ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 14 maj 2011, 11:15

Novak sinoc demonstrirao silu u drugom setu, ocekivana pobjeda, Soderlinga nije tesko dokrajciti, a i tesko da ce jedan takav razbijac dobiti ovakvog Novaka.
Novaka koji sve stize, sve vraca, koji je prakticno jedan ZID!
Danas bi moglo da bude zanimljivo, jer Andy je pronasao udarce i kretanje na sljaci, isto tako moze puno toga da vrati, i nece Novaku biti lako, iako bi trebao da dobije mec,
Nekako imam osjecaj, da ako neko moze da zaustavi ovaj niz, onda da je to Murray, ni Nadal, ni Federer, nego ludi skot.
Eto mu danas prilike.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 14 maj 2011, 12:29

u koliko Nadal igra po nasem vremenu... :?:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 maj 2011, 12:56

Arsenalisation je napisao/la:u koliko Nadal igra po nasem vremenu... :?:
14:00
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 14 maj 2011, 14:15

formance je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:u koliko Nadal igra po nasem vremenu... :?:
14:00
Hvala puno brate.. :P
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 maj 2011, 15:20

Šteta za Gasqueta pa je izgubio prvi set od Nadala 7:5.
Nije igrao ništa lošije, ako ne i bolje,od Nadala no set ode u Španjolčevu korist.
Sad da vidimo ima li snage za vratiti se ili slijedi raspad.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 14 maj 2011, 15:52

Ipak su mečevi protiv Federera i Berdycha uzeli danak i Gasquet se nije mogao vratiti te je Rafa lagano završio posao u drugom setu za konačnih 7:5 6:1.
Gasquet je odigrao vrlo dobar turnir i eto ga uskoro , ako ovako nastavi, u TOP 10 .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2011, 16:27

Mister No je napisao/la:Gasquet je odigrao vrlo dobar turnir i eto ga uskoro , ako ovako nastavi, u TOP 10 .
Iskreno se nadam da će se to i desiti. Jedan je od onih igrača koji mogu pojačati ionako prejaku konkurenciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 maj 2011, 16:30

Im'o je Gasquet nekoliko prilika u 1. setu. Najbolja je bila kod rezultata 3:2 za njega, i 15:40 na Nadalov servis, no četiri poena uzastopno je dobio Nadal (mislim da se u ta 4 minuta nije ni igr'o tenis, Gasquet je 3x samo udario lopticu). Kada to nije iskoristio, mogao se naslutiti kraj. Nadal je iskoristio 1. break loptu u 11. game-u i to je to. No, već u sljedećem je Richard opet im'o priliku za break, al' Nadal je sjajno servir'o i tako se spasio.

U 2. setu je raspad sistema i pometen je od strane Španca.

No, i danas se Richard pokaz'o svoj backhand. Koliko je samo fenomenalnih udaraca im'o to je za ne povjerovati. Nadal zasluženo u finale, Richard je skin'o 2 velika skalpa (Berdych i Federer), tako da ne može biti nezadovoljan ulaskom u polufinale.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 maj 2011, 16:31

Nevjerovatno je da ovi bolji teniseri imaju toliko srece u kjucnim trenucima, sjetimo se sinoc Dokovica na 3:3, sretno spasene 2 brejk lopte i onda Soderlinga nije bilo na mapi, gema nije mog'o uzet samo zbog tog...

Tako i Nadal i Federer...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 maj 2011, 16:33

Pa nije to sreća, pobogu. To je ono što razlikuje pobjednika od običnog sportiste. Nanjuše krv, što bi neki rekli, i onda poput ajkule napadaju. Niko nije kriv Soderlingu i ostalim što nakon izgubljenog seta ne mogu da se vrate, taman kad bi nasuprot njih stojala moja malenkost. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2011, 16:34

Zato je Soderling bio i ostao kokošiji mozak. Novak je dobio dodatno samopouzdanje, a Soderling izgubio i ono malo samopouzdanja što mu je ostalo....
Voli te tvoje Sarajevo.

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 14 maj 2011, 20:57

Ja ne znam sta je ono.Onom đokoviću da sa druge strane mreže stoje federer,marej i nadal zajedno mislim da mu nebi mogli ništa.
Bukvalno terorisanje kako komentator kaže :lol:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 14 maj 2011, 21:48

Ja i dalje mislim da će Murray biti broj 1.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 14 maj 2011, 21:54

ensadek je napisao/la:Ja ne znam sta je ono.Onom đokoviću da sa druge strane mreže stoje federer,marej i nadal zajedno mislim da mu nebi mogli ništa.
Bukvalno terorisanje kako komentator kaže :lol:
u 2.-om setu bio je dovoljan 'pak samo Murray... :roll:
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 maj 2011, 22:44

Nakon prvog seta prebacio. Sada dođem i vidim da Murray servira za meč. Daj Bože da ovo ode u tie break !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2011, 23:16

Ko nije gledao ne zna šta je propustio. Teniski maraton, spektakl... svaka im čast na ovome večeras. Svaka čast Murrayu koji je pokazao zašto je rame uz rame sa Nadalom, Đokovićem i Federerom.

Sutra se Novakov put završava.
Voli te tvoje Sarajevo.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 14 maj 2011, 23:17

Definitivno, najjaci mec na sljaci ove godine!!!
Izdržati, to je temelj vrline!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 maj 2011, 23:20

Nakon ovih par zadnjih gejmova žalim što nisam pogledao cijeli meč. Nevjerovatne razmjene udaraca, poeni, nekoliko brejkova uzastopno, stvarno čestitke i jednom i drugom.
Ova pobjeda bi Novaku mogla još više podići samopouzdanje pred sutrašnji meč, ali opet s druge strane, previše se istrošio večeras i pitanje je koliko će biti spreman za meč sa Nadalom. Nadam se da će ići bar u 3 seta pa nek pobjedi bolji !

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 14 maj 2011, 23:24

Strasan mec! 8-)
Svaka cast Novaku, sta je danas izvukao, ali se i Murray malo ukakio kad je imao 5-4 30-15, no dobro.
Sutra bi se definitivno trebao zavrsiti ovaj Novakov niz, mislim da se previse danas potrosio, ako moze odvesti mec u tri seta, bit ce odlicno.
Murray pokazao da moze dobiti Novaka i napokon dokazao zasto je godinama pricao da je sljaka njegova omiljena podloga.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 maj 2011, 23:26

Odličan meč što jest jest, samo me nervira malo hinjska igra Đokovića, čim mu je prpa odmah neko odugovlačenje, lafo ga noga boli, a kad treba trči ko lud, dobro je rekao Nadal za najega, omalovažava i potcjenjuje protivnika, ovaj meč je njega večeras totalno iscrpio, mada ima samopouzdanja, na fizičkom planu neće izdržati protiv Nadala sutra...I ja kažem da je najbolji na šljaci ove godine, 3 set samo brejkovi isto kao da ženske igraju... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.