Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 26 nov 2013, 20:14

E hajmo sad podržati Ruhrpott ekipe!

slika
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2013, 20:32

Draži mi je Schalke, ali gledaću ipak BvB :)

Sretno im.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 nov 2013, 01:00

Wiese izjavio da se pored svega smatra jednim od najboljih golmana Bundeslige... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ocito mu onaj gel koji svakodnevno koristi udario u glavu. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 nov 2013, 15:04

Stanislawski kassiert Arbeitslosengeld

Vergrößern Der ehemalige Köln-Trainer Holger Stanislawski hat während seiner beschäftigungslosen Zeit auch Zuwendung von der Agentur für Arbeit kassiert. „Ich bin seit 1. Juli offiziell arbeitsuchend. Und habe ein paar Wochen dann auch Arbeitslosengeld kassiert. Allein aus Versicherungsgründen ist der Gang zum Amt wichtig”, sagte der 44-Jährige, der im vergangenen Frühsommer seinen Arbeitgeber 1. FC Köln nach der verpassten Bundesliga-Rückkehr freiwillig verlassen hatte, der Sport Bild.
Der langjährige Coach des FC St. Pauli sowie von 1899 Hoffenheim gestand: „Und natürlich bin auch selber an den Schalter gegangen, habe mit der Sachbearbeiterin gesprochen und mich persönlich um alles gekümmert. Das gehört doch zum normalen Leben dazu.”
Ab 1. Januar sei er bereit für eine neue Herausforderung. Die Jobsuche als Fußball-Coach über die Arbeitsagentur sei allerdings nicht einfach. Stanislawski: „Man wird da als 'Künstler' geführt. Die Vermittlung ist allerdings schwer. Da schickt man kein Bewerbungsschreiben an den FC Bayern nach dem Motto: 'Wenn ihr Pep nicht mehr wollt, ich würde es machen.'”
Cijenio sam ga kao covjeka, ali je ovo toliko bijedan i jadan potez Stanislawkog...
Neko ce reci da ima pravo, ali ovo je meni dno dna. Covjek je sigurno u svojoj karijeri zaradio preko 5 miliona € sto u klubu, sto kao trener.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 nov 2013, 22:20

I kad neko kaze da je Bundesliga najjaca na svijetu tipa Muller... Jbt koliko se Man.U. morao boriti protiv novajlije u Premier ligi a vidi sta ovdje napravi :?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 nov 2013, 22:57

Liga i Liga prvaka nisu nikako ista stvar. I opet ako Leverkusen u Španiji pobijedi ide dalje s tim da sam ubjeđen da United neće kući izgubiti. I šta onda, Bayer ide u top 16. Isto Schalke pobijedi kući Basel-a i oni su top 16, a Bayern i BvB su posebna priča za sebe. Mislim da će neko kiksati, a taj neko je Bayer.

Uglavnom, mnogo faktora utiče na jednu utakmicu, od povreda, kartona itd.

Pa Schalke je bušio Arsenala usred Londona sa 2:0 pa nikom ništa.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2013, 23:04

Neutral je napisao/la:Liga i Liga prvaka nisu nikako ista stvar.
Upravo...ali Bundesligasi moraju nauciti da ne mogu igrati isto u Bundesligi i u europskim takmicenjima.U prvenstvu uglavnom svi igraju poprilicno otvoreno,na gol vise,bez mnogo faula i slicno...to ne prolazi protiv iole ozbiljnih europskih klubova i zato se i desavaju ovakve utakmice.

Najvise tu krivim trenere koji nikako da nauce iz godine u godinu...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2013, 23:17

adnan24 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Liga i Liga prvaka nisu nikako ista stvar.
Upravo...ali Bundesligasi moraju nauciti da ne mogu igrati isto u Bundesligi i u europskim takmicenjima.U prvenstvu uglavnom svi igraju poprilicno otvoreno,na gol vise,bez mnogo faula i slicno...to ne prolazi protiv iole ozbiljnih europskih klubova i zato se i desavaju ovakve utakmice.

Najvise tu krivim trenere koji nikako da nauce iz godine u godinu...
Gledaj, ovaj put definitivno nije u tome problem.
Leverkusen je npr. protiv Shahtara utakmice odigrao taktički zrelo, pametno.
Večeras su odigrali katastrofalno i bili su podređeni u svim elementima igre. Jedan od razloga je što je ManU ipak kvalitetnija ekipa. Drugi razlog, Leverkusen kada protiv jačih primi gol, počne se gubiti (ponavlja se to kroz historiju često, treba se sjetit situacije od prije 2 sezone, dobiju Chelsea i Valenciju kući, potonu u osmini finala od Barce, katastrofu dožive). Treći razlog , nije bilo Sama. A četvrti, ekipa je toliko loše ulazila u duele, predala se, imala previše respekta. Leverkusen je imao uspjeha u Ligi prvaka, znao dogurat do određenih faza, ali cijeli klub ima malo problem karaktera.

Kada govorimo o Schalkeu, tu se sve zasniva na individualnim kvalitetima: Boatenga, Draxlera ili nekog sličnog. Dosta zavisi i od čejfa ekipe, jer Keller ekipu nema na pravi način pod kontrolom, on nema koncepta.

A Bayern i Borussia znaju odigrat i taktički dobro, zrelo, a imaju brojne odlike da igraju moderan fudbal. Obje te ekipe praktikuju sjajno i presing i Gegenpressing, a i prešaltavanje iz odbrane u napad.

Tako su u Bayern i Borussia ekipe za daleke domete, što je jasno, a jedan Schalke s normalnim trenerom uvijek može do osmine ili četvrfinala. Jedan Leverkusen je ko vremenska prognoza, solidan klub, s određenim rejtingom u Evropi, mnoge mogu dobit, ali po neka katastrofa poput večerašnje im se vremena na vrijeme uvijek može dogodit.

Tako će jedan Schalke s drugim , boljim trenerom od Kellera proći glat Basela, a s Kellerom će se metiljat i čak u manjem procentu ima šansu i da izleti. ;)
Za Leverkusen je sada teško dati prognozu, s ovako čudnim karakterom, a pogotovo večerašnjim pristupom neće ni Sociedad dobiti. Ali ako pruže one partije kao protiv Sociedada u prvoj utakmici i kao u utakmicama protiv Shahtara onda mogu definitivno proći, jer ManU ne vjerujem da će izgubiti od Ukrajinaca..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2013, 23:42

Moguce je da si upravu ali jednostavno ni pod kojim okolnostima ova ekipa ne smije primiti 5 golova na svom terenu...sto je najgore nista nece promijeniti nakon ovoga jer ce opravdanje biti strasni Man.United.

Nije ovdje samo problem Bayer vec svi Bundesligasi osim Bayerna i BvB-a(pa donekle i Schalke-a)...godinama se u europskim takmicenjima gubi od slabijih protivnika a treneri nista da nauce...neki dobiju otkaz ali sutra nadju posao u nekom drugom Bundesligasu.
effe_sa je napisao/la: A Bayern i Borussia znaju odigrat i taktički dobro, zrelo, a imaju brojne odlike da igraju moderan fudbal. Obje te ekipe praktikuju sjajno i presing i Gegenpressing, a i prešaltavanje iz odbrane u napad.
Al' vidis kako je mala razlika u rezultatima,cak i kad igras dobar fudbal.BvB je prije 2 godine igrala fudbal koji je za nijansu drugaciji od proslogodisnjeg a rezultati su maksimalno suprotni-samo iz razloga jer su skontali da ne mogu igrati isto u Bundesligi i vani,iako su s tom igrom uzeli 2 titule u Njemackoj.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 nov 2013, 23:52

adnan24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: A Bayern i Borussia znaju odigrat i taktički dobro, zrelo, a imaju brojne odlike da igraju moderan fudbal. Obje te ekipe praktikuju sjajno i presing i Gegenpressing, a i prešaltavanje iz odbrane u napad.
Al' vidis kako je mala razlika u rezultatima,cak i kad igras dobar fudbal.BvB je prije 2 godine igrala fudbal koji je za nijansu drugaciji od proslogodisnjeg a rezultati su maksimalno suprotni-samo iz razloga jer su skontali da ne mogu igrati isto u Bundesligi i vani,iako su s tom igrom uzeli 2 titule u Njemackoj.
To stoji.....
Ali vidi šta se meni kod Heynckesa posebno svidjelo, mislim od stvari koje je napravio u Bayernu, a to je ta kompaktnost i čvršča odbrana. Pa i Bayern od vremena Van Gaala počeo popuštati na tom polju. U ofanzivi se napredovala, a nazadovalo se tamo gdje Bayern bio uvijek najjači (a i generalno Nijemci).
Evo meni je jedan Schalke neprepoznatljiv, da ovoliko ta ekipa prima golova, koja je bila veliki specijalista za defanzivu....Iako Schalke generalno u Evropi igra dobro, potrcrtavao sam to više puta....

A što se BVB-a tiče, ta ekipa je sazrijevala....Samo neke ekipe lakše sazriju, jer su nekad u prošlosti navikle isto biti pobjedničke, a neke ekipe poput Levera nikad ne sazriju.... :D Kod njih su mogući i veći uspjesi i totalne katastrofe ,a eto Bayer ima i taj problem da dugo vremena nije pokupio niti jedan trofej. To je već do karaktera....

A ima naivnih trenera u BuLi, onih koji bi se smao nadigravali, koji nemaju dovoljno mudrosti, prije je to bilo drugačije. A dobro bi bilo da se uskoro vrati jedan Daum ili da npr i Lothar dobije neko trenersko mjesto.
Ima dobrih trenera poput : Pepa, Kloppa, Slomke, Tuchela, ali ima i šmokljana poput Kellera....I mlakonje su se određene ukorijenile među trenerima u Njemačkoj, što prije nije bio slučaj......
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 nov 2013, 00:00

effe_sa je napisao/la: Lothar dobije neko trenersko mjesto.
Hoće li se to ikad desiti? :D
Daum ili slični njemu mi nedostaju. Tipovi, likčine...oni to na neki drugi način nadograde, bez obzira na stručnu limitiranost. Danas hem nisu dovoljno potkovani, hem im je karizma k'o....k'o u Klaretovog Tarantina. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 nov 2013, 00:08

effe_sa je napisao/la: Ali vidi šta se meni kod Heynckesa posebno svidjelo, mislim od stvari koje je napravio u Bayernu, a to je ta kompaktnost i čvršča odbrana.
Zna dedica sta valja :D
effe_sa je napisao/la:A ima naivnih trenera u BuLi, onih koji bi se smao nadigravali, koji nemaju dovoljno mudrosti, prije je to bilo drugačije. A dobro bi bilo da se uskoro vrati jedan Daum ili da npr i Lothar dobije neko trenersko mjesto.
Ima dobrih trenera poput : Pepa, Kloppa, Slomke, Tuchela, ali ima i šmokljana poput Kellera....I mlakonje su se određene ukorijenile među trenerima u Njemačkoj, što prije nije bio slučaj......
I ja sam misljenja da trenutno Bundesliga ima problem s trenerima...veoma je malo tih "mudrih" takticki potkovanih trenera.Dovoljno je vidjeti Schalke koji u 3 dana odigra 2 apsolutno suprotne utakmice...slicna stvar i sa Bayerom-od 3-0 protiv Shakhtara do 0-5 protiv Manchestera...ne moze covjek ni da skonta kakav su ustvari tim ali takve utakmice pokazuju da nemaju cvrste temelje.

Na kraju krajeva trener je Hipia-iskustvo nula bodova.

Ja vjerujem da bi neki Italijanski trener bas dobrodosao za kompletnu ligu...treba Bundesligi tog zabarskog smeka :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2013, 00:10

geronimo je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: Lothar dobije neko trenersko mjesto.
Hoće li se to ikad desiti? :D
To je najveće pitanje..... :D :D
A dobro bi došli opet i treneri poput Stevensa (on jeste nekako sad već i potrošen za BuLi pomalo, ali neki slični njemu), Jola.....Ja sam prije govorio da ni protiv Di Matea ne bi imao ništa protiv, bilo bi tih kilavi pobjeda za nekog bundesligaša (a onda super ako takav učestvuje u Evropi.... :) ). A i Di Mateo je onako mangupčina pomalo, ima petlje...
Isto sam tako siguran da je jedan Effenberg sada trener Schalkea (a nije bilo toliko daleko da to postane), pa makar i trenerski neiskusan, da bi Schalke bolje izgledao. On bi neke stvari pomjerio, stvorio bi euforiju.
Kod Schalkea naravno ionako nije sve izgubljeno, ali s ovakvim trenerom postoji opasnost da izlete u LP, a i da im u ligi izmakne ista za sljedeću sezonu. A šteta bi bilo, jer eto dvije sezone zaredom učestvuju u istoj....I znamo šta su u stanju i kakav je potencijal ekipe....

A kad smo već kod trenera da spomenem da mi se sviđa to što radi Hecking.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2013, 00:15

adnan24 je napisao/la:
Na kraju krajeva trener je Hipia-iskustvo nula bodova.
Eh kod Hyypije je problem neiskustvo, a on ima šlifa kao trener. Imao je on par dobrih taktkiči izvedbi. Spomenuh Shaktar već....A večeras je dobio lekciju iz koje će nadam se naučiti. Iako se mora priznati da su mu i igrači dobro zaboli nož u leđa.....E sad mora biti pametan, pa ih isprašit...... :D :D

Samo kod Leverkusena je malo postao problem i to što Voller uvijek traži krivce u drugima (nije večeras slučaj, nego generalno). Ili su mu krive sudije, ili neke druge okolnosti, a svoje igrače opravdava i kada zabiju fantomski gol.
Voller mi je uvijek bio drag i zna on mnogo o fudbalu, legenda je generalno kao fudbalska ličnost (bez obzira govorili o njemu kao igraču prije ili sada kao funkcioneru). Međutim, počeo je malo više serendat, a i gubit se u nekim stvarima...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 nov 2013, 07:55

Moglo bi se desiti da BL na kraju ostane samo na Buyernu u eliminacijskoj fazi. Scheisse će morati krv pissen da prođe Basela koji je trenutno miljama ispred njih po organiziranosti igre. Bayera samo čudo vodi dalje. Ne vjerujem da će dobiti u Španjolskoj, a još se moraju uzdati u to da će MUFC biti ozbiljan protiv Ukrajinaca (a valjda hoće ako žele lakši ždrijeb). BVB ide u Francusku i neće im biti nimalo lako, jer Francuzi sigurno ne žele završiti natjecanje sa 0 bodova.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 nov 2013, 07:59

Blaszczykowski je napisao/la:Moglo bi se desiti da BL na kraju ostane samo na Buyernu u eliminacijskoj fazi. Scheisse će morati krv pissen da prođe Basela koji je trenutno miljama ispred njih po organiziranosti igre. Bayera samo čudo vodi dalje. Ne vjerujem da će dobiti u Španjolskoj, a još se moraju uzdati u to da će MUFC biti ozbiljan protiv Ukrajinaca (a valjda hoće ako žele lakši ždrijeb). BVB ide u Francusku i neće im biti nimalo lako, jer Francuzi sigurno ne žele završiti natjecanje sa 0 bodova.

Dormund prolazi 100% jer Arsenal nece izgubiti od Napolija.

Schalke je u losoj formi,ali mislim da ce kvaliteta presuditi i da ce proci dalje protiv Basela.

Bayern je rijesio svoje

Bayer...sta se ono gleda u LP ako dvije ekipe imaju isti broj bodova?? Medjusoban susret ili gol razlika. Ako je ovo drugo,Leverkusen se moze spremati za evropsku ligu jer ce United u tom slucaju poslati rezerve protiv Shaktara.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 nov 2013, 08:12

Gledaju se međusobni. Ali nije baš MUFC-u u interesu da ide turistički u zadnje kolo, jer ih poraz baca na 2. mjesto i donosi Bayerna, Barcu, Reala, PSG-a ili Atletica, te možebitno BVB kao moguće protivnike, a od svih njih mi trenutno djeluju slabiji.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 nov 2013, 15:15

Sva tri njemačka kluba imaju sve u svojim rukama, Bayer može dobiti raštelovani Sociedad a vjerujem da Man Utd neće izgubiti od Shaktara jer ipak ne žele biti drugi.Schalke će na svom terenu bez problema riješiti Basel a BvB će biti neugodno na Velodromu ali ipak razlika u kvaliteti je ogromna i mislim da će otići dalje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 nov 2013, 21:23

Pobijedi Freiburg Slovana i opet je u igri za prolaz dalje. Ovo je sad baš pozitivno iznenađenje.... 8-)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2013, 22:06

effe_sa je napisao/la:Pobijedi Freiburg Slovana i opet je u igri za prolaz dalje. Ovo je sad baš pozitivno iznenađenje.... 8-)
Iako ne prodju ovi bodovi su odlicni kada je koefcijent u pitanju...
Tesko je traziti prolaz protiv Seville i ja mislim da su oni svoju sansu za prolazak prokockali u dvije utakmice protiv Estorila.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.