Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

mirgerr
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la mirgerr » 15 feb 2020, 22:16

Dobro je, dobro je :mrgreen:

Gdje smo stali, jos 12-0-0
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 18 feb 2020, 07:10

In the past 1,246 minutes that Virgil van Dijk and Joe Gomez partnered each other in central defence, Liverpool have conceded just one goal.
Raul Jimenez.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 18 feb 2020, 15:17

u evropi ne blistamo na gostovanjima ipak dns je imperativ zabit go.Valjda nam nece nikog povrijedit oni mesari

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 19:24

StevieG8 je napisao/la:
16 dec 2019, 14:41
Da ne bude sve kuknjava bez pokrića evo malo detaljniji pogled na Atletico Madrid :mrgreen:

Zadnjih par sezona smo znali reći da Klopp ne zna igrati protiv ekipa koje nam prepuste posjed i parkiraju autobus, ove sezone smo znatno napredovali što se toga tiče ali nam je Napoli s niskim blokom u 4-4-2 sistemu osvježio neka stara sjećanja. Atletico Madrid pod Simeonom je vjerovatno do perfekcije doveo upravo taj 4-4-2 niski blok u kome igraju vrlo zbijeno po cijenu ostavljanja više prostora po stranama. Oni nam dođu kao Napoli na steroidima.

Tim sa kojim je Simeone zadnji put igrao finale LŠ izgledao je ovako:

Oblak
Juanfran-Savić-Godin-Filipe Luis
Saul-Gabi-Fernandez-Koke
Torres-Griezmann

Sastav koji trenutno ima najviše odigranih minuta za Atletico Madrid ove sezone izgleda ovako:

Oblak
Trippier-Felipe-Hermoso-Lodi
Saul-Partey-H.Herrera-Koke
Morata-J. Felix

Juanfran sada igra za Sao Paulo, Savić je povrijeđen i očekujem da se on vrati prije naše utakmice i zamijeni Hermosa uz vjerovatno Gimeneza kao drugog štopera. Trippiera se sjećamo iz Tottenhama a i iz finala odigranog upravo na stadionu na kojem ćemo igrati prvu utakmicu protiv Atletica. Lodi je u klub došao ove sezone iz Athletico Paranaense-a 21godišnji Brazilac, mislim da za Saula i Kokea nije potrebno dodatno pojašnjenje, Hector Herrera bivši kapiten Porta ako se dobro sjećam par transfer rokova je po raznim portalima visio na naslovnici kao novi igrač LIverpoola. Partey je u Atleticu od 2015e a kako Gabi i Fernandez više nisu tu ustalio se u prvu postavu u tandemu s spomenutim Herrerom. Felix ovogodišnji Golden boy u 13 utakmica 2 gola i 1 asistencija, daleko od dostojne zamjene za Griezmanna a nadam se da će ostati u ovakvoj formi do februara. Morata je inače kao dječak počeo trenirati fudbal u Atleticu Madridu da bi iz Getafea potpisao za Real Madrid 2008e, nešto bolja statistika u odnosu na Felixa, 14 utakmica 6 golova ali ujedno i najgori realizator gol šansi, po xG parametru trebao je postići još bar 3 gola.

Najveći uspjeh Simeonea u odnosu na ove dvije ekipe je to što su uspjeli zadržati Oblaka koji je već dobar period jedan od najboljih golmana na svijetu i teško da bi ekipa bila toliko stabilna u defanzivi bez njegovog prisustva među stativama.

Sastav koji ja očekujem pod uslovom da su svi igrači Atletico Madrida zdravi u prvoj utakmici:

Oblak
Trippier-Gimenez-Savić-Saul
Correa-Partey-Herrera-Koke
Morata-Costa

Simeone je u zadnjoj utakmici protiv Barcelone izveo jedan eksperiment sa Saulom na lijevom beku vjerovatno jer Lodi nije spreman da pokriva prostor na kojem se Messi najčešće nalazi, istu stvar očekujem i protiv nas kao moguću neutralizaciju Salaha i TAA na desnom beku.

Što se tiče same utakmice na prvi pogled Superman upoznaje kriptonit, za one koji ne znaju kriptonit je izmišljeni materijal koji neutrališe Supermanove moći kad se ovaj nađe u njegovoj blizini samo što je u našem slučaju protivnik itekako realan. Nešto što bode oči kad je u pitanju Atletico ove sezone je to da Griezmann nije adekvatno zamijenjen i da su postigli 18 od očekivanih 30 golova :crazy: pa ostaje da se nadamo da do februara neće popraviti formu kad su u pitanju golovi.

Da su mogli birati između nas i Citya vjerujem da bi oni radije izabrali City. Imaju mnogo više iskustva s tiki-taka ekipama a druga utakmica na Etihadu je nebo i zemlja u odnosu na revanš koji moraš igrati na Anfieldu.

Ovo je naša najveća prednost samo da TAA i Robertson dočekaju februar bez neke povrede ili pada forme.
The single most potent weapon against the low block is the attacking fullback.
Puno očekujem i od igrača koji mogu driblingom ili kvalitetnom pasom probiti taj dupli blok i kroz sredinu, tu prvenstveno mislim na Keitu a i Minamino bi mogao biti vrlo koristan ako se na vrijeme adaptira i odigra par utakmica u ligi.

Sve u svemu prednost bekova, uzvrat na Anfieldu i generalno bolja realizacija gol šansi su faktori zbog kojih u jako teškom dvomeču ipak očekujem da Liverpool prođe dalje.
Ako neko nije procitao moj osvrt na vecerasnju utakmicu. Ocekivani sastav Atletica ce biti drugaciji zbog povreda u ekipi, jos bih dodao da u zadnjih 7 utakmica Atletico ima samo 1 pobjedu a cak 4 poraza.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 feb 2020, 19:37

0:6 na kraju, nakon dosadne 0 na poluvremenu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 18 feb 2020, 20:35

Jovanovic u studiju na areni :rol:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 21:06

Najgori mogući početak.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 feb 2020, 21:27

slika
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 21:27

Fabinho van utakmice totalno.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 feb 2020, 21:29

Ma nije ni trebao sa njim počinjati, i ono što je igrao nakon povrede je niđe veze bilo

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 21:49

Nece se ovaj bedem ovako probiti, u ovakvim situacijama fali kreativnost kroz sredinu a ne sa bokova. Jedine sanse koje smo napravili su bile kad se Firmino povuce nazad i odigra neki dupli pas.

Zrtvovat Fabinha za Origia s Firminom iza u 4-2-3-1.

BigAndy
Kontakt:

Post Postao/la BigAndy » 18 feb 2020, 21:50

Mozda Keita umjesto Wijnalduma ili Fabinha
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 18 feb 2020, 21:53

bez gola su jako slabe sanse za prolaz

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 feb 2020, 21:53

Jesmo očajni, kako su ovi ljudi uopšte osvojili ovo takmičenje?

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 18 feb 2020, 21:55

StevieG8 je napisao/la:
18 feb 2020, 21:27
Ma ovdje su svi bili loši ako ćemo iskreno.Čisto sumnjam da bi bili nešto bolji sa Oxom...
Atletico je,mora se priznati,dobio prvo poluvrijeme ovog dvomeča...ostaje da vidimo kako će odigrati naredna tri,jer čisto sumnjam da oni mogu bolje od ovoga iz prvog dijela,a mi sigurni možemo bolje...
Joint_fc

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 21:56

kumkalesic je napisao/la:
18 feb 2020, 21:55
StevieG8 je napisao/la:
18 feb 2020, 21:27
Ma ovdje su svi bili loši ako ćemo iskreno.Čisto sumnjam da bi bili nešto bolji sa Oxom...
Atletico je,mora se priznati,dobio prvo poluvrijeme ovog dvomeča...ostaje da vidimo kako će odigrati naredna tri,jer čisto sumnjam da oni mogu bolje od ovoga iz prvog dijela,a mi sigurni možemo bolje...
Imperativ je da damo gol u ta dva poluvremena inace se mozemo slikati s uzvratom..

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 22:20

Zivim za dan kad ce Klopp skontat da je Origi na lijevom krilu isto sranje kao i Lallana i Milner i Ox i svi ostali kojima je pokusao pokrit tu poziciju kad Manea nema.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 18 feb 2020, 22:53

Mora se priznati da je Atletico večeras bio taktički na višem nivou od nas i da zasluženo idu u uzvrat sa golom prednosti.
Joint_fc

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 18 feb 2020, 22:55

Ma dobro, treba nekad i izgubit :mrgreen:

Standardan Atletico, jos im je i gol dosao na samom startu tekme ko budali samar. Tako da su u narednih 90 minuta samo sproveli plan. Dobro je ovo Cholo odradio. :salut:
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 feb 2020, 22:56

Sto bi Milanovic rekao ovo je bilo big shit. Kao sto sam i napisao Superman upoznaje kripton, Atletico je sve sto Liverpool nije i sto nam apsolutno ne odgovara.

Ima i Kloppove krivice jer smo izgledali apsolutno isto kao i protiv Napolia i ove i prosle sezone a izgleda da se tu nije nista naucilo. Guranje Origia na krilo, vezni red bez kreativca s rovitim Fabinhom :x

S ovakvim rezultatom bez drasticnih promjena u igri i taktici nisam uvjeren u prolaz.

Al sam zaboravio na ovaj popisani osjecaj kuknjava

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.