Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Rolex312
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Rolex312 » 02 mar 2013, 23:53

Prsa Biceps
Ledja triceps
Ramena Noge

3 dana plus jedan odmor. 3 razlicite vjezbe za svaki dio tijela po 4 serije. Stomak svaki dan. Kolko je ucinkovit ovaj program? Ako imate prijedloga zahvalan bih bio. :mrgreen:
Nad nama nebo ima da gori!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2013, 15:42

Rolex312 je napisao/la:Prsa Biceps
Ledja triceps
Ramena Noge

3 dana plus jedan odmor. 3 razlicite vjezbe za svaki dio tijela po 4 serije. Stomak svaki dan. Kolko je ucinkovit ovaj program? Ako imate prijedloga zahvalan bih bio. :mrgreen:
ja radim uvijek ovako, samo sto ledja i triceps radim zadnji dan...

ja cu ti reci iz licnog iskustva. Program je predobar... samo sto ja radim za velike grupe misica 5 vjezbi, a za male grupe po 4 vjezbe.
Prosle godine sa 66 kg na 78... trenirao od sredine maja do sredine oktobra. Suh ko barut. Ni protein ni kreatin. Meni je predobar bio... samo sto je tezak i zamoran... ako osjetis da ne mozes odraditi trening slobodno uzmi slobodan dan ;) radi kako ti tijelo diktira. Stomak ne moras svaki dan... svako 2-3 dan je sasvim dovoljno ;)
QUARESMA 18<<< je napisao/la:nista dok ne okopni i ne otopli, onda cu krenuti sa jutarnjim vjezbama i doruckom
koliko je idealno kila za visinu do 184?
88-90 kg
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 mar 2013, 15:51

I ja sam počeo prije mjesec i nešto ići u teretanu i radim po tom gore programu .

Svaku vježbu radim u 3 serije i to , dižem kilažu a povećavam ponavljanja .

Eh sad , ne znam , za koliko otprilike se mogu očekivati neki rezultati ? Na rukama tj. biceps i triceps su već primjetne promjene , prsa slabije a isto i ramena i leđa slabije .

Šta bi preporučili , imam nijjet da se do maja malo napucam (maturalna ekskurzija :mrgreen: ), ima l' vremena za to ? :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2013, 15:54

za 2 mjeseca treninga te vec ti govore ooooooooooo pasa sta je to... znaci 2 mjeseca ti treba da se vidi :D ako hoces da radis kako treba... ja sam se ubijao od treninga... nema fule s ovim gore programom samo sto sam ja rotirao ledja i ramena u danima ... puno je bolje :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 03 mar 2013, 15:55

I ja po tom programu radim, joj 7 dana nisam trenirao jedva cekam veceras da udjem u teretanu :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2013, 16:01

buraz ja od oktobra pauzirao i krenuo sad 4.2. :D vratio se sa istom kilazom :D snaga ostalo, sve mi ostalo buraz... gurnuo sam sebe do granice, ne znam da li bi uzeo sad neku hemiju :lol:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 mar 2013, 16:02

A interesuje me salo na stomaku :D

Šta sa njim , kako sa njim , radim svaki dan nekih 12 minuta na traci , trčim , ali ništa se ne smanjuje :(

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2013, 16:04

dzaba buraz... :P za to ti treba stroga dijeta... ;) ili da kupis protein da imas poslije treninga... s malo pileceg filea i malo vlakana :D nije to u trcanju koliko li je u kuhinji :D

isti je slucaj i kod mene, samo sto ja ne ganjam plocice, imam ravan stomak kad stojim i malo sala kad ono sjednem, nista opasno... probaj se vise kretati, nemoj puno sjediti, onda ti se tu najvise masti slaze

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 mar 2013, 16:08

A **** ga , mamina kuhinja , znaš kako je to . Sine hajde jedi , imaš eno na stolu :lol:
I u mene je poprilično ravno , ali ono ne vide se six-pack , ovi gornji se i oslikavaju donekle ali nije to to :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 mar 2013, 16:09

ista situacija... a i nezahvalno ti ej imati six packs... moras ih bas redovno odrzavati, pazit sta jedes, da se ustrucavas :lol: nije to za nas prave bosance i hercegovce :lol:

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 04 mar 2013, 19:58

Sad se vratio sa seminara o nutrition i upozno tipa koji je model za Fitness magazin u Americi i tip mi kaze da nikad nije radio trbusnjake. Dijeta i pullups ti je majka on meni kaze sto se tice trbusnih misica ili bilo sta sto se tice core (sredina tijela) Neznam jel iko od vas ikad probo planks (to je kad si u polozaju da radis sklekove al umjesto na dlanovima ti se drzis od lakta to dlana) I tu pozu samo drzis. Krenes sa 30 sekundi pa sto vise moze poslje toga. To radi cuda al bez dijete nikad nece vidjet trbusnjake.

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 04 mar 2013, 20:46

Bosniacum Lilium je napisao/la:dzaba buraz... :P za to ti treba stroga dijeta... ;) ili da kupis protein da imas poslije treninga... s malo pileceg filea i malo vlakana :D nije to u trcanju koliko li je u kuhinji :D

isti je slucaj i kod mene, samo sto ja ne ganjam plocice, imam ravan stomak kad stojim i malo sala kad ono sjednem, nista opasno... probaj se vise kretati, nemoj puno sjediti, onda ti se tu najvise masti slaze
Pokusavam i ja te dijete da postujem, ali dzaba kad sam uvijek gladan. Doduse poslje treninga samo neki protein ili zitarice sa mlijekom, ali preko dana mi se nekad omakne pa neki sendvic dobar pojedem ili pitu. :mrgreen:

Prednost mi je sto ne zivim vise sa majkom pa ne moram slusati ono ajde jedi ovo, jedi ono, ali ni hrana koju sad jedem nije Bog zna kakve kvalitete. Skoro svaki dan piletine, tu i tamo krompir kao prilog, dorucak neki kroasan (uglavnom visnja) sa mlijekom..

Jos samo 2 mjeseca do ljeta! :D
Nad nama nebo ima da gori!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 04 mar 2013, 20:49

mambabalkan je napisao/la:Neznam jel iko od vas ikad probo planks (to je kad si u polozaju da radis sklekove al umjesto na dlanovima ti se drzis od lakta to dlana) I tu pozu samo drzis.
Odlicna vjezba.
I ja nisam ljubitelj trbusnjaka, mislim da me ne pogadjaju dovoljno. Uostalom, nesto mi i vrtoglava kad ih radim, pa ih izbjegavam :)
Ima puno boljih vjezbi za trbusne misice, a ova gore je jedna od njih. A sve je teze sto ruke stavis vise ispred sebe. Ako su ti laktovi otprilike u ravnini glave, zna bit' pravo zayebano. :mrgreen:

Al' naravno, kao sto i sam govoris, dzaba sve ako je salo preko misica. Vecina ljudi ima bar solidno razvijene trbusne, ali se oni ne vide. Dakle, oni se rade prije svega u kuhinji. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 05 mar 2013, 17:19

Evo da se ja pohvalim, znači prošlo ljeto 30 kg smršo, znači imo sam još veću ruku, al kad staviš prst na biceps propadne odmah, znači evo sad nakon 6 mjeseci u teretani, ruku sam skroz reguliso, pola leđa( budala nisam radio donja leđa sve do neki dan :O), noge sam reguliso lagano(to što sam trčo), ramena također, eto ostala mi još prsa, stomak i donja leđa, to sala što je ostalo, pa eto valjda ću do ljeta sve regulisat :D

Edit: Imal' iko linko vježbe koja se zove:"Giljotina potisak"
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 05 mar 2013, 20:43

Dex je napisao/la:Evo da se ja pohvalim, znači prošlo ljeto 30 kg smršo, znači imo sam još veću ruku, al kad staviš prst na biceps propadne odmah, znači evo sad nakon 6 mjeseci u teretani, ruku sam skroz reguliso, pola leđa( budala nisam radio donja leđa sve do neki dan :O), noge sam reguliso lagano(to što sam trčo), ramena također, eto ostala mi još prsa, stomak i donja leđa, to sala što je ostalo, pa eto valjda ću do ljeta sve regulisat :D

Edit: Imal' iko linko vježbe koja se zove:"Giljotina potisak"
zipa sto se tice donjeg djela ledja care. Najpazljiviji sam kad dodje do donjeg dijela ledja.

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 05 mar 2013, 23:45

btw.sto se tice trbusnjaka,najpresudnija vam je genetika,zatim ishrana,pa tek onda trening ;) Ja nikad nisam bio na tim dijetama,mamina kuhinja naravno,pite,hot-dogovi,su cesta pojava,niti sam kad radio nesto posebno trbusnjake,a imam ih od 6 osnovne...

U zadnje vrijeme pazim sta jedem,pa je BF oko 8%,a samim tim i trbusni su vidljiviji i isklesaniji...
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 mar 2013, 09:51

Prsa - biceps
Leđa - triceps
Noge
Ramena
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 06 mar 2013, 21:55

eee ljudi idem u teretanu vec nekih 4 mjeseca .. i prije sam imao solidnu gradju ... al mi ruke dosta slabo napreduju u odnosu na ostale dijelove tijela ... ledja i grudi bas dobro, medjutim ruke zaostaju ... biceps radim sa prsima, triceps sa ledjima ... ramena i noge 3 dan i onda odmaram jedan ili pocesto dva dana zaredom ... pijem whey protein .. e sad imal neko neki prijedlog, koje vjezbe raditi, koliko ... itd. ??
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 07 mar 2013, 15:22

forza je napisao/la:eee ljudi idem u teretanu vec nekih 4 mjeseca .. i prije sam imao solidnu gradju ... al mi ruke dosta slabo napreduju u odnosu na ostale dijelove tijela ... ledja i grudi bas dobro, medjutim ruke zaostaju ... biceps radim sa prsima, triceps sa ledjima ... ramena i noge 3 dan i onda odmaram jedan ili pocesto dva dana zaredom ... pijem whey protein .. e sad imal neko neki prijedlog, koje vjezbe raditi, koliko ... itd. ??
Ja sam imao isti problem sa bicepsima. Samo sam poveco intezitet. Radio bicepse cetri puta sedmicno i vidio veliki napredak poslje jedno 8 mjeseci. Puno zavisi kako vjezbe radis. Puno ljudi naprimjer kad rade bicepse koriste ledja. To je ono kad stojis i ledjima nabacujes teg gore. Meni je pomoglo jer sam radio vjezbe gdje sam samo koristio misic na koji se koncentrisem. Naprimjer kad sam radio bicepse dizem sporo i spustam sporo (negativno dizanje) i nikad nisam spustao lakat iznad 90 stepeni.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 mar 2013, 15:36

negativno dizanje je majka za biceps

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.