FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

propuh
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la propuh » 30 jan 2013, 22:58

nick je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Ima i do kompjutera, ali kada bi imali besplatno(ili bar jeftinije, a ne da djeca svako malo novu opremu kupuju :O) treninge, te stipendije za talentirane, onda bi stvari isle na bolje. Naravno, poboljsan kadar trenerski, te trening kamp i stadion. Bez toga nema nista, vjerujte mi. Kokuzna su vremena, treniraju vecinom guzonjini sinovi.
gledaj, mi smo u sred rata ispred zgrade sutali loptu koja je 50 puta ljepljena, poslije rata poslije skole je uvijek bilo bar 3-4 ekipe,ako nema dovoljno za lopte igralo se basketa.igralo se po kisi,snjegu,mrak padne igrali picigena, prodji sutra oko zgrade ako nadjes ikog da igra lopte samar mi opali. to fudbalska nacija i te suplje price macku o rep objesit.
I prije se sutalo ako nista picigena ali djeca koja su trenirala u Zelji kod cike Radovica nisu morala ocevu platu ostavljat, vec trud znoj i pored toga talent pokazat ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 jan 2013, 23:07

nick je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Ima i do kompjutera, ali kada bi imali besplatno(ili bar jeftinije, a ne da djeca svako malo novu opremu kupuju :O) treninge, te stipendije za talentirane, onda bi stvari isle na bolje. Naravno, poboljsan kadar trenerski, te trening kamp i stadion. Bez toga nema nista, vjerujte mi. Kokuzna su vremena, treniraju vecinom guzonjini sinovi.
gledaj, mi smo u sred rata ispred zgrade sutali loptu koja je 50 puta ljepljena, poslije rata poslije skole je uvijek bilo bar 3-4 ekipe,ako nema dovoljno za lopte igralo se basketa.igralo se po kisi,snjegu,mrak padne igrali picigena, prodji sutra oko zgrade ako nadjes ikog da igra lopte samar mi opali. to fudbalska nacija i te suplje price macku o rep objesit.

Raja treba shvatiti jednu stvar a to je da smo mi kao narod izvikani u skoro svakom segmentu. Tek kad shvatimo da smo na nivou malo naprednijih africkih drzava i da drzave kojima smo se do juce smijali danas su za nas pojam tek onda cemo krenut ka boljem, a do tada ne dozvolite tv:eu i novinama da vam mazu oci razno raznim pricama.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 30 jan 2013, 23:16

I prije se sutalo ako nista picigena ali djeca koja su trenirala u Zelji kod cike Radovica nisu morala ocevu platu ostavljat, vec trud znoj i pored toga talent pokazat ;)
treneri su isli po mahalama i gledali raju kako igra,gdje sad da ih traze po facebooku? drugo vrijeme doslo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 30 jan 2013, 23:22

nick je napisao/la:
treneri su isli po mahalama i gledali raju kako igra,gdje sad da ih traze po facebooku? drugo vrijeme doslo...
Lako se to odradi skolski turniri kao u vrijeme Yuge. Samo kod nas svi vole izmisljat toplu vodu i za svaku sitnicu hoce pare i to ne male. I svugdje se djeca regrutuju po skolskim takmicenjima za sve sportove samo kod nas po babama i stricevima.
Npr nase tzv legende (Dzelo, Buki ...) u klupu sjede i ceskaju damu, a lagano bi se to moglo organizovat i da se malo isprati i pokupi koji talentiran klinac i skloni s ulice ili odvoji od racunara i fife ili pesa.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 30 jan 2013, 23:26

Malo ko ima da dadne 50 ili vise km mjesecno, plus oprema ovo ono izadje tu finih para. Samo kad bi nasi klubovi halalili tih mozda 1000-2000 za clanarine i ulagali ih u djecu sa ulica bilo bi bolje i nama i vama.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 30 jan 2013, 23:37

Sarajlijc@ je napisao/la:Malo ko ima da dadne 50 ili vise km mjesecno, plus oprema ovo ono izadje tu finih para. Samo kad bi nasi klubovi halalili tih mozda 1000-2000 za clanarine i ulagali ih u djecu sa ulica bilo bi bolje i nama i vama.
pa nije baš 1000-2000.....cca 400 djeceX50 KM = 20.000 KM mjesečno.....

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 30 jan 2013, 23:38

ublehas je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Malo ko ima da dadne 50 ili vise km mjesecno, plus oprema ovo ono izadje tu finih para. Samo kad bi nasi klubovi halalili tih mozda 1000-2000 za clanarine i ulagali ih u djecu sa ulica bilo bi bolje i nama i vama.
pa nije baš 1000-2000.....cca 400 djeceX50 KM = 20.000 KM mjesečno.....
Ma dobro mislio sam na ove malo bitnije selekcije, ali brate i tih 20.000 km ne bi trebale predstavljat problem, na kraju krajeva vidjeti sa kantonom ili opstinama da placaju.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 31 jan 2013, 00:09

mislio sam na ove malo bitnije selekcije,
To je problem, ovakvo razmišljanje , nema manje i više bitnih, svi su jednaki kod djece, dok to pojedinci ne shvate nema naprijed.Ubijaš dijete koje i nije talenat u pionirama, , au kadetima može eksplodirati, ako ga razdvajaš da je nebitan gubiš ga.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 31 jan 2013, 00:27

Svako normalno razmisljanje, koje vodi normalnom i konstruktivnom dijalogu, ima za posljedicu nas vid "brige" i "zelje" o nasem klubu...
@camac je iznio jedno takvo misljenje, da se razumijemo, nije izmislio toplu vodu, ali pokazuje da smo mi svjesni da vec nekolike godine smo dominantni u nasoj ligi, dostigli smo taj stepen uspona pa se osvrcemo i upoređujemo sa uspjesnim timovima u okruzenju koji su infrastrukturom, europskim uspjehom ispred nas (infrastruktura je baza, "uspjesni" europski nastupi donose novac, sponzore, skupe prodaje igraca itd.)

Novac je, u svakom slucaju, najvazniji i presudan. Nisam toliko star, vjerujem da nije toliko presudan utjecaj poroka, nezdravog zivota,kriminala i sta je sve naveo @camac (veliki je utjecaj tehnologije, ali ona daje mnogo vise mogucnosti, izbora kako provoditi vrijeme), mislim da je toga bilo uvijek i da ce uvijek postojati adekvatan broj djecaka koji ce htjeti trenirati i igrati fudbal, presudan je novac jer je nazalost on postao mjerilo gotovo svega danas.
Nema stipendijskog ugovora (ne znam dovoljno taj dio fudbala, pretpostavljam) djecak nema "odgovornost" prema dresu i igri, zaduzenjima. Nema obavezu i nema nagradu. Prolazeci na taj nacin i sa takvim razmisljanjem i pristupom kroz sve kategorije u klubu, dostigne uzrast kad treba igrati u prvom timu. Zbog nemogucnosti klubu (nema stipendija, obaveza) ili nebrige (mislim na finasije) igrac je prepusten u ruke roditelja, menagera i koga sve ne. Neko ostane u klubu, sa prvim timom, neko ne. Ovo je moje misljenje, laicko, na osnovu zivotnog iskustva prenesenog na svijet fudbala.
Kako mislim da je novac presudan, on moze doci na dva nacina. Neki sponzor, milioner ili peti, deseti moze donijeti novac u klub i u kratkom roku se sve moze drasticno promijeniti nabolje. Za to je potrebno ispuniti nekoliko preduslova, trziste, mediji, sponzori, moguci profit ne samo od nogometa. Ili ici tezim putem, kao mi sada, ulagati koliko se moze u omladinske pogone, sacuvati koliko mozemo talentovanih igraca, napraviti igrace od njih i kad dođe vrijeme prodati ih da bi klub nastavio zivjeti i biti na drzavnom nivou dominantan.
Za vece uspjehe, potpuno razvijena infrastruktura, skauting, marketing ma sve sto jedan klub cini ozbiljnim...a samim tim ni igracki kadar i strucni tim nece zaostajati.

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 31 jan 2013, 00:48

England je napisao/la:
mislio sam na ove malo bitnije selekcije,
To je problem, ovakvo razmišljanje , nema manje i više bitnih, svi su jednaki kod djece, dok to pojedinci ne shvate nema naprijed.Ubijaš dijete koje i nije talenat u pionirama, , au kadetima može eksplodirati, ako ga razdvajaš da je nebitan gubiš ga.
U pravu si. ;)

Always
Kontakt:

Post Postao/la Always » 31 jan 2013, 01:13

čamac je napisao/la:Stalno slušamo izjave što zvaničnika kluba što samih navijača kako Željo mora proizvoditi mlade igrače i živiti od njihove prodaje. Ako se nešto ozbiljno ne počne raditi po tom pitanju (o tome ću nešto kasnije) bojim se da su to samo puste želje, da ne kažem šulja priča i utopija.

Naime, moje mišljenje je da će mladih igrača iole talentovanih biti sve manje u BiH, a tako i u Želji. Obrazložit ću na primjeru Želje. Razloga za takva pesimistična razmišljanja ima mnogo, ali ja bih izdvojio slijedeće:

Drastično smanjenja baza omladine koja trenira fudbal. Razlozi:

- treniranje nije besplatno kao nekad i sve je manje roditelja koji to mogu priuštiti svojoj djeci
- općenito djecu manje fudbal zanima i sve manje ga igraju jer su IT tehnologije ušle u sve pore života pa tako i u razonodu, igranje djece, druženje (jer fudbal je kolektivna igra, ne možeš sam pred zgradom igrat') itd.
- osjetan pad nataliteta kao i generalno manji broj stanovnika radi ratnih stradanja, odlazaka vani itd.

Omladina je generalno sve više "nezdrava" za bavljenje bilo kakvim sportom. Razlozi:

- Drastično povećanje upotrebe narkotika i alkohola u odnosu na recimo period prije rata
- Nepostojanje bilo kakvih ideala i želje za trudom ili voljnog momenta što je proizvod katastrofalnog stanja u u državi pa samim tim i sportu koji sve više propada i ne bilježi nikakav napredak niti bilo kakve vrhunske rezultate
- Omladina je sve više sklona raznim vidovima delikvencije i kriminala, zaradi sa lahke strane, na krivo je nasađena u startu jer je u svim sferama društva prisutna korupcija (školstvo, zdravstvo, biznis itd.)

Nepostojanje adekvatne infrastrukture i podrške za vrhunski sport. Razlozi:

- Opća besparica u sportu što za posljedicu ima loše uslove za treniranje (nedostatak terena, opreme itd.)
- Nedostatak kvalitetnih i školovanih trenera
- Loša i selekcija i upitan kvalitet takmičenja kod mladih selekcija
- Problemi sa roditeljima i menađerima itd.

Šta Željo može uraditi u ovakvoj situaciji?

- Proširiti bazu

Željo je prije rata zajedno sa pitarima dijelio bazu kojoj je otprilike gravitirala populacija od oko milion ljudi (grad Sarajevo i okolina, romanijski plato, dio istočne Bosne, dio srednje Bosne i dole negdje do Konjica). Baza nije bilo toliko velika koliko je njena iskoristivost bila efikasna. Obzirom da na osnovu svega gore navedenog ta iskoristivost je drastično pala i sve više će padati, Željo kao najveći, najpopularniji i najtrofejniji klub ove države mora pokušati da proširi tu bazu čime bi se kompenzirao pad njene iskoristivosti. Dakle, moramo se nametnuti i pratiti što je moguće veći dio teritorije države u potrazi za talentima. Obzirom da su mnogi klubovi gotovo propali to po meni nije toliko neizvodljivo. Još donekle mrtvi pitari i zeničani bi mogli biti zaguljeni da ne bi dali djecu u Želju, sve ostalo bi jedva dočekalo da dođe u grad i u Želju pa čak i šumadija i kamenjar. Nažalost, Sloboda i Velež (kao nekadašnji vladar Hercegovine) su prošlost. Preostali klubovi su smješni i nisu vrijedni pomena u smislu neke konkurencije.

- Doći do adekvatne infrastrukture i podrške

U to spada izgradnja stadiona, pa onda već dugo se spominje taj trening kamp, naći modus za školovanje djece koja dođu u gradi u Želju, uozbiljiti ugovore sa mladim igračima (na tome se već nešto i radi), slati djecu što je moguće na više jakih međunarodnih turnira, koliko je moguće osloboditi roditelje od kupovine skupe opreme itd.

- Maksimalno poboljšati stručni rad sa mladim selekcijama

Dakle, izbor kvalitetnih trenera, boriti se protiv papanluka i mahalaštine koji iako su to različite pojave u gradu imaju iste pogubne posljedice, uvjeriti roditelje da se u klubu vodi računa o njihovoj djeci i njihovoj sportskoj karijeri, a ne da bježe vani ko bijelo roblje itd.

Mislim ili bolje rečeno nadam se da Željo ovu lošu situaciju koja vlada u našem fudbalu treba pokušati okrenuti u svoju korist i nametnuti se kao izbor broj 1 za svako talentovano dijete u državi. Treba iskoristiti rezultatsku dominaciju koju imamo i nedostižno se izdići nad konkurencijom koja je stvarno očajna. Neke sam spominjao, za neke se nadam da neće još dugo (pitari su zreli za gašenja), škutori i njihova ideologija nisu za sporta, Borac bi realno mogao nešto postati, ali nikog nije briga za njega jer njegovi pravi navijači su protjerani, a seljadiju više zanimaju Zvezda i Partizan. Uglavnom, ne vidim ko bi nam se mogao ozbiljnije suprostaviti. Do nas je.
Na žalost ovo što si napisao su želje i pozdravi. Ništa više i ništa manje. Neko je dobro primjetio, prije su djeca igrala lopte po vazdan. Danas, na parkingu gdje smo mi igrali lopte je zgrada, na drugom mjestu je napravljen park.

Dalje, napisati kao argument "proširiti bazu igrača" bez konkretnog objašnjenja je neozbiljno. To traganje za talentima zahtijeva:

-skaute koji hodaju po zemlji, imaju za spavanje, putne troškove, telefon, dnevnice. Skaute koji moraju da budu barem nekoliko mjeseci na terenu da bi mogli da vide ko je potencijal a ko nije. Recimo da je total svih troškova skauta 40.000 na godišnjoj bazi što je smiješan iznos;

-skauti nađu talenta i šta onda ? Dijete je maloljetno, mora se neko brinuti o njemu. Jedan roditelj bi trebao da dođe s njim u Sarajevo, smještaj, posao, troškovi djeteta, nije to malo para mjesečno. Šta misliš koliko to košta mjesečno ? 1.500 KM je smiješna cifra, neka bude tako. 1.500 x 12 = 18.000 KM godišnje ;

-jedan talent ne znači ništa, sumnjam da svi uspijevaju, prije će biti da uspijeva maksimalno 10% potencijalnih talenata , možda i manje. Znači, trebao bi dovesti 20-ak talenata da bi uspjela dvojica, trojica, jedan. 20 igrača x 18.000 KM godišnje = 360.000 KM ; Dodaj tu troškove skauta, 400.000 KM godišnje daješ na djecu od 14-15-16 godina ; Biće rezultata, to je sigurno, al za par godina.

Idemo dalje, trening kamp će nas doći nekih 100.000 KM + troškovi održavanja. Sumnjam da će biti ispod 5.000 KM mjesečno ( domar, voda, struja, lopte, markeri, gluposti ) iako ja mislim da je to mnogo više para. 5.000 x 12 = 60.000 KM.

Slanje djece na jake međunarodne turnire. Ekipa od 25 članova, put i smještaj, ne može proći ispod 25.000 maraka po turniru. Koliko imaš ekipa ? Koliko imaš turnira ? Neka četiri selekcije idu na po četiri turnira godišnje ( nema efekta ići na jedan ili dva turnira ). 25.000 x 4 selekcije x 4 turnira = 400.000 maraka.

Nova ideja kaže da treba osloboditi roditelje plaćanja članarina. Ne znam kolike su ali sumnjam da je taj iznos ispod 15.000 mjesečno x 12 = 180.000 godišnje.

Total tvog genijalnog plana je cirka milion godišnje na djecu koja imaju 14-15-16 godina. Te pare nećeš izvući odmah, niti ćeš imati rezultat u ligi. Znači, blokirao si par miliona u nekoliko godina. U ovu analizu nisam ubrojao keš na ruke roditeljima velikih talenata da te nakon svega ne zajebu i odu u neki strni klub. Naime, dijete ispod 18 godina može potpisati ugovor sa matičnim klubom koji se vrlo lako može raskinuti ukoliko xy klub iz inostranstva ponudi tom djetetu ugovor vani + jednom staratelju objezbjedi da dođe sa djetetom. I ode sav trud i trošak u hendek. Znači, moraćeš još baciti na ruke miliona-dva u tih par godina da bi talenti ostali u Želji i da im se ne isplati rizikovati ( njima i roditeljima ) po Češkoj za duplo više para.

Tvoja ideja je dobra al je **** malo realizacija. Naime, fali nam jedno 5-6 miliona maraka da ih ostavimo na stranu i kažemo, sad nam ne trebaju, naplatićemo kad za to dođe vrijeme za nekoliko godina.

Logika vođenja Želje kaže da trebaš :

1) obezbjediti prvi tim ( dobre plate igračima, sponzori ) tako da im nije u glavi samo da se ispale. To smo uspjeli, koliko-toliko, al nam opet fali milion godišnje.
2) imati rezultate ( to imamo )
3) infrastrukturu ( tu smo tanki )
4) trening kamp/terene za mlade fudbalere ( to se već počelo opasno spominjati, znači, Amar misli o tome )
5) internat za mlade igrače , skaute i ostalo ( gore navedeni milioni, koje NEMAMO )

Respect za UC ali pojma nemaš o ekonomiji i poslovanju. Nerealno posmatraš i postavljaš stvari.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 31 jan 2013, 01:26

Koliko para imamo gledajuci evropske okvire mi smo maximum izvukli iz svega. Pa nas budzet je mizeran smijesan u odnosu na europu i neki traze neke rezultate u europi. Mi mozemo nesto u europi uraditi smao ako budemo srece imali to nek vam je jasno. Ja sam zadovoljan sa ovim sto imamo jesam allaha mi, to kazem zato sto sam realan. Da imamo budzet 10 + miliona onda bi imao obraza traziti nesto u europi.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 31 jan 2013, 08:45

Crown, Always i ostali

Zaista mi nije bio cilj da provociram ili pametujem kako neki rekoše već eto samo malo da zagrebem po površini problematike koja se zove proizvodnja i prodaja mladih igrača jer sam primjetio da se "gađamo" tom pričom bez, čini mi se, ozbiljnih analiza. Drago mi je da ste se uključili i objasnili dosta toga. Ovo je kompleksna tema i naravno da nisam imao ambiciju niti imam znanje da je apsolviram sa svih strana, pogotovo što mi svi manje-više napišemo nešto za maksimalno 15-20 minuta uz kafu na poslu ili čekajući kraj radnog vremena. Ja se samo nadam (ili što reče always to su moje želje i pozdravi) da će naš Željo pokušati nešto uraditi na ovom polju jer zaista ne vidim neku drugu dugoročnu strategiju kad je razvoj kluba u pitanju. Iz naše perspektive mi kao SF zvuči kad sam sinoć vidio da je Dinamo tuhno Interu malca za 11 miliona eura.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

dino94
Kontakt:

Post Postao/la dino94 » 31 jan 2013, 10:21

Camac,teoretski sve dobro izlozeno al ovu sredinu ****praksa,sve je lijepo,krasno,ideje,suplja dok ne dodje do realizacije.
Rekli bi ljudi treba vremena,za svako kasnjenje ima razlog,za sve sto se ne uradi ima isprika,ma sve se svede na nedostatak novca i onda se neciji nerad tako prikrije i tako u nedogled.
Pomaka ima al da li su oni dovoljni,bolje je nego 2000(bila sljaka)sad plastcna trava a onda kontra argument,Dzeko odrasto na sljaci i mnogi prije njega,znaci nije do terena al jest do voljnog momenta,do struke,trenera...
Dzeko je jedan i nece ga biti za narednih 50 godina,spasio je oml.pogon,danas djeca a i mnogi roditelji vide svijetlu buducnost kroz svoje dijete gledajuci ga kako pika loptu i probacuje loptu kroz noge nekom djecaku koji je tu zato sto je platio clanarinu te je i on dio te masovnosti zvane oml.pogon.Reci ce nema para,pa ako nema para zasto ocekivati da ti se posreci svake godine Dzeko,nemoze zapad,kapitalizam priznaje dozu srece al bez dodatnog ulaganja
nema uspjeha.Primjer da su sva djeca koja idu u skolu prije podne nabijena u termine od 14:30-16:30,tj. svi imaju po cetvrtinu terena igraju seve,trckaraju samo da odrade trening. Potrebno je pokrenuti inicijativu prema opstini da se naprave reflektori da bi se povecao kapacitet iskoristenosti pom.terena.Evo info pitarcici su oslobodili oml.pogon placanja opreme,kod nas je to misaona imenica,sad je placena oprema od 250KM sto je velika cifra uz sve redovne troskove koji dolaze kao obavezne pripreme na jadranu,registracija,preregistracija,kotizacija jedna pa druga za sudija,pa sistematski 2x goisnje,za jesen i proljece posebno da me ko pogresno nerazumije sve to roditelji finansiraju al ovo nije zbog brige za djecu nego je cista placka i komercalizacija svega sa cime smo u dodiru.I nema nekog bitnog iskoraka dok se neprestane guliti roditelj za svaku sitnicu,pa onu knjizicu o clanarini naplacuju...

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 31 jan 2013, 12:34

čamac je napisao/la:Crown, Always i ostali

Zaista mi nije bio cilj da provociram ili pametujem kako neki rekoše već eto samo malo da zagrebem po površini problematike koja se zove proizvodnja i prodaja mladih igrača jer sam primjetio da se "gađamo" tom pričom bez, čini mi se, ozbiljnih analiza. Drago mi je da ste se uključili i objasnili dosta toga. Ovo je kompleksna tema i naravno da nisam imao ambiciju niti imam znanje da je apsolviram sa svih strana, pogotovo što mi svi manje-više napišemo nešto za maksimalno 15-20 minuta uz kafu na poslu ili čekajući kraj radnog vremena. Ja se samo nadam (ili što reče always to su moje želje i pozdravi) da će naš Željo pokušati nešto uraditi na ovom polju jer zaista ne vidim neku drugu dugoročnu strategiju kad je razvoj kluba u pitanju. Iz naše perspektive mi kao SF zvuči kad sam sinoć vidio da je Dinamo tuhno Interu malca za 11 miliona eura.
Od mene neces vidjeti da sam napisao da pametujes (ono moje da svojim postom koji je pokrenuo raspravu nisi izmislio toplu vodu nisam htio da tako razumijes) ili provociras (sve dok neko ne krene vrijeđati), jer sam na pocetku svog posta napisao kako svako normalno razmisljanje vodi normlanoj diskusiji te na taj nacin se "brinemo" za nas klub...jer o nekim temama se pisalo ovdje, marketingu, radu pojedinih clanova uprave, pa sad i o omladinskom pogonu. Manje-vise sve je napisao, sve se znalo i zna, ja sam napisao uopsteno, gdje nazalost kao jedini argument vidim novac...sad kako obezbjediti novac, zadrzati, umnoziti, nisam strucan niti kompetentan...zelim napisati, od mene neces vidjeti kako je ovaj vid pisanja ili diskusije pametovanje, provociranje

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 31 jan 2013, 12:36

Dejan Obućina: Željo je klub od koga se mnogo očekuje

http://fkzeljeznicar.ba/dejan-obucina-z ... je-2/4188/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 31 jan 2013, 13:05

Trenirajuci godinama u Zelji nagledao sam se svega od nepotizma,tatini sinova,dobrog i loseg,svega...ali mislim da se mnoge stvari moraju postaviti na svoje mjesto da bi mi dobijali super kvalitetne igrace iz omladinskog pogona.
Nek Zeljo uzima clanarine,ali isto tako treba da obezbijedi sve uslove za treniranje i napredak tih mladih talenata i da zastiti svoje ineterese ,da sutra ti isti ne bi otisli tek tako.Uslovi treniranja nisu samo oprema i teren,treneri,tu ima mnogo fakotra koji treba da bi se sve to poslozilo.Od pravilne selekcije i skautiranja,pa do **** teretane,koju mi nikad ocima vidjeli nismo,a garantujem ni da nas prvi tim ni dan danas je ne vidi ocima,ako je i vidi to je mizerno.Zatim kvalitetn ishrane,uloga sportskih psihologa,itd itd.
Sve to treba upakovati sa talentom i vrijednim trenirnjem.Generalno mi imamo i cudan mentalitet,a ovo novije vrijeme ima i svoje novije standarde,a mi kao naopaki u svemu, plus na to imamo i svoje dodatne stavke,gdje nepotizam i stela radi cudo.Nama moze samo pomoci nesto revoluconarno ,jel tesko ces ti iz ove seljacke drzave,izbiti seljacke navike i posloziti onako kako bi trebalo da bude.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 31 jan 2013, 13:14

Svaka čast upravi FK Željezničar i predsjedniku Almiru Grediću, dali su finansijsku pozajmicu jednom bh. premijerligašu koji trenutačno grca u problemima i dugovima, vazda bili i ostali veliki :)
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

"Navijamo za Slobodu, a cekamo Želju i Velež" - Fukare

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 31 jan 2013, 13:15

BegBasagic je napisao/la:Svaka čast upravi FK Željezničar i predsjedniku Almiru Grediću, dali su finansijsku pozajmicu jednom bh. premijerligašu koji trenutačno grca u problemima i dugovima, vazda bili i ostali veliki :)
Samo da nisu Travniku :D ostalo kome god da su, uradili su dobro djelo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 31 jan 2013, 13:18

Neka treba tako nek' se zna ko su hadžije, još ako im gostujemo na proljeće :D

Ovo što Barba napisa je fakat problem kompletnog društva i kamen oko vrata bilo kakvom pokušaju da se nešto uradi. Nekad mi se čini da je nemoguće izaći iz ovog svrzinog kola, ali eto nadati se najboljem.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.