FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 12 mar 2015, 19:43

joker90 je napisao/la:
uNbx je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Ovaj poraz bi mogao umanjiti drasticno posjetu u subotu. Na istoku se culo dosta onih "e nek me yebu sto me vide u subotu". Znam da ce neki reci, takvi nam i ne trebaju, ali nije dovoljno nas 2-3k sto uvijek dolazimo. Treba privuci i ove ovakve, dugo mi nismo titulu uzeli zato i vlada ovakva napetost i nezadovoljstvo. Da jesmo lakse bi raja neke stvari progutala.
Slazem se da nije dovoljno 2-3k, ali burazeru kome trebaju 'navijaci' koji po difoltu pljuju i zvizde nasim igracima neovisno o tome kako igraju. Yebo i 35 hiljada ako ce ih 20k blatit momke. Pitanje je dana kad cu se prebacit na zapad zbog padobranaca, godinama me mezete dobro sam normalan ikako vise.
Apsolutno se slazem s tobom. Ja bih prvi posamarao one sto su jucer psovali i zvizdali. Ali takav je nas narod brate, ne mozes to promijeniti. Kazem ti da je ove godine osvojiti vise tu prokletu titulu bio bi drasticno manji pritisak i smirila bi se i vecina ovih "pljuvaca".
Ja bih za početak prvo pošamarao one koji su (i) sinoć zapalili nekoliko baklji, topovskih i petardi i to sve uredno pobacali na teren, kako bi nam kazna bila još veća. Što se psovanja tiče uopšte se nije toliko psovalo niti zviždalo koliko se to ovde pokušava predstaviti. Na kraju krajeva, poslije utakmice su većinski dobili aplauz od istoka.
1946

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 mar 2015, 19:44

joker90 je napisao/la:
uNbx je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Ovaj poraz bi mogao umanjiti drasticno posjetu u subotu. Na istoku se culo dosta onih "e nek me yebu sto me vide u subotu". Znam da ce neki reci, takvi nam i ne trebaju, ali nije dovoljno nas 2-3k sto uvijek dolazimo. Treba privuci i ove ovakve, dugo mi nismo titulu uzeli zato i vlada ovakva napetost i nezadovoljstvo. Da jesmo lakse bi raja neke stvari progutala.
Slazem se da nije dovoljno 2-3k, ali burazeru kome trebaju 'navijaci' koji po difoltu pljuju i zvizde nasim igracima neovisno o tome kako igraju. Yebo i 35 hiljada ako ce ih 20k blatit momke. Pitanje je dana kad cu se prebacit na zapad zbog padobranaca, godinama me mezete dobro sam normalan ikako vise.
Apsolutno se slazem s tobom. Ja bih prvi posamarao one sto su jucer psovali i zvizdali. Ali takav je nas narod brate, ne mozes to promijeniti. Kazem ti da je ove godine osvojiti vise tu prokletu titulu bio bi drasticno manji pritisak i smirila bi se i vecina ovih "pljuvaca".
Nadam se da ce se stvari promijenit. Jbt u prvoj polusezoni, ne sjecam se s kim smo igrali, poceo neki lik yebavat bilbiji sve, a momak TEK uso u igru, ja mu kazem neka brate tek ga je uveo, on mi pocne prijetit. Pa jbte drzava ponekad se moram ponasat ko da sam na jugu na sugavici na derbiju i navijam za sarajevo. Ne mos rahat ni podrzat momke :S
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 mar 2015, 19:48

BitiSrcemVezan je napisao/la: Ja bih za početak prvo pošamarao one koji su (i) sinoć zapalili nekoliko baklji, topovskih i petardi i to sve uredno pobacali na teren, kako bi nam kazna bila još veća. Što se psovanja tiče uopšte se nije toliko psovalo niti zviždalo koliko se to ovde pokušava predstaviti. Na kraju krajeva, poslije utakmice su većinski dobili aplauz od istoka.
Tacno je da je vecina podrzala, ja sam u prvom postu poslike tekme naglasio POJEDINCI, al dovoljno je 20 ljudi da se tako ponese i da mi ogade zivot. Plus kako to nakaradno izgleda, cuje se plijesak i podrska i zvizdanje u isto vrijeme.
A za ubacivanje baklji i petardi se slazem apsolutno, bez ikakvog pogovora. Navijanje vecim dijelom bilo mrtvo, al bitno je da su opet pojedinci bacali balklje i petarde na stazu.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Bosniacum Lilium
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 mar 2015, 19:54

Ali sinoc bilo i dobacivanja sa sjevera. Neki frajer govori "povrijedi se sam Duljevicu" smijem se zaklet da ga je cuo po reakciji na terenu... Ne treba stvarno to dobacivanje. Sta mu on ima pricati, nema 2 zuba u glavi. Kasnije mu stariji frajer rekal "pa idi ti udji igraj kad si tako pametan"...

Takva dobacivanja mogu samo dodatno uticati na psihu, pogotovo kod mladog igraca

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 mar 2015, 20:08

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ali sinoc bilo i dobacivanja sa sjevera. Neki frajer govori "povrijedi se sam Duljevicu" smijem se zaklet da ga je cuo po reakciji na terenu... Ne treba stvarno to dobacivanje. Sta mu on ima pricati, nema 2 zuba u glavi. Kasnije mu stariji frajer rekal "pa idi ti udji igraj kad si tako pametan"...

Takva dobacivanja mogu samo dodatno uticati na psihu, pogotovo kod mladog igraca

Znam tacno kako to utice na igrace jer sam se bavio sportom, kosarkom doduse, ali isto je to. Tacno se osjecas ko da ti je izvadio tuki i ispiso ti se u facu. Jest da su oni profesionalci i ih to ne smije omesti i da trebaju biti svjesni da su to pojedinci koji su poremeceni i lijece frustove na tekmi, ali opet ne bude nikom pravo. Pogotovo kad gines, trudis se, a papak ti dobaci jer je njemu mjerilo kvaliteta samo zabijanje golova i izvrtanje na usta citave odbrane.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 12 mar 2015, 20:10

Imam info da se Sarajevo pozdravilo sa Dejom i Protićem. Sad koliko će to biti tačno vidjećemo u subotu.
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 12 mar 2015, 20:13

prasovic89 je napisao/la:Imam info da se Sarajevo pozdravilo sa Dejom i Protićem. Sad koliko će to biti tačno vidjećemo u subotu.
Teško, pogotovo što nemamo nikakvu zamjenu za Puzija na lijevom boku ako ode Protić. Doduše, možda je bolje ne imati nikoga nego imati onog Protica :lol: Ja fakat ne znam šta je sa tim likom, dok je bio u FKNP bio je jedan od boljih fudbalera tamo. Kako dođe ovde kod nas, velika, velika nula.
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 mar 2015, 20:15

@socrates
Odlično si rekao sve..

Trebamo se okrenuti narednoj utakmici, zbiti redove i pokušati nešto napraviti. Većina sinoć nije bila na zadatku i to se treba promjeniti. Mnoge stvari nam neće ići na ruku, ali valja igrati i podržati klub. Njihov cilj će biti ostati neporažen a naprijed ako nešto urade dobro je, loš teren, nervoza i pritisak, sve će nam to vezati noge ali ne smijemo posustati.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2015, 20:27

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ali sinoc bilo i dobacivanja sa sjevera. Neki frajer govori "povrijedi se sam Duljevicu" smijem se zaklet da ga je cuo po reakciji na terenu... Ne treba stvarno to dobacivanje. Sta mu on ima pricati, nema 2 zuba u glavi. Kasnije mu stariji frajer rekal "pa idi ti udji igraj kad si tako pametan"...

To nije doslo od ''pravih'' hordi dole i na sredini...znam da nije,sigurno si bio skroz gore kod penzionera ili sa strane i da jes' sve nista bitno jer uvijek ima neko ko ce to uraditi....uvijek bilo i bit ce svugdje u svijetu a na poluvremenu je dosta likova pocelo zvizdati i ja sam stao i drekno se da ne zvizde ako si upratio slucajno pa nakon toga niko nista nije vise
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 mar 2015, 20:41

MortemHz je napisao/la:

To nije doslo od ''pravih'' hordi dole i na sredini...znam da nije,sigurno si bio skroz gore kod penzionera ili sa strane i da jes' sve nista bitno jer uvijek ima neko ko ce to uraditi....uvijek bilo i bit ce svugdje u svijetu a na poluvremenu je dosta likova pocelo zvizdati i ja sam stao i drekno se da ne zvizde ako si upratio slucajno pa nakon toga niko nista nije vise
Ma znam sve. Nisam bio gore ali jesam sa strane. Dusu ispovracao ovih dana pa nisam mogao navijati iako sam na pocetku da doprinos kad se zapjevalo lešinama :mrgreen: ma vidi se na njima da nisu horde, nego raja koja dode jednom u 5 godina, cak sam prepoznao i neke manijake :mrgreen:

Fakat ne treba zvizdati, nije da se nisu trudili i pokusavali barem prvo poluvrijeme, ako ne nista...

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 mar 2015, 20:59

uNbx je napisao/la:

Znam tacno kako to utice na igrace jer sam se bavio sportom, kosarkom doduse, ali isto je to. Tacno se osjecas ko da ti je izvadio tuki i ispiso ti se u facu. Jest da su oni profesionalci i ih to ne smije omesti i da trebaju biti svjesni da su to pojedinci koji su poremeceni i lijece frustove na tekmi, ali opet ne bude nikom pravo. Pogotovo kad gines, trudis se, a papak ti dobaci jer je njemu mjerilo kvaliteta samo zabijanje golova i izvrtanje na usta citave odbrane.
Vjeruj da je meni draže i 2000 ljudi na stadionu kao nekada nego onih 7-8000 kao sinoć, jer sa onim dobacivanjem tačno mi se zgadi sve, niti mogu pratiti tekmu u miru! :puke:

Mislim da su iz uprave sve učinili da nas bude što više, pogotovu sa cijenama, samo moliti Boga da ga u subotu što ranije zabijemo, inače opet patnja! :pray:

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 12 mar 2015, 21:04

Ima ovdje finih i realnih komentara i lijepo ih je citati. Ima i onih drugih ali trudim se preskociti ih. Slazem se sa vecinom normalnih kom. Ovaj put htjeo bih dati svoj osvrt samo za navijace na istoku. Nagovoren sam sinoc da se vratim na tu tribinu. Pisao sam davno da sam istok napustio zbog pojedinaca.Generalno mi navijaci nismo realni i dovoljno sazreli zbog niza stvari koje su nam se desavale u proslosti kako u klubu tako i cjelokupnom drustvu. To se nece moci promjeniti u kratkom vrem. periodu. Na zalost ima cak i pojedinaca moje generacije i starijih 1967, koji se ponasaju nerazumno i za njih je kasno. Mozda ih mogu i razumjeti ali opravdati nikako. Na istocnoj tribini ima i zena i djece, nekad se bas stidim sto sam tu. Ali treba reci da da je ogromna vecina navijaca sa istoka zrela i normalna publika. Ima tu mnogo ljudi koji su prosli i sjever i furanja prije sjevera pravih zaljubljenika u bordo boju. Mislim da ce vrijeme i rezultati uciniti da inace tribina postane "kulturnija" Na kraju svi mi prolazimo a ostaje SARAJEVO!

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 12 mar 2015, 21:23

slika
Mosa RajvoSa

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2015, 21:45

I mene bole Dragi Dino..

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 12 mar 2015, 21:46

Slabo se to šta čuje na terenu, iz prve ruke. :mrgreen:

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 12 mar 2015, 21:49

POZZ SVIMA. nije me dugo bilo pa evo da i ja prokomentarišem sve ovo...
1. stvar, nikako, al baš nikako ne mogu da shvatim ove "navijače" koji misle da smo mi Bayern pa očekuju da gazimo sve redom i onda nakon onakve utakmice pljuju,psuju,ZGADE SVE nama koji klub pratimo još od najtežih vremena!
Sinoć su igrači, bar po onom videu što sam ga ja vidio, ispraćeni aplauzom.. ako je tako svaka čast, i siguran sam da su to NAŠI normalni navijači uradili, a ne oni koji su došli sinoć i Bog zna kad će više!
2.stvar, zašto tražit krivca u nekome!!?? Meho kriv,igrači,bandović...bla bla. Prva je utakmica kupa! ako je Bandovic zasro nesto Meho je tu, sigurno je vidio stvari, nije glup pobogu. Sljedecu utakmicu Dejo nece branit 10000%!
Nije islo sinoc, jednostavno nije i to je to. ima uzvrat!
3.stvar zašto se obazirat na ove dušmane oko nas!? pa mene danas pola moje raje doslovno podbada cijeli dan, dotle da mi je doslo da ih nabijem sakom u glavu. A sta sam uradio? nista. opusteno
Samo sebe treba da gledamo, i nikog drugog!
Svi su ljubomorni, LJUBOMORNI na sve što mi imamo i jedva čekaju bilo kakvu priliku da nas popljuju i olakšaju sebi psihu..
4.stvar.. nisam bio na tekmi, al ako je fakat bilo toliko navijaca da je dobacivalo igracima... pa ja nemam rijeci onda.
Onda je stvarno bolje da dodje 50 hordi koje ce navijat sve i da gubimo 4:0 nego 5000 seljačina koje ce psovat igracima.

toliko.
u subotu inšalah, povratak na pobjedničke staze.
poz
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 mar 2015, 21:49

.
šta praviš od igrača p*ckice kao dobacivanja mogu uticati na psihu pos.erem se na psihu takvih igrača ako to utiče na igru kako bi bilo da igraju u Engleskoj gdje je stolica do aut linije..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 mar 2015, 21:50

Meni je najsmjesniji istok,oni daju aplauz jedino kada dobijemo 5:0 :tokralju:

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 12 mar 2015, 21:52

pitarlOOk je napisao/la:
slika
Divi ba naslova, ''Šta se dešava u FK Sarajevo'' :rol:

Imal' ko da može postaviti članak da vidim šta piše, da vidim imal' smisla nervirati se ali ovako na prvu sam naslov itekako retardirano djeluje.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 12 mar 2015, 21:54

Ma bice opet najmanje 5000, dobre cijene, ligaska tekma, ko zna mozda za vikend preuzmemo prvo mjesto!

Ima jos dosta utakmica, Svi na Kosevo!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Alen1987, fera, Galantni, Kabinet1987, Oerde, riki46, Samozdravlje, siroliver69, USB, Vanja8 i 67 gostiju.