Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2013, 19:08

@samo lijevo

stoji sve što kažeš, ali opet sam pri tezi da postoje ljudi i van Njemačke koji razmišljaju na drugačiji način i da bi u ovakvom slučaju se odlučili za utakmicu koja je po više sportskih faktora neizvjesnija i primamljivija...Barem se nadam...

@amerosm

Znam ja vrlo dobro da se u Parizu vuku konci oko plana prijenosa, moja kritika se i odnosila na njih a ne na ove kvazistručnjake sa srpskog eurosporta ;)
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 dec 2013, 19:22

Eurosport uvijek prenosi ono što je zanimljivo za internacionalno tržište, tačnije za ove zemlje Balkana, te sjeverne Evrope i još po neke za koje oni imaju prava prenosa BuLi.
Tako da Bayern ili BVB kod njih zauzimaju najveći prostor. BVB-a su forsirali nakon one prve osvojene titule. Kod njih aktuelni prvaka ima prednost.
A generalno u internacionalnim okvirima se sve skoro vrti oko Bayerna i Borussije. Samo sada je gledanost BuLi mnogo veća, a upravo su ova dva kluba za to zaslužna. Bayern je i prije bio popularan, ali sada je skočio u još jednu novu sferu da je još interesantniji za internacionalno tržište.

A Borussia je simpatična mnogima u Evropi i vidim da širom Evrope mnogi hvale atrkativnu igru Borussije.
E sad gledanost je veća nego prije, ali zato su u toj gledanosti malo zanemareni drugi klubovi, dok su prije tv kuće izvan Njemačke nekako izjednačenije pokrivale sve klubove. Ali zato se BuLI malo manje prenosila, nije ovoliko bila zastupljena.

Pozitivno je npr. što je utakmica između Schalkea i Borussije prenošena u skoro istom broju zemalja kao duel Borussia - Bayern. Možda samo par zemalja više prenosili ovaj drugi duel. A još pozitivnije da taj veliki derbi samo 3 zemlje nisu prenosile.

A BVB je sebi stvorio takav ugled, da sad ako Schalke i ode dalje u LP od njih, opet će ljudima biti atraktivniji BVB.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 dec 2013, 21:11

Hoffenheim najatraktivnija ekipa u Ligi.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 dec 2013, 04:33

Hoffenheim bi trebao razmišljati da pošalje par svojih igrača u rukometne ekipe.

Imate streams ako vam se gleda neka utakmica, tako sam ja gledao ranije Bayern dok nisam imao Eurosport, a tako gledam nba već nekoliko godina. S tim da uskoro mogu sve gledati ako Bog da i na HD-u 8-)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 dec 2013, 08:12

samo_lijevo je napisao/la: nije "prava" Borusija
Jedan od najjačih svjetskih klubova 70-ih, kada su za njih igrali Netzer, Simonsen, Bonhof, Heynckes, Hacki Wimmer... je za svakog poznavatelja BL (pa i površnog) prava Borussia (kao što je to i ova iz Dortmunda). Nadam se da se ustale u vrhu BL, te "prava Borussia" postanu i onima koji nogomet prate od Džeke i Miskea.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 dec 2013, 11:12

Blaszczykowski je napisao/la:
Jedan od najjačih svjetskih klubova 70-ih, kada su za njih igrali Netzer, Simonsen, Bonhof, Heynckes, Hacki Wimmer... je za svakog poznavatelja BL (pa i površnog) prava Borussia (kao što je to i ova iz Dortmunda). Nadam se da se ustale u vrhu BL, te "prava Borussia" postanu i onima koji nogomet prate od Džeke i Miskea.
Vecina ovih mladjih navijaca zna za Gladbah koji se borio za opstanak, a vjerovatno nemaju pojma sta su ljudi radili prije 40-ak godina. Vjerovatno je @samo_ lijevo na to mislio kad je rekao da nisu prava Borusija, vjerovatno je mislio na raju koja Bundesligu prati od zadnjih Dortmundovih titula.

Slazem se sa sapketom u nekim slucajevima, kao npr. sinoc. Ne moze me niko ubijediti da je bolja i atraktivnija utakmica treceligas - BVB, nego sapke - Hoffa...
Naravno da se ja ne bunim sto su prenosili BVB, nego samo kazem da je ova druga tekma atraktivnija :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 dec 2013, 11:24

Imali su i strašnu ekipu recimo iz sezone 1994/95, sa povratnikom iz Čizme Effenbergom. Tad su i kup osvojili.

http://www.fussballdaten.de/vereine/bor ... bach/1995/" onclick="window.open(this.href);return false;

Wynhoff (strašno brz igrač koji se odlično uklapao sa Effeom), vječitim talentom Pflipsenom, u napadu Herrlich, Dahlin, Max i Salou, pozadi Kastenmaier, Anderson, te bedem na sredini Hochstatter...
Vom Jäger zum Gejagten

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 dec 2013, 12:33

Blaszczykowski je napisao/la:

Pa brate ja napisah 10-tak recenica o tim lafo navijacima i njihovim pogledima na fudbal,a ti bukvalno protumaci rijec "prava".
Upravo zbog toga sam i stavio pod navodnike.Da ne ponavljam pricu od @kraljttbvb,sve je tacno sto on pretpostavlja da sam ja htio reci.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 dec 2013, 15:10

Haralo se u 70-tim, haralo se u sezonama 94-95 i 11/12 a harat će se i opet nekada nadam se :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 dec 2013, 20:05

Vatreno je na badenovi, prava KUP utakmica...

U okršaju između VW i AUDIA dobro se kćerka drži :mrgreen:
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 dec 2013, 23:10

Znaci osim Schalke-a svi favoriti su prosli u 1/4 finale...bice zanimljivo u nedelju gledati izvlacenje parova.

Leverkusen je zasluzio poraz ali ljudi su dobili svaku egal utakmicu ove sezone tako da ne cudi sto su se opet provukli...Sandhausen,Ingolstadt danas odlicni a i Augsburg je odigrao dobro,steta za njih sto su rano primili gol.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 dec 2013, 23:47

adnan24 je napisao/la: Leverkusen je zasluzio poraz ali ljudi su dobili svaku egal utakmicu ove sezone tako da ne cudi sto su se opet provukli...
:mrgreen:
Semi je priznao da je fusbal nepravedan i da je Frajbo zaslužio zig.
IngoAudija je večeras Ramazan sjebo :mrgreen: Turko je ukazao na greške u prošlom kolu Cvajte, Obrva haman snimo. :?
Kakav autogol Rodea. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 dec 2013, 00:40

Augsburg junacki pao. :mrgreen: Vjerovatno i najagresivnija ekipa u ligi uz Slomkine pulene. Steta pa ostali B-ligasi ne igraju na slican nacin u ojro-natjecanjima, barem na domacem terenu.

Pokal ulazi u zanimljivu zavrsnicu. Bice vise spektakularnih okrsaja u narednoj rundi.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 dec 2013, 01:19

Jedno je sigurno...
U Nedjelju na izvlacenju parova za 1/4 finale svih sedam prvoligasa ce imati jednu zelju, a ona se zove Kaiserslautern.

Ovaj zrijeb ce biti veoma znacajan za HSV, Hoffenheima i Eintracht, jer je kup njihova jedina sansa da izbore Evropu naredne godine, dok su ostali klubovi manje vise svi sigurni za Evropu naredne godine.

Bilo kako bilo vidjecemo sta ce nam gsopodja Neid prirediti u Nedjelju oko 18.30 h...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Neutral » 05 dec 2013, 13:37

Čim Vedo ode u penziju i ova će :)

Naravno postoji mogućnost da još jedan naš reprezentativac bude dio Stuttgarta,tako da je sve otvoreno.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 dec 2013, 14:40

Mogli bi mozda ove sedmice imati odgodjene utakmice u Bundesligi zavisno od toga koliku ce stetu napraviti oluja koja treba da udari na sjever Njemacke...

Meteorolozi ocekuju da ce oluja biti znatno jaceg intenziteta nego li su oni to predpostavljali pocetkom sedmice.
Najkriticnije su utakmice u Hamburgu i Bremenu, no ja se ipak nadam da nece doci do odgadjanja pomenutih utakmica, ali tu mogucnost ne treba nikako iskljuciti.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 05 dec 2013, 19:26

Bihac96 je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la:Nije da me čudi kad znam da su o tome odlučivali Bobic i Labbadia, ali ovakav krah s novacima je ipak iznenađenje. Rojas, Sararer i Haggui još nisu zaigrali ni minute, dok su Abdellaoue, Leitner i Rausch u statusu rezerve. Jedini koji je zasada standardan je Schwaab, s tim da je njemu pozicija olakšana usljed prodaje Tascija i ozljede Niedermeiera.
Kako ce biti dobri, kad su svi dosli dzaba. Obicni otpadak od drugih ekipa, samo ne znam kome su htjeli zamazati oci: svojim navijacima ili samima sebi? :roll:

Inace prosli vikend sam bio u Stutgartu, a ruzna grada Boze dragi. Nista lijepo za vidjeti, osim sisatih svabica :mrgreen:
Onda nisi bio na pravim mjestima,jer Stuttgart je jedan lijep grad u kojem imas svasta vidjeti,za razliku od Minhena koji je katastrofalan ..
:lol: :lol: :lol: Idem na Citya sada za par dana pa ako zelis da te malo upoznam sa Munchenom slobodno se javi :) 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 dec 2013, 19:55

Nećemo sad sa Bišćaninom o ljepoti Minhena. Svakako nas je napustio (ili urijedio sa tipkanjem).
Blaszczykowski je napisao/la:Ovi lakrdijaši još imaju temu??? Mislio sam da je nakon blama protiv Rijeke pobrisana.
Blam/blamažu ova tema može istrpiti. Svakako nisu ovdje da se veliča njihov uspjeh.
Šta fali, nije tijesno...neka tavori tamo na dnu (e sad će joj trebati vremena da do istog dođe :mrgreen: ).
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 dec 2013, 20:15

To je vrlo moguće s obzirom šta najavljuju za predstojeći vikend (domaće tekma imaju hsv, bremen i b'schweig) i orkan koji bi mogao doći čak i do BW i Bayerna.
Uveliko se priča da je meč u Bremenu pod velikim znakom pitanja.
Der Erdgeschossbereich des Stadion wird wg einer Hochwasserwarnung evakuiert! Die Kabine ist schon fast leer!
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 dec 2013, 01:28

Nürnberg (dpa) - Der 1. FC Nürnberg hat mit seinem 15. Saisonspiel ohne Sieg einen Negativrekord in der Fußball-Bundesliga aufgestellt. Die Franken kamen am Abend nicht über ein 1:1 gegen den FSV Mainz 05 hinaus und gehen als Verein mit den meisten Partien ohne Dreier nach Saisonstart in die Historie der Eliteklasse ein. Per Nilsson brachte die Nürnberger zwar in Führung, doch Shinji Okazaki sicherte den Gästen noch einen Punkt. In der Nachspielzeit sah der Mainzer Petar Sliskovic die Rote Karte.
Posto uvazeni kolega @ gero ima simpatije prema Clubu ova ga vijest nece sigurno obradovati...
Naime sa sinocnjim remijem FCN je postavio negativni rekord Bundeslige, jer u 15 uzastopnih utakmica nisu uspjeli upisati pobjedu.

Inace Club je sinoc bio bolja ekipa na terenu, ali isti ipak na kraju mogu biti zadovoljni sa bodom, jer se nakon gola Mainza njihova igra raspala i imali su srece sto Moting i Sliskovic nisu bili prisebniji pred golom, inace bi ovu utakmicu izgubili.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.