SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Schlager
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Schlager » 19 jun 2010, 00:55

Da...imaju bas jak kolektiv i mogli bi lako do polufinala.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jun 2010, 01:02

Nije da ne cijenim druge repke, ali ovi su jaki u glavi, pa tek ostalo.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 19 jun 2010, 01:10

poraz od srbije u ovoj fazi dobro ce doci reprezentaciji njemacke da se malo spuste na zemlju.

bolje je sad izgubiti nego u nokaut fazi.

a njemacka ce sada dobro biti izkritikovana od strane domacih medija da ce morati pruzati jos bolju i efikasniju igru.

vidim ih u 1/4 finalu a onda ko naleti.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 jun 2010, 01:16

Geronimo jak ti je avatar, mozda ga i ja stavim. Link?

Jedina pozitivna stvar poslije ovakve utakmice u kojoj se jednostavno sve moguce okrenulo protiv Elf-a, je vec kao sto rece Neutral, da su igraci jaki u glavi. Sa malim trunkom srece, ova bi utakmica bar nerjeseno zavrsila i to sa 10 igraca. No toliko se nesrece danas ispucalo, da bi to trebalo biti dovoljno za ovaj SP. Ipak sam zadovoljan sa borbom i pritiskom koji stvoren poslije primanja gola i pri pocetku drugog poluvremena. Bitno je povuci lekciju iz ovoga, a jedna od tih je, da se nesmije toliko cekati dok se protivniku nametne svoja igra. Ovako je bilo na EP, jak start, pa onda kiks protiv Hrvatske zahvaljujuci losoj igri i manjku motivacije, poslije toga kritika i pritisak, pa onda Portugal satrali, na kraju finale. Dakle nemam brigu za ovu reprezentaciju, grupna faza je za uspjeti, i sve do cetvrt- ili cak polufinala, a odatle ce ponovo trebati i srece.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 19 jun 2010, 01:16

daj i meni link za grb gero
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 19 jun 2010, 01:23

sto nestavite malo slike slavlja iz bl ;)
TREĆI PUT ČASTIMO

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jun 2010, 01:48

Loewa jos jedino polufinale moze spasiti, ali ja nakon ove danasnje predstave nas nevidim medju cetiri najbolje reprezentacije. Vece trenere od njega je 1/4 finale na SP-u kostalo posla, pa tako vjerujem da je i kod njega isti slucaj. Dvojca od njih su Sepp Herberger (prvak Svijeta s Njemackom 1954.godine) i Hemut Schoen (Evropski prvak 1972.godine, i svijetski prvak 1974.godine). Bas me interesuje hoce li njegov ljubimac Uli stati u njegovu odbranu. Vazno je da je kloc Gomez danas igrao, a najbolji napadac Njemacke presjedio na klupi. Naravno ukoliko Badstuber dobije protiv Ghane priliku onda ovi ostali trebaju bojkotovati pa nek s Ulijem skupa sastavlja reprezetnaciju. Pored cetiri skolovana lijeva beka njemu stoper igra tu poziciju. Sada ce neki reci da sam ljubomoran na igrace Bayerna, ali to nije istina, nedospustivo je da jedan Gomez dobije dvije prilike da pokaze svoje ne znanje, a jedan Kiessling ne dobije ni jednu sekundu. Takodjer po ocjenama je Boateng zasluzio da bude ispred Badstubera, jer je ovaj u velikim utakmicama dokaza svoj kvalitet, zaustavljao je Ribery-a, Robben-a, Robihn-a, Oezil-a itd itd. Njemacka javnost mu je vec okrenula ledja dobio je kritike Klinsmanna, Kloppa, Beckenbauera, i ukoliko ne bude 1/2 finale, ja odgovorno tvrdim da je od Augusta ove godine Matthias Sammer novi trener "Elfa".
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 19 jun 2010, 01:49

NoName je napisao/la:Navikao sam već da se ovdje brišu komentari iako ne krše niti jedno pravilo foruma. Znači, niti sam vrijeđao, niti sam se bavio politikom niti nešto treće, ali ovdje se to i prečesto radi. Valjda argumentacija ne odgovara.

Slazem se 100%, ovdje na ovu temu vise i ne pisem iz tih razloga. Kakvi moderatori, to samo kod nas moze. Kako sredit drzavu kad ne mozemo jedan forum :roll: .
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 19 jun 2010, 01:57

amerosm je napisao/la:Loewa jos jedino polufinale moze spasiti, ali ja nakon ove danasnje predstave nas nevidim medju cetiri najbolje reprezentacije. Vece trenere od njega je 1/4 finale na SP-u kostalo posla, pa tako vjerujem da je i kod njega isti slucaj. Dvojca od njih su Sepp Herberger (prvak Svijeta s Njemackom 1954.godine) i Hemut Schoen (Evropski prvak 1972.godine, i svijetski prvak 1974.godine). Bas me interesuje hoce li njegov ljubimac Uli stati u njegovu odbranu. Vazno je da je kloc Gomez danas igrao, a najbolji napadac Njemacke presjedio na klupi. Naravno ukoliko Badstuber dobije protiv Ghane priliku onda ovi ostali trebaju bojkotovati pa nek s Ulijem skupa sastavlja reprezetnaciju. Pored cetiri skolovana lijeva beka njemu stoper igra tu poziciju. Sada ce neki reci da sam ljubomoran na igrace Bayerna, ali to nije istina, nedospustivo je da jedan Gomez dobije dvije prilike da pokaze svoje ne znanje, a jedan Kiessling ne dobije ni jednu sekundu. Takodjer po ocjenama je Boateng zasluzio da bude ispred Badstubera, jer je ovaj u velikim utakmicama dokaza svoj kvalitet, zaustavljao je Ribery-a, Robben-a, Robihn-a, Oezil-a itd itd. Njemacka javnost mu je vec okrenula ledja dobio je kritike Klinsmanna, Kloppa, Beckenbauera, i ukoliko ne bude 1/2 finale, ja odgovorno tvrdim da je od Augusta ove godine Matthias Sammer novi trener "Elfa".

slazem se sa svim, samo bih jos dodao da mulleru nije mjesto u prvih 11, dokazo se ko kloc u bayernu, a sad gubim zivce i u repki zbog njega.umjesto njega ubacit krosa.metresakera izbacit i ubacit tascija.na beka stavit boatenga.i u napada sa kislingom il cacauom.
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 jun 2010, 02:06

Pa dobro Amere, svako od nas zna da Jogi nije neki trener. Ono malo u Stuttgartu se pokazao, poslije toga, destinacije mu nisu vrijedne pomena. Zatim potrcko jos veceg potrcke Klinsija. :lol:

Nece on dobiti otkaz ako ne dodje medju zadnje 4 ekipe, jer svi su svjesni da je ovo mlada ekipa i po imenima jedna od slabijih koje je Njemacka imala na jednom turniru. Ispao je fer sto nije htio razgovarati o prijevremenom produzetku ugovora, jer su bile naznake da DFB zeli sa njim produziti.

Kopiranjem stila van Gaala nije mu bas najbolji korak u karijeri. Forsiranjem ili ubacivanjem pojedinih igraca, mnogi su iznenadjeni. Ali veliki je posao pred njim, naravno ako ostane selektor. Njemacka ima sjajnu mladu generaciju, koju treba lagano uvoditi u A tim, klasicna smjena generacija. Nedostaak kvalitetnih igraca na pojedinim mjestima u ekipi, kao sto je napad, uzrokuje tome da se oslanja na provjerene snage kao sto su Miro i Lukas. Njihov ucinak u nacionalnom dresu je vise nego dobar.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2010, 02:18

Čestitke komšijama na velikoj pobjedi....Ponovo se potvrdilio da Elf ima sindrom balkanskih momčadi (Bugarska ,'94 u QF,Yugoslavia 2-2 u grupama '98 i to nakon što su susjedi totalno kontrolisali meč i vodili 2-0 Elf je uz dosta sreće izvukao remi, Hrvati 0-3 '98 u QF uz čudno isključenje Wornsa, Rumunija 2000 u grupama 1-1 i ispadanje, ponovo Hrvati 2008 u grupama 2-1, i danas Srbija, mi u prvom poluvremenu 0-1 :mrgreen: :mrgreen: ) i da im ekipe sa ovih prostora apsolutno ne odgovaraju.....Njemačka je pokazala danas da ima veliki kvalitet, odlično su igrali nakon primljenog gola ali nedostajalo je više sreće....Zaslužili su danas barem bod, ali ni pobjeda Srbije nije nezaslužena posebno ako se uzme u obzir zadnjih 20-tak minuta kada su svabe fizičke pale i kada su srbi mogli do ubjedljivijeg trijumfa.....Holger Badstuber je najveća misterija današnjeg fudbala, ko ga izmisli....Njegova sporost, tromost, nedostatk fudbalske inteligencije, katastrofalna defanzivna postavljanja, inferiornost i totalna nesposobnost u napadčkim akcijama kao da su nevidljivi za Lowa...Mislim da nakon ove utakmice samo totalni idiot i slijepac treba da ukaze priliku ovom nogometašu koji ničim izazvan kida živce navijačima elfa i uveliko pomaže protivnicima svoje ekipe....Pored Krasića je danas izgledao kao amater što i jeste bio unazad par mjeseci i mislim da je i sad na novu oberlige.....Na klupi ima jedan Jansen koji ima strašan napadački potencijal i koji je mnogo brži i eksplozivniji od dotičnog, a ak ništa Lahma prebaciti na lijevu stranu a Boatenga ili Fridriha staviti desno....Badstuberu se više ne smije ukazati prilika da odigra jednu jedinu sekundu na ovom prvenstvu....Lucas Podolski se danas pošteno namašio, ne znam zašto je šutirao penal pored Bastiana, ali to su te mušice koje ima Podolski koji hoce da je uvijek glavni i mislim da ga je to koštalo puno bolje karijere...Danas je odigrao dobru utakmicu, sam je pravio dar-mar (kao što veli ''veliki'' Hakala) po lijevoj strani (bilo kakva ispomoć amatera badstubera je izostala) i pravio velike probleme Ivanoviću i Vidiču koji su pokrivali tu stranu i koja je danas bila veoma loša(nije mi nikako jasno kako su loše stajali opet s obzirom na kvalitet koje posjeduju oba)... Zapucao je pored tog penala i još 2 velike šanse i par odličnih poluprilika.....Mislim da je Poldi danas jednostavno bio dekoncentrisan u tim ključnim momentima što je poprilično koštalo njegov tim, ipak na ovom nivou igrač jedne takve ekipe kao što je Njemačka ne smije sebi dozvoliti takav luksuz da se onako ispromašiva....Ozil je genije i to je i danas dokazao, Bastian poprilično pogubljen, desna strana sa Mullerom i Lahmom nije baš puno pružila, odlično su ih zatvorili Kolarov i Subotić koji je odigrao odličnu utakmicu i pokazao je Antiću da ne smije davati šansu polovnjacima poput Lukovica ispred njega.....Khedira dosta dobar, pretrčao ponovo najviše, odlično se ubacivao iz drugog plana po običaju....Merte i Arne dosta naivni ispali kod prvog gola, ono je česta akcija Srbije kada ide visoki centaršut na drugu stativu na Žigija koji spušta loptu na peterac gdje su ubacaju igrači iz drugog plana, pa tako su i nama dali onaj gol na Marakani kad je Kežman pogodio na asist Žigija....Mislim da i Neuer snosi popriličan dio krivice za onaj gol, veoma loša procjena i spora reakcija jer je Lane uspio čak i uštopati loptu i šutirati....Kod Srba Žigi je odradio svoje, Krasić konačno pokazao svoj potencijal mada mu je uveliko pomogao Badstuber, Jovanović fantastičan, Stanković onako kapitenski, Ninković odličan u defanzivi i uz pomoć Deje razbio je dosta napada Elfa u prvom poluvremenu...Mislim da je velika greška bila što su svabe dosta oprezno usle u meč, čekali su da Srbija prva napadane i da se otvori, a s obzirom na pritisak sa 10 igrača na početku drugog poluvremena mislim da bi 100% dali gol da su pritisli na početku....Blackout od 120 sekundi ih je koštao meča danas, prvo ona sudačka glupost i onda u narednom napadu veoma jeftin gol..Malenko je danas odradio svoje, pa stbarno nevjerovatno za dva nenamjerna faula dati dva zuta kartona, pa kad uporedim start Subotića i njegov zuti sa Kloseova oba smijesno ispadne....Dejo je naparvio 4 faula i i nije dobio opomenu....Moram priznati da se sudjenje poprilčno pogaršalo zadnjih dana, počevši do onog penala za Urugvaj kada je Suarez bio metar u ofsajdu, pa penal za Meksiće, ovo nepotrebno kartoniranje Elfa danas, pa ona katastrofalna odluka danas kad je SAD-u poništen čist gol za pobjedu....Ako se ovako nastavi biće svega, a mislim da je to postalo neizostavno u današnjem fudbalu....Gdje je danas bio Ovrebo da prizna onaj gol Kosea :mrgreen: :mrgreen:

Mislim da će Elf pobjediti Ganu i proći u drugi krug, nadam se da će klokani sutra dobiti Ganu, da se još malo zakomplikuje, a time bi Elfu bio dovoljan i Remi da prođu dalje :mrgreen: , a Srbiji se otvorila velika prilika da prođu dalje što objektivno i zaslužuju.....Nadam se prolasku Srbije i Njemačke :D :D
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 19 jun 2010, 02:22, ukupno mijenjano 2 puta.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jun 2010, 02:21

To je Nemačka ljudi moji. Oni ne otpuštaju selektora samo tako. Yugioh će sigurno biti selektor i nakon ovoga Svetskoga prvenstva. Naime, Nemci će proći ovaj deo grupe , i onda će inšAllah pobediti nekoga.

Ovo celo prvenstvo je izgledalo loše na početku, no upravo radi ove grupe ono je tako zanimljivo. Rekao sam već pre da su Nemci jedni od najjačih repki ovde na prvenstvo. Uvek su potcenuti od strane drugi, no njihova jaka želja za pobedom ih čini tako jakima.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2010, 02:28

amerosm je napisao/la:Loewa jos jedino polufinale moze spasiti, ali ja nakon ove danasnje predstave nas nevidim medju cetiri najbolje reprezentacije. Vece trenere od njega je 1/4 finale na SP-u kostalo posla, pa tako vjerujem da je i kod njega isti slucaj. Dvojca od njih su Sepp Herberger (prvak Svijeta s Njemackom 1954.godine) i Hemut Schoen (Evropski prvak 1972.godine, i svijetski prvak 1974.godine). Bas me interesuje hoce li njegov ljubimac Uli stati u njegovu odbranu. Vazno je da je kloc Gomez danas igrao, a najbolji napadac Njemacke presjedio na klupi. Naravno ukoliko Badstuber dobije protiv Ghane priliku onda ovi ostali trebaju bojkotovati pa nek s Ulijem skupa sastavlja reprezetnaciju. Pored cetiri skolovana lijeva beka njemu stoper igra tu poziciju. Sada ce neki reci da sam ljubomoran na igrace Bayerna, ali to nije istina, nedospustivo je da jedan Gomez dobije dvije prilike da pokaze svoje ne znanje, a jedan Kiessling ne dobije ni jednu sekundu. Takodjer po ocjenama je Boateng zasluzio da bude ispred Badstubera, jer je ovaj u velikim utakmicama dokaza svoj kvalitet, zaustavljao je Ribery-a, Robben-a, Robihn-a, Oezil-a itd itd. Njemacka javnost mu je vec okrenula ledja dobio je kritike Klinsmanna, Kloppa, Beckenbauera, i ukoliko ne bude 1/2 finale, ja odgovorno tvrdim da je od Augusta ove godine Matthias Sammer novi trener "Elfa".
Sammer bi bio daleko najbolje riješnje za selektora, osim ako nekim čudom ne bi doveli Otmara :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 jun 2010, 02:29

Neutral je napisao/la:To je Nemačka ljudi moji. Oni ne otpuštaju selektora samo tako. Yugioh će sigurno biti selektor i nakon ovoga Svetskoga prvenstva. Naime, Nemci će proći ovaj deo grupe , i onda će inšAllah pobediti nekoga.

Ovo celo prvenstvo je izgledalo loše na početku, no upravo radi ove grupe ono je tako zanimljivo. Rekao sam već pre da su Nemci jedni od najjačih repki ovde na prvenstvo. Uvek su potcenuti od strane drugi, no njihova jaka želja za pobedom ih čini tako jakima.

kad se to počelo ekavicom pričat u nicaZe :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jun 2010, 02:31

VanBasten je napisao/la:
Neutral je napisao/la:To je Nemačka ljudi moji. Oni ne otpuštaju selektora samo tako. Yugioh će sigurno biti selektor i nakon ovoga Svetskoga prvenstva. Naime, Nemci će proći ovaj deo grupe , i onda će inšAllah pobediti nekoga.

U čast pobede Srbije. ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 jun 2010, 02:33

Neutral je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:

U čast pobede Srbije. ;)
:mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 19 jun 2010, 03:36

Na jednom stranom forumu ima topic "Gdje ste bili kad je Njemacka promasila penal?" :lol: :lol:

To je jedan jako rijedak i neuobicajen trenutak. Mozda je razlog promasaja taj sto je zapravo Poljak pucao. :lol: Iskreno sam mislio da ce Bastian biti izvođac i ubijeđen sam da bi zabio, ali valjda je ovaj mali bio previse gladan pa mu je oteo tu ulogu. Hvala Poldi, omogucio si nam da vidimo pravi fenomen. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2010, 09:28

Njemačka dominira!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 19 jun 2010, 09:28

Hare_BvB je napisao/la:Čestitke komšijama na velikoj pobjedi....Ponovo se potvrdilio da Elf ima sindrom balkanskih momčadi (Bugarska ,'94 u QF,Yugoslavia 2-2 u grupama '98 i to nakon što su susjedi totalno kontrolisali meč i vodili 2-0 Elf je uz dosta sreće izvukao remi, Hrvati 0-3 '98 u QF uz čudno isključenje Wornsa, Rumunija 2000 u grupama 1-1 i ispadanje, ponovo Hrvati 2008 u grupama 2-1, i danas Srbija, mi u prvom poluvremenu 0-1 :mrgreen: :mrgreen: ) i da im ekipe sa ovih prostora apsolutno ne odgovaraju.....Njemačka je pokazala danas da ima veliki kvalitet, odlično su igrali nakon primljenog gola ali nedostajalo je više sreće....Zaslužili su danas barem bod, ali ni pobjeda Srbije nije nezaslužena posebno ako se uzme u obzir zadnjih 20-tak minuta kada su svabe fizičke pale i kada su srbi mogli do ubjedljivijeg trijumfa.....Holger Badstuber je najveća misterija današnjeg fudbala, ko ga izmisli....Njegova sporost, tromost, nedostatk fudbalske inteligencije, katastrofalna defanzivna postavljanja, inferiornost i totalna nesposobnost u napadčkim akcijama kao da su nevidljivi za Lowa...Mislim da nakon ove utakmice samo totalni idiot i slijepac treba da ukaze priliku ovom nogometašu koji ničim izazvan kida živce navijačima elfa i uveliko pomaže protivnicima svoje ekipe....Pored Krasića je danas izgledao kao amater što i jeste bio unazad par mjeseci i mislim da je i sad na novu oberlige.....Na klupi ima jedan Jansen koji ima strašan napadački potencijal i koji je mnogo brži i eksplozivniji od dotičnog, a ak ništa Lahma prebaciti na lijevu stranu a Boatenga ili Fridriha staviti desno....Badstuberu se više ne smije ukazati prilika da odigra jednu jedinu sekundu na ovom prvenstvu....Lucas Podolski se danas pošteno namašio, ne znam zašto je šutirao penal pored Bastiana, ali to su te mušice koje ima Podolski koji hoce da je uvijek glavni i mislim da ga je to koštalo puno bolje karijere...Danas je odigrao dobru utakmicu, sam je pravio dar-mar (kao što veli ''veliki'' Hakala) po lijevoj strani (bilo kakva ispomoć amatera badstubera je izostala) i pravio velike probleme Ivanoviću i Vidiču koji su pokrivali tu stranu i koja je danas bila veoma loša(nije mi nikako jasno kako su loše stajali opet s obzirom na kvalitet koje posjeduju oba)... Zapucao je pored tog penala i još 2 velike šanse i par odličnih poluprilika.....Mislim da je Poldi danas jednostavno bio dekoncentrisan u tim ključnim momentima što je poprilično koštalo njegov tim, ipak na ovom nivou igrač jedne takve ekipe kao što je Njemačka ne smije sebi dozvoliti takav luksuz da se onako ispromašiva....Ozil je genije i to je i danas dokazao, Bastian poprilično pogubljen, desna strana sa Mullerom i Lahmom nije baš puno pružila, odlično su ih zatvorili Kolarov i Subotić koji je odigrao odličnu utakmicu i pokazao je Antiću da ne smije davati šansu polovnjacima poput Lukovica ispred njega.....Khedira dosta dobar, pretrčao ponovo najviše, odlično se ubacivao iz drugog plana po običaju....Merte i Arne dosta naivni ispali kod prvog gola, ono je česta akcija Srbije kada ide visoki centaršut na drugu stativu na Žigija koji spušta loptu na peterac gdje su ubacaju igrači iz drugog plana, pa tako su i nama dali onaj gol na Marakani kad je Kežman pogodio na asist Žigija....Mislim da i Neuer snosi popriličan dio krivice za onaj gol, veoma loša procjena i spora reakcija jer je Lane uspio čak i uštopati loptu i šutirati....Kod Srba Žigi je odradio svoje, Krasić konačno pokazao svoj potencijal mada mu je uveliko pomogao Badstuber, Jovanović fantastičan, Stanković onako kapitenski, Ninković odličan u defanzivi i uz pomoć Deje razbio je dosta napada Elfa u prvom poluvremenu...Mislim da je velika greška bila što su svabe dosta oprezno usle u meč, čekali su da Srbija prva napadane i da se otvori, a s obzirom na pritisak sa 10 igrača na početku drugog poluvremena mislim da bi 100% dali gol da su pritisli na početku....Blackout od 120 sekundi ih je koštao meča danas, prvo ona sudačka glupost i onda u narednom napadu veoma jeftin gol..Malenko je danas odradio svoje, pa stbarno nevjerovatno za dva nenamjerna faula dati dva zuta kartona, pa kad uporedim start Subotića i njegov zuti sa Kloseova oba smijesno ispadne....Dejo je naparvio 4 faula i i nije dobio opomenu....Moram priznati da se sudjenje poprilčno pogaršalo zadnjih dana, počevši do onog penala za Urugvaj kada je Suarez bio metar u ofsajdu, pa penal za Meksiće, ovo nepotrebno kartoniranje Elfa danas, pa ona katastrofalna odluka danas kad je SAD-u poništen čist gol za pobjedu....Ako se ovako nastavi biće svega, a mislim da je to postalo neizostavno u današnjem fudbalu....Gdje je danas bio Ovrebo da prizna onaj gol Kosea :mrgreen: :mrgreen:

Mislim da će Elf pobjediti Ganu i proći u drugi krug, nadam se da će klokani sutra dobiti Ganu, da se još malo zakomplikuje, a time bi Elfu bio dovoljan i Remi da prođu dalje :mrgreen: , a Srbiji se otvorila velika prilika da prođu dalje što objektivno i zaslužuju.....Nadam se prolasku Srbije i Njemačke :D :D
Odlican post.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 19 jun 2010, 09:29

Meni je najvise krivo sto je nilski konj "Bety" pogrijesila. Nadam se da se ona prognoza odnosila na osvajanje SP :lol:

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.