Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 sep 2014, 23:32

Jos nije gotovo ali Brazil bi trebao ovo zatvoriti ;)

Znaci fulao sam jedino Srbija - Grcka , gdje je Srbija odigrala najbolju svoju tekmu godinama i tako efikasno , dok Grci nisu mogli nista odbraniti . Ostalo je sve bilo prema papiru , i ako sam napisao Turska - Australia 50%-50% napisao da Turska ide u 1/4 finale tako se i desilo :

Zamjerke dosadasnjem prvenstvu :

1. FIBA pravila da se moze skidati lopta sa obruca odvratno pravilo i neposteno
2. Flopanje , gdje prednjace Spanija i Srbija , mada i Varejao im se pridruzuje
3. Uzasan zrijeb , tj. nikad ni najednom takmicenju na svijetu nije bio dirigovan zrijeb da se grupe A i B sastaju pa sve do finala odnosno C i D trebali bi se ukrstati tj. da npr. A1 i A2 se ponovo mogu sresti u finalu samo , a ovako ce se sresti u 1/2 finalu , tj. imamo bas situaciju da su sve ekipe u 1/4 finale proslei iz iste grupe Spanija, Brazil, Francuska i Srbija i opet glupost valjda u 1/4 finalu bi se po tome trebali sastai A1 i A4 u ovom slucaju Spanija i Srbija , znaci bolje je biti 4-ti nego 3-ci :roll:
Znam da su htijeli nasteliti finale USA - Spanija ali su se u svojij glupsti i preacunali , pa nema niakvog smisla vise zrijeb :roll: sve razumijem pare ovo ono , moze se to puno lakse namjestiti predvidis da ce biti prvi u grupama ali iskrizas tako da se mogu sresti u finalu , a ne ovako gdje se svi smiju zrijebu i glupsotima , sada Srbija koja je bila 4-ta ima laksi put do 1/2 finala nego Francuska koja je pobjedila istu i trbalao bi biti obrnuto :shock: :oops:

1. Španija - Francuska = 75% - 25%
2. Brazil - Srbija = 50% - 50% = inace bi rekao Brazil , ali ovo sto je srbija pokazala danas je vrh

3. USA - Slovenija = 95% - 5%
4. Litvanija - Turska = 50% - 50% = Turska igra toplo hladno bas su najgori za prognozu

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 07 sep 2014, 23:32

Kraj jedne odlicne generacije , sansa za odlicnu ekipu brazila da uzmu medalju... Steta sto ma.u nije ovo igrao al sta se moze .

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 07 sep 2014, 23:38

Al' kako kenja ove Brazilce u drugom pol.
Čim pogledaju prema košu, koš je. :roll:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 sep 2014, 23:43

kokuz je napisao/la:ma ja bih mu zamjerao da je igrao za koju drugu repku osim turaka, iskreno, da se ne lažemo... turci su braća!
:facepalm: x 100
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 07 sep 2014, 23:57

Consigliere je napisao/la:
kokuz je napisao/la:ma ja bih mu zamjerao da je igrao za koju drugu repku osim turaka, iskreno, da se ne lažemo... turci su braća!
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Blago ti se Bosno dok je ovakvih, blago se nama sa "bracom"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 sep 2014, 00:01

Kobe Bryant je napisao/la:Jos nije gotovo ali Brazil bi trebao ovo zatvoriti ;)

Znaci fulao sam jedino Srbija - Grcka , gdje je Srbija odigrala najbolju svoju tekmu godinama i tako efikasno , dok Grci nisu mogli nista odbraniti . Ostalo je sve bilo prema papiru , i ako sam napisao Turska - Australia 50%-50% napisao da Turska ide u 1/4 finale tako se i desilo :

Zamjerke dosadasnjem prvenstvu :

1. FIBA pravila da se moze skidati lopta sa obruca odvratno pravilo i neposteno
2. Flopanje , gdje prednjace Spanija i Srbija , mada i Varejao im se pridruzuje
3. Uzasan zrijeb , tj. nikad ni najednom takmicenju na svijetu nije bio dirigovan zrijeb da se grupe A i B sastaju pa sve do finala odnosno C i D trebali bi se ukrstati tj. da npr. A1 i A2 se ponovo mogu sresti u finalu samo , a ovako ce se sresti u 1/2 finalu , tj. imamo bas situaciju da su sve ekipe u 1/4 finale proslei iz iste grupe Spanija, Brazil, Francuska i Srbija i opet glupost valjda u 1/4 finalu bi se po tome trebali sastai A1 i A4 u ovom slucaju Spanija i Srbija , znaci bolje je biti 4-ti nego 3-ci :roll:
Znam da su htijeli nasteliti finale USA - Spanija ali su se u svojij glupsti i preacunali , pa nema niakvog smisla vise zrijeb :roll: sve razumijem pare ovo ono , moze se to puno lakse namjestiti predvidis da ce biti prvi u grupama ali iskrizas tako da se mogu sresti u finalu , a ne ovako gdje se svi smiju zrijebu i glupsotima , sada Srbija koja je bila 4-ta ima laksi put do 1/2 finala nego Francuska koja je pobjedila istu i trbalao bi biti obrnuto :shock: :oops:

1. Španija - Francuska = 75% - 25%
2. Brazil - Srbija = 50% - 50% = inace bi rekao Brazil , ali ovo sto je srbija pokazala danas je vrh

3. USA - Slovenija = 95% - 5%
4. Litvanija - Turska = 50% - 50% = Turska igra toplo hladno bas su najgori za prognozu
ti kao da si pao sa marsa. pa to je fiba, jedina gora organizacija je ihf...
npr fiba kaže marić srbin ne može da igra za srbiju jer je igrao za mlađe kategorije australije, ali preldzic bošnjak, koji je.igrao za mlađe kategorije slovenije.može da igra za tursku???? o arsenu iljašovu da i ne govorim
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 08 sep 2014, 00:11

Najviše mi je žao Australije što ispade od ovih smradova, al Litvanija će ih, da se tako slikovito izrazim odrat od kurca :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 08 sep 2014, 00:26

@ovim što su me citirali, napisao sam iskreno, tako da ništa ne lažem, svako ima svoje mišljenje, moje ne morate poštovati, nit vas iko na to tjera, ja sam svoje bazirao na dosadašnjim iskustvima, tako da znam šta pričam, ali kao što rekoh, vi imate svoje, ja svoje..

[youtube][/youtube]

:tokralju:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 sep 2014, 00:45

Znači još 8 repki ostalo u životu:

slika

Utorak:

Litvanija-Turska (17h)
SAD-Slovenija (21h)

Srijeda:

Srbija-Brazil (18h)
Francuska-Španija (22h)

:mrgreen:

slika

:cool:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2014, 00:54

Emire tvoj Čelik je ponosan na tebe :tokralju: :tokralju: :tokralju:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 sep 2014, 00:55

Dobit će Turci Litvance.
A.F.C. Bournemouth!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2014, 00:57

Da hoće bit Ex Yu finale :mrgreen: Dragon protiv Bogdana :ljepota:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 08 sep 2014, 01:06

AkoBogda.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 08 sep 2014, 07:35

Consigliere je napisao/la:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 08:20

isx je napisao/la:Ubi ih Preldzic bosnjo. :)
kakav bosnjo on je poturica
ja ne znam kako se neko moze veseliti njegovim kosevima
u stvari kada bolje razmislim to su isti oni koji prizivaju tursku, a ona kao svaki okupator
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2014, 08:23

Epidaurus je napisao/la:Preldzic je smrad sto je otiso igrat za Tursku nakon sto su mu milione eura ponudli i smrad jer je pristao igrat za Slovence koji su ga razvili, dali mu sve i uz to ga Menso majmun nije htio zvat jer su mu Krupalija, Jazvin i slicni bili bitniji od Emira ? Pa ja bi prvi otsao za te pare igrat za jednu kosarkasku velesilu ko sto je Turska a ne da igram ovdje gdje Elmedin Konakovic i slicni kroje sudbinu kosarke. Ovo sve znam jer Emir dodje rodjak mom prvom rodjaku i kojem je sve pricao kako je i sta je bilo i da je htio za nas igrat al ga nisu zvali godinama i onda kad se pojavila mogucnost da igra za Slovence odjednom se digla frka.
kada je zaigrao za sloveniju ja sam ga branio i sa mnogim se svadzao
kada je otisao za tursku onda sam shvatio da je ono kako su ga zvali, a ima fin naziv za one koji se prodaju za novac
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 08 sep 2014, 09:56

nerminh74 je napisao/la:
isx je napisao/la:Ubi ih Preldzic bosnjo. :)
kakav bosnjo on je poturica
ja ne znam kako se neko moze veseliti njegovim kosevima
u stvari kada bolje razmislim to su isti oni koji prizivaju tursku, a ona kao svaki okupator
Posto si ti moderator , pa sad nije ni vrijeme ni mjesto o tome ko je okupator a o ne.

Turska jeste bila okupator i agresor prije 500 god i sada je vrlo prijateljska zemlja .
Srbija je izvrsila agresiju i genocid prije 20 god i dan danas rovari i pravi nered putem politike.
Hrvatska je izvrsila manju agresiju i pojedinacni genocid i prisvaja sve sto joj trbeba putem politike i putem konzuma i sl.

Molim te ne nameci vecini da navija i podrzava agresore i genocidase koji ni dan danas ne misle dobro Bosni i Hercegovini nego je iznutra urusavaju.

To nema veze sa sportom meni je licno Sasa Djordjevic bi jedan od idola , ja sam 1995 i pored sto sam bio u opsadi Sarajeva kada sam igrao basket na metalcu iza I Gimnazije sa svojih 17 g. posilije EP u kosarci pa kad postignem tricu govorio Sasa Djordjeviccccccccccc , ali kad vidis 4-S i zastavu i himnu covjek jednostano nemoze , onda bi pljunuo na sve sto mi je sveto. :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 sep 2014, 09:59

Da mi je neko prič'o da će Brazil biti bolji u košarci nego u fudbalu, ne bih mu vjerovao. :mrgreen:

Emir mi je jedan od najmržih likova, onaj ko ne voli BiH ne volim ni ja njega ma ko to bio. Rođen si u BiH ili igrao za nju pa otišao igrati za drugu, ne želiš za nas igrat ne želim ni ja za tebe navijat. ;)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 08 sep 2014, 10:01

Znam da su htijeli nasteliti finale USA - Spanija ali su se u svojij glupsti i preacunali , pa nema niakvog smisla vise zrijeb :roll: sve razumijem pare ovo ono , moze se to puno lakse namjestiti predvidis da ce biti prvi u grupama ali iskrizas tako da se mogu sresti u finalu , a ne ovako gdje se svi smiju zrijebu i glupsotima , sada Srbija koja je bila 4-ta ima laksi put do 1/2 finala nego Francuska koja je pobjedila istu i trbalao bi biti obrnuto
Al se ti jarane nalupa gluposti,pa logicno da ima Srbija laksi put ako je izbacila ekipu koja je zavrsila prva u grupi,koja nije imala ni jedan poraz,ko je mogao predvidjeti ko ce zavrsiti na kojoj poziciji,moglo se samo da ce Spanci i Ameri biti prvi u grupi,logicno je da se u polufinalu sastaju pobjednici grupa a sad sto su Grci ispali to je njihov problem.Jedino sto je po meni lose je bilo zrijebanje grupa,pa da u istoj grupi budu Brazil,Srbija,Francuska i Spanija ali dobro.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 08 sep 2014, 10:03

To nema veze sa sportom meni je licno Sasa Djordjevic bi jedan od idola , ja sam 1995 i pored sto sam bio u opsadi Sarajeva kada sam igrao basket na metalcu iza I Gimnazije sa svojih 17 g. posilije EP u kosarci pa kad postignem tricu govorio Sasa Djordjeviccccccccccc , ali kad vidis 4-S i zastavu i himnu covjek jednostano nemoze , onda bi pljunuo na sve sto mi je sveto. :bih:
A sad i vidim zasto ti smeta zrijeb,jer jednostavno mrzis Srbe,zaboravi moj prethodni post,tvoji postovi nemaju veze sa kosarkom......

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.