Znaci fulao sam jedino Srbija - Grcka , gdje je Srbija odigrala najbolju svoju tekmu godinama i tako efikasno , dok Grci nisu mogli nista odbraniti . Ostalo je sve bilo prema papiru , i ako sam napisao Turska - Australia 50%-50% napisao da Turska ide u 1/4 finale tako se i desilo :
Zamjerke dosadasnjem prvenstvu :
1. FIBA pravila da se moze skidati lopta sa obruca odvratno pravilo i neposteno
2. Flopanje , gdje prednjace Spanija i Srbija , mada i Varejao im se pridruzuje
3. Uzasan zrijeb , tj. nikad ni najednom takmicenju na svijetu nije bio dirigovan zrijeb da se grupe A i B sastaju pa sve do finala odnosno C i D trebali bi se ukrstati tj. da npr. A1 i A2 se ponovo mogu sresti u finalu samo , a ovako ce se sresti u 1/2 finalu , tj. imamo bas situaciju da su sve ekipe u 1/4 finale proslei iz iste grupe Spanija, Brazil, Francuska i Srbija i opet glupost valjda u 1/4 finalu bi se po tome trebali sastai A1 i A4 u ovom slucaju Spanija i Srbija , znaci bolje je biti 4-ti nego 3-ci

Znam da su htijeli nasteliti finale USA - Spanija ali su se u svojij glupsti i preacunali , pa nema niakvog smisla vise zrijeb

1. Španija - Francuska = 75% - 25%
2. Brazil - Srbija = 50% - 50% = inace bi rekao Brazil , ali ovo sto je srbija pokazala danas je vrh
3. USA - Slovenija = 95% - 5%
4. Litvanija - Turska = 50% - 50% = Turska igra toplo hladno bas su najgori za prognozu