Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Elegant
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Elegant » 04 avg 2014, 20:28

Zasto nas savez jednostavno ne uradi sljedece:

Kazu od sezone 2015/16 se liga skracuje na 10-12 timova, i treba da se to prihvati, znaci da svaki klub koji zeli da ucestvuje potpise (prije toga da ispunjava uslove, finasije, dugovi, ovo-ono ...itd.), zajedno uz generlnog sponzora (koji ce sigurno potipisati jer je njima bolje sto je manje klubova), ostali partneri i slicno.

Znaci 10-12 najboljih klubova koji trenutno igraju u PL.

A ako se to ne sviđa srbima, i oni hoce da i dalje prosipaju svoje, ljepo se obratit UEFA reci sta je problem.
Samo neka kazu iz saveza "mi smo odlucili da skratimo ligu radi poboljsanja stanja ...itd" (neka prica), jednoj strani to ne odogovara radi politike i njihovog srpstva, pa prave probleme, miniraju ostale itd.

I sigurno ce da prođe, jer UEFA ne dozovaljava politiku i nacionalizam, pa neka ovi iz RS, Borac i ostali klubovi igraju ligu RS koja ih nigdje ne vodi, kao ni kup. Jedino da organizuju prvenstvo sa Madagaskarom, ionako su za toga.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2014, 20:37

SarajlijaTM je napisao/la:
Signore je napisao/la:Samo zato sto povijesna Grbavica na kojoj igra veliki Zeljeznicar nebi dobila licencu ne zele da se poostre kriteriji? :? Apsurd i razmisljanje ljudi koji bi komotno mogli sjediti u Savezu i raditi identican posao kao i ovi trenutni ljudi u tom istom Savezu, dakle nista korisno.

Postavis nove kriterije i onda ce Zeljo naci sredstva da sredi svlacionicu od koje se i meni povraca. Jbt, pa u Zepcu su bolje svlacionice, a igramo cetvrtu ligu. I nemaju normalne tribine. Zele neke Mercedes arene, pm i sta ti ja znam. Skupis pola milijuna maraka, tamo na zapadu izbetoniras pet redova dignutih dva metra od zemlje. Puknes tu loze, komentatorska mjesta, sve potrebno, ostane ti prostora i za nekih 400-500 obicnih mjesta, a ispod nove svlacionice i potrebne prostorije. Stvoris puno bolje uslove za rad i docekujes ostale protivnike PL na malo uslovnijem stadionu. Ne moras se sramotit na onoj rusevini.

Ovo ne govorim samo zbog Zelje, Zeljo je primjer jer je spomenut kao razlog zasto ne treba poostriti kriterije. Mnogi stadioni su slicni. Treba srediti travnjake, svlacionice i stvoriti na tribini uslove za rad novinara. Bunimo se sto nema prijenosa. Kako ce ih bit kada se nemaju gdje instalirati kamere, a komentatori trebaju sjediti medju ostalim gledateljima i galamit da ga pola tribine cuje bez da imaju izoliranu kabinu.

Svi bi neke kapacitete, a gleda ih 300 ljudi. Bolje je da stave milijun drugih stvari kao uslov nego one 3000 stolica. Neka stave 2000 i od tog 1000 pod krovom. To bi bio napredak, a nek 3000 koje kisnu.
A reci konkretno kad si vec zelju uzeo kao primjer,mani se onoga sta cujes od pitara,koje to uslove grbavica ne zadovoljava?

Ima dobar teren,mozda i jedan od najboljih,koliko god to cudno izgledalo tebi i komsinicama,ima reflektore,koje mnogi nemaju,Ogradjeni parking za autobuse gostujucih navijaca,dovoljan broj stolica. Jedino istok nije u funkciji i to je to. Gostujuci navijaci,zasticeni ko bjeli medvjedi jbt.Hajd da vidim osim koseva,gdje to ima...
Nakaradno izgleda,sa 5 razlicitih tribina,ali su 4 funkcionalne 100%

Hajde napisi sta konkretno fali!!!

Btw.Liga 12 trokruzno,sa 33 kola,gdje bi se trece domacinstvo odlucivalo rezultatom iz predhodna 2 i to je to.jedini spas za bh fudbal i udruzenje premijerligasa,pa makar ono imalo sjediste u lukomiru na bjelasnici
De opet procitaj moj tekst. Jesam li igdje naveo da ne ispunjava nesto? Kolega je rekao da se ne trebaju poostriti uslovi jer u tom slucaju Grbavica nebi dobila licencu. Meni je to smijesan razlog i zato sam napisao svoj post. Toliko pricate protiv ovih iz RS-a, a on se vodi politikom njihove brace preko Drine. Tamo se vec par sezona govori da ce naredne trebati reflektori i kad ih svi nemaju onda se to pravilo odlaze. To je ono sto koci napredak. Je*es uslove koji su nikakvi i koje svi zadovoljavaju i ravnaju se po onom sta svi imaju. Poostravanje uslova znaci da ce se tim poostravanjem veci broj stadiona barem malo modernizovati, ali opet zbog ekonomske situacije u nasoj zemlji treba gledati da ta ulaganja ne trebaju biti ogromna. Treba staviti reflektore kao uslov, ali npr. da se kaze da ce oni biti uslov za tri sezone. U te tri sezone mozes skupiti pare za rasvjetu. Tako milijun stvari treba napraviti i usloviti i dati dug period i da se kroz 6-7 godina infrastruktura znatno popravi. Kako se radi u PL tako trebaju raditi i u PLFBiH i PLRS da bi njihovi klubovi ulaskom u PL imali manje posla. Neke stvari su skupe, ali jedne sezone ostavis 50 tisuca, druge ostavis 100 tisuca, opcina ti uleti 100 tisuca, nadjes nekog sponzora, snadjes se. Zar ljudi u klubu nisu postavljeni na funkcije da bi klubu doprinosili ili oni mozda misle da su tu samo da bi dizali ruke kad se nesto odlucuje? Ponekad mislim da je ljude u upravama nasih klubova stid raditi ono za sto su postavljeni. Stid ih je zvati sponzore, traziti novac i obezbjediti klub. Samo preko medija nesto pozivaju, prozivaju, a nista konkretno da urade.

I kad vec pitas. Ono sto meni smeta kod Zelje su Mercedes arene i slicne stvari. Zasto to prezentuju i nikad ne grade? Neka naprave tu jednu malu modernu tribinicu i poboljsaju uslove na stadionu. Nisam ja rekao da uslovi ne postoje nego da jednostavno nisu ni na kakvoj razini. Mislim da je za klub kakav je Zeljeznicar to smijesno. Zeljo je u mojim ocima jedan od najvecih, ako ne i najveci klub na prostoru ove drzave i mislim da zasluzuje barem malo bolji stadion. Barem onaj zapad kakav sam ja naveo na kojem bi se svi osjecali puno ugodnije i udobnije nego na trenutnom i ispod kojeg bi bile svlacionice kojih se nebi trebalo stidit. Ne znam kakve su u ovom trenutku, al do prije godinu-dvije to je bilo u rangu kosovske lige. Takvo sta nije toliko skupo i sigurno se kroz 3 sezone mogu skupiti neki novci i uraditi pristojna tribinica koja ce tu biti do nekih boljih vremena kada ce vec nicati Mercedes arene i slicno.
Elegant je napisao/la:Zasto nas savez jednostavno ne uradi sljedece:

Kazu od sezone 2015/16 se liga skracuje na 10-12 timova, i treba da se to prihvati, znaci da svaki klub koji zeli da ucestvuje potpise (prije toga da ispunjava uslove, finasije, dugovi, ovo-ono ...itd.), zajedno uz generlnog sponzora (koji ce sigurno potipisati jer je njima bolje sto je manje klubova), ostali partneri i slicno.

Znaci 10-12 najboljih klubova koji trenutno igraju u PL.

A ako se to ne sviđa srbima, i oni hoce da i dalje prosipaju svoje, ljepo se obratit UEFA reci sta je problem.
Samo neka kazu iz saveza "mi smo odlucili da skratimo ligu radi poboljsanja stanja ...itd" (neka prica), jednoj strani to ne odogovara radi politike i njihovog srpstva, pa prave probleme, miniraju ostale itd.

I sigurno ce da prođe, jer UEFA ne dozovaljava politiku i nacionalizam, pa neka ovi iz RS, Borac i ostali klubovi igraju ligu RS koja ih nigdje ne vodi, kao ni kup. Jedino da organizuju prvenstvo sa Madagaskarom, ionako su za toga.
FSRS zajedno sa NSFBiH tvori N/FSBiH i nacionalni Savez ustvari i nije samostalan. Njega cine dva podsaveza koja zajednickim odlukama dane i mrace u nasem nogometu. Nije problem to ocel ovi iz RS-a istupiti iz lige ako se donese odluka. Problem je to sto Savez bez njihovog pristanka jednostavno ne moze donijeti odluku, tj. ta je odluka nelegalna bez njihovog pristanka. I tu prici jednostavno dolazi kraj.

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 04 avg 2014, 21:49

Ma treba da postave kriteriji za sve stadione i da se ne ide ispod toga
Ako je uslov da bude wc na mojoj Grbavici za gostujuce navijace nek se obezbijedi nema tu filozofiranja, onaj ko ne navija ne zna kako treba da se na poluvremenu ispisa, umije, napije vode, to su osnovne stvari i moraju se obezbijediti.

E sad bio sam na bruku stadiona gdje nema tog wc, gdje nema tribine uopste nego se s puta gledalo, pa opet imas stadione gdje imas wc al ti murija neda mrdnut na poluvremenu tako da ti je djabe i to.

Ipak mislim da na Grbavici ako izuzmemo tj WC(a sto svakako treba da ima) najbolja gostujuca tribina i jedina natkrivena, akusticna i dobra za fino predstavu svake navijacke grupe
jednom pitar-uvijek supak

Buu
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Buu » 04 avg 2014, 22:18

Evolution87 je napisao/la:
Buu je napisao/la:Sta ce ti WC pisaj u gaće.
pisamo mi po krmetnjaku ;)
Nista neobicno za vas. Vas kućni odgoj.

http://www.sou**rce.ba/galerije/slike/Kosevo%20uriniranje%20mart%202014.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
NO PYRO NO PARTY

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 04 avg 2014, 23:07

pristati na smanjenje po uslovima ovih iz rs,nek ih bude 4,ali prvu sezonu,nek svih bude po 4...ali napraviti zajednicku drugu ligu,tri aut,tri in,pa kom obojci kom opanci..
**** u savezu ugusise klubove...otpisi sve dugove ionako nikada nece dobiti te pare bolan :D
restartuj,ali napravi zakon o sportu....kasnis tri mjeseca sa porezima,ponovo dugujes..automatska suspenzija,plus oduzmes tri boda...
i stosta bi se moglo,ali **** nece nista da ucine za klubove,samo kupe pare i dusu nam vade.
nikada nece klubovi krenuti naprijed dok ih dugovi guse.otpisi komplet dugove,uvedi zakon i onda rezi brale.
daj klubovima mogucnost da nesto naprave,investiraju...uvedi makar zakon o sportu,neka se samo probaju spasiti trazeci kupca,investitora...ovako se samo gusimo,klubovi se jos vise zaduzuju,kamate rastu,a u evropi nas busi svako selo...a njima dobro,uzivaju,**** im brazil mater i komplet francuska
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 avg 2014, 23:42

Ne možeš očekivati napredak kada prvo gledaš u tuđu avliju i ko te i šta te osporava pa tek onda da gledaš pomoći sebi. Svi su nam prvo krivi, pa tek onda mi sami sebi. Većina klubova se nije pružala koliko je jorgan dug što se kaže u narodu.

Kada se višedecenijskim sistematskim uništavanjem nakotio milionski dug sada se pojavljuju priče o oprostu duga i slično. To je jako djetinjasto razmišljanje. Kad država dođe po svoje tu nema mnogo pametovanja. Stegni kaiš i popravljaj šta se popraviti da.

Evo Sloboda je jedan fin primjer toga. Imaju podršku armije navijača ali bez obzira na to na press konferenciji su iznijeti jasno ciljevi za ovu sezonu i kazano je da se neće zaduživati dalje, nego kreću u jedan dugoročni plan stabilizacije i otplate dugova koji su za naše prilike enormni.

Tim primjerom treba da se vode svi klubovi koji su u sličnim problemima. Ništa ne raditi skoro dvije decenije a onda očekivati da za 5 godina uđeš u kolo sa komšijskim klubovima po jačini lige, infrastrukture i ostalih stvari koje nogomet čine onim zbog čega ga svi gledamo je u krajnju ruku apsurdno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 avg 2014, 00:10

SaltCityAttack je napisao/la:
RockyMaivia je napisao/la:Poslije rata je bila najludja liga :mrgreen:
Zmaj od Bosne,Djerzelez i ostali... :lol: :lol: :lol:
Otvoreno na utakmici su se znali namjestiti rezultati.
Znas koliko je onanliga bila bolja? Mozda se namjestLo ali igraci ekipe zu bile bolje sigurno..I taj zmaj je bio super jak sa odlicnim igracima .prava je steta sto neki nisu zavrsili u Slobodi kao sto je bio Lija odnosno lik koga Vedo cesto spominje kroz svoju karjeru I koji je karijeru prekino na onoj utakmici u Srebreniku izmedju Grasine I Zmaja kad smu je nakon jednog udarca cak iapalo I oko kojeg su mu poslije vratili..pa deano krilo Imsirovic zatim Cickusic u odbrani , Pasalic Besirevic na beku ..poslije su bili I Muratovic Halilovic kao I Sarajlic ..posljednja dvojica su zavrsili u Slobodi bili mladi reprezentativci a Halilovic I A reprezentativac ...
Slazem se da je ona liga bila puno jaca od ove.A Zmaj od Bosne i Djerzelez su bile jake ekipe ali bez tradicije i sa "bagrom" na celu pa su i otisli kako su dosli.
StarMo nije skutorija...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 avg 2014, 00:17

Pa bila je jača jer su igrači koji su igrali tad prošli omladinske selekcije u bivšoj državi koja je tada bila na vrhuncu sportskog postajanja, i kad su ti igrači počeli završavat karijere naša liga je krenula stagnacijom, plus tada su utakmice bile posječenije jer vrijeme poslje rata ljudi su bili željni svega, a ovo sad, daj samo da se igra, i ako se ne ulozi u edukacija trenera posebno kondicionih mi cemo otici totalno u ku.rac

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 avg 2014, 00:26

lisander je napisao/la:Pa bila je jača jer su igrači koji su igrali tad prošli omladinske selekcije u bivšoj državi koja je tada bila na vrhuncu sportskog postajanja, i kad su ti igrači počeli završavat karijere naša liga je krenula stagnacijom, plus tada su utakmice bile posječenije jer vrijeme poslje rata ljudi su bili željni svega, a ovo sad, daj samo da se igra, i ako se ne ulozi u edukacija trenera posebno kondicionih mi cemo otici totalno u ku.rac
Danas bi jedan Vrsajaevic bio glavni igrac lige,sto je zalosno.A trenerska etika i elokventnost prije svega,pa tek onda neznanje i nepoznavanje fudbalske taktike.
StarMo nije skutorija...

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 05 avg 2014, 00:41

RockyMaivia je napisao/la: Danas bi jedan Vrsajaevic bio glavni igrac lige,sto je zalosno.A trenerska etika i elokventnost prije svega,pa tek onda neznanje i nepoznavanje fudbalske taktike.
Zalosno da standardni igrac Hajduka, i reprezentacije BiH, strijelac gola na svjetskom prvenstvu, bude jedan od najboljih u nasoj domacoj ligi? Daj nemoj se preseravat molim te lijepo

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 05 avg 2014, 00:42

Ma ovo je amaterska liga svi koji misle ili zele se natjerat daisli drugacije suosudjeni na vjecitu zabludu. Treneri su tek posebna prica kad se sjetim onog iz Leotara i njegovih zjava :lolno: a eno i sinoc lik iz Slavije cini mi se lupi glupost 'igrali smo bez tri standardna igraca koja su stigla kao pojacanja' :facepalm: dovoljno je uzet po izjavu od svakog da ti sve bude jasno. Ko se sve vrti u BH fudbalu dobro je da se jos i igra
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2014, 00:43

Wagner godinama Bog ove lige. Svi prolaze, samo on ostaje i dobro igra standardno :D

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 avg 2014, 00:51

firefirefirely je napisao/la:
RockyMaivia je napisao/la: Danas bi jedan Vrsajaevic bio glavni igrac lige,sto je zalosno.A trenerska etika i elokventnost prije svega,pa tek onda neznanje i nepoznavanje fudbalske taktike.
Zalosno da standardni igrac Hajduka, i reprezentacije BiH, strijelac gola na svjetskom prvenstvu, bude jedan od najboljih u nasoj domacoj ligi? Daj nemoj se preseravat molim te lijepo
Ziv bio vidio.
StarMo nije skutorija...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 avg 2014, 01:33

[youtube][/youtube]

pogledajte ovo divljanje i sta rade ljudi, a nama se nesto sere :crazy: :crazy:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 05 avg 2014, 01:47

Fedeltafrota brato yebo bolesne turke radi ovoga se ide na utakmice
[youtube][/youtube]
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la JoseMourinho » 05 avg 2014, 02:11

Momci gdje ima spisak timova lige i dugovanja poreskoj??

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 avg 2014, 10:22

Pa imas na uino.gov.ba sve duznike na osnovu PDV-a.

V87
Kontakt:

Post Postao/la V87 » 05 avg 2014, 10:26

Sarajevo bilo u nedelju spremno da otkupi ugovor Ordagica za 100.000 km i da se ukine suspenzija Zvijezde... Ali Zvijezda nije na to pristala jer smatraju da mogu vise na njemu zaraditi...

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 05 avg 2014, 13:29

Odakle to sad?
Mi smo samo bili spremni dati neke pare da se utakmica odigra pa bi nam kao zvijezda kasnije vratila. Al evo dogovorili su se izgleds dace im 30 milja i 4 rate po 10 a zalit ce se na onih 15.

solar1987
Kontakt:

Post Postao/la solar1987 » 05 avg 2014, 15:08

Ova liga bi mogla bit puno bolja,sve sto joj treba je smanjenje nista vise...Jednostavno nikog ne zanimaju klubovi poput Mladosti Radnika Drine Viteza,ko zna mozda nekad i docekamo da se smanji il da neki klub dodje do grupne faze Evropske lige ili LP hah
SLANA GARDA PONOS JE GRADA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.