Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Boskvalitet
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Boskvalitet » 03 nov 2013, 17:27

HerrOberst je napisao/la:Dino Arslanagic od prve minute za Standard nakon povrede protiv Genka.
avdukic -- out
toni sunjic --out

buric --in
arslanagic -- in

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 nov 2013, 17:48

^^ Mujdža, Bičakčić?

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 03 nov 2013, 17:52

ODLIČNI NOGOMETAŠ HAJDUKA
Sušić: Smeta mi to što imam dva imena

Dobrim partijama Tino Sven Sušić, vezni nogometaš Hajduka i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, skrenuo je u posljednje vrijeme pažnju sportske javnosti u Hrvatskoj, ali i u našoj zemlji.

Selektor mlade nogometne reprezentacije Hrvatske Nenad Gračan kazao je da mu je Sušić zanimljiv igrač i da bi ga stavio na spisak ako to ne učini Safet Sušić, koji je, inače, Tinov amidža. Nogometaš splitskih "Bilih", kako kaže, sebe može vidjeti samo u dresu "Zmajeva" i nada se da će se to vrlo brzo desiti.

Legenda i kralj

- Gode mi pohvale Gračana, a uvijek sam želio da igram za svoju državu. Tako sam razmišljao i prije nego što se BiH plasirala u Brazil. I ako ne budem na spisku putnika za Svjetsko prvenstvo, i dalje ću željeti nastupiti u najdražem dresu. Znam da moram pružiti još kvalitetnih partija da bih zaslužio poziv selektora Safeta Sušića. Da bih se našao na spisku, moram, možda, i duplo bolje igrati od nekih igrača, jer me on nikada neće zvati preko veze - kaže mladi Sušić.

Dvadesetjednogodišnji nogometaš zadovoljan je svojim nastupima u Hajduku, s kojim ima ugovor do 2016.

- U klubu su me svi dobro prihvatili tako da sam se vrlo brzo adaptirao. Dobro sam se uklopio u ekipu i svi vjerujemo da, nakon dugo godina, možemo vratiti šampionski pehar u Split. Hajduk i ovaj grad to zaslužuju. U dresu "Bilih" uvijek su imali dobre nogometaše iz BiH. U posljednje vrijeme najveći trag je ostavio Senijad Ibričić. On je ovdje prava legenda i kralj - kaže Tino.

Priznaje da nije nimalo lako nositi se sa slavom prezimena Sušić te biti bratić Safeta Sušića i sin Seada Sušića.

Majka i otac

- S vremenom sam se navikao. Ne slušam šta pričaju drugi, koji su većinom ljubomorni. Takvi ljudi pričaju svašta da ne bih došao do svog cilja. Ne slušam ih, samo radim svoj posao i dajem maksimum na terenu. Otac me je uvijek tjerao da radim i šutim, da budem svoj i da čvrsto ostanem na zemlji. On je bio dosta strog sa mnom. To me je dizalo i sada se to isplatilo. Već kao dječak pokazao sam veliki talent, ali da nisam vrijedno trenirao, danas, vjerovatno, ne bih bio u nogometu - ističe talentirani nogometaš, koji je navijač Sarajeva i dodaje da mu otac i amidža nikada ne bi oprostili da simpatizira Željezničar.

Tino Sven rođen je u Sarajevu, a prve nogometne korake napravio je u Standardu iz Liježa.

- Kada sam se rodio, majka Irena je željela da se zovem Sven, a otac Tino i, kako se nisu mogli dogovoriti, dobio sam dva imena, što mi, iskren da budem, smeta. To mi je malo smiješno i čudno. Majka je poslije ispunila svoju namjeru tako da se tri godine mlađi brat zove Sven. Saigrači u Hajduku zovu me Sule - kaže Sušić.

Slobodno vrijeme, kojeg ima vrlo malo, najčešće s djevojkom Josipom, koja je iz Splita, provodi gledajući filmove.

- Najviše uživam gledajući trilere, i to one starije. Omiljeni glumci su mi Robert de Niro, Kevin Spejsi (Spacey) i Morgan Frimen (Freeman) - kaže nogometaš Hajduka.

Sarajevo ima posebnu dušu i energiju

Tino je snažno vezan za Sarajevo i, kada ima nekoliko slobodnih dana, uvijek se trudi da dođe u rodni grad.

- Sarajevo ima posebnu dušu i energiju. Ljudi su veoma gostoprimljivi, a imamo i najbolju kuhinju. Kad god dođem, malo se udebljam zbog bureka i ćevapa - kaže Sušić.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 nov 2013, 18:07

HerrOberst je napisao/la:Dino Arslanagic od prve minute za Standard nakon povrede protiv Genka.
Evo i Zukanovic se vratio, bio je na klupi. Ovaj stoper iz Genta je dobio crveni tako da bi Zukanovic mogao u prvih 11 slijedece sedmice.

Nedo
Kontakt:

Post Postao/la Nedo » 03 nov 2013, 18:44

Sabinho je napisao/la:
Nedo je napisao/la:Evo sada je i Mate Delac reko u intervju za vojvodina.ba da hoce da igra za Bosnu znam da je prije bio pozvan za a-rep. Hrvatske. Inace je on igrac Chelsea na posudbi u Vojvodinu, prije nekoliko godina je bio jedan od najvecih talenta ako ne najveci talenat na balkanu.

http://www.transfermarkt.de/de/matej-de ... 60220.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jel neko ovdje prati Vojvodinu ovu sezonu pa da moze reci ako je Delac kalibar za nasu reprezentaciju? Prepostavljam da je bolji nego Avdukica. Bilo bi fino da mi ^ukrademo^ hrvatima nekog ko je prosao sve omladinske selekcije Hrvatske :twisted:
Daj link :?:
nemogu da nadjem taj intervju, procitao sam tu njegovu izjavu prije nekoliko sedmica znaci prije nego sto smo pobjedili Litvaniju. Evo probat cu ponovo da nadjem

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 nov 2013, 19:00

Nedo je napisao/la:Evo sada je i Mate Delac reko u intervju za vojvodina.ba da hoce da igra za Bosnu znam da je prije bio pozvan za a-rep. Hrvatske. Inace je on igrac Chelsea na posudbi u Vojvodinu, prije nekoliko godina je bio jedan od najvecih talenta ako ne najveci talenat na balkanu.

http://www.transfermarkt.de/de/matej-de ... 60220.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jel neko ovdje prati Vojvodinu ovu sezonu pa da moze reci ako je Delac kalibar za nasu reprezentaciju? Prepostavljam da je bolji nego Avdukica. Bilo bi fino da mi ^ukrademo^ hrvatima nekog ko je prosao sve omladinske selekcije Hrvatske :twisted:
Čisto sumnjam u to. To je možda plod toga što su Hrvati puno očekivali od njega a nisu dobili ništa par uzaludnih godina lutanja po Europi i onda na kraju Vojvodina. On je formalno igrač Chelsea ali sumnjam da će sa kada nabraniti pored Cecha i Courtoisa. Ali imamo mi i prespektivnijih golmana od Burića preko Alomerovića iz Dortmunda do mladog Husića iz Bayerna.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 03 nov 2013, 19:13

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 nov 2013, 19:42

PerryFred je napisao/la:Spominjati Husica je neozbiljno ..
Zlatan nije broj 1 u BvB ..
Buric povreda ..
Delac je standardan i mlad ..

Avdukic<Delac

Naravno ako to zeli ;)
Trenuto je Begovic broj jedan, a Fejzic (odlican ove sezone u cvajti) zamjena znaci da bi Delac mogao doci kao treci golman jer svakao je bolji od Avdukica.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 03 nov 2013, 20:12

Nisam toliko u toku i samo me zanima ima li ovaj momak ikakve sanse i kvalitete da zaigra za nas?

Denni Avdic
http://www.transfermarkt.co.uk/en/denni ... 41511.html

slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 03 nov 2013, 21:01

dinozu je napisao/la:slika
Mujdza je najaci nas bek

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 nov 2013, 22:56

Batko je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da se pominje neki Hadzić iz španske B lige koji je dao 2 gola te usput nije ni standardan u predzadnjoj ekipi lige.... Molim vas uozbiljite se, ovaj forum je više od toga!!!
zašto komentiraš knjigu koju nisi pročitao kažeš nije standardan,a igra svaku po 90 min...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 nov 2013, 23:13

zgembo89 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da se pominje neki Hadzić iz španske B lige koji je dao 2 gola te usput nije ni standardan u predzadnjoj ekipi lige.... Molim vas uozbiljite se, ovaj forum je više od toga!!!
zašto komentiraš knjigu koju nisi pročitao kažeš nije standardan,a igra svaku po 90 min...
Mozda je mislio na to da nije standardan na klupi kao Ibricic.Nama ipak trebaju odmorni igraci u reprezentaciji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 nov 2013, 01:04

lijep gol Susica :)

[youtube][/youtube]
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 04 nov 2013, 01:43

Buric
Kolasinac
Arslanagic
Dilaver
Cocalic
Sušić
Bešić
Štilić
Prcic
Zec
Mahmutovic

Evo jedna solidna, mlada i poletna "repka".... sa liht, latvijom i litvom mogli bi sigurno :D

Avdukic
Šunjic
Pandza
Zukanovic
Vrsajevic
Zahirovic
Rahimic
Ibricic
Kvržić
Stevanović
Višća

a evo i B-C postava aktuelnih igraca repke i jedna i druga kao neka 4-4-2 formacija.....u svakom slucaju i ovi bi se mogli nosit sa LLL.....Vjerujem da bi mnogi voljeli vidjeti ovaj okršaj......i nije ovo nikakva kritika selektora, čisto tak tako :D .......podržavam rad Safeta zbog odlicnih rezultata.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 nov 2013, 02:03

Bosniacum Lilium je napisao/la:lijep gol Susica :)
tanak danas, go mu spasio partiju. Lošije izdanje Hajduka generalno.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 nov 2013, 02:08

Iskreno nisam gledao tekmu, ali mi se svidja nacin na koji je postigao gol :) Jos je sutao desnom nogom, valjda to znaci da nije izraziti ljevak i da zna koristiti i desnu :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 nov 2013, 02:12

igra objema nogama.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 nov 2013, 13:23

VanBasten je napisao/la:igra objema nogama.
Sto mu daje prednost u odnosu na neke nase igrace, tipa Zahirovic ili Medunjanin, ali pored Mede ne bi mogao ni puno bolji igrac od Susica dobiti sansu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 04 nov 2013, 15:07

Ajdin MAhumtovic povrijedio krizne ligamente pauza 6mj

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.