak u podredjenom polazaju,prva jaca utakmica uz to jos i bitna.Vidjet cemo kako ce postaviti igru,formaciju,koga ce odabrati u prvih 11..Sve ce to veceras biti jako bitno,i najmanji detalj moze okrenuti utakmicu u jednom ili drugom pravcu.Mislim da se vec iz nekih najava,izjava i analiza ove utakmice moze naslutiti kako ce Vels igrati-kontranapadi.Vidjet cemo sta je spremio po tom pitanju.
Sto se nas tice,mi cemo vjerovatno imati posjed,ali se to mora konkretizovati.Drzanje lopte bez neke ideje ce donijeti samo nerevozu,mora se pokazati neka odlucnost od prve minute,krenuti fajterski i staviti im doznanja da na BP nemaju sta traziti.
Unatoc svemu,ja sam optimista.Ne kao nekad prije,mislim da nije niko,ali optimista sam i dalje.Ove kvale su upsrkane prije godinu dana onim porazom od Kipra,sve nakon toga je tesko cupanje.Steta jer smo mogli vise.Ali to sad treba zaboraviti,veceras treba pokazati da smo se vratili,da nismo plesali samo jedno ljeto,pobjediti Vels,zatim Kipar ( valjda ce i ta Belgija slaviti ) i otici u taj baraz.A o barazu cemo poslije..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !