FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

čamac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 22:13

čamac je napisao/la:Sejo može biti provjerit ćemo. Poenta je bila u vremenskom intervalu, a ne u tačnim godinama. E sad mladunčat se ufatila godine. Je li laž da nas niste dobili više od 20 godina Grbavici? Hajmo dokaz, a moj ćete dobiti večeras.
Evo da i ovo okončamo više, nadam se da će na ovom ostati. Priznajem da sam pomješao godine jer sam već malo bio izgubio koncentraciju nakon više dugih postova, ali 21 godina je ostala duboko urezana i to se ne zaboravlja.
9. maja 1976 smo zijanili 0:2 i onda tek nakon 21. godinu, kako sam i rekao, 26.oktobra. Bilo je 1:2, poveli smo golom Vazde za nevjerovatno prepun jug. Nema jače i veče navijačke tribine u državi. Tad je bilo 20 milja na tekmi od toga pola na potezu jugoistok, jug, jugozapad. Šteta za poraz. Sječate se kako je to izgledalo:

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 feb 2010, 22:31

čamac je napisao/la:
čamac je napisao/la:Sejo može biti provjerit ćemo. Poenta je bila u vremenskom intervalu, a ne u tačnim godinama. E sad mladunčat se ufatila godine. Je li laž da nas niste dobili više od 20 godina Grbavici? Hajmo dokaz, a moj ćete dobiti večeras.
Evo da i ovo okončamo više, nadam se da će na ovom ostati. Priznajem da sam pomješao godine jer sam već malo bio izgubio koncentraciju nakon više dugih postova, ali 21 godina je ostala duboko urezana i to se ne zaboravlja.
9. maja 1976 smo zijanili 0:2 i onda tek nakon 21. godinu, kako sam i rekao, 26.oktobra. Bilo je 1:2, poveli smo golom Vazde za nevjerovatno prepun jug. Nema jače i veče navijačke tribine u državi. Tad je bilo 20 milja na tekmi od toga pola na potezu jugoistok, jug, jugozapad. Šteta za poraz. Sječate se kako je to izgledalo:

moja prva tekma na grbavici :lol: :lol: ....al se sjecam dobro...kruzik za vas branio...granov i ihtijarevic u 81 minuti zabio za pobjedu....kako se samo slavilo,avdic crveni dobio cini mi se i iz zelje fatic..nisam siguran ko je...prva pobjeda nakon dugo vremena na grbavici..stadion prepun...kao i jos par puta nakon toga..a i na kosevu ispod 30 milja se nije igralo tad......to su bila vremena........ ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 feb 2010, 22:39

To je bila moja prva utakmica gdje sam gledao VELIKANA. Bio sam tad jos mali i za mene kao dijete je to bio nevjerovatan dogadjaj. Bus smo parkirali iza jedne zgrade na Grbavici, zapravo pola zgrade, drugo pola je bilo sravnjeno sa zemljom, a na parkingu je bilo 10cm stakla :mrgreen:
Bili smo na juznoj tribini, na onom dijelu gdje danas budu "veterani", jugoistocni dio. Od utakmice nisam nista vidio al od tog dana, i uprkos porazu, navijam za Zelju do dana danasnjeg i navijat cu sve do mezara :mrgreen:
Poslije te utakmice mjesecima sam se hvalio raji da sam gledao derbi ZELJO - sarajevo 8-)
010 ISN'T JUST A CODE

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 03 feb 2010, 22:41

joj jes meni krivo sto se ne sjecam ovih tekmi. stari me vodio, al se ne sjecam... nazalost sad moram gledati ovaj cemer od lige, al bice bolje aBd, dolaze bolja vremena 8-)
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 feb 2010, 22:47

zlaya_tm87 je napisao/la:joj jes meni krivo sto se ne sjecam ovih tekmi. stari me vodio, al se ne sjecam... nazalost sad moram gledati ovaj cemer od lige, al bice bolje aBd, dolaze bolja vremena 8-)
Hajd da te utjesim, i ovo je bilo lose za ono sto se nekad moglo vidjeti, mislim na period prije rata dok su fudbalske velicine zaista stanovale na Grbavici.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 22:53

RK Gradacac je napisao/la:To je bila moja prva utakmica gdje sam gledao VELIKANA. Bio sam tad jos mali i za mene kao dijete je to bio nevjerovatan dogadjaj. Bus smo parkirali iza jedne zgrade na Grbavici, zapravo pola zgrade, drugo pola je bilo sravnjeno sa zemljom, a na parkingu je bilo 10cm stakla :mrgreen:
Bili smo na juznoj tribini, na onom dijelu gdje danas budu "veterani", jugoistocni dio. Od utakmice nisam nista vidio al od tog dana, i uprkos porazu, navijam za Zelju do dana danasnjeg i navijat cu sve do mezara :mrgreen:
Poslije te utakmice mjesecima sam se hvalio raji da sam gledao derbi ZELJO - sarajevo 8-)
Kako stojimo u Gradačcu? Imam osjećaj da smo stajali puno bolje dok se Zvijezda nije pomamila. Doduše ni nas nema na mapi godinama. Dobro nas i ima kakvi smo zadnjih godina. Ipak masa raje gleda isključivo rezultate, ne gleda istoriju klubova i neke specifičnosti. Ja se nadam da će sve ako Bog da doći na svoje i to vrlo brzo, a onda znate kako to izgleda. Država Željo.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 feb 2010, 23:18

Koliko godina imaj Marko Faric?? Mozeli se naci gdje profile?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 03 feb 2010, 23:23

sajo10 je napisao/la:Koliko godina imaj Marko Faric?? Mozeli se naci gdje profile?
ima djevojku nemoj ga ometati :lol:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 feb 2010, 23:27

vjeran1987 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Koliko godina imaj Marko Faric?? Mozeli se naci gdje profile?
ima djevojku nemoj ga ometati :lol:
Jel to ima neko ljubomoran, 19 godina puter pravi!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 feb 2010, 23:29

Bolje dobra starka, neg nov jugo

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 23:31

Pile, znaš li išta više o današnjoj tekmi?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 feb 2010, 23:37

čamac je napisao/la:Pile, znaš li išta više o današnjoj tekmi?
Igrao neki kombinovani sastav, nije igralo dosta prvotimaca Bekric, Mesanovic, Radovanovic itd branio je Guso :D
Bajro ga nije zabio :cry: al eto Perak sve i jednu sto je igrao :D

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 03 feb 2010, 23:40

Sa stranice Labina:

"NK Rudar - NK Željezničar 2:2
(Strijelci za NK Rudar: Fejzić i Lepinjica)
Prvi pogodak za NK Rudar postigao je Fejzić glavom na nabačaj Mehića, kojeg je prethodno na lijevom boku s centra uposlio Hoxha. Drugi pogodak za NK Rudar postigao je Lepinjica nakon solo prodora šutom sa dvadeset metara u donji lijevi kut vratara NK Željezničara. "
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 feb 2010, 23:46

Sreca pa nam nije petarda legla obzirom da je nam Guso bio danas "St. Peter" :D

EDIT ps ova ekipa je izbacila Cibaliju iz kupa i neki dan igrala sa Sibenikom, koji je treci u prvenstvu, 1:1.

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 feb 2010, 23:52

Ma dobro pripremne ko pripremne ne treba se opterecivati sa tim bez obzira na rezultat, mislim da je Osim odmarao veci dio ekipe za sutra protiv Karlovca a **** ga roming :D pa se brzo prica :D

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 04 feb 2010, 00:00

čamac je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:To je bila moja prva utakmica gdje sam gledao VELIKANA. Bio sam tad jos mali i za mene kao dijete je to bio nevjerovatan dogadjaj. Bus smo parkirali iza jedne zgrade na Grbavici, zapravo pola zgrade, drugo pola je bilo sravnjeno sa zemljom, a na parkingu je bilo 10cm stakla :mrgreen:
Kako stojimo u Gradačcu? Imam osjećaj da smo stajali puno bolje dok se Zvijezda nije pomamila. Doduše ni nas nema na mapi godinama. Dobro nas i ima kakvi smo zadnjih godina. Ipak masa raje gleda isključivo rezultate, ne gleda istoriju klubova i neke specifičnosti. Ja se nadam da će sve ako Bog da doći na svoje i to vrlo brzo, a onda znate kako to izgleda. Država Željo.
Lose stojimo samo to ti mogu reci. Onih zlatnih godina (poslijeratnih a i prijeratnih) su mnogi navijali za Zelju (a rijetko ko i za sarajevo), al kao sto i sam kazes vecina raje gleda iskljucivo rezultate pa tako danas vecina prati Zvijezdu.
010 ISN'T JUST A CODE

cinclatorTM
Kontakt:

Post Postao/la cinclatorTM » 04 feb 2010, 01:30

Izgleda da su tog Bajru Spahica dobro otesali u Bubamari.
Zeljo mi te volimo, kako god zavrsio...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 04 feb 2010, 01:41

RK Gradacac je napisao/la:
čamac je napisao/la:
Lose stojimo samo to ti mogu reci. Onih zlatnih godina (poslijeratnih a i prijeratnih) su mnogi navijali za Zelju (a rijetko ko i za sarajevo), al kao sto i sam kazes vecina raje gleda iskljucivo rezultate pa tako danas vecina prati Zvijezdu.
**** te i po prici starog a i ovo sto se ja sjecam gdje zeljo gostuje to bio praznik...a najsvjezije sjecanje mi je poslije rata prva utakmica protiv glasinca na sokocu, mnogi su mislili da se igraci nece vratiti zivi a kamol ko ode...jos sokolac bilo pravo ozloglaseno mjesto poslije rata...a ono se desi skroz nesto suprotno docek bio na nivou
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 feb 2010, 08:25

pile87 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Pile, znaš li išta više o današnjoj tekmi?
Igrao neki kombinovani sastav, nije igralo dosta prvotimaca Bekric, Mesanovic, Radovanovic itd branio je Guso :D
Bajro ga nije zabio :cry: al eto Perak sve i jednu sto je igrao :D
Nije ga Bajro zabio, puko ga je neko u lijevo oko pa je sa masnicom morao na klupu. :mrgreen:

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 04 feb 2010, 09:01

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.