Čit'o sam ovo davno, možda sam i pisao i ovome ali ne sječam se, ne znam šta je bilo jučer...
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Najveće svjetske misterije
Ne znam koliko ovo ima veze sa misterijama, ustvari mislim da nema nikakve ali u nedostatku materijala može i o ovome.
Čit'o sam ovo davno, možda sam i pisao i ovome ali ne sječam se, ne znam šta je bilo jučer...
Zemljina rotacija usporava, nije puno to je nekoliko nano sekundi i da će za nekoliko godina stati i početi da rotira u suprotnom smjeru to jest polovi će se zamijeniti što će izavati potpuni haos. Ovo je još potvrđeno 1984 godine. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- IlPrincipe
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Unofficialpage je napisao/la:Ne znam koliko ovo ima veze sa misterijama, ustvari mislim da nema nikakve ali u nedostatku materijala može i o ovome.
Čit'o sam ovo davno, možda sam i pisao i ovome ali ne sječam se, ne znam šta je bilo jučer...Zemljina rotacija usporava, nije puno to je nekoliko nano sekundi i da će za nekoliko godina stati i početi da rotira u suprotnom smjeru to jest polovi će se zamijeniti što će izavati potpuni haos. Ovo je još potvrđeno 1984 godine.
ako vjeruješ zvaničnoj nauci, dokazano je i da zemlja usporava u svojoj rotaciji i to da se već nekoliko puta desila promjena polova.
Mislim da se dešava svakih 10 000 godina, a prošlo je već preko tih 10 000 od zadnje promjene, tako da naučnici očekuju novu promjenu.
Stvarno si me nasmijao sa ovim za nekoliko godina.
Pustiću sunce da topi ljubav!
ima nas, imaDonnie Darko je napisao/la:NisiGuarin14 je napisao/la:Pa nisam onda valjda ja jedini ateist ?
nije misterija al zanimljiva sličica

Upravo sam čitao sat vremena o ovim zavjerama jeb'te se
@truts
@truts
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da vjerujem zvanicnoj nauci.hoshafka je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Ne znam koliko ovo ima veze sa misterijama, ustvari mislim da nema nikakve ali u nedostatku materijala može i o ovome.
Čit'o sam ovo davno, možda sam i pisao i ovome ali ne sječam se, ne znam šta je bilo jučer...Zemljina rotacija usporava, nije puno to je nekoliko nano sekundi i da će za nekoliko godina stati i početi da rotira u suprotnom smjeru to jest polovi će se zamijeniti što će izavati potpuni haos. Ovo je još potvrđeno 1984 godine.
![]()
![]()
ma daj...
ako vjeruješ zvaničnoj nauci, dokazano je i da zemlja usporava u svojoj rotaciji i to da se već nekoliko puta desila promjena polova.
Mislim da se dešava svakih 10 000 godina, a prošlo je već preko tih 10 000 od zadnje promjene, tako da naučnici očekuju novu promjenu.
Hoces reci da je zemlja vec obrnula svoju rotaciju oko svoje ose? Ili da se promjena polova desava ne ovisno o rotaciji zemlje? Vise sam govorio o tome kako zemlja usporava, nas'o sam podatak i koliko, oko 2 nano sekunde dnevno
Ovo za nekoliko godina, nisam definisao broj godina, moze biti 2 god a moze biti i milijardu godina i vise.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
To ti je nesto kao ledeno doba, dogadja se svaki odredjeni period.Unofficialpage je napisao/la:Naravno da vjerujem zvanicnoj nauci.hoshafka je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Ne znam koliko ovo ima veze sa misterijama, ustvari mislim da nema nikakve ali u nedostatku materijala može i o ovome.
![]()
![]()
ma daj...
Hoces reci da je zemlja vec obrnula svoju rotaciju oko svoje ose? Ili da se promjena polova desava ne ovisno o rotaciji zemlje? Vise sam govorio o tome kako zemlja usporava, nas'o sam podatak i koliko, oko 2 nano sekunde dnevnoi da se moze desiti naglo "zakocenje" zemlje i da moze doci do stajanje tj. ne obrtanja oko svoje ose.
Ovo za nekoliko godina, nisam definisao broj godina, moze biti 2 god a moze biti i milijardu godina i vise.
Ne znamo tacno kad ce ali hoce.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Vladimir Paar je imao odlicnu kolumnu, odnosno tekst na tu temu, pa tko moze nek nadje, to sam citao unazad dvije godine, od objasnjenja gdje i kako se grijesi u vezi globalnog zatopljenja, ali i reverzibilnosti polova i rotacije zemlje.
...Život za Široki...
Da se vise ne bi raspravljali oko gluposti tipa religija hajmo o necemu mnogo interesantnijem.
Postoji jedna teorija, ne znam sad gdje sam je procitao, koja kaze da postoji "magican" element, odnosno slagalica koja drzavi koja je posjeduje daje najvecu moc i kontrolu.
Sastoji se od vise dijelova tako da onaj ko ima najvise tih djelova vlada svijetom.
To donekle pije vodu jer kada bi drzava X bila porazena od drzave Y drzava Y bi postala vodeca svjetska sila jer je mozda dosla u posjed jos jednog dijela te slagalice.
Postoji jedna teorija, ne znam sad gdje sam je procitao, koja kaze da postoji "magican" element, odnosno slagalica koja drzavi koja je posjeduje daje najvecu moc i kontrolu.
Sastoji se od vise dijelova tako da onaj ko ima najvise tih djelova vlada svijetom.
To donekle pije vodu jer kada bi drzava X bila porazena od drzave Y drzava Y bi postala vodeca svjetska sila jer je mozda dosla u posjed jos jednog dijela te slagalice.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
jel lego ili neka druga marka?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Verzija mene iz 2001. bi imala želju pogledati crtani film sa tim zapletom.
Ma ne vjerujem ni ja u to ali zvuci interesantno a i pisano je po sjecanju tako da sam preskocio sigurno nesto bitno 
već nekoliko puta se kroz historiju dešavala promjena magnetnih polova Zemlje, a kao dokaz za to služe tragovi magnetnih silnica uglavnom u magmatskim stijenama. Ne bih o tome opširno podavno sam to učio a može se naći dosta na internetu koga zanima. To su sve objašnjenja zvanične nauke kojoj sve manje vjerujem pogotovo kada se govori o historiji planete, geološkim erama, fosilima i dokazima baziranim na tome.Unofficialpage je napisao/la:
Naravno da vjerujem zvanicnoj nauci.
Hoces reci da je zemlja vec obrnula svoju rotaciju oko svoje ose? Ili da se promjena polova desava ne ovisno o rotaciji zemlje? Vise sam govorio o tome kako zemlja usporava, nas'o sam podatak i koliko, oko 2 nano sekunde dnevnoi da se moze desiti naglo "zakocenje" zemlje i da moze doci do stajanje tj. ne obrtanja oko svoje ose.
Kriterija današnje nauke je ateističnost a ne stvarni dokaz, sve što će *dokazati* da Bog ne postoji je prava nauka, nema veze što je taj dokaz potpuni apsurd.
@SB
Ova tema je svakako gluspost, trebala se davno zatvoriti.
Eno sad vi znate o čemu bi se rasprava vodila, i ja sam vodio milion sličnih upravo protiv sličnim vama koji misle ako su pročitali 3 i po knjige da su uhvatili Boga za muda...
A to da su nevjernici upućeniji i načitaniji je nešto najsmješnije što sam pročito na ovoj smiješnoj temi.
evo kako to kaže čika Heisenberg za takve ko vi:
"prvi gutljaj iz pehara znanosti pretvoriće te u ateistu, al na dnu te čeka Bog".
evo ti nabroj jednog nobelovca iz polja prirodnih nauka ateistu, ja ti odma dam dva koji su vjernici, kladim se da znaš bar 3 nabrojati
Ova tema je svakako gluspost, trebala se davno zatvoriti.
Eno sad vi znate o čemu bi se rasprava vodila, i ja sam vodio milion sličnih upravo protiv sličnim vama koji misle ako su pročitali 3 i po knjige da su uhvatili Boga za muda...
A to da su nevjernici upućeniji i načitaniji je nešto najsmješnije što sam pročito na ovoj smiješnoj temi.
evo kako to kaže čika Heisenberg za takve ko vi:
"prvi gutljaj iz pehara znanosti pretvoriće te u ateistu, al na dnu te čeka Bog".
evo ti nabroj jednog nobelovca iz polja prirodnih nauka ateistu, ja ti odma dam dva koji su vjernici, kladim se da znaš bar 3 nabrojati
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Procitali smo mi ovdje vise od 3 i pol knjige, mnogo vise.
Evo, npr. godisnje procitam preko 40-50 knjiga, odgledam preko 20 dokumentaraca i dosta toga.
Ako je nauka puna rupa, a jest onda ih religija ima jos vise. Objasnio sam ti na pp primjer.
Evo, npr. godisnje procitam preko 40-50 knjiga, odgledam preko 20 dokumentaraca i dosta toga.
Ako je nauka puna rupa, a jest onda ih religija ima jos vise. Objasnio sam ti na pp primjer.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
nene
Ovdje se neće tolerisati priča o religiji. Neće ni o ateizmu, da ne bi bilo zabune. Zamolio bih (šta je ovo, ne smiješ aorist upotrijebit
) vas da te vaše rasprave nastavite u privatnim porukama, da ne bih dijelio ban .
Ovdje se neće tolerisati priča o religiji. Neće ni o ateizmu, da ne bi bilo zabune. Zamolio bih (šta je ovo, ne smiješ aorist upotrijebit
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
naravno da tema nije glupost, možda jeste tebi ako gledaš samo u jednom pravcu i na prvu odbacuješ sve što nije u skladu sa tvojim vjerovanjima
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne treba meni nikakva rasprava, ja svoje privatne stvari (kao sto je i religija), drzim ustvari privatnim i ne razglabam o tome niti ikoga uvjeravam u svoja uvjerenja javno, to sto ti imas potrebu za takvim cime govori samo tko je u svemu tome cvrsci i uvjereniji, pa malo o tome razmisli, a sad ja da se raspravljam s ljudima koji imaju fiksno i nepromjenjivo misljenje na temelju dogmatskih (znaci po defaultu aksiomskih, nepromijenjivih stajalista i zakljucaka) postulata? Nisam se pozdravio s ovo pameti sto sam stekao. A nisam je ni sketao time sto sam na usima sjedio, sto bi se reklo.
Moj zadnji post na ovu tematiku, molit cu lijepo da i sami prestanete jer nema smisla, ako vam se ne svidja tema, imate druge.
Moj zadnji post na ovu tematiku, molit cu lijepo da i sami prestanete jer nema smisla, ako vam se ne svidja tema, imate druge.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 31 mar 2014, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
Monolog je napisao/la:. Zamolio bih (šta je ovo, ne smiješ aorist upotrijebit)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Ključaj prika, podjeli nam banove od po 7 dana i rahat, toliko se ovdje nekih misterija nakotilo iste možemo i zguglati i opet nikakva korist od teme.Monolog je napisao/la:nene
Ovdje se neće tolerisati priča o religiji. Neće ni o ateizmu, da ne bi bilo zabune. Zamolio bih (šta je ovo, ne smiješ aorist upotrijebit) vas da te vaše rasprave nastavite u privatnim porukama, da ne bih dijelio ban .
upravo tako ne treba tolerisati religijske rasprave, što ne znači da sad treba pustiti i one druge koji šire ateizam i slično, jer su i to vjerska uvjerenja.
@SB
ne uvjeravan nija nikoga, al smatram napad na sebe kad kažeš da su nevjernici upućeniji i načitaniji od vjernika, daj sad molim te dokaz za to, ja ti rekoh ti jednog nobelovca nevjernika, ja za svakog po dva vjernika, živio ti meni.
i ja završavam raspravu na ovu temu.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-