Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Vise nego dobra utakmica. Defanzivno nismo odavno bili bolji,jako agresivno i na pravom mjestu. Kako je utakmica odmicala bili smo se dominantaniji i komkretniji. Arthur napokon onaj kakvog zelimo gledati
Perin vrhunski. Idemo dalje..

Max Allegri
-
- Kontakt:
Kakvim antifudbalom ljudi pobjediše
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
-
- Kontakt:
Milenkovic je već duže vrijeme ozbiljan štoper.Pogba je napisao/la: ↑02 mar 2022, 23:00Ugasio tv kad imam sta vidjeti.![]()
Je li to jos i MdS kumovao, kakva horor partija dječka, gubio se kao abdest.
Dovoljno sam se ispraznio xD, još će proći u finale pa da izgube. Ovakva igra prolazi u Italiji, a i to teško, u LP cemo se pozdravljati ako se drastično ne digne.
I nemojte živi bili spominjati svakog stopera kao potencijalno pojačanje kojeg neuki komentatori ucine novim Nestom nicim izazvani.
#ALLEGRIOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Bio sam siguran da gubimo večeras, pogotovo nakon prvog poluvremena, ali puno bolje drugo. Kompaktnije, sigurnije, agresivnije.
Pogotovo ovakav kraj, ne može bolje protiv ovih
Razlika u suđenju Juventusovim napadačima i protivnicima je nebo i zemlja. Vlahović je u šoku od dolaska koliko mu malo sviraju, a večeras je Milenković skoro osakatio Keana šta mu je sudija dozvolio da radi.
Pogotovo ovakav kraj, ne može bolje protiv ovih
Razlika u suđenju Juventusovim napadačima i protivnicima je nebo i zemlja. Vlahović je u šoku od dolaska koliko mu malo sviraju, a večeras je Milenković skoro osakatio Keana šta mu je sudija dozvolio da radi.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Ako allegri ostane trener jos dvije sezone i ako vlahovic ostane jos dvije sezone, vlahovic ce kostati 30 miliona eura.
Ovaj fudbal...ovo je vrijedjanje za sva cula, kao i za inteligenciju.
Ok, s pirlom smo bili cetvrti (ali uzeli i dva trofeja) ali smo znali sta imamo, lika bez iskustva, ali sa ovim shupkom, nista ne pokusavamo, nista, a lik ima betonski alibi da shita i da nas vrijedja i uzima platu ,ne znam, kao klopp ili ko vec...
Aferim agnelli.
Ovaj fudbal...ovo je vrijedjanje za sva cula, kao i za inteligenciju.
Ok, s pirlom smo bili cetvrti (ali uzeli i dva trofeja) ali smo znali sta imamo, lika bez iskustva, ali sa ovim shupkom, nista ne pokusavamo, nista, a lik ima betonski alibi da shita i da nas vrijedja i uzima platu ,ne znam, kao klopp ili ko vec...
Aferim agnelli.
Zadnja izmjena: dinoo, dana/u 02 mar 2022, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
Jeste, samo sto se redom od svakog stopera koji navodno zaustavi Vlahovića pravi Nesta. Vcrs je Vlahović dobio 95% duela sa svim stoperima Viola, a i ona 2-3 koja nije su bile sudijske greske gdje je ona klocina svirala kontra prekrsaje.
A kao sto sam rekao, da je sudio kako struka nalaze Milenković bi sa drugim zutim zavrsio tekmu.
A kao sto sam rekao, da je sudio kako struka nalaze Milenković bi sa drugim zutim zavrsio tekmu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Niko od njega ne pravi nestu, ali u dogledno vrijeme pokušati da ga dovedemo i uparimo sa de lightom, zašto da ne?
Kad smo već demirala niz vodu..
Kad smo već demirala niz vodu..
#ALLEGRIOUT
Imao si priliku za repliku brate, nemoj sa mnom u praznoRAGIBIZSTRMINA je napisao/la: ↑02 mar 2022, 21:37@Italia
Gle magije DeSilja njegovih bekovskih dijagonala za protivnika
Mislim da bi ga ja izbacio driblingom
352 i 442 su najlosije,najdepresivnije i najgore formacije u fudbalu,uz to i davno izumrle,a mi smo srece da stakor obe formacije forsira

Imas 10 povrijedjenih, igras polufinale kupa u gostima, izvedes kombinovan sastav i pored toga sto je osakacen za povrijeđene igrace i uzmes 0:1. Definicija Allegrija. Maksimum sa onim sto raspolažes. Dodjes po sigurnu nulu, a ako slucajno uleti uleti. Svakako se uzvrat ne igra uskoro pa nije bitan.
Koliko god mu neko vrijedjao stil igre (koji je uzrocno posljedican zbog povreda i generalno skarta u ekipi), na ovakvim rezultatima mu se samo moze nakloniti. Naravno, sve je stvar ukusa. Ljepota igre ili rezultati, pa vagajte.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Ljepota igre. Znali smo ds je necemo imati, niko nije ni ocekivao.
Rezultati. Koji rezultati? 5 ekipa je manje golova od nas dalo kuci? Do prije 2,3 sedmice je bio samo chiesa povrijedjen. A mi zaostajali 15 bodova, i da se nije inter poceo rasipati, sada vi zaostajali 20.
Uostalom, ako atalanta dobije svoju tekmu, peti smo.
Veceras? Pa vile nas nosale, perinova asistencija bonaventuri, pa onaj ikone dva suta po 2 cm falila za gol.
Nas gol ne bih komentarisao.
Hocemo li o rezultatima sa empoliem, veneziom, speziom, sasuolom??
Koji bolan rezultati?
Igramo kao curice protiv muskaraca, tako nasa igra izgleda, ali o ljepoti "igre" smo se slozili.
Rezultati. Koji rezultati? 5 ekipa je manje golova od nas dalo kuci? Do prije 2,3 sedmice je bio samo chiesa povrijedjen. A mi zaostajali 15 bodova, i da se nije inter poceo rasipati, sada vi zaostajali 20.
Uostalom, ako atalanta dobije svoju tekmu, peti smo.
Veceras? Pa vile nas nosale, perinova asistencija bonaventuri, pa onaj ikone dva suta po 2 cm falila za gol.
Nas gol ne bih komentarisao.
Hocemo li o rezultatima sa empoliem, veneziom, speziom, sasuolom??
Koji bolan rezultati?
Igramo kao curice protiv muskaraca, tako nasa igra izgleda, ali o ljepoti "igre" smo se slozili.
Igra ista od pocetka sezone a mi se i dalje vadimo na to da nam pola ekipe fali. Imamo puno srece u zadnije vrijeme Ali to ce nam se sve vratiti.
Madam se najbolje i da cemo uzet koju titulu Ali s ovakvom igrom, tesko tesko…
Madam se najbolje i da cemo uzet koju titulu Ali s ovakvom igrom, tesko tesko…
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Koliko sad imamo srece, a imamo je u nekim momentima ali ne previse, mnogo je vise nismo imali u prvom dijelu sezone gdje smo gubili ili igrali nerijeseno tekme gdje smo bili ili mnogo bolji (npr empoli, sassuolo, nerijeseno sa veneziom) ili bolji (npr atalanta u prvom dijelu sezone, verona na strani itd.)... jednostavno mora i juventus nekad sreca pogledati ne moze samo baksuzija...
For Juventus = 6 wins, 4 draws
Treba nekad i činjenice pogledati
Upravo tako. Inter i milan po 12 bodova prosuli, a mi nismo znali iskoristiti za konacni prikljucak.
Pravi provincijalski mentalitet, nazalost
Pravi provincijalski mentalitet, nazalost

Da je na klupi Pirlo, rekli bi majstorski poduhvat trenera koji sa 10 puta slabijom ekipom od intera, sa kompletno povrijedjenom prvom ekipom, uspije skinuti bodove i jos uvijek drzati klub u igri.
Sve je stvar percepcije.
*Sa ovako uzasnom ekipom Pirlo nije jos uvijek izgubio u 2022. godini. Trenercina

Sve je stvar percepcije.
*Sa ovako uzasnom ekipom Pirlo nije jos uvijek izgubio u 2022. godini. Trenercina

?
Da li bi Vlahovic, Dybala, Chiesa, De Ligt, Juan itd grijali klupu u Interu?
Da ne govorim da tu ima i igrača koji bi bili bare-bare s igračima intera kao Woj koji je kvalitetom tu sa Samirom, čak i u boljoj formi, Chiellini, Bonnuci, Morata, Locatelli, Amer.
Smiješno je pričati o 10x. Inter je bolji, ali poimenice razlika nije ogromna i istopila se prilično odlaskom Lukakua i Hakimia iz lige. Ono gdje je razlika prilično jasna je u vezi i na bekovima gdje inter jednostavno igra bolji fudbal (bar onaj s pocetka sezone). Na papiru Juan i Sandro bi mogli da se nose s Perisicem i Dumphriesom, ali u praksi su ovi bolji. U vezi inter jasno bolji. Odbrana također nije uštimana kao Interova iako je kvalitetom tu negdje.
S druge strane, sve navedeno kod Juventusa je dovoljno dobro da se pobjeđuju Torino, Venezia i slične ekipe, ali na terenu gledamo katastrofu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Parafrazirao sam sa brojem. Necemo zaboraviti proslu i pocetak ove sezone gdje smo svi jasno i glasno govorili kako im je ekipa jaca, kompaktnija i kvalitetnije postavljena. Da imas 30 Dybala na terenu, djaba ti kad poluinvalidi igraju u veznom redu.
Ali naravno, mozemo i izvrnuti pricu u kontekstu imas De Ligta, Dybalu, Vlahovica, Chiesu, Bonuccija, Scesnog, Cuadrada, Lokateli.. Da, sve je to ekipa koja je daleko iznad kvalitetom od igraca intera.
De Ligt - tek zadnje 2 sedmice igra fudbal vrijedan kvalitetnog stopera, 80% sezone je bio samo robusnija verzija Ruganija.
Dybala - odlicno igra
Vlahovic - igra tek 3 kola
Chiesa - em povrijedjen pola sezone, em i prije toga igrao ko na **** nasadjen posle EP-a
Bonucci - propustio dobar dio sezone
Cuadrado - nazalost ni sjena igraca iz prethodnih sezona i pocetka sezone, ustvari, realnost njegove igre i ocekivanja, toplo-hladno
Lokateli - definicija Marchisio igraca, fantasticna dodatna vrijednost u dobrom okruzenju, ali nije jak individualac i jasno da mu fali par kvalitetnih igraca uz koje ce on briljirati.
Igra na terenu - odvratna
Rezultati na terenu (uzevsi u obzir ocekivanja i stanje) - dobri/vrlo dobri
Prosle godine nisi imao igru na terenu, ali bilo je opravdanje da je Pirlo mlad, ali isto tako nisi imao nikakve rezultate.
Ali naravno, mozemo i izvrnuti pricu u kontekstu imas De Ligta, Dybalu, Vlahovica, Chiesu, Bonuccija, Scesnog, Cuadrada, Lokateli.. Da, sve je to ekipa koja je daleko iznad kvalitetom od igraca intera.
De Ligt - tek zadnje 2 sedmice igra fudbal vrijedan kvalitetnog stopera, 80% sezone je bio samo robusnija verzija Ruganija.
Dybala - odlicno igra
Vlahovic - igra tek 3 kola
Chiesa - em povrijedjen pola sezone, em i prije toga igrao ko na **** nasadjen posle EP-a
Bonucci - propustio dobar dio sezone
Cuadrado - nazalost ni sjena igraca iz prethodnih sezona i pocetka sezone, ustvari, realnost njegove igre i ocekivanja, toplo-hladno
Lokateli - definicija Marchisio igraca, fantasticna dodatna vrijednost u dobrom okruzenju, ali nije jak individualac i jasno da mu fali par kvalitetnih igraca uz koje ce on briljirati.
Igra na terenu - odvratna
Rezultati na terenu (uzevsi u obzir ocekivanja i stanje) - dobri/vrlo dobri
Prosle godine nisi imao igru na terenu, ali bilo je opravdanje da je Pirlo mlad, ali isto tako nisi imao nikakve rezultate.
Slazem se. Da je to pobjedio trenutno bi bio 1. na tabeli i sta bi mu se tada moglo reci ? Imat skart u ekipi, imati godinu rekonstrukcije i pri tome biti 1. na tabeli. Malo je to nerealno, pa cak i za MaxaS druge strane, sve navedeno kod Juventusa je dovoljno dobro da se pobjeđuju Torino, Venezia i slične ekipe, ali na terenu gledamo katastrofu.
Ma realno mi da igramo bolji fudbal, ja bi bio prezadovoljan sa ovim stanjem trenutno, ali da igramo malo bolji fudbal sad bi bilo prvi na tabeli.
Porblem je što igramo očajan fudbal, smor, nisam ljubitelj ofanzivnog fudbala, ali i ovo je da te oči zabole.
Možemo pričati da je do veznog reda, sve to stoji, ali ponovo da nismo u stanje odigrati protiv ovih fenjeraša utakmicu gdje ćeš lagano završiti posao i ličiti na ekipu, e to je već glupost i pomisliti.
Jednostavno Alegri mora početi igrati fudbal, vratiti se na stari prepoznatljivi stil i sistem, ili mu slijedi posrnuće ala Mourinho.
Porblem je što igramo očajan fudbal, smor, nisam ljubitelj ofanzivnog fudbala, ali i ovo je da te oči zabole.
Možemo pričati da je do veznog reda, sve to stoji, ali ponovo da nismo u stanje odigrati protiv ovih fenjeraša utakmicu gdje ćeš lagano završiti posao i ličiti na ekipu, e to je već glupost i pomisliti.
Jednostavno Alegri mora početi igrati fudbal, vratiti se na stari prepoznatljivi stil i sistem, ili mu slijedi posrnuće ala Mourinho.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- IlCapitano
- Kontakt:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Ovo je kljucna stvar i predmet diskusije. Ukoliko je ovaj fudbal kojeg Allegri igra zapravo taj njegov "otisak", nisam ni ja za njega. Ali ja mislim da je ovo njegova taktika da skupi sto veci broj bodova i uigra ekipu (odbranu), sto ce kasnije iskoristiti za onaj pravi Juventus. Misljenja sam da je mogao igrati daleko atraktivniji fudbal, zanimljiv za oci i sve sto ljudi zele, ali ovaj rezultat kojeg je Capitano postavio onda ne bi bio takav. Covjek je jednostavno mrtvi takticar i procijenio je da ce ovaj pristup donijeti najbolje rezultate. Ukoliko ovo sve nije istina, prvi ja ga ne bih podrzavao.Jednostavno Alegri mora početi igrati fudbal, vratiti se na stari prepoznatljivi stil i sistem, ili mu slijedi posrnuće ala Mourinho.
Ali odgovor na to pitanje mozda dobijemo na kraju sezone, mozda pocetkom iduce, a mozda nikad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.