Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

mostar_mo
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la mostar_mo » 04 nov 2009, 15:09

gibi72 je napisao/la:Evo koga zanima nesto o njemu: http://www.ninoslavmilenkovic1789.com/

Sjecam se jednog duela na Marakani, kad mu je jedan igrač tadašnje SCG (ne mogu se sjetiti imena,inače bosanski Srbin) rekao: "**** ti srpsku majku", a Nino ga odgurnuo i isto mu nešto opsovao...

taj što mu je psovao je bio Ognjen Koroman , nekadašnji junior Željezničara mislim da je bio...on je bio najveci sljam na toj utakmici , Bajramovicu je isto psovao i vrijedao ga ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 04 nov 2009, 15:13

Ma Koroman je obicna seljacina sa Sokoca... :D
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2009, 15:15

Citam malo na Transfermarktu na Portugalskom forumu. Da vam malo prenesem. Jedan je napisao da ocekiva mnogo goalova od nas, jer imamo jacu ofanzivu, sa igracima koji spadaju u najbolje Bundeslige. Snagu Portugala vidi vise u odbrani, osim na ljevoj strani (jel vam to poznato?). Na desnoj strani im inace igra Bosingwa.

Ali sada kako su saznali da Bosingwa nece igrati zbog povrijede koljena, malo ih hvata strah jer su sada i na desnoj strani jako oslabljeni, i kazu da taj gubitak ne mogu kompenzirati. Pored toga je Mendes ispao, koji je u zadnje vrijeme pokazivao veoma dobru igru. Ronaldo i u subotu nece igrati protiv Atletico Madrid, jer iako je njegova povrijeda skoro zaljecena, ne zele da riskiraju nista i hoce da ga sacuvaju za utakmicu sljedeceg utorka (10.11) protiv treceligasa Alcorcón protiv koga se Real blamirao sa 0:4.

Dakle posebno u jakoj odbrani Portugalaca se pokazuju pukotine, po kojima sa nasim napadom treba dobro udariti, pa ce i taj Titanik da se potopi. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gibi72
Kontakt:

Post Postao/la gibi72 » 04 nov 2009, 15:16

mostar_mo je napisao/la:
gibi72 je napisao/la:Evo koga zanima nesto o njemu: http://www.ninoslavmilenkovic1789.com/

Sjecam se jednog duela na Marakani, kad mu je jedan igrač tadašnje SCG (ne mogu se sjetiti imena,inače bosanski Srbin) rekao: "**** ti srpsku majku", a Nino ga odgurnuo i isto mu nešto opsovao...

taj što mu je psovao je bio Ognjen Koroman , nekadašnji junior Željezničara mislim da je bio...on je bio najveci sljam na toj utakmici , Bajramovicu je isto psovao i vrijedao ga ..
jest, u pravu si, Koroman je u pitanju... hvala što me podsjeti :)
Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu - i zavoljeće
Oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu - i propjevaće
Oni koji ne zbore - prozboriće kraj Une
Oni koji ne čuju - pročuće kraj Une
Oni koji ne vide - progledaće kraj Une!

Ćamil Sijarić

gibi72
Kontakt:

Post Postao/la gibi72 » 04 nov 2009, 15:21

Upisano u knjigu gostiju na web stranici Nine Milenkovića:

MILANA:

Zdravo NINO,
veliki pozdravi iz krajiške ljepotice Banja Luke...Iako sam žensko, redovno pratim fudbal, a nakon tvog prvog pojavljivanja u reprezentaciji, postao si moj moljeni fudbaler...Vjeruj mi da sam i ja u svojoj okolini uvijek bila podsmijavana zato što sam pravoslavka, a navijam za BIH.Meni nikako nije jasno zašto još uvijek u ovoj zemlji postoje ljudi koji tako misle. Zašto ja ako živim u Banj Luci i srpkinja sam ne mogu da volim Bosnu???...E pa volim je i navijaću uvijek za Bosnu i za naše igrače!!!!...NINO ne daj se,i znaj da je Banja Luka uz tebe i da smo sigurni u tvoj povratak u BIH reprezentaciju!!!!
Oni koji ne umiju da vole, neka na Unu dođu - i zavoljeće
Oni koji ne umiju da pjevaju, neka na Unu dođu - i propjevaće
Oni koji ne zbore - prozboriće kraj Une
Oni koji ne čuju - pročuće kraj Une
Oni koji ne vide - progledaće kraj Une!

Ćamil Sijarić

NK_CELIK
Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 04 nov 2009, 15:31

ma ovo je pisao Ahmo iz Gluhe Bukovice, kakva Milana.....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 04 nov 2009, 15:33

jel sigurno bosingwa ne igra

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 04 nov 2009, 15:41

Pa dobro je li Nino maskota ili igrac. Gdje igra frajer. Nemogu ga naci na transfermarktu.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 04 nov 2009, 15:47

xavi26 je napisao/la: zvao bih i mensura mujdzu iz freiburga koji je klasicni lijevi bocni, mislim da trenutno nije u prvom planu freiburga, ali neka ga na sirem spisku, a tako bi ga uzeli od kockastih..
Mensur Mujdza je klasicni DESNI bocni

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2009, 15:50

Da, sigurno je da nece igrati, portugalska odbrana je definitivno oslabljena, a portugalske navijace hvata lagana panika. :D Rekao sam da cemo igrati sa dva spica, sada sam jos sigurniji u to.

Kad se jos podsjetim, da ne samo Dzeko i Ibisevic asistiraju i zabijaju, nego da i Misimovic pored asistencija u zadnje vrijeme zabija goal za goalom...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 04 nov 2009, 15:52

Dado je napisao/la:Pa dobro je li Nino maskota ili igrac. Gdje igra frajer. Nemogu ga naci na transfermarktu.
Enosis Neon Paralimni, 1. liga Kipra, 7. mjesto trenutno (od 14 klubova)
Zadnja izmjena: giannini, dana/u 04 nov 2009, 15:58, ukupno mijenjano 2 puta.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 nov 2009, 15:53

Dado je napisao/la:Pa dobro je li Nino maskota ili igrac. Gdje igra frajer. Nemogu ga naci na transfermarktu.

Evo :
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 04 nov 2009, 16:01

Principatus je napisao/la:Ma to je Ciro namjestio. Rosetti je pola Hrvat, mater mu Hrvatica. :D
Tačno je da je Rosetti pola Hrvat, ali na zadnjem evropskom prvenstvu je sudio čini mi se jednu tekmu Hrvatskoj i Ćiro je bio stručni komentator na HTV, i zbog lošeg suđenja Ćiro mu u svom stilu poselami familiju itd, pa se to pisalo i u novinama nekoliko dana. Nadam se da Rosetti nije zlopamtilo.

Bojim se i ovog Engleza,i njihovih nadoknada vremena (već smo imali loše iskustvo sa jednim engleskim sudijom) igra se dok domaćin ne postigne svoj cilj.

Zmajevi moraju dati sve od sebe i završiti posao u Portugalu, ginuti i zabiti što više golova da bi se u Zenici igrala revijalna tekma. Nadam se takvom scenariju.

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 04 nov 2009, 16:19

Ćiro objavio spisak, Milenković ponovo pozvan
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević danas je izdiktriao spisak od 26 igrača na koje će računati u mečevima baraža koje naša reprezentacija igra protiv Portugala 14. i 18. novembra.
Nova imena u reprezentaciji su kako je već najavljeno, Haris Medunjanin iz Valladolida i Ermin Zec iz Šibenika a poziv u reprezntaciju ponovo je dobio i Ninoslav Milenković koji je za našu nacioanalnu vrstu upisao 7 nastupa u vrijeme kada je selektor bio Blaž Slišković. U odnosu na nekoliko ranijih utakmica, na spisku nema Mirka Hrgovića, igrača Greuther Furtha.

Reprezentacija će se okupiti 9. novembra u Novom Vinodolskom.

U Sarajevu više ne postoje optimalni uvjeti za pripreme zbog lošeg vremena. Odlučio sam se za Novi Vinodolski, prvenstveno zbog slične klime kao u Portugalu, rekao je Blažević.

Naglasio je da ga brinu žuti kartoni nekolicine standardnih reprezentativaca, te da je zbog toga i odlučio da pozove veći broj igrača.

Niko ne može misliti da ćemo u Portugalu proći bez novih javnih opomena. Portugal je ekipa koja akumulira najviše kartona protivnika, s obzirom na njihovu tehničku potkovanost i igru kratkih pasova. Nažalost, mi imamo velikih problema s kartonima pa sam zbog toga i pozvao 26 igrača, kazao je Blažević.

Dodao je da očekuje dvije teške utakmice, a da bi u prvom meču bio zadovoljan i minimalnim porazom uz postignuti gol.

Nikad u karijeri nisam imao značajniju utakmicu pred sobom. Na nama je veliki pritisak, velika očekivanja navijača. Ne smijemo ih razočarati, rekao je Blažević.

Golmani: Asmir Begović (Ipswich), Kenan Hasagić (Istanbul BB), Nemanja Supić (Timisoara).

Odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Sanel Jahić (AEK), Boris Pandža (Hajduk Split), Dario Damjanović (Kaisserslautern), Damir Mirvić (Rosselare), Adnan Mravac (Westerlo), Džemal Berberović (Denizlispor), Ninoslav Milenković (Enosis).

Vezni red: Elvir Rahimić (CSKA), Samir Muratović (Sturm), Admir Vladavić (Red Bull Salzburg), Senijad Ibričić (Hajduk Split), Semir Štilić (Lech Poznan), Haris Medunjanin (Real Valladolid), Zlatan Bajramović (Eintracht Frankfurth), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Lyon).

Napad: Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK), Ermin Zec (Šibenik).
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 nov 2009, 16:21

Joj drugari vidite da mi kopamo po CIpru ,nije to nikaka prednost sto nece igrati pojedini standardni..Ljudi imaju ligu jaku i uvjek ce naci igrace poput nasih ,lahko ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 16:51

lejla je napisao/la:Ćiro objavio spisak, Milenković ponovo pozvan
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević danas je izdiktriao spisak od 26 igrača na koje će računati u mečevima baraža koje naša reprezentacija igra protiv Portugala 14. i 18. novembra.
Nova imena u reprezentaciji su kako je već najavljeno, Haris Medunjanin iz Valladolida i Ermin Zec iz Šibenika a poziv u reprezntaciju ponovo je dobio i Ninoslav Milenković koji je za našu nacioanalnu vrstu upisao 7 nastupa u vrijeme kada je selektor bio Blaž Slišković. U odnosu na nekoliko ranijih utakmica, na spisku nema Mirka Hrgovića, igrača Greuther Furtha.

Reprezentacija će se okupiti 9. novembra u Novom Vinodolskom.

U Sarajevu više ne postoje optimalni uvjeti za pripreme zbog lošeg vremena. Odlučio sam se za Novi Vinodolski, prvenstveno zbog slične klime kao u Portugalu, rekao je Blažević.

Naglasio je da ga brinu žuti kartoni nekolicine standardnih reprezentativaca, te da je zbog toga i odlučio da pozove veći broj igrača.

Niko ne može misliti da ćemo u Portugalu proći bez novih javnih opomena. Portugal je ekipa koja akumulira najviše kartona protivnika, s obzirom na njihovu tehničku potkovanost i igru kratkih pasova. Nažalost, mi imamo velikih problema s kartonima pa sam zbog toga i pozvao 26 igrača, kazao je Blažević.

Dodao je da očekuje dvije teške utakmice, a da bi u prvom meču bio zadovoljan i minimalnim porazom uz postignuti gol.

Nikad u karijeri nisam imao značajniju utakmicu pred sobom. Na nama je veliki pritisak, velika očekivanja navijača. Ne smijemo ih razočarati, rekao je Blažević.

Golmani: Asmir Begović (Ipswich), Kenan Hasagić (Istanbul BB), Nemanja Supić (Timisoara).

Odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Sanel Jahić (AEK), Boris Pandža (Hajduk Split), Dario Damjanović (Kaisserslautern), Damir Mirvić (Rosselare), Adnan Mravac (Westerlo), Džemal Berberović (Denizlispor), Ninoslav Milenković (Enosis).

Vezni red: Elvir Rahimić (CSKA), Samir Muratović (Sturm), Admir Vladavić (Red Bull Salzburg), Senijad Ibričić (Hajduk Split), Semir Štilić (Lech Poznan), Haris Medunjanin (Real Valladolid), Zlatan Bajramović (Eintracht Frankfurth), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Lyon).

Napad: Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK), Ermin Zec (Šibenik).
:roll: Ziku nam golmana,defanzive, klubova i konte :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 nov 2009, 16:58

Ne kontam Harise sta je tebi nije jasno..To je ono sto valja od svega sto imamo...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 nov 2009, 17:03

giannini je napisao/la:
xavi26 je napisao/la: zvao bih i mensura mujdzu iz freiburga koji je klasicni lijevi bocni, mislim da trenutno nije u prvom planu freiburga, ali neka ga na sirem spisku, a tako bi ga uzeli od kockastih..
Mensur Mujdza je klasicni DESNI bocni
ha lijevo ha desno on je trenutno u amaterima Freiburga...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 04 nov 2009, 17:05

bistrikboy je napisao/la: ha lijevo ha desno on je trenutno u amaterima Freiburga...
ha ja :D
Ako smo spali na to,da zovemo igrace iz amaterskih klubova, treba onda razjebat sve ovo
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 17:08

ahmic je napisao/la:Ne kontam Harise sta je tebi nije jasno..To je ono sto valja od svega sto imamo...
Sve mi je jasno i jos sto si u pravu.
U tom i jeste problem :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.