FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

čamac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 12:11

Nedavno kad sam renovir'o materin stan naletih na dio prijeratne zaostavštine pa evo nešto možda nekom bude interesantno. Većinom su novije stvari, ali hajd' nema veze. Obratite pažnju kako se uz kupovinu karte plaćala i godišnja članarina što je bila dobra stvar. Nisam skenirao pozadinu pa se ne vidi, ali naprimjer kada je cijena polugodišnje ulaznice za jesenji dio (88. godina) bila 5000 dinara, članarina je bila 700 dinara. Znači oko 7 puta manje. Već 89. godine taj odnos je bio 1:3, a 90. godine je bio 1:4 i na kraju 91. godine je bio 1:3. Mislim da ne bi bilo loše to opet uvesti u nekom sličnom odnosu. Na tekmu se uvijek moglo ući svakako, pa ako ništa preko zida niza šumu pa drito na jug u kop, ali fol je bilo biti član. Imam još nekih karata, ali to ću malo kasnije skenirati.

slika

slika

slika

slika
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 feb 2010, 12:30

Neki dan mi je jaran dobio sina i htio sam da ga uclanim, al sam se sjetio da ga ni u biblioteku ne mogu uclanit a kamoli u Velikana...Ovo bi trebalo napraviti, bez obzira na polugodisnje-godisnje...mnogima cijena nije bitna...

EDIT: @camac, ono sto si pisao za pojacanja, mislim da smo doveli u napad igraca kojeg si opisao da nam fali, Bajru...

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 feb 2010, 12:35

Seyo_TM je napisao/la:Neki dan mi je jaran dobio sina i htio sam da ga uclanim, al sam se sjetio da ga ni u biblioteku ne mogu uclanit a kamoli u Velikana...Ovo bi trebalo napraviti, bez obzira na polugodisnje-godisnje...mnogima cijena nije bitna...

EDIT: @camac, ono sto si pisao za pojacanja, mislim da smo doveli u napad igraca kojeg si opisao da nam fali, Bajru...
Ja sam pokusao sina uclaniti 2003. godine ali su mi dali neku bjanko clansku iskaznicu za penzionere. Jeli se nesto promjenilo do sada, pojma nemam ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 12:51

Seyo_TM je napisao/la:Neki dan mi je jaran dobio sina i htio sam da ga uclanim, al sam se sjetio da ga ni u biblioteku ne mogu uclanit a kamoli u Velikana...Ovo bi trebalo napraviti, bez obzira na polugodisnje-godisnje...mnogima cijena nije bitna...

Nisam ga gled'o, ali čisto sumnjam da je on taj tip igraća. Amaru je Uprava nudila islužene igraće ili igraće koji su van forme tipa Rajovića i Dure, ali Amar nije htio. Probirljiv je pravo i teško mu je dovest nešto što mu paše. Naravno, ima igraća koji mu se sviđaju tipa Ješea, ali kasnohajrula.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 feb 2010, 12:55

Svidio mu se i Bajro ljetos, ali ga nije mogao dovesti...jak je pravo moze sa jednim na ledjima da igra...mislim da ce on praviti dosta prostora ostalima...al to je ono sto sam gledao u famosu, vidjet cemo kakav je kod nas...

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 03 feb 2010, 13:04

volim sto sam upravu za bajragu kad sam govorio da je sila igrac jedan lik kaze nemoj ga predstavljat kao van bastena
a on je to govorio pod pretpostavkom da mu samo zna ime :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 13:11

Evo malo starijih karata i nekih kratkih sjećanja. Ako je smaranje i nije za ove teme administracija može komotno brisati.

Evo jedne tekme iz BL. Zijanili smo 1:0 potpuno zasluženo, a nije mi nešto bilo mrsko jer Borcu je trebalo za opstanak, a pošto su im udbaši bili konkurencija čak mi je i bilo drago što su nas dobili. Gostovanje je bilo napeto, bilo je i nereda poslije tekme. Bilo je to već nezgodno vrijeme. SDS hara po BL, četovanje počelo i tako to da sad ne pišem o tome.

slika

Išlo se vozom, Džilda rahmetli vodio. Stao pred voz i probira ko može iči, a ko ne. Ako je neko od vulturesa bio na tekmi volio bi da mi se javi jer bilo je poslije tekme interesantnih događanja u kojima sam neposredno učestvovao pa bih volio da upitam nekog za neke stvari. Šifra: Ko skide mrežu sa gola u gluho doba.

slika

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 13:16

Hajmo dalje. Tekma u Zenici 89. godine. Opet zijan 1:0 mada smo ravnopravni bili. Išlo se busevima. Poslije tekme sačekuša i kamenjanje. Jedan naš da ga ne imenujem fasov'o kamen. Iš'o ga kamen vazda, gdje god smo bili ako je iko fasov'o kamen on je.

slika

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 13:21

Evo i jednog gostovanja u Mostaru. Poveli smo 1:0, dao ga Hadžialagić iz penala, a onda smo dobili gebiru. Ne mogu se sjetiti sad detalja, ali na karti sam napisao da je bila štela. Naši su nešto puštali, ali zašto ne bih znao reči dok se malo tabela ne bi pogledala. U Mostaru je često bilo incidenata, ali pošto sam bio na dosta gostovanja u Mostaru ne mogu se sjetiti konkretno detalja vezanih za ovu tekmu. Znam da smo često sa Džildom na čelu dole pravili rusvaj i da nam RA nije mogla ništa.

slika

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 feb 2010, 13:24

čamac je napisao/la:Nisam ga gled'o, ali čisto sumnjam da je on taj tip igraća. Amaru je Uprava nudila islužene igraće ili igraće koji su van forme tipa Rajovića i Dure, ali Amar nije htio. Probirljiv je pravo i teško mu je dovest nešto što mu paše. Naravno, ima igraća koji mu se sviđaju tipa Ješea, ali kasnohajrula.
Ponudili su poduzi spisak imena, koje je tersonja glat odbio.Njegova konstatacija je da je bolje dovesto Bajru nego Rajovica a sto kaze kolega Bajru je htio odavno dovesti, ja ga iskreno nisam puno gledao ali u utakmici kontra nas lik je znao prozujati pored Coce i Mesica i zavalo nam je takvu golcinu, vjerovatno bi ga Amar jos tada doveo da ovaj nije imao sve dogovoreno sa Sibenikom sad kad je to propalo tu je.Jucer je dao gol nakon cega su svi pali na dupe al doslovno, i opste je misljenje da ce biti dobra konkurencija u napadu.
Ono sto bistrik rece da nam treba desni bek pogotovo nakon Colin ozljede apsolutno se slazem i onako nismo imali klasicnog desnog beka, znam da je bio jedan neuspjesan pokusaj da se dovede desni bek, ono sto mi pada na pamet da mozda ne bi bilo lose prekomandovati Selimovica na desnog beka dosta je pokretljiv a ima i mekanu loptu a zna igrati odbranu ali opet to je samo moje misljenje tersonja ce vec nesto skontati...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 03 feb 2010, 13:27

Seyo_TM je napisao/la:Svidio mu se i Bajro ljetos, ali ga nije mogao dovesti...jak je pravo moze sa jednim na ledjima da igra...mislim da ce on praviti dosta prostora ostalima...al to je ono sto sam gledao u famosu, vidjet cemo kakav je kod nas...
E ja sto sam mogao vidjeti i zakljuciti kada smo igrali protiv Famosa je to da ovaj bajro ima nenormalan sut, da je poprilicno jak i da dosta zna sa loptom. Svijdjela mi se njegova borbenost sto bi sigurno moglo biti i presudno kod Amara... A najvise mi se svidja to sto na pripremama zabija na svakoj utakmici heheh i realno gledajuci mogao bi biti otkrovljenje proljetnog dijela prvenstva...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 13:29

Evo na red dođoše i udbaši naše stalne mušterije 80-tih godina pa sve do rata. Kolike su nam mušterije bile evo samo jedan podatak. Od 80. godine pa do rata odigrali smo s njima 24. tekme. Skor je bio 10 pobjeda, 10 nerješenih i samo 4 poraza. od tih 10 nerješenih nakon tri su se pucali penali za onaj famozni penal bod. Sve tri smo im uzeli i taj bod. Fol je bio da nakon nerješenog ishoda se pucaju penali. Ko dobije zadrži bod, ko zijani zijani i taj bod. U tom periodu nam nikad nisu dali više od dva gola, a mi smo njima trpali i 5 i 4 i nekoliko puta i tri komada. Evo ima karta s Koševa kad smo im hladno uvalili tricu (Guto dao dva komada), još levati poveli 1:0 na samom početku. To je bilo vrijeme kad se s njima igralo bez ikakve sekiracije pogotovo na Grbavici gdje nisu dobili od 72. Tek nakon 21. godinu su dobili 2:1, dakle to je bilo 2003. Ja se čak na Grbavici tih godina uopšte ne sjećam njihovih navijača jer za njih jednostavno nije bilo mjesta, a niti potrebe da dolaze jer im je redovno fasunga bila.

slika

slika
Zadnja izmjena: čamac, dana/u 03 feb 2010, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 feb 2010, 13:34

Ma ja sam neki dan rekao, treba malo sacekati da vidimo kakav ce biti u jacim tekmama, jer pogledajte Dudica, dao "20" golova u drugoj ligi prije nego je kod nas presao...ne kazem ni slucajno da je Bajro los, ali treba malo sacekat...
Kovacevic zabija, Daka, Visca...ja bi nesto radije da saznam ko ima najvise asistencija, nesto mislim da bi to mogao biti Bekric, jer ako ste primjetili nije dao nijednog gola sto znaci da igra malo povucenije i da dijeli lopte...al ovo sto govorim je naslijepo i moje misljenje...

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 03 feb 2010, 13:36

pile87 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Nisam ga gled'o, ali čisto sumnjam da je on taj tip igraća. Amaru je Uprava nudila islužene igraće ili igraće koji su van forme tipa Rajovića i Dure, ali Amar nije htio. Probirljiv je pravo i teško mu je dovest nešto što mu paše. Naravno, ima igraća koji mu se sviđaju tipa Ješea, ali kasnohajrula.
Ponudili su poduzi spisak imena, koje je tersonja glat odbio.Njegova konstatacija je da je bolje dovesto Bajru nego Rajovica a sto kaze kolega Bajru je htio odavno dovesti, ja ga iskreno nisam puno gledao ali u utakmici kontra nas lik je znao prozujati pored Coce i Mesica i zavalo nam je takvu golcinu, vjerovatno bi ga Amar jos tada doveo da ovaj nije imao sve dogovoreno sa Sibenikom sad kad je to propalo tu je.Jucer je dao gol nakon cega su svi pali na dupe al doslovno, i opste je misljenje da ce biti dobra konkurencija u napadu.
Ono sto bistrik rece da nam treba desni bek pogotovo nakon Colin ozljede apsolutno se slazem i onako nismo imali klasicnog desnog beka, znam da je bio jedan neuspjesan pokusaj da se dovede desni bek, ono sto mi pada na pamet da mozda ne bi bilo lose prekomandovati Selimovica na desnog beka dosta je pokretljiv a ima i mekanu loptu a zna igrati odbranu ali opet to je samo moje misljenje tersonja ce vec nesto skontati...
Ja sam u svom prethodnom postu napisao svoje vidjenje kvaliteta ovog Bajre Spahica, jer sam bio na utakmici kada smo igrali sa Famosom... Momak je doslovno prolazio kroz nasu odbranu kao kroz paucinu, kada primi loptu suta bez razmisljanja, malo mo prostora treba, a sut ima nenormalno jak i precizan. Na toj utakmici sam skoro pa 90 % utakmice odgledao prateci samo njega kako igra, i nikako mi nije bilo jasno kako tako dobar igrac igra u nizeligasu, i kako ga vec neko nije zaganjao iz premier lige... Siguran sam da bi konkurecija u napadu bila strasna, jer uz ovog malog Rovcanina koji se takodje na moje veliko odusevljenje vratio na teren postizajuci golove, te uvijek dobrog Mesanovica i Popovica od kojeg svi zeljno ocekujemo nebi trebalo protivnike sa Grbavice isprcati sa menje od 2-3 gola :D:D:D

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 03 feb 2010, 13:40

I na kraju, meni nešto posebno drago Naljepnica BT-a, mislim iz 87. godine. Ova legendarna raja sa Socijalnog je bila možda i jedna od najzaslužnijih za organizovanje Željinih navijača u nekom novom stilu koje je u to vrijeme zahvatilo yu tifo scenu. BT-i su nastali čini mi se u maju 87., dakle prije The Maniacs-a i čak je opcija bila da to bude krovni naziv Željinih navijača. Volio bih kad bi neko, recimo memli boy postavio ovu naljepnicu na tm.org jer znam da ima BT-a još i da posjećuju tu stranicu. Ja nisam i mogućnosti da to uradim pa ako nije problem. Legende kao Vaca, Seva i ostali su to zaslužili mada se ja nadam da i oni još uvijek ovo imaju.

slika

Eto toliko, ako sam bio naporan osaburite. Bilo je još raznog materijala iz 80-tih, ali se pogubilo. Nažalost, sjećanja već uveliko blijede. Kroz Želju je prošlo svega i svašta smo predeverali, ali na stotine hiljada pripadnika plave armije je uvijek tu uz jedan od najpopularnijih i najlegendarnijh klubova bivše države.

Mi smo Željini, Željo je naš

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2010, 13:44

nisi naporan, super je ovo ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 03 feb 2010, 13:51

čamac je napisao/la:Eto toliko, ako sam bio naporan osaburite. Bilo je još raznog materijala iz 80-tih, ali se pogubilo. Nažalost, sjećanja već uveliko blijede. Kroz Želju je prošlo svega i svašta smo predeverali, ali na stotine hiljada pripadnika plave armije je uvijek tu uz jedan od najpopularnijih i najlegendarnijh klubova bivše države.

Mi smo Željini, Željo je naš
Ako imas jos samo daj...Ovakve stvari uvijek valja vidjeti a i ovi mladji mogu nesto nauciti, svaka ti dala na ovome
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

rexxxoNa_
Kontakt:

Post Postao/la rexxxoNa_ » 03 feb 2010, 13:52

Ma nema potrebe da se brinemo za europu, mislim da je brko vec iskristaliosao udarnih 11, tako da ...

A drago mi je sto se Visca pokazao kao pojacanje, Rovcanin se vratio, Bajro sila, Mesanovic majsotor , Lazo ce vajlda proraditi...

Zao mi je Čolića, ali mislim da ga Sime moze vise nego dobro zamjeniti ...

Serdarevic i Bekric se moraju popraviti ( sto vec jesu ), tako da vjerujem da imamo respektabilnu ekipu, koja u ovoj nasoj ligi moze svakoga dobiti bar 2:0, ako budu igrali kako znaju i umiju :D

Ali sacekajmo pocetak prvenstva, kao sto pile rece, tek cemo vidi protiv celika na cem smo !
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 03 feb 2010, 13:59

čamac je napisao/la:Evo na red dođoše i udbaši naše stalne mušterije 80-tih godina pa sve do rata. Kolike su nam mušterije bile evo samo jedan podatak. Od 80. godine pa do rata odigrali smo s njima 24. tekme. Skor je bio 10 pobjeda, 10 nerješenih i samo 4 poraza. od tih 10 nerješenih nakon tri su se pucali penali za onaj famozni penal bod. Sve tri smo im uzeli i taj bod. Fol je bio da nakon nerješenog ishoda se pucaju penali. Ko dobije zadrži bod, ko zijani zijani i taj bod. U tom periodu nam nikad nisu dali više od dva gola, a mi smo njima trpali i 5 i 4 i nekoliko puta i tri komada. Evo ima karta s Koševa kad smo im hladno uvalili tricu (Guto dao dva komada), još levati poveli 1:0 na samom početku. To je bilo vrijeme kad se s njima igralo bez ikakve sekiracije pogotovo na Grbavici gdje nisu dobili od 72. Tek nakon 21. godinu su dobili 2:1, dakle to je bilo 2003. Ja se čak na Grbavici tih godina uopšte ne sjećam njihovih navijača jer za njih jednostavno nije bilo mjesta, a niti potrebe da dolaze jer im je redovno fasunga bila.

slika

slika
Jeli mene dobro pamcenje sluzi ili ti opet lazes sa ovim podatkom ... mislim da je mnogo prije 2003 Sarajevo tuklo Zeljeznicar na Grbavici 2-1 kada je Nouken uvalio ;)

Ima tu i datum tekme i dokaz da izmisljas mnoge stvari i da te pamcenje ne sluzi vise !
Mozes neupucenim prosipati lazi , nama starijim tesko ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 03 feb 2010, 14:01

Dirk je napisao/la:
čamac je napisao/la:Evo na red dođoše i udbaši naše stalne mušterije 80-tih godina pa sve do rata. Kolike su nam mušterije bile evo samo jedan podatak. Od 80. godine pa do rata odigrali smo s njima 24. tekme. Skor je bio 10 pobjeda, 10 nerješenih i samo 4 poraza. od tih 10 nerješenih nakon tri su se pucali penali za onaj famozni penal bod. Sve tri smo im uzeli i taj bod. Fol je bio da nakon nerješenog ishoda se pucaju penali. Ko dobije zadrži bod, ko zijani zijani i taj bod. U tom periodu nam nikad nisu dali više od dva gola, a mi smo njima trpali i 5 i 4 i nekoliko puta i tri komada. Evo ima karta s Koševa kad smo im hladno uvalili tricu (Guto dao dva komada), još levati poveli 1:0 na samom početku. To je bilo vrijeme kad se s njima igralo bez ikakve sekiracije pogotovo na Grbavici gdje nisu dobili od 72. Tek nakon 21. godinu su dobili 2:1, dakle to je bilo 2003. Ja se čak na Grbavici tih godina uopšte ne sjećam njihovih navijača jer za njih jednostavno nije bilo mjesta, a niti potrebe da dolaze jer im je redovno fasunga bila.

slika

slika
Jeli mene dobro pamcenje sluzi ili ti opet lazes sa ovim podatkom ... mislim da je mnogo prije 2003 Sarajevo tuklo Zeljeznicar na Grbavici 2-1 kada je Nouken uvalio ;)

Ima tu i datum tekme i dokaz da izmisljas mnoge stvari i da te pamcenje ne sluzi vise !
Mozes neupucenim prosipati lazi , nama starijim tesko ;)

Znao sam da ce se neko od malenih javiti :lol: :lol: Idi cuvaj ovce ne diraj legendu camca ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.