SB90 je napisao/la:procitali smo, ovo bih posebno izdvojio:
sve bi ovo mozda vec bilo da imamo dva kvalitetna covjeka umjesto dvojice koji su na bitnim funkcijama, a malo rade, znaju svi na koga mislim.zaboljisportuBiH je napisao/la:Sponzore (sve ne samo jednog) svaki navijač mora znati u svako doba dana i noći, ali ne na način da traži po stranicama ko su, nego da oni maksimalno budu izreklamirani na razne načine. Taj dio nam je katastrofa pa je logično da nema pravih sponzora nego je sve stvar ako je recimo Žujo dobar sa nekim direktorom firme ovaj nas pogura sa par hiljada.
Šta mi možemo uraditi – evo @dzole (čini mi se) je dao primjer kako se od ulaznica pravi stadion. Evo ja kažem što ne bi uveli članarine? 15000 navijača puta 10 KM mjesečno = 150.000 KM puta 12 mjeseci = 1.800.000 (1.500.000 rate za stadion zbog dizanja kredita + 300.000 za dva beton igrača ili za kamp). Također, svi članovi treba da su zavedeni u klubu (zanimanje, godište i sl) po čemu bi ih mogli organizovati za razne stvari. Npr nekoliko ekonomista bi bilo u skupštini ili u upravi jer smo jedan od glavnih sponzora, moleri bi bili angažovani pri izgranji stadiona ili održavanja i sl. Sa članskom bi recimo u Sarajevo osiguranju imao 10% popusta za registraciju, u Interexu za kupovinu. Njima mušterije nama korist kroz koju bi vratili ovih 10KM. Može se uvesti i da ovi navijači dobiju udio od prodaje stadiona onoliki koliki je bio udio uloga. Jeli puno 10 KM? Nidje veze jer i pored recesije i svega popiju svi 5 kafa ili tri pive više nego što treba svaki mjesec ili bace pare na kladionicu. Problem je jedino što kod nas raja ne vjeruje nikome. Ali kad bi se išlo transparentno. Evo ja se prijavljujem da ću svake sedmice otići u Banku i donijeti izvod i javno ga objaviti (naravno na neku stranicu članova) ako treba ko je koliko uplatio, kome se platilo (ako bude rata za kredit onda mjesečni dokaz o uplati rate i stanju na računu navijača). Sve ovo može preko udruženja da se organizuje ali... Može i 5000 puta 30KM da ne bude gdje je puno baba kilava su djeca.
Ideja ti je za deset a koliku bi podrsku imao nisi ni svjestan dajte ljudi da se sta organizuje vjerujte mi da bi se svi ukljucili samo da neko iicira ovu ideju