FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 12 feb 2013, 09:01

SB90 je napisao/la:procitali smo, ovo bih posebno izdvojio:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Sponzore (sve ne samo jednog) svaki navijač mora znati u svako doba dana i noći, ali ne na način da traži po stranicama ko su, nego da oni maksimalno budu izreklamirani na razne načine. Taj dio nam je katastrofa pa je logično da nema pravih sponzora nego je sve stvar ako je recimo Žujo dobar sa nekim direktorom firme ovaj nas pogura sa par hiljada.

Šta mi možemo uraditi – evo @dzole (čini mi se) je dao primjer kako se od ulaznica pravi stadion. Evo ja kažem što ne bi uveli članarine? 15000 navijača puta 10 KM mjesečno = 150.000 KM puta 12 mjeseci = 1.800.000 (1.500.000 rate za stadion zbog dizanja kredita + 300.000 za dva beton igrača ili za kamp). Također, svi članovi treba da su zavedeni u klubu (zanimanje, godište i sl) po čemu bi ih mogli organizovati za razne stvari. Npr nekoliko ekonomista bi bilo u skupštini ili u upravi jer smo jedan od glavnih sponzora, moleri bi bili angažovani pri izgranji stadiona ili održavanja i sl. Sa članskom bi recimo u Sarajevo osiguranju imao 10% popusta za registraciju, u Interexu za kupovinu. Njima mušterije nama korist kroz koju bi vratili ovih 10KM. Može se uvesti i da ovi navijači dobiju udio od prodaje stadiona onoliki koliki je bio udio uloga. Jeli puno 10 KM? Nidje veze jer i pored recesije i svega popiju svi 5 kafa ili tri pive više nego što treba svaki mjesec ili bace pare na kladionicu. Problem je jedino što kod nas raja ne vjeruje nikome. Ali kad bi se išlo transparentno. Evo ja se prijavljujem da ću svake sedmice otići u Banku i donijeti izvod i javno ga objaviti (naravno na neku stranicu članova) ako treba ko je koliko uplatio, kome se platilo (ako bude rata za kredit onda mjesečni dokaz o uplati rate i stanju na računu navijača). Sve ovo može preko udruženja da se organizuje ali... Može i 5000 puta 30KM da ne bude gdje je puno baba kilava su djeca.
sve bi ovo mozda vec bilo da imamo dva kvalitetna covjeka umjesto dvojice koji su na bitnim funkcijama, a malo rade, znaju svi na koga mislim.

Ideja ti je za deset a koliku bi podrsku imao nisi ni svjestan dajte ljudi da se sta organizuje vjerujte mi da bi se svi ukljucili samo da neko iicira ovu ideju

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 feb 2013, 09:12

ideja zviždi brate svaka ti čast ;)

ajmo se malo angažovati :)
Ja te volim, volim Željo..

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 feb 2013, 09:16

ja znam odma min 5 ljudi koji bi to podrzali,a vjerovatno i vecina nas jos nekoga

CARSON

Post Postao/la CARSON » 12 feb 2013, 09:27

[quote="SarajlijaTM"]ja znam odma min 5 ljudi koji bi to podrzali,a vjerovatno i vecina nas jos nekoga[/quote

Ma nije opet ce biti samo suplja neko bacio ideju i to je to

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 12 feb 2013, 09:29

zaboljisportuBiH je napisao/la:Šta mi možemo uraditi – evo @dzole (čini mi se) je dao primjer kako se od ulaznica pravi stadion. Evo ja kažem što ne bi uveli članarine? 15000 navijača puta 10 KM mjesečno = 150.000 KM puta 12 mjeseci = 1.800.000 (1.500.000 rate za stadion zbog dizanja kredita + 300.000 za dva beton igrača ili za kamp). Također, svi članovi treba da su zavedeni u klubu (zanimanje, godište i sl) po čemu bi ih mogli organizovati za razne stvari. Npr nekoliko ekonomista bi bilo u skupštini ili u upravi jer smo jedan od glavnih sponzora, moleri bi bili angažovani pri izgranji stadiona ili održavanja i sl. Sa članskom bi recimo u Sarajevo osiguranju imao 10% popusta za registraciju, u Interexu za kupovinu. Njima mušterije nama korist kroz koju bi vratili ovih 10KM. Može se uvesti i da ovi navijači dobiju udio od prodaje stadiona onoliki koliki je bio udio uloga. Jeli puno 10 KM? Nidje veze jer i pored recesije i svega popiju svi 5 kafa ili tri pive više nego što treba svaki mjesec ili bace pare na kladionicu. Problem je jedino što kod nas raja ne vjeruje nikome. Ali kad bi se išlo transparentno. Evo ja se prijavljujem da ću svake sedmice otići u Banku i donijeti izvod i javno ga objaviti (naravno na neku stranicu članova) ako treba ko je koliko uplatio, kome se platilo (ako bude rata za kredit onda mjesečni dokaz o uplati rate i stanju na računu navijača). Sve ovo može preko udruženja da se organizuje ali... Može i 5000 puta 30KM da ne bude gdje je puno baba kilava su djeca.
Super si ti to sve skontao ali ostaje samo jedna stvar koja sve ovo koci. Na dvije domace utakmice u mjesec dana (svakih 14 dana utakmica) na stadionu bude cca 5.000-6.000 ljudi. To je neki prosjek jer, u zavisnosti od protivnika, nekad bude vise a nekad manje. Od tih 5-6.000 na dvije utakmice, bude oko 2-2.500 istih ljudi i oko 500-1.000 onih koji dodju na jednu ili na drugu. Znaci dobijemo cifru od 2.500-3.500 ljudi mjesecno, u prosjeku, koji se vrte po utakmicama. Vecina od tih "stalnih" ima godisnju ili polugodisnju.
Pitanje je kako naci ostatak od cca 12.000 ljudi koji bi mjesecno davali 10 KM iliti godisnje 120 KM za clanarinu.

Ima sad i ona druga opcija koju si napisao a to je 5.000 ljudi po 30 KM mjesecno. To znaci da bi pored onih 2.500 koji su tu svaku utakmicu trebalo naci jos toliko onih koji ce dati po 30 KM mjesecno ili 360 KM godisnje. Pored tih novih 2.500, pitanje je i kako bi oni standardni izdvojili jos po 360 KM godisnje, pored karte koje kupe.

Nazalost, ove ideje u kojoj narod daje pare za klub su kod nas daleko od stvarnosti. U vremenu kad ljudi sve vise rove po kontejnerima, kad javne kuhinje imaju sve vise korisnika, traziti od nekoga da daje godisnje za stadion je malo nerealno.

P.S. to je samo moje misljenje.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 12 feb 2013, 09:30

Ako ništa, hajmo pokrenuti navijačku akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju modernog semafora, gdje će navijači uplaćivati koliko ko može i hoće. Taj spisak imena sa uplatama treba javno objavljivati ažuriran svake sedmice.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 feb 2013, 09:34

Minhi je napisao/la:Ako ništa, hajmo pokrenuti navijačku akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju modernog semafora, gdje će navijači uplaćivati koliko ko može i hoće. Taj spisak imena sa uplatama treba javno objavljivati ažuriran svake sedmice.
Ja mislim da navijači međusobno ne mogu ništa organizovati, pogotovo sad kad nam ( po meni ) jako škripi na tribini ne može niko ni sa kim. :roll:

uh, kako bi sad belošević dobro došao kao lijevi bočni, al yebi ga ode beli za grčku 8-) koga vi očekujete na toj poziciji ?

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 feb 2013, 09:42

Naravno da su svi skepticni oko ovih ideja sa davanjem para,ali od necega se mora poceti!

Sjetite se da su isti ovaj stadion gradili nasi starci prije 50tak godina

mozda bi prvi mjesec ili par mjeseci bilo nesto minimalno,al kad bi se to malo proculo,pa i napravio paypal za uplate iz dijaspore i mozda neki broj sa donacijom od 2 km.
pa se to sve lijepo transparentno prikaze.skupila bi se tu fina cifra vjerovatno cak i do ljeta,ne milionska,ali svakako fina cifra za neki pocetak,pa makar pocetak gradnje istoka ili semafor ili sta vec.

i to da raja rove po kontejnerima to stoji,al isto tako i stoji da ta raja ne idu na utakmice,a onaj ko ide moze svaki treci dan ostaviti po marku vala naopacke da se okrene,a neko moze i vise

I prvi pu su ga raja gradila,zasto ne bi i sad? cak i ako bude trebalo radne snage,nek klub obeca godisnje,polugodisnje ili sta vec odazvace se dosta ljudi,sigurno

EDIT: A sigurno ima i dosta firmi i ljudi sa parama koji bi pomogli da im ime stoji uz imena ljudi koji su pomogli obnovu grbavice,a tu marketing treba da se iskaze

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 12 feb 2013, 09:47

Ovi novinari pojma nemaju, i to treba reći isto, napisali su fino da je kvesić povrijeđen i Pehilj samo se ne zna razlog Obučine ne mogu da vjerujem ovolikog amaterizma.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2013, 09:58

Ultras1921 je napisao/la:Lijepa je to ideja, ali gdje ces nafatati 15000 ljudi koji ce davat 10 maraka mjesecno!? Pa na utakmicu ih ne mozes 5 milja dovest :roll:
Ovo je poenta cijele priče. Sve je super kada se priča, ali kada se treba dati keš nema nikog. npr. Vaučera za utakmicu pred praznim tribinama koji su koštali 5KM, i koji su nosili popust u fan shop-u od 20% je prodato 47. Tu sva priča oko nekakve pomoći navijača prestaje.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 12 feb 2013, 10:01

Sve je to fino ali organizovanje radnih akcija prije rata i sada tesko da moze u istu recenicu. Nekada je stotine pa i hiljade omladinaca gradilo samo za hranu i derneke a sad niko nece da dodje dok ne vidi pare. Druga vremena, drugaciji ljudi ...
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

galeb
Kontakt:

Post Postao/la galeb » 12 feb 2013, 10:08

Zasto Obucina nece biti na pripremama (zavrsnom dijelu) ?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2013, 10:20

Svjestan sam ja toga što vi pričate zato sam i napisao da je raja skeptična i da ne vjeruje nikome. Međutim, ako se krene polako i skupi se grupica raje koja na početku nije baš toliko velika onda to krene. NE bi se mogao ni kredit dići tako lako, ali... Problem je samo što vi gledate gdje odmah naći 15000 ljudi. Prvo ne mora biti 15000. Može biti i 3000 i 10 firmi lupam sad. FIrme bi pomogle i kod diznja kredita. TU bi bila i Opština ili Telecom (pošto su se oni spominjali) kao sudužnici i sl. Šta sam ustvari krenuo reći sad. Mora se krenuti od nečega. Evo jel fali 100.000 za kamp? Jeli to provjereno? Klub pokrene i hajmo skupljaj. Pa valjda možemo za tri mjeseca nas 3000 skupiti te pare. (10*3000*3mj =90.000) Onda će se povećati povjerenje ljudi, PA ćemo onda za dva skupiti još 100.000 da se uredi taj kamp. Onda će se početi uključivati mnogi. Samo je bitno uliti povjerenje raji. Ima nas vjeruj mi pravih Željovaca i to sa poslom i 20.000 samo su razočarani u sve i ne vide motiv pa ne dolaze ni na tekme. Vidio bi ti da smo prošli Maribora, ja bi garantovao puno Koševo sljedeću. Željna je raja dobre priče. Ima Željovaca i vani i u Srebreniku, Gračanici, Travniku, Konjicu itd itd. Vole raja Želju vjeruj. Ja ih znam koliko hoćeš što ne idu na tekme a malo malo me pitaju jesi bio i sl. Neću sad o razlozima pisali smo o svemu i ima svega.
Pa kad bi svaki vikend raja umjesto u kladionicu dala te pare u fond svake godine bi se gradila po tvornica u Sarajevu. Ali svak gleda svoju guzicu, zato sam i rekao za one popuste u Interexu i sl. Ali da bi to pokrenuo moraš imati bar 2000-3000 u početku da možeš napraviti dogovor sa nekim itd itd. Ne može odmah 15.000.

Novinari su katastrofa (digresija na Obućinu). To ja pričam od kako sam se registrovao na forum ali na drugim temama. I oni bi nam mogli pomoći ali...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 feb 2013, 10:25

zaboljisportuBiH je napisao/la:Svjestan sam ja toga što vi pričate zato sam i napisao da je raja skeptična i da ne vjeruje nikome. Međutim, ako se krene polako i skupi se grupica raje koja na početku nije baš toliko velika onda to krene. NE bi se mogao ni kredit dići tako lako, ali... Problem je samo što vi gledate gdje odmah naći 15000 ljudi. Prvo ne mora biti 15000. Može biti i 3000 i 10 firmi lupam sad. FIrme bi pomogle i kod diznja kredita. TU bi bila i Opština ili Telecom (pošto su se oni spominjali) kao sudužnici i sl. Šta sam ustvari krenuo reći sad. Mora se krenuti od nečega. Evo jel fali 100.000 za kamp? Jeli to provjereno? Klub pokrene i hajmo skupljaj. Pa valjda možemo za tri mjeseca nas 3000 skupiti te pare. (10*3000*3mj =90.000) Onda će se povećati povjerenje ljudi, PA ćemo onda za dva skupiti još 100.000 da se uredi taj kamp. Onda će se početi uključivati mnogi. Samo je bitno uliti povjerenje raji. Ima nas vjeruj mi pravih Željovaca i to sa poslom i 20.000 samo su razočarani u sve i ne vide motiv pa ne dolaze ni na tekme. Vidio bi ti da smo prošli Maribora, ja bi garantovao puno Koševo sljedeću. Željna je raja dobre priče. Ima Željovaca i vani i u Srebreniku, Gračanici, Travniku, Konjicu itd itd. Vole raja Želju vjeruj. Ja ih znam koliko hoćeš što ne idu na tekme a malo malo me pitaju jesi bio i sl. Neću sad o razlozima pisali smo o svemu i ima svega.
Pa kad bi svaki vikend raja umjesto u kladionicu dala te pare u fond svake godine bi se gradila po tvornica u Sarajevu. Ali svak gleda svoju guzicu, zato sam i rekao za one popuste u Interexu i sl. Ali da bi to pokrenuo moraš imati bar 2000-3000 u početku da možeš napraviti dogovor sa nekim itd itd. Ne može odmah 15.000.

Novinari su katastrofa (digresija na Obućinu). To ja pričam od kako sam se registrovao na forum ali na drugim temama. I oni bi nam mogli pomoći ali...
brate, ne znam te, ali bi bilo dobro imati nekog pametnog poput tebe za prijatelja, pa ako može neki kontakt na pm. Svaka tebi čast na idejama. Ti si dokaz da na mladima svijet ostaje ( pretpostavljam da si mlad xd ). Ulijevaš povjerenje i nadu u čovjeka, svaka ti čast. Kada bi bio dobar odaziv, otprilike kada bi počela ta akcija, možel odmah na utakmici protiv travnika da se pokrene nešto?

CARSON

Post Postao/la CARSON » 12 feb 2013, 10:30

ublehas je napisao/la:
Ultras1921 je napisao/la:Lijepa je to ideja, ali gdje ces nafatati 15000 ljudi koji ce davat 10 maraka mjesecno!? Pa na utakmicu ih ne mozes 5 milja dovest :roll:
Ovo je poenta cijele priče. Sve je super kada se priča, ali kada se treba dati keš nema nikog. npr. Vaučera za utakmicu pred praznim tribinama koji su koštali 5KM, i koji su nosili popust u fan shop-u od 20% je prodato 47. Tu sva priča oko nekakve pomoći navijača prestaje.
Cuj gdje ces 1500 ljudi nafatati Vi niste svjesni koliko Zeljo navijaca ima sirom svijeta samo kad bi akcija krenula svi bi se iznenadili jer ovo je pravo vrijeme za neku akciju kolio god vam to glupo zvucalo-

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2013, 10:42

@zaboljisportuBiH - Tacno je ovo sve sto kazes prijatelju. TREBA KRENUTI OD NECEGA, a kod nas se odmah u startu ljudi hvataju crne hronike. Kako ovo? kako ono? a nije se ni pocelo sa radom.

Evo ja sam nedavno postavio clip Zeljinog navijaca koji je doputovao sa dalekog istoka u Maribor na utakmicu. Jesu li sada pojednicni svijesti koliko Zeljo ima ovakvih ljudi sirom svijeta. Nedavno sam cuo da je nase facebook stranica dosegla brojku od 60.000 fanova....

Danas zivimo u modernom dobu, gdje se sve stvari odvijaju brzo, a da mogu kojim slucajem jos brze, ne bi niko izlazio vani vec bi preko PC radio... E zasto sada ne iskoristiti to? Od ovih 60.000, majku mu stara, mozemo pronaci 15.000 onih kojih su spremni pomoci svom Zelji....

JA MISLIM DA MOZEMO, SAMO JE PROBLEM U NASIM GLAVAMA....
(jednostavno prestanite razmisljati kako cemo, vec se pocnite traziti nacin da se ovaj ideja realizuje)

Treba udariti parolu... ...DOSTA VISE LAZNIH OBECANJA I OBMANA, VEC JEDNOSTAVNO IZGRADIMO GRBAVICU ZAJEDNO....

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 12 feb 2013, 10:45

Sa ovim pokusajem skupljanja novca dobro bi se obrukali. U prvia 2 mjeseca bi jedva dosli do cifre od 20000 KM. Jedan los rezultat bi citavu akciju sje....
NO PYRO NO PARTY

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 12 feb 2013, 10:48

DzoleZeljo je napisao/la:@zaboljisportuBiH - Tacno je ovo sve sto kazes prijatelju. TREBA KRENUTI OD NECEGA, a kod nas se odmah u startu ljudi hvataju crne hronike. Kako ovo? kako ono? a nije se ni pocelo sa radom.

Evo ja sam nedavno postavio clip Zeljinog navijaca koji je doputovao sa dalekog istoka u Maribor na utakmicu. Jesu li sada pojednicni svijesti koliko Zeljo ima ovakvih ljudi sirom svijeta. Nedavno sam cuo da je nase facebook stranica dosegla brojku od 60.000 fanova....

Danas zivimo u modernom dobu, gdje se sve stvari odvijaju brzo, a da mogu kojim slucajem jos brze, ne bi niko izlazio vani vec bi preko PC radio... E zasto sada ne iskoristiti to? Od ovih 60.000, majku mu stara, mozemo pronaci 15.000 onih kojih su spremni pomoci svom Zelji....

(jednostavno prestanite razmisljati kako cemo, vec se pocnite traziti nacin da se ovaj ideja realizuje)

Treba udariti parolu... ...DOSTA VISE LAZNIH OBECANJA I OBMANA, VEC JEDNOSTAVNO IZGRADIMO GRBAVICU ZAJEDNO....
mislim da trebamo skupit milion lajkova i grbavica ce sama narast
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2013, 10:55

DzoleZeljo je napisao/la:@zaboljisportuBiH - Tacno je ovo sve sto kazes prijatelju. TREBA KRENUTI OD NECEGA, a kod nas se odmah u startu ljudi hvataju crne hronike. Kako ovo? kako ono? a nije se ni pocelo sa radom.

Prvo oficijelna stranica F.K. Željezničar (koje je pokrenuta prije 2-3 mjeseca) ima oko 26.000 fanova, a ne 60.000 (to su bile neke divlje stranice). Drugo, naveo sam ti konkretan primjer akcije da se pomogne klubu, kao i ishod iste. Zanči ovo nije u mojoj glavi, nego su činjenice. Lako je pričati po forumima, a kad treba pomoći svima je marka velika. Evo npr. koliko dijasporaca ima godišnju/polugodišnju kartu? Ovo je jedan način da se pomogne klubu.

kakvih 15.000 navijača po 10 KM X12 mjeseci .....pa nema ni 1.000 godišnjih prodatih. :oops: :oops:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 12 feb 2013, 10:57

nick je napisao/la:

mislim da trebamo skupit milion lajkova i grbavica ce sama narast
:lol: :lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.