BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 14:02

Pa dobro ko kaze da su Cocalic i Zukanovic kvaliteta? Nismo ih vidjeli. Neznamo kako bi se ponasali na terenu.
A zasto u napadu Dzeko?
Nije nista pokazao ima 5 utakmica.
Zasto ne Vedo ili uopste zasto neko od njih dvojice? Zasto nedati sansu nekome drugome?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 14:05

Mah teško se ne osvrnuti na ono fakat. Sekunde do kraja, niđe nikog oko njega, prvo jednom fula loptu, onda makazice. Jbg druže, ako si fulio loptu prilikom čistog izbijanja odakle ti ideja da'š je makazicama potrefit :mrgreen:

Ma koji klinac sad taktizira, ovo tekme su bile idealne da se proba sve što se probati može. Imamo još jeednu prijateljsku pred kvalifikacije i tu taktizirati, odnosno pozvati samo igrače na koje najozbiljnije računamo za sljedeći ciklus i eventualno otkloniti neke nedoumice oko prvih 11.[/quote]

Scouting los do bola, a nema ni posebnog izbora. Slabe fudbalske skole u BiH, slab podmladak ili igraju za druge repke. Daj sta das ali bez previse rizika, tako je u savezu izgleda.
A ne treba zabrovaiti i karakter godisnjeg odmora i posjetu familiji i rodzacima kada se repka sastaje, pa se dobije ovo sto mi imamo.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 01 jun 2012, 14:08, ukupno mijenjano 3 puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2012, 14:05

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Ibišević je po meni jako dobro odigrao jutros (sinoć).
Slazem se. I to je morao igrat dosta na krilu i puno se vracat u odbranu. Mislim da je bio dobar, i jedan od rijetkih koji moze da trci 90 minuta. Mogao je i dat gol da je Miske bio malo precizniji u par situacija.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zekimen
Kontakt:

Post Postao/la zekimen » 01 jun 2012, 14:08

znal ko gdje se moze skinuti cijela utakmica u HD-u ?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 01 jun 2012, 14:14

dinoze je napisao/la:Pa dobro ko kaze da su Cocalic i Zukanovic kvaliteta? Nismo ih vidjeli. Neznamo kako bi se ponasali na terenu.
A zasto u napadu Dzeko?
Nije nista pokazao ima 5 utakmica.
Zasto ne Vedo ili uopste zasto neko od njih dvojice? Zasto nedati sansu nekome drugome?
Pa fazon je da ne znamo! Bolje da su pozvani, pa da zabiju po autogol, i znamo kakvi su i imamo li koristi od njih. Za Jahica se zna kakav je na pozciji stopera ima 5 godina- katasstrofa! Mozda je Cocalic ili Zukanovic novi Spaha! Mi to ne znamo, samo zbog Safeta!

Dzeko je dao najvaznije golove za ovu repku u nazad 5 godina. On je simbol naseg procvata u Cirino vrijeme.

@Unica, posao napadaca je da daje golove. Ibisevic ih trpa za Stuttgaru repki katastrofa. pa pogledaj mu odnos tekma/gol....
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 01 jun 2012, 14:17

tek se sad probudi...Kao prvo,koji je razlog i zasto svaku utakmicu otvaramo katastrofalno?Doslovno nam gol visi u zraku prvih 15-ak min,i u vecini slucajeva ga i dobijemo,i zasto tek nakon toga igramo odlicno?Zar ne moze tako od pocetka,jer su pokazali da mogu.Utakmica katastrofa prvih 15 min,a onda odlicnih 20-25 dok nismo izjednacili,i onda opet jedno veliko nista.Ja mislim da drugog odgovora nema osim gubitnickog mentaliteta.Druga stvar,sto je neko vec i rekao,zasto se ne dovede klasicni lijevi bek u reprezentaciju pa taman iz Jedinstva,i da je prica sa tim zavrsena,znamo da je najslabiji u repki i cao,ali barem igra svoju poziciju,a samim tim bi i lulic igrao svoju ,te smo opet na dobitku.Tacno organski ne mogu vise ovog krpanja reprezanticije,pa mi krpimo 8 pozicija u reprezentaciji,i to naravno krpis sa najboljim igracim,izuzev dzeke.
Po meni beg i pandza najbolji u obe utakmice,i stvarno mi niste jasni vi sto omalovazavate borisa,pa lik se bori i igra ko da mu je zadnje,i sve to uz minimum gresaka,a upravo je to ono sto treba ovoj reprezentaciji,i kad bi svi imali pristup kao on gdje bi nam kraj bio.Jahicu ne mogu prigovoriti jer covjek tu poziciju NE ZNA igrati,da li bi prigovarali medunjaninu da je on igrao stopera npr.dakle iskljuciva krivica safeta.Mujidza sulidan,ali nista vise i on to moze puno bolje,dok je lulic puno bolji u ofanzivi sto je logicno :roll: Vezni red nam necu komentarisati jer nemam vremena za komentarisanje 400 igraca,vedo me pomalo razocarao ocekivao sam vise od njega,a dzeko je u svom nekom svijetu izmedju citya i bayerna,i tu najmanje razmislja o repki,barem u ovim prijateljskim.

Suma sumarum lose utakmice,lose stojimo na terenu,djelujemo bezvoljno,bezidejno a ako cemo vec nekog kriviti mislim da je adresa pariskih princeva bb.Dakle od spiska igraca sto je svakom jasno(ISTO KO STO BI ACO ZVAO SAMO CENTRE U EKIPU DA KRPI),do glupih komentara,krpenja ekipe,motivacije i opcenito pripreme za ove prijateljske jedno veliko 0(NULA).Iskreno sam bio za safeta i podrzavao ga da odradi i ove kvALF.te da dovrsi zapoceto,ali nakon ovoga sumnjam u to jer ljudi budite realni ovo je ocajno,a imamo potencijal i igrace koji mogu nesto napraviti.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 01 jun 2012, 14:19

Mah teško se ne osvrnuti na ono fakat. Sekunde do kraja, niđe nikog oko njega, prvo jednom fula loptu, onda makazice. Jbg druže, ako si fulio loptu prilikom čistog izbijanja odakle ti ideja da'š je makazicama potrefit :mrgreen:

Ma koji klinac sad taktizira, ovo tekme su bile idealne da se proba sve što se probati može. Imamo još jeednu prijateljsku pred kvalifikacije i tu taktizirati, odnosno pozvati samo igrače na koje najozbiljnije računamo za sljedeći ciklus i eventualno otkloniti neke nedoumice oko prvih 11.
Sve je to uredu.
Mozda malo tenzije spustiti.
Ali je stavrno Susic fulio, sto nije nista "NOVO" i "BITNO" kombinovao u odbrani.
Evo primjer Besic, pa nije covjek bas ni toliko nov, al kad vidis da ti fali odbrana sto ga ne zove ? Cudno.

Vidio sam ovde sa 66 strane na youtube linku samo zadnjih 15min tekme, pa sta se sve tu da vidjeti :roll:

Lulic: Covjek nije za tu poziciju. Cesto uprska pa kungfu Pandja mora spasavati.

Izbijanje i dodavanje lopte u zadnjim redovima, cesto ide preko sredine. Pa ovo je mala skola fudbala, ne rijesavaj nazad s time sto izbijas loptu u sredinu !

Gospodine Selektore, zar vi to ne vidite ???

P.S. ako neko ima linke s cjele tekme, molim nek postavi.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 jun 2012, 14:22

Cartman je napisao/la:
Unica_Liverpool_ je napisao/la:Ibišević je po meni jako dobro odigrao jutros (sinoć).
Slazem se. I to je morao igrat dosta na krilu i puno se vracat u odbranu. Mislim da je bio dobar, i jedan od rijetkih koji moze da trci 90 minuta. Mogao je i dat gol da je Miske bio malo precizniji u par situacija.
Ja sam očekivao da će sinoć Džeku izvaditi iz igre i u zadnjih dvadesetak minuta igrati s Ibiševićem u vrhu napada. Mislim da bi to bilo fer s obzirom da je u Irskoj napravio obrnuto, ali eto zayeb'o sam se. Džeko odigra svih 180 minuta, a Vedo oba puta vanka :arrow:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2012, 14:24

Kada svi pišu, da i ja " bacim " koju " pametnu " - uslovno rečeno :lol: :lol: Smatram da se jedan od razloga loših partija repke može tražiti u Papetovoj lošoj selekciji igrača za susrete, volio bih da je probao momke koji zaslužuju da se nađu na tom spisku, te da je " pokuša da popuni " ove deficitarne pozicije, ne moram da ih navodim, previše je očigledno :mrgreen: :mrgreen:
da, šta sam još htio da kažem, volio bih da sada ohladimo glave do Velsa, pa ako ne pozove koga treba da pozove... onda ima da gori :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 jun 2012, 14:25

da ja prvo kazem da za poraz krivim susica a ne vranjesa! safete neprobaju se igraci na onaj nacin! probaju se jedan do dva igraca u isto vrijeme a susic sinoc ni manje ni vise nego citavu sredinu terena promjeni u 68.min! u igru ulaze ibricic, svraka,vranjes a izlaze ibisevic,rahimic,miske! ubacis 3 igraca koji nikad zajedno nisu igrali u istoj sekundi, ako ces ih probat ubaci se po jedan u vec uigranu sredinu da bi vidio potencijal tog igraca, ovako samo i ekipa a i pojedinac ispasta jer nemoze ni pokazat sta zna kad je sve novo okolo njega! vranjes nije ni toliko los bio osim normalno one katastrofalne greske za gol! normalno nije ni vele dobar bio jer poslje one 3 zamjene i odma nekoliko minuta poslje toga i cetvrte niko vise nije bio dobar u ekipi osim pandze i begovica! BORIS PANDZA, namjerno pisem velikim slovima, nas najbolji igrac u ove dvi utakmice! prije je kritika bila da zna fulat po zemlji, u ove dvi utakmice nijednom u prazno nije otisao, sve zivo sto je dolazilo prema njemu je kupio! ako susic ima imalo pameti nadalje ce mu stoperski tandem bit spahic i pandza a papac na svoju prirodnu poziciju lijevog beka! stim i lulic na svoju poziciju na krilo a i salihovic na svoju u sredini umjesto rahimica! medunjanin igrao ili neigrao u israelu je juce pokazao da ima svoje mjesto u ekipi i stim bi meni dva vezna bili salihovic i medunjanin i vratio bi se na formaciju 4-2-3-1 koja bi izgledala ovako:

---------------------------Begovic------------------------
mujdza----------pandza------spahic--------------papac
---------------salihovic--------medunjanin--------------
------pjanic-------------miske-----------lulic------------
-------------------------dzeko----------------------------

malog stevanovica bi ozbiljno poceo gurat u ekipu na krilo, ibisevic za dzeku ponekad kad treba ili kad zatreba sa dva napadaca nek igraju i jedan i drugi ali onda sa brzim prodornim krilima u liku lulica i stevnovica da ima koristi od toga! veznjaka imamo i previse tu nam nefali ali safete pobogu zovi nove bekove i stopere, nemamo nijedne rezerve! ognjen vranjes je solidan bio na desnom beku kad je igrao! vrati ga! stoperi pa nemoze skodit probat zukanovica i cocalica, moramo imat opcije, presmijesno je da nam u dvije utakmice zaredom zadnju cetvorku cine samo dva odbrambena igraca po prirodi! pandza i mujdza! jahic je zadnji vezni, tu je na kraju krajeva i u repki znao vrlo dobro odigrat dok je u odbrani vazda bio nesiguran a lulic ko lulic dusu dao za krila! vrijeme je da se igraci konacno pocnu koristit na svojim pozicijama, nemozemo vise imat 8 ofanzivni veznjaka na terenu da pokrivaju sve pozicije! susicu upali malo klikere!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 01 jun 2012, 14:37

mikki21 je napisao/la: ---------------------------Begovic------------------------
Ovo ti je odlično mada bi ja napravio nešto ovako:

------stevanovic---------pjanić-----------lulic------------
🔵⚪

JohnnyDinamitas
Kontakt:

Post Postao/la JohnnyDinamitas » 01 jun 2012, 14:47

Vranjes na stopama Mikelinija.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 14:49

0oo0 je napisao/la:
mikki21 je napisao/la: ---------------------------Begovic------------------------
Ovo ti je odlično mada bi ja napravio nešto ovako:

------stevanovic---------pjanić-----------lulic------------

A tata? Sto je on na klupi?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2012, 14:58

edoA je napisao/la:

Ma koji klinac sad taktizira, ovo tekme su bile idealne da se proba sve što se probati može. Imamo još jeednu prijateljsku pred kvalifikacije i tu taktizirati, odnosno pozvati samo igrače na koje najozbiljnije računamo za sljedeći ciklus i eventualno otkloniti neke nedoumice oko prvih 11.
Sve je to uredu.
Mozda malo tenzije spustiti.
Ali je stavrno Susic fulio, sto nije nista "NOVO" i "BITNO" kombinovao u odbrani.
Evo primjer Besic, pa nije covjek bas ni toliko nov, al kad vidis da ti fali odbrana sto ga ne zove ? Cudno.

Vidio sam ovde sa 66 strane na youtube linku samo zadnjih 15min tekme, pa sta se sve tu da vidjeti :roll:

Lulic: Covjek nije za tu poziciju. Cesto uprska pa kungfu Pandja mora spasavati.

Izbijanje i dodavanje lopte u zadnjim redovima, cesto ide preko sredine. Pa ovo je mala skola fudbala, ne rijesavaj nazad s time sto izbijas loptu u sredinu !

Gospodine Selektore, zar vi to ne vidite ???

P.S. ako neko ima linke s cjele tekme, molim nek postavi.

Mah kontam da Pape nije htio ekperimentisati u odbrani u strahu od neke golijade. Pa se odlučio za stare igrače i da tu ništa ne mjenja. Što se pokazalo pogrešnim. Prvu grešku je napravio što je uopšte rezultat pominjao u bilo kojem kontekstu kao neki imperativ. Odmah se trebao ograditi od toga..Je.be mi se za rezultat, želim riješiti kadrovsko pitanje u vakat. Utakmica protiv Velšana će biti generalka i gotovo. Isprobati, slično ko Mihajlović, sve moguće kombinacije i stvoriti neku bazu, imati uvid. Možda ne bi našli igrače za prvih 11, ali bi sigurno za 18, 22.
Da nam se bar ne dešava u ovim kvalifikacijama kao uvijek da u tekmama za bodove moramo izmišljat neke igrače na neviđeno i moliti da im se noge ne svežu u debiju. Ako ništa drugo.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 jun 2012, 15:08

Spahic i Papac se opet vracaju protiv Walesa, te ce Susic odmah ''zaboravit'' ove probleme u odbrani. Samo sto ova dvojica nece igrati vjecno, njima su kapak ove kvalifikacije, mada su i oni dosta ostarili, i nisam siguran da li mogu pruzati tekme u reprezentaciji kao nekada. Trebamo nove igrace, ali neka, mi cemo se radije krpiti veznjacima.

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 01 jun 2012, 15:29

http://www.goal.com/en-us/match/79928/m ... nia/report" onclick="window.open(this.href);return false;

Pandza je iza Vranjesa drugi najgore ocijenjen igrac nase repke :o :shock: :lol:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 jun 2012, 15:32

TuborgGreen je napisao/la:http://www.goal.com/en-us/match/79928/m ... nia/report

Pandza je iza Vranjesa drugi najgore ocijenjen igrac nase repke :o :shock: :lol:
Veze oni nemaju, taj lik s goal.coma piše da je Nigris pobjegao Pandži kod prvog gola Mexica. Eto, dovoljno je znati da ne razlikuje Pandžu i Jahića :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 01 jun 2012, 15:34

pored onakvog jahica pandza ispadne k'o pouzdan stoper i stub odbrane.. u formaciji sa spahicem i papcem je pandza k'o jahic ;)
Zadnja izmjena: amho, dana/u 01 jun 2012, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jun 2012, 15:35

mikki21 je napisao/la:
Strašna 8-)

Samo što bi ja tu rotirao Medunjanin/Rahimić/Zahirović...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.