Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

gavran
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la gavran » 04 avg 2014, 17:24

Joj cirkusa I lige,pa sto dadose licencu zvijezdi ako nije rijesila dugove(ja slusah onog njihovog Koji kaze zalba nam nije razmatrana Ali mi smo nudili pola para,nidje veze).rukovodstvo Zrinjskog nije trebalo dozvoliti da se igra u foci(Kao sto ni nasi ne bi trebali igrati).pitam se ko im Dade licence I Hoce li ta bajna komisija odgovarati

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: gavran, dana/u 04 avg 2014, 17:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 avg 2014, 17:26

http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzemidzi ... dus/137225

Neka je Sony Vaio tu :facepalm:

Koliko besmislenih rečenica, idiotizam u punom sjaju od strane izvjesnog Adnana Džemidžića :damn:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 04 avg 2014, 17:28

nnoo88 je napisao/la:Je li ima neko snimak pregleda prvog kola BIH Premier lige :bow:
[youtube][/youtube]
🔴⚫️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2014, 17:36

@ficobahtic - Covjek je dao jako dobar prijedlog, samo se preracunao u broju kola. Bilo bi ih 27 i to nije upitno. HNL je imao 12 klubova i igrao trokruzno sto je donosilo 33 kola. U cemu je tu problem? I tko se ima buniti protiv duplih gostovanja? Izvoli u prvom dijelu izboriti bolju poziciju i rijesio si se problema. Prvoplasirani docekuje drugoplasiranog na tabeli. Isto tako drugoplasirani docekuje treceplasiranog itd. Izboris prvu poziciju i imas najveceg konkurenta na svom terenu. Racunica na pocetku sezone jasna kao sunce i nema tko sta da se buni.

Za ovih pet drugih liga bi se nadovezao. Tu bi stavio po 12 timova i dvokruzno negdje do treceg mjeseca. Nakon tog pet prvaka opet dvokruzno za dva mjesta koja vode u visi rang. Iako, ja sam zagovornik jedinstvene druge lige zbog koncentracije kvalitete, ali ako vec mora biti podijeljena na pet regija onda nek bude ovako. Ovaj sistem bi bio savrsen za trecu ligu recimo.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 04 avg 2014, 17:38

harisfloridsdorf je napisao/la:Ne znam jarane koju ti ligu pratiš,fudbal u BiH je izumr'o davno... Ispadamo od makedonskih,albanskih,crnogorskih predstavnika zadnjih godina... Ne znam samo o kakvim ti ljubiteljima fudbala pišeš,stadioni prazni iz kola u kolo... Olimpic je danas tu,sutra ga neće bit... Ja ti samo kažem da je Olimpija isto to uradila,i eto je ponovo u vrhu slovenskog fudbala,bez dugova i gluposti... Osim FK.Sarajevu i eventualno Širokom Brijegu,ostale sve čeka ista sudbina,tj gašenje... ako se ne pojavi neki strani kupac,a koliko vidim,nema zainteresovanih ni za jedan naš klub! Ovo sad je mrcvarenje navijača, ali igrača koji igraju za klubove u BiH... Klubovi bez strategije su osuđeni na propast,a 95% naših klubova je upravo takvih... Nikakvih planova za budućnost,bez vizije,bez marketinškog plana... nesposobno do bola,sve...
Kakve veze ima što ispadamo od njih ? liga nam nije kvalitetna i šta ? druga je stvar što se mi ne možemo pomiriti s činjenicom da ljudi igraju bolji fudbal od nas.
Objasni svega ti šta je to Olimpija uradila a da se može primjeniti na naše klubove. Eto ugasi jedan klub od nabrojanih, od koga će država naplatiti te pare koje klub duguje ? Znači država se nema odakle namiriti, za razliku kad se jedna firma ugasi pa se država namiri iz njene preostale imovine, ili barem dio namiri.
Odakle će poreska izvući 2 miliona od Slobode kad bi se ugasila ? Ne bi ništa dobili, oformio bi se novi klub i za koju godinu nabio dugovanja i opet ista priča.
Treba malo sagledati stanje u cijeloj državi, pa tek onda skontati da su klubovi u istoj situaciji.
Čitajući ove tvoje postove ti si za to da se gase klubovi, uspostavljaju novi bez dugovanja, i tako u krug ?

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 04 avg 2014, 17:38

Ljudi moji sve vi lijepo komentarišete i predlazete međutim onaj što je sinoć gostovao Lale( dos'o na tv ne obrijani ko kabadahija se zahvalio al ima dobar izbor riječi) u jednom momentu reče " šta god mi predložili skupština će to odbiti" u vezi skraćenica lige. Znamo svi da je mislio na rs. Pravila se trebaju poštovati ali onda ne znam ko bi igro tu ligu( možda ovakvi klubovi ko ovaj metalnešto iz Jajca) jer uslovi od infrastrukture preko finansijskih kriterija su teški i za većinu klubova ne izvidljivi uslovi, npr. Grbavica ne bi dobila zeleno jer svlačionice, komentatorske pozicije,press sala, prostor za sudije itd ne zadovaljavaju kriterije.I još nešto, napisat cu mail i upravi zrinjskog, ima pravilo( mrsko mi sad tražit) koje kaže ako predstavnici službenici kluba koji organizuje utakmicu ne budu prisutni prilikom odigravanja iste utakmica se neće igrati, dakle jučer ispred kluba slavija je bio samo jedan uposlenik il predstavnik kluba jer drugih nema odnosno nije formirana uprava tog kluba.. Cirkus, nije ni čudo što smo 99-ta liga svijeta...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 04 avg 2014, 17:43

Pa ovo je jedini nacin da se smanji broj klubova u PL,mislim da ce svake godine biti sve gore po klubove i da ce mnogi odustati :clap:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2014, 17:51

Samo zato sto povijesna Grbavica na kojoj igra veliki Zeljeznicar nebi dobila licencu ne zele da se poostre kriteriji? :? Apsurd i razmisljanje ljudi koji bi komotno mogli sjediti u Savezu i raditi identican posao kao i ovi trenutni ljudi u tom istom Savezu, dakle nista korisno.

Postavis nove kriterije i onda ce Zeljo naci sredstva da sredi svlacionicu od koje se i meni povraca. Jbt, pa u Zepcu su bolje svlacionice, a igramo cetvrtu ligu. I nemaju normalne tribine. Zele neke Mercedes arene, pm i sta ti ja znam. Skupis pola milijuna maraka, tamo na zapadu izbetoniras pet redova dignutih dva metra od zemlje. Puknes tu loze, komentatorska mjesta, sve potrebno, ostane ti prostora i za nekih 400-500 obicnih mjesta, a ispod nove svlacionice i potrebne prostorije. Stvoris puno bolje uslove za rad i docekujes ostale protivnike PL na malo uslovnijem stadionu. Ne moras se sramotit na onoj rusevini.

Ovo ne govorim samo zbog Zelje, Zeljo je primjer jer je spomenut kao razlog zasto ne treba poostriti kriterije. Mnogi stadioni su slicni. Treba srediti travnjake, svlacionice i stvoriti na tribini uslove za rad novinara. Bunimo se sto nema prijenosa. Kako ce ih bit kada se nemaju gdje instalirati kamere, a komentatori trebaju sjediti medju ostalim gledateljima i galamit da ga pola tribine cuje bez da imaju izoliranu kabinu.

Svi bi neke kapacitete, a gleda ih 300 ljudi. Bolje je da stave milijun drugih stvari kao uslov nego one 3000 stolica. Neka stave 2000 i od tog 1000 pod krovom. To bi bio napredak, a nek 3000 koje kisnu.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 04 avg 2014, 18:02

@Signore Nije toliko bitan sistem takmicenja vec je stvar u tome da momak pise neke nebuloze. U jednom postu izbacuje sve u "potok" ligu a u drugom iste te klubove trpa u ligu 10 i jos govori kako bi bilo nekih odlicnih derbija izmedju tih klubova..Kontradiktoran je sam sebi! Dalje, ukinuti ligu RS, je utopija i o tome uopste ne treba voditi diskusiju. opet dalje, gledajuci sposobnost naseg saveza nerealno je i zamisliti da se igra trokruzno, pa oni jedva upravljaju sa ovim najjednostavnijim nacinom takmicenja, dok bi za njih trokruzni sistem bio kao nerjesiva enigma..:) Tehnicki gledajuci HNS je svjetlosne godine ispred naseg saveza i samo poredjenje ta dva saveza mi je smijesno vjeruj!

Mislim da vecina raje zagovara ligu 10 ili 12 dvokruzno, sa ligom za prvaka i za opstanak i to je nekako najrealnije i privuklo bi sigurno najvise paznje publike. Ostali nivoi bi bili opet prepusteni sami sebi kao i do sada jer sam vec gore naveo da se ujedinjenje ili razbijanje Prve lige FBiH i Prve lige RS nikad nece desiti.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 04 avg 2014, 18:05

I sad kao Gredić nešta sere a oni u istim **** oko uslova stadiona

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 avg 2014, 18:13

ficobahtic je napisao/la:@Signore Nije toliko bitan sistem takmicenja vec je stvar u tome da momak pise neke nebuloze. U jednom postu izbacuje sve u "potok" ligu a u drugom iste te klubove trpa u ligu 10 i jos govori kako bi bilo nekih odlicnih derbija izmedju tih klubova..Kontradiktoran je sam sebi! Dalje, ukinuti ligu RS, je utopija i o tome uopste ne treba voditi diskusiju. opet dalje, gledajuci sposobnost naseg saveza nerealno je i zamisliti da se igra trokruzno, pa oni jedva upravljaju sa ovim najjednostavnijim nacinom takmicenja, dok bi za njih trokruzni sistem bio kao nerjesiva enigma..:) Tehnicki gledajuci HNS je svjetlosne godine ispred naseg saveza i samo poredjenje ta dva saveza mi je smijesno vjeruj!

Mislim da vecina raje zagovara ligu 10 ili 12 dvokruzno, sa ligom za prvaka i za opstanak i to je nekako najrealnije i privuklo bi sigurno najvise paznje publike. Ostali nivoi bi bili opet prepusteni sami sebi kao i do sada jer sam vec gore naveo da se ujedinjenje ili razbijanje Prve lige FBiH i Prve lige RS nikad nece desiti.
Onda liga 10 i cetvrokruzno. Ja sam za sto manje timova u ligi. Rekao bi i liga 8, al ako jedan tim odustane prvenstvo nam je neregularno i jbg. Liga 12 sa ligom za prvaka i ligom za opstanak isto nije losa stvar.

Ukoliko drugi rang takmicenja ne zele ujediniti onda bi i njih maksimalno smanjio. Tu bi cak stavio po 10 timova i dvokruzno. Nek je prvenstvo krace i jeftinije. Evo ti Troglav ove sezone odustao, prosle je Krajisnik, sezonu prije Omladinac. Dakle tri sezone za redom je netko odustao u pola natjecanja. Ni najmanje ne sumnjam da ce i cetvrtu.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 avg 2014, 18:16

Signore je napisao/la:Samo zato sto povijesna Grbavica na kojoj igra veliki Zeljeznicar nebi dobila licencu ne zele da se poostre kriteriji? :? Apsurd i razmisljanje ljudi koji bi komotno mogli sjediti u Savezu i raditi identican posao kao i ovi trenutni ljudi u tom istom Savezu, dakle nista korisno.

Postavis nove kriterije i onda ce Zeljo naci sredstva da sredi svlacionicu od koje se i meni povraca. Jbt, pa u Zepcu su bolje svlacionice, a igramo cetvrtu ligu. I nemaju normalne tribine. Zele neke Mercedes arene, pm i sta ti ja znam. Skupis pola milijuna maraka, tamo na zapadu izbetoniras pet redova dignutih dva metra od zemlje. Puknes tu loze, komentatorska mjesta, sve potrebno, ostane ti prostora i za nekih 400-500 obicnih mjesta, a ispod nove svlacionice i potrebne prostorije. Stvoris puno bolje uslove za rad i docekujes ostale protivnike PL na malo uslovnijem stadionu. Ne moras se sramotit na onoj rusevini.

Ovo ne govorim samo zbog Zelje, Zeljo je primjer jer je spomenut kao razlog zasto ne treba poostriti kriterije. Mnogi stadioni su slicni. Treba srediti travnjake, svlacionice i stvoriti na tribini uslove za rad novinara. Bunimo se sto nema prijenosa. Kako ce ih bit kada se nemaju gdje instalirati kamere, a komentatori trebaju sjediti medju ostalim gledateljima i galamit da ga pola tribine cuje bez da imaju izoliranu kabinu.

Svi bi neke kapacitete, a gleda ih 300 ljudi. Bolje je da stave milijun drugih stvari kao uslov nego one 3000 stolica. Neka stave 2000 i od tog 1000 pod krovom. To bi bio napredak, a nek 3000 koje kisnu.
A reci konkretno kad si vec zelju uzeo kao primjer,mani se onoga sta cujes od pitara,koje to uslove grbavica ne zadovoljava?

Ima dobar teren,mozda i jedan od najboljih,koliko god to cudno izgledalo tebi i komsinicama,ima reflektore,koje mnogi nemaju,Ogradjeni parking za autobuse gostujucih navijaca,dovoljan broj stolica. Jedino istok nije u funkciji i to je to. Gostujuci navijaci,zasticeni ko bjeli medvjedi jbt.Hajd da vidim osim koseva,gdje to ima...
Nakaradno izgleda,sa 5 razlicitih tribina,ali su 4 funkcionalne 100%

Hajde napisi sta konkretno fali!!!

Btw.Liga 12 trokruzno,sa 33 kola,gdje bi se trece domacinstvo odlucivalo rezultatom iz predhodna 2 i to je to.jedini spas za bh fudbal i udruzenje premijerligasa,pa makar ono imalo sjediste u lukomiru na bjelasnici

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 04 avg 2014, 18:17

valter22 je napisao/la:I sad kao Gredić nešta sere a oni u istim **** oko uslova stadiona
Pretjerujes malo je reci, kako te nije stid napisati da Grbavica i Stadion u Foci imaju iste uslove!??? Da ti nacrtam ako ti vec nije jasno; Mi smo FK Zeljeznicar osnovan 1921 godine, iza kojeg stoji Armija navijaca i nikad ali zapamti nikad se nece desiti da Zeljo bude izbacen iz lige po osnovu bilo kojeg kriterija. Taj se jos nije rodio koji ce potpisati takvu odluku!!! Bujrum nek' donesu kriterije kakve god zele mi cemo ih sve i na vrijeme ispuniti, jer se mi i zalazemo da sve bude po pravilima i propisima!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 avg 2014, 18:18

Ako mislite da bi problem bili ovi iz RS-a, treba ih usloviti pred utakmicu sa Srbijom koju oni cekaju 20 godina, i tada bi oni sve potpisali,mada ja licno msm da nije problem samo u njima nego kod svih, jer kada bi se upustilo u avanturu zvanu smanjenje lige nastao bi haos, jer nije problem samo premier liga nego bi se moralo krenut od opstinske lige, a buduci da je u nasem fudbalu dolina vukova to ce ici malo teze:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 avg 2014, 18:20

Ma pusti ih,serendaju za grbavicu da ne ispunjava uslove,a ni jedan ne zna napisati 2 uslova koji su potrebni...

A to sto je nekima od vas grbavica "odvratna,golubarnik i sta sve ne",na vasu zalost,ne spada u kriterije

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 04 avg 2014, 18:27

Koliko to Grbavica ima WC-a za gledaoce na juznoj tribini, i koliko ima na sjevernoj tribini?

Dodao bih jos, koliko Wc-a ima u dijelu ogradjenom za gostujuce navijace?
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 04 avg 2014, 18:31

Kako bi razjasnili cjelokupnu situaciju oko toga kako je klub iz Istočnog Sarajeva mogao prijaviti stadion koji nema licencu za premijerligaško takmičenje kontaktirali smo Adnana Džemidžića, direktora odjela za licenciranje klubova pri N/FSBiH.

"Lično ja sam bio zauzet odlaskom u Brazil, i samom organizacijom, pa sam malo zatečen sa cijelom ovom situacijom. Ipak, drugačije se nije moglo, a razlog za to jeste što se Slavija našla među klubovima kojima je na osnovu projekat UEFA-e odobren novac sa rekonstrukciju terena i stadionskih prostorija. Upravo zbog toga stadion u Foči pojavio se kao jedina alternativa", objasnio je Džemidžić na početku razgovora za SportSport.ba.
o ovome ja pricam, izmedju ostalog!
nemojte pogresno da me shvatite da imam nesto protiv brazila i sl, ali koje qrceve veze ima on sa sp, osim ako ide u sopstvenoj reziji? to ok, ali nemoj da ti posao zbog kojeg si u savezu ispasta zbog toga!
ja jesam za uslove, ali ovaj gdin adnan drekavac spominje reflektore u foci a zapravo upravo njegova komisija nije dala da se ova utakmica ne igra u vecernjem terminu jer osvjetljenje nije dovoljno jako :tokralju:
ko je ovdje lud?
pa i fk Zupa iz Milosavaca ima reflektore, k'o sto Ivica Osim jednom rece, i metla opali k'o top...

neko je spomenuo nametnuto skracenje lige kroz poostravanje uslova vezanih za infrastrukturu. ok, podrzavam!
kad vec neko ima ambiciju i pare da hoce pl bh, bujrum, nadji ko ce da te udomi ako tvoj teren ne ispunjava uslove. obarska, vitez, gradina svojevremeno... nasli gdje ce, neka i slavija rijesi svoj problem jer stadion u foci nije nista bolji od stadiona ova 3 kluba!

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 04 avg 2014, 18:32

Fićo nisam mislio na iste uslove već da i jedan i drugi stadion ne ispunjavaju uslove a koji su? vrati se stranicu unazad, a grbavicu sam uzeo kao primjer i neko mislit da mi je drago što je u takvom stanju

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 04 avg 2014, 18:32

Signore je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:@Signore Nije toliko bitan sistem takmicenja vec je stvar u tome da momak pise neke nebuloze. U jednom postu izbacuje sve u "potok" ligu a u drugom iste te klubove trpa u ligu 10 i jos govori kako bi bilo nekih odlicnih derbija izmedju tih klubova..Kontradiktoran je sam sebi! Dalje, ukinuti ligu RS, je utopija i o tome uopste ne treba voditi diskusiju. opet dalje, gledajuci sposobnost naseg saveza nerealno je i zamisliti da se igra trokruzno, pa oni jedva upravljaju sa ovim najjednostavnijim nacinom takmicenja, dok bi za njih trokruzni sistem bio kao nerjesiva enigma..:) Tehnicki gledajuci HNS je svjetlosne godine ispred naseg saveza i samo poredjenje ta dva saveza mi je smijesno vjeruj!

Onda liga 10 i cetvrokruzno. Ja sam za sto manje timova u ligi. Rekao bi i liga 8, al ako jedan tim odustane prvenstvo nam je neregularno i jbg. Liga 12 sa ligom za prvaka i ligom za opstanak isto nije losa stvar.

Ukoliko drugi rang takmicenja ne zele ujediniti onda bi i njih maksimalno smanjio. Tu bi cak stavio po 10 timova i dvokruzno. Nek je prvenstvo krace i jeftinije. Evo ti Troglav ove sezone odustao, prosle je Krajisnik, sezonu prije Omladinac. Dakle tri sezone za redom je netko odustao u pola natjecanja. Ni najmanje ne sumnjam da ce i cetvrtu.

Kako god ali nek' smanjuju, jer ovo je postalo negledljivo, publike i para sve manje, problema sve vise i kako biti konkurentan u evropskim okvirima kad svake godine kvalitet opada! Treba sto vise drmati kavez Nogometnog saveza, zasipati saopstenjima i prijetnjama iz svih klubova. Neka vide da nisu tako sigurni na svojim pozicijama kao sto misle. Najbolje bi bilo da se navijaci ujedine, odemo pred savez i u lice im kazemo sta hocemo, ali to je vec malo nerealno bar sad za sad! Zanima me samo da li ce neko iz komisije za licenciranje dobiti neku prijavu ili biti smijenjen zato sto se ocigledno radilo mimo pravila (primjer Zvijezde). Vjerovatno je i tu korupcija uzela maha pa zato gospodin Lale sinoc ne spominje nikoga a i voditelj mu kroz pitanje daje prostor za manevar!

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 04 avg 2014, 18:34

I jos da dodam. Podrzavam i Zrinjski sto se bunio zbog zabrane dolaska navijaca, a podrzavam i komsije. Nema uslova za gostujuce navijace, ne mozes dobiti licencu za stadion...i ne moze se tamo igrati. Jednostavna prica.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.