FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
75
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 216

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 23 avg 2023, 16:13

Samozdravlje je napisao/la:
23 avg 2023, 16:08
Lecler je napisao/la:
23 avg 2023, 07:49
Kukate isto ko narikače. Pustite čovjeka da radi svoj pos'o.

Nešto ima u TC, teže ih dobiti nego Zrinjski u Mostaru,evo:
- 23.4."23.FKS : TC 1:0 u 80+min. sviran im nepostojeći ofsajd (red je bio da poslije Sloge i mi budemo pogurani)
- 30.9."22.TC : FKS 1:0
- 10.8."22.FKS : TC 1:5
- 23.4."22.FKS : TC 0:1
- 3.10."21. TC : FKS 0:0
-19.7."21. FKS :TC 1:2
- 7.5."21. TC: FKS 1:1
- 8.11."20.TC: FKS 0:0

Od 8 utakmica dobili jednu i to jednu ???
Sad dobili čisto , SŠ zaključio da neki nisu za (iz njima znanih razloga) FKS i sad forum "narice" kao što ti reče.
Zbog tih 1:1 7. maja 2021, klub je više od dvije godine u teškoj agoniji.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 23 avg 2023, 16:16

napoleon72 je napisao/la:
23 avg 2023, 15:54
Conscious je napisao/la:
23 avg 2023, 15:51
GangEvil je napisao/la:
23 avg 2023, 15:30

Akademija nije izbacila Mihojevica i Kovacevica vec Leotar i Travnik.
Kakav Travnik?
Vladan je par puta pominjao kako su njegov talent prepoznali samo u Sarajevu.
Da su u Borcu skontali kakav talent postoji u lokalnom klubu, tamo bi on zavrsio.
Adnan Kovacevic kume, ne Vladan. Pricamo o stoperima. :mrgreen:
:rol:
Do mene.
Vala Adnana i ne vezem za Akademiju, on je odmah u prvi tim dosao.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 23 avg 2023, 16:17

IBJB kad je odlazio iz Poljske, oni dernek napravili. Mi ga prihvatili i svi se slozili da nije Buskets ali moze za nase lige. I bratina ne dodje na trening pred utakmicu koju je trebao biti u prvih 11 ??? Radije cu gledati Alisaha u ulozi zamjene nego njega kad je vec nedisciplijovan ! Puna nam usta Akademije, evo prilike da vidimo i neke akademce na djelu. Bolje Alisah s klupe neko pretolaceni, nezadovoljni i nediscuplinovani IBJB.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 avg 2023, 16:18

NazorUso je napisao/la:
23 avg 2023, 16:17
IBJB kad je odlazio iz Poljske, oni dernek napravili. Mi ga prihvatili i svi se slozili da nije Buskets ali moze za nase lige. I bratina ne dodje na trening pred utakmicu koju je trebao biti u prvih 11 ??? Radije cu gledati Alisaha u ulozi zamjene nego njega kad je vec nedisciplijovan ! Puna nam usta Akademije, evo prilike da vidimo i neke akademce na djelu. Bolje Alisah s klupe neko pretolaceni, nezadovoljni i nediscuplinovani IBJB.
Jel to u Olovu nije došao pravopis bosanskog jezika?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 avg 2023, 16:20

PeppermintSA je napisao/la:
23 avg 2023, 14:28
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
23 avg 2023, 13:57
Surreal je napisao/la:
23 avg 2023, 13:55

Nesumnjivo odličan igrač, ali jednostavno posudba ne bi imala nikakvog smisla. Okrenuti se drugim opcijama.
ma ima Celik, nije mu 13 godina :crazy:
Kakav crni čelik. Ja bih dekretetom zabranio da i jedan stoper iz akademije prismrdi prvom timu. Sve se to karbonske kopije. Staviše, dekretom zabraniti dovođenje i jednog stopera koji je prošao bilo koji od bh omladinskih pogona. Samo i isključivo stranci, region, dijaspora. Ne znamo napraviti stopera
5.460 k € je FKS profitirao od Akademije :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 avg 2023, 16:22

boki86 je napisao/la:
23 avg 2023, 16:04
Svi bi mi voljeli da trako izraste barem u mujakica, ali Bgm kod njega su osnove tanke, i sto je najgore za stopera, lik preplasen. Volio bi da me demantuje, ali daj Boze.
Anicic je nas najbolji stoper, ali koliko on moze igrati u konstanti, to je upitno.
Serbecic je meni enigma, lik je podero u prvom mandatu, kasnije gluho bilo, ali jos je mlad i ima sanse da se dozove. Ne bi ga se bas odricao, osim ako nemaju u planu novog stopera dovesti.
Znaš li ti šta znači mlad igrač? Besimu je 25 godina, to je sve samo ne mlad igrač. Buljubašić je primjer mladog igrača, a ne Šerbečić.

Neće ni Trako nikad biti dobar igrač. Ko je kvalitet, on to vrlo brzo kao što su Buljubašić, Pidro, Kovačević, Đokanović. Sve ovo ostalo što se čeka po pet godina, to nije igrač. Imaš ili nemaš kvalitet, jednostavno je.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 avg 2023, 16:23

NazorUso je napisao/la:
Naš problem je upravo u tome što kao velika pojačanja prihvatamo igrače koji su **** motikom tjerani iz klubova ranga na kojeg mi pretendujemo. Rijeka otjera igrača, mi ga dovedemo kao mega pojačanje. Visla Krakov otjera igrača, mi ga dovedemo kao mega pojačanje. Igrač napusti Šibenik, mi ga dovedemo kao mega pojačanje. Sloboda ispadne iz lige, mi redovno dovedemo 1-2-3 igrača kao zaloge za budućnost. U jednom trenutku ćemo morati shvatiti da igrač koji nema mjesta u Rijeci ili Visli ili Smederevu nema mjesta ni u Sarajevu. I to naročito sada kada smo financijski dovoljno moćni da možemo konkurisati na tržištu. Okej je dovesti Penerandu i čekati ga, možda to jeste kocka, ali mozes dobiti game changera ako se stvari dobro razviju. Međutim, potpuno sam protiv dovođenja igrača koji iz nekog razloga su tjerani **** motikom iz klubova s kojima trebamo biti al pari. Jedno je otići i kupiti standardnog igraca Visle kojem ugovor ističe za pola godine, a drugo je dovesti igrača koji grije tribine u Visli i zarad čijeg odlaska uprava i navijači otvaraju šampanjac. I takodje moramo prestati dovodite igrače koje ćemo oživljavati. Ponavljam, jedan Peneranda se može istrpiti jer on donosi i marketinski dobitak, i veliki kvalitet ako se istrpi, i potencijal zarade kad se bude prodavao. Ali dovoditi kojekakve aničiće - jok.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 23 avg 2023, 16:28

Opustite se braco malo. Jbt ovdje ljudi bas bezposleni po citav dan samo negativu prosipaju, te izvlace neke stare postove te komentarisu sa 3 profila :urnebes: :urnebes: :urnebes:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 avg 2023, 16:34

Sad slušam trojicu momaka u kafiću kako se raspravljaju da li Mirvić pere pare ili ne? Može li mi neko objasniti kako to Ismir pere pare preko nas? Sunce ti poljubim..

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 23 avg 2023, 16:35

GalileoGalilei je napisao/la:
23 avg 2023, 16:22
boki86 je napisao/la:
23 avg 2023, 16:04
Svi bi mi voljeli da trako izraste barem u mujakica, ali Bgm kod njega su osnove tanke, i sto je najgore za stopera, lik preplasen. Volio bi da me demantuje, ali daj Boze.
Anicic je nas najbolji stoper, ali koliko on moze igrati u konstanti, to je upitno.
Serbecic je meni enigma, lik je podero u prvom mandatu, kasnije gluho bilo, ali jos je mlad i ima sanse da se dozove. Ne bi ga se bas odricao, osim ako nemaju u planu novog stopera dovesti.
Znaš li ti šta znači mlad igrač? Besimu je 25 godina, to je sve samo ne mlad igrač. Buljubašić je primjer mladog igrača, a ne Šerbečić.

Neće ni Trako nikad biti dobar igrač. Ko je kvalitet, on to vrlo brzo kao što su Buljubašić, Pidro, Kovačević, Đokanović. Sve ovo ostalo što se čeka po pet godina, to nije igrač. Imaš ili nemaš kvalitet, jednostavno je.
Ma mislio sam da je serbecic mlad za stopera, 25 godina je mlado za stopera, taman imas i neko iskustvo a jos si u odlicnim godinama

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 avg 2023, 16:37

Ima ovdje dosta forumasa koji su ponosni:BBB ili BB

Hvala Bogu FKS ne usmjeravaju forumaši, nego oni koji imaju člansku 1 ili 2 sezonske i idu na utakmice.
To što nas je bilo 35-37 hiljada na 3 tekme dovoljno govori sta se misli o današnjem FKS :kafa:

Naravno i naših laznjaka ima na drugim pdf.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 23 avg 2023, 16:38

23 avg 2023, 16:34
Sad slušam trojicu momaka u kafiću kako se raspravljaju da li Mirvić pere pare ili ne? Može li mi neko objasniti kako to Ismir pere pare preko nas? Sunce ti poljubim..
Uđi na temu Premijer Liga, pitaj nekog od malenih i oni će ti detaljno objasniti. Sa sve papirima i ostalim dokazima. Živimo u zabludi.
The saddest thing in life is wasted talent.

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 23 avg 2023, 16:44

Me moze nikako na vama pare prat, radim u banci i nije moguce. Toliko

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 23 avg 2023, 16:46

Davno sam ja za Baltu rekao da taj momak nema ništa fudbalsko u sebi. Nula. Neka opet budem ismijavan za njega. To što zna udarit i što zna oduzeti koju loptu, znao je Palić Kerim, doduše Kerim nikad nije fulao pas na 5 metara od igrača.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 23 avg 2023, 16:47

Ima l' ovih novih u cometu?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 avg 2023, 16:48

scholsey je napisao/la:
23 avg 2023, 16:38
23 avg 2023, 16:34
Uđi na temu Premijer Liga, pitaj nekog od malenih i oni će ti detaljno objasniti. Sa sve papirima i ostalim dokazima. Živimo u zabludi.
:tokralju: :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 avg 2023, 16:53

Samozdravlje je napisao/la:
23 avg 2023, 16:20

5.460 k € je FKS profitirao od Akademije :bih:
Sve je to lijepo, ali je promućkaj pa prospi. Sarajevo će profitirati od akademije onog časa kada u prvom timu budu 3-4 nosioca iz akademije i to nosioca s kojima ćeš praviti rezultate u Evropi i koje ćeš prodavati za milione u velike lige, tj. kada prodje nekih deset godina, ti podvuces liniju i kažeš, evo u ligama petice trenutno igra 12 akademaca. Sve ostalo je irelevantno. Ti prodaš Marka Mihojevica u Paok, ne odigra ni jednu utakmicu za njega, šeta se po posudbama u grčkoj, završi u slabom turskom klubu i već u 27. godini nema kluba. Prodaš Mujakića kao mega giga talenta u **** Kortrjik, ništa ne napravi, ode u tada slabi Hajduk, ubrzo je klupiran, pa se vrati kod tebe, ode zatim u Tursku. Prodaš Kovačevića koji se tamo negdje po Mađarskoj vucara. Dakle, to je sve tanko. Svojedobno prodaš Nedima Hadžića i Sadikua u Portugal, ovdje raja svrsavala na njih, talenti, ludilo, ja sam i tad govorio da su prevare i vidjeli smo kako su se stvari razvile. Akademija je krenula s ozbiljnijim radom 2014. na 2015. To je haman deset godina. Nisi uspio proizvesti niti jednog jedinog igrača koji je zaista napravio karijeru, koji je zaista postao reprezentativni kalibar. Naravno, sve se ovo odnosi na kompletnu ligu i na sve ostale klubove - zato i jesmo 41. liga Evrope i smiješna reprezentacija, no za razliku od ostalih klubova, mi imamo sredstva da uspostavimo sistem. Samo nemamo ljudstva. Ovdje je raja drkala na Dogana, kad sam rekao da veze nema, pojedini likovi su me nalijepili, tražili da se licno predstavim (ima search, provjeri), kad na kraju, poslije 2-3 sedmice, pokaza se kao neznalica. Raja drkala na Seferovica, školovan, zna posao, kad ne lezi vraže, ekipa potpuno nespremna. Sad drkaju na Jeleskovica, ja kazem da je i on prevara - srećom, došao je Slovenac koji će biti šef za fizičku spremu. Hoću reci, imaš akademiju, imaš kamp, imaš internat, imaš sredstva da to sve održavaš (naša akademija ima veći budžet od pojedinih premijerligaša), imaš mogućnost da dovodiš mlade igrače iz cijele BiH, ali nisi u stanju da proizvedes igrača koji kada ode u Kortrjik neće završiti nazad kod tebe za 3 godine već će za 3 godine igrati standardno u Evertonu. I tu počinje i prestaje sve priča. Zato i jesmo 41. liga Evrope. Pogledajte sastav Dinama. Od prvih 11, čak 8 igrača su domaći, od čega je 6 njih prošlo omladinske kategorije Dinama. Oni se prodaju zato sto se pokazalo da igrači Dinama u 90% slučajeva uspio gdje god otišli. Ako igrač Dinama ode u Ajax, on će za 2 godine završiti u većem klubu. Zašto? Zato sto je PISMEN, zato sto fudbalsku abecedu poznaje. Ako je stoper, on će znati zatvarati, znace kretnje na terenu, znace iznijeti loptu, neće napadati prostor već igrača, neće napadati kontra nogom, znace kad treba izaći na liniju i zatvoriti ledja beku, a kad se uvući u 16, znace procijeniti let lopte, znace ići na drugu loptu, znace kad treba braniti drugu stativu a kad prvu, znace kad treba igrati loptu po dubini a kad po vertikali, znace kad treba izaći iz šesnaesterca. To je abeceda za jednog stopera. Bez toga, mozes biti brz, jak, skocan, tehnički potkovan, ali nema od tebe igrača. Mujakic Naprimjer je jak, izrazito brz za stopera, ide glavom na kopacku, spreman je iznijeti loptu - to su elementi na koje padaju svi skauti. Zašto ništa ozbiljnije nije napravio? Zato sto nema gotovo ništa od ovoga abecednog sto sam iznad izložio. I naravno kada dodje u Kortrjik gdje se to očekuje, on ce najprije napuniti oci struci brzinom, borbom, nelosom tehnikom, dobice priliku, pocece 2-3 utakmice, pa ce u 4. uci s klupe, pa ce u 5. uci zadnje 2 minute i na kraju ce završiti kao rezervni igrac posuđen Hajduku. Zato sto ljudi u ozbiljnim ligama razumiju fudbal. Kod nas ljudi ne razumiju. Ne znaju gledati utakmicu. Niko ovdje nije primjetio da svi stoperi u bh ligi - APSOLUTNO SVI - imaju ugradjenu odliku da pri prodoru protivničkog krila ne izlaze fa zatvore ledja beku već se vraćaju unazad u svoj šesnaesterac ili peterac. I onda se sjetite drugog gola protiv Tuzle neki dan. Kako je Ziljkic zabio gol? Gurnuta mu je lopta po dubini. Sta je stoper uradio? Jel mu ušao u blok? Jel mu skratio ugao? Nije. Pobjegao je od njega isto onako kako je Trako pobjegao od Gruzijca kad smo primili drugi gol u Gruziji. Tako naše stopere uče. A uče ih tako zato sto trenere Edukacioni Center FSBiH, na čelu sa Munirom Talovićem, najvećim grobarom bh fudbala (kakav Vico, kakvi bakrači) tako uče. Stoga, kad čujete od bilo koga - eh, ozb je to stručnjak. Ima diplome, ima licence, znajte da je prevara. E o tome ja pričam, ali vi to ne vidite jer ne gledate fudbal na taj nacin. Ne vidite da smo mi ispali od Torpeda onoga časa kada je zadnja linija počela da vraća loptu golmanu jer je zna iznijeti, a ne zna je iznijeti zato što se u omladinskim kategorijama insistira na šablonu. I upravo zato svaki stoper, ako govorimo o stoperima a možemo na ovaj način sve i jednu poziciju izanalizirati, ima iste nedostatke. Kad gledaš Saničanina u reprezentaciji kao da gledaš Kovačevića ili kao da gledaš Zvonića u Veležu ili Serbecica i Traku kod nas ili one Zeljine polovnjake. Jedan stoper će svakako biti bolji od drugog - biće brži, imace bolju tehniku, biće skocniji, ali nedostaci će suštinski biti isti.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 23 avg 2023, 16:53

Surreal je napisao/la:
23 avg 2023, 16:18
NazorUso je napisao/la:
Jel to u Olovu nije došao pravopis bosanskog jezika?
Surreal je napisao/la:
19 avg 2023, 13:53
Hljeb te yebo nikad zadovoljni
BIPOLARNI, KO TI DRMA KAVEZ ???
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 23 avg 2023, 16:58

Nisam htio da dolivam ulje na vatru jer nemamo dovoljan broj štopera... Besim me meni tek zadnju utakmicu dao odgovor zašto on nije mogao igrati u Norveškoj i zašto možda i kod nas ne bi trebao igrati.

On će poslije nas otići u Velež ili neki drugi klub i biti im najboljo štoper u ekipi ali sa takvim igračima mi nemamo šta tražiti u Europi.

A glavno pitanje je da li Rozman može ekipu napraviti tako da igra kako se igra u Europi jer ako bude uspio niko nam u ligi pera neće moći odbiti čak i da igramo sa nominalno slabijim igračima od nekih u ligi.

(Igrače iz europskih klubova, pa govorim tu o manjim ligama poput Austrije, Hrvatske... naši igrači ne bi mogli da sustignu i tu bi se napravila sva razlika.)

Kad gledaš našu ligu to je kao da upalim HNL i stavim brzinu na 0.25. Sporo i tromo. Terminski. Malo se izadje na teren, malo glumiš neke zvijezde za siromašne i hajmo kući.

Zato u našoj ligi ne postoji igrač koji je 'kvalitet' i kog je šteta otjerati iz kluba. Svi mogu biti meta jer su svi slabi. Pitanje je samo da se neko može prilagoditi ili ne.

Što sam nekad Dalu hvalio kao njegovu najveću prednost... kod Besima je to najveća mana. Nesposoban je igrati utakmicu u višem ritmu. I nije pitanje samo kondicije ili samopouzdanje nego i tehnike. On je nema. I pogubi se kad mora igrati. Da brani, kad je pun samopouzdanja, može ali tu se njegov kvalitet završava.

Terminski igrač. I dovoljno dobar igrač za nadam se staru BHPL jer se nadam da dolaze bolji dani za naš fudbal. Ovakvi spori mi nemamo šta tražiti po europskim takmičenjima.
Zadnja izmjena: Arnelv52, dana/u 23 avg 2023, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 avg 2023, 16:59

Nemamo mi trenutno ni jednog štopera koji je kvalitet za ono što Rožmanu treba. To je definitivno tako. Aničić je najbliži tome ali je nažalost lik poluinvalid i ne može sastaviti 3 utakmice bez obnove povrede.

Besim, Trako i Soldo su talašika živa. Prije svega nepismeni igrači, bez tehnike koja se zahtjeva na današnjem nivou. Mogu oni možda i odbraniti šta, skočiti, udariti, al to nama ne treba. Nama treba štoper koji zna iznijeti loptu, dati precizan i jak pas koji će probiti prvu liniju protivničke odbrane, oni to nemaju nit će kad imati. Takav je recimo Barišić iz Zrinjskog, strašan igrač i pravi moderni štoper.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, propoklopac, rimljanin90 i 60 gostiju.