Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

zgembo89
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zgembo89 » 30 sep 2015, 20:38

Vranjes odlicno igra za Szeged Tarabokija za WIslu,a Vrazalic izabran u timu kola Bundes lige

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 01 okt 2015, 16:26

Marku treba zamjeniti,hvala mu na svemu,al izgubio je kontrolu nad ekipom,to je potvrdio i vražalic nedevno u oslobođenju,treba neko tipa maglajlije,dokica,a posebno pipe kad bi htio,ima se solidnih igrača i trebalo bi dati nekome da krene u kvalifikacije a ne da nam se ponovi sušic,da kad usere neko da čupa za njim

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 okt 2015, 13:43

Evo bivsi kadetski reprezentativac Sabljic igra dobro za RK Zagreb, treba se staviti na spisak, od mladjih fino igraju hamidovic i corbo, makar za klupe jer nam treba mladih igraca.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 okt 2015, 12:49

HRK Izviđač - RK Gračanica 44:31 (22:13)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 300.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Milenko Turudić (Mostar).

HRK Izviđač: Tolić (7 obrana), I. Ereš (8 obrane), Miličević, J. Ereš 7, Grgić 2, Mandić 3, Marković 1, Čutura 1, Jarak 6, Šarac 4, A. Grbavac 6, J. Grbavac 6, M. Pavlak 2, A. Pavlak 5, Hrstić 1.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Gračanica: Ahmetašvić (12 obrana), Avdić (2 obrane), Bešlagić, Šaković 1, Konjić, Morankić, Suša, Gopo 1, Komnenović 4, Saračević, Redžić 2, Osmanhodžić 7/2, Avdić, Pašić 2, Ilić, Hamidović 12, Bešlagić, Bašić 2.
Trener: Jasmin Unkić.

:bih:

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 09 okt 2015, 16:53

Suman moguci nasljednik markovica,odlicno rjesenje,dugo radi u koldingu,prosle godine zbog suspenzije prvog trenera jedno vrijeme vodio ekipu i imao odlicnu statistiku,nadam se da ce ubrzati igru i napraviti koju akciju jer ih marka nije imao,zadrzati odbranu na dosadasnjem nivou i bice ok,sretno bili[SMILING FACE WITH SMILING EYES]

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 09 okt 2015, 16:58

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 16 mar 2020, 02:03, ukupno mijenjano 1 put.

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 12 okt 2015, 12:24

A Dragan Marković objavio je prošireni spisak igrača :?

http://sportsport.ba/rukomet/na-markovi ... asa/173467

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 okt 2015, 17:38

Golmani:
Nebojša Grahovac (Chartres, Francuska)
Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija)

Lijeva krila:
Alen Ovčina (Vogošća)
Mirko Mikić (Borac M:tel)

Desna krila:
Faruk Vražalić (Fuchse Berlin, Njemačka)
Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt, Rumunija)

Lijevi bekovi:
Nikola Prce (Azoty, Poljska)
Ivan Milas (Gwardia, Poljska)
Mirsad Terzić (MVM Veszprem, Mađarska)

Srednji bekovi:
Ivan Karačić (Baia Mare, Rumunija)
Josip Perić (Qatar SC, Katar)
Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska)
Goran Daničić (Prijedor)

Desni bekovi:
Dejan Malinović (Creteil, Francuska)
Kosta Savić (Selestat, Francuska)
Marko Panić (Chambery, Francuska)

Pivoti:

Senjamin Burić (Gorenje, Slovenija)
Vladimir Vranješ (Pick Szeged, Mađarska).

Na spisku rezervi su:
Adnan Šabanović (Vogošća), Damir Efendić (Borac M:tel), Haris Begić (Konjuh), Vladan Lončar (Pick Szeged, Mađarska), Damir Halilković (Nexe, Hrvatska), Elmir Građan (Zagnos, Turska), Anes Bečić (Vogošća), Stefan Janković (Borac M:tel), Duško Čelica (Al Sadd, Katar), Dejan Šešić (Borac M:tel).

@ Najtanja su nam krila i lijevi bek ...
@ Zna li neko kakav je ovaj Daničić , Srednji bek iz Prijedora ?

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 12 okt 2015, 19:24

Nadam se da ce Suman sto prije preuzeti reprezentaciju,jer po spisku Markovica se da naslutiti da ne planira nista mijenjati u nasoj igri koja je ravna ocaju.Svima je potrebna promjena,igri i atmosferi najvise,da ne pricam o novim igracima.

Diablo55
Kontakt:

Post Postao/la Diablo55 » 12 okt 2015, 20:17

Daj ba ljudi pa zašto niko ne gleda naše igrače po Evropi... Pa jedan Basic 15. golova, pa Deni Djozic Bundesliga, pa mnostvo jos igraca i iz domaceg prvenstva poput Osmanhodzica koji u prosjeku daje po 10-tak golova po tekmi... MARKA VRIJEME JE ZA ODLAZAK !

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 12 okt 2015, 20:48

Zasto je Celica na rezervnom spisku?
@Diablo zato sto je rukomet sramotno lose popracren od medija i sport koji je nevjerovatno zapostavljen. A meni je poslije fudbala najdrazi recimo. Uporedi plate kosarkasa npr i rukometasa, sve ti je jasno.
''Neka me mrze samo da me se boje''

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 12 okt 2015, 21:13

Celica ima povredu nije igrao ni za Eisenach u zadnjem kolu Bundes lige. Apsolutno podrzavam Šumana mislim da bi bio odlicno rijesenje.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 12 okt 2015, 21:15

Naravno. Treba nam promjena i nova energija u igri sad da li ce biti ista od smjene Markovica...?
''Neka me mrze samo da me se boje''

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 okt 2015, 23:59

Ovdje se ne zna ko je gori , ovi iz Saveza ili ovaj Selekktor
Marković za ******: Ovo su seoska posla

Razočaran sam, kao i čitava zemlja. Sve je ovo na nivou lokalnog seoskog kluba, a ne na nivou jedne reprezentacije, kaže za "******" Dragan Marković, za kojeg je u ovim trenucima nejasno da li je i dalje selektor rukometne reprezentacije BiH.

Oprečne informacije proteklih dana stizale su iz reprezentativnog rukometa u vezi s pitanjem selektora. Marković kaže da mu je usmeno obećano produženje ugovora iz Rukometnog saveza BiH, a sa druge strane da mu je ugovor već istekao. Za tri dana će u Sarajevu (bar bi trebalo nakon nekoliko neuspješnih pokušaja) zasjedati Izvršni odbor RS BiH, na kojem će biti raspravljano o Markovićevoj sudbini.

"Nisu znali ni kad mi ističe ugovor, koliko samo laži. Upadaju sami u septičku jamu", govori razočarani Marković, najuspješniji selektor u istoriji bh. rukometa.

Šta očekujete od IO, koji zasjeda u četvrtak?

MARKOVIĆ: Ne očekujem ništa. S njima čovjek nikada nije načisto. Mene niko ništa ne pita.

Zamjerava Vam se da niste nikada predali izvještaj o radu?

MARKOVIĆ: Još jedna laž. Klasična dezinformacija. Napisao sam izvještaj, a možda nije proslijeđen nikome, s obzirom na to da se niko već duže vrijeme ne sastaje.

Kako gledate na to da je Stručna komisija IO predložila novog kandidata za selektora?

MARKOVIĆ: Ne znam koja stručna komisija. Ja tu ne vidim niti jedno ime iz struke. Ne znam samo odakle se oni pojaviše odjednom. Ova reprezentacija je u posljednje tri-četiri godine napravila ime u svijetu. Čitav svijet je brujao o nama, bitno mi je šta kažu pravi stručnjaci, evropski mediji, a ne neki naši koji pišu pod direktivom.

Da li je reprezentacija zapala u krizu rezultata?

MARKOVIĆ: Kakva kriza i stagnacija? Evidentno je da smo ispali za jedan gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to u Danskoj, koju niko nikada nije dobio na njihovom terenu. Igrali smo na Svjetskom prvenstvu, pod mojim mandatom afirmisano je dvadesetak igrača iz BiH, to znaju svi oni koji se razumiju u rukomet. Ostao ili ne, ponosno kao planina stojim.

Na novom spisku je nekoliko novih imena, kakva su očekivanja?

MARKOVIĆ: Kao i uvijek, dajem šansu novim momcima. Vidjećemo kako će reagovati, neki to ozbiljno shvate, neki ne. Grupa je nezgodna, ali ne bježim od uloge favorita.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 okt 2015, 03:39

jos od sp-a se vidi da smo potroseni napad ocajan odlazi markovicu nek trenersko znanje šumana uvede red

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 okt 2015, 10:55

Naravno da je stagnacija izgubit od Litve, koji poluamatrski igraju rukomet. Nismo EP izgubili u Danskoj već u Litvi. Markoviću izgubio si konce, radiš isto ono što je i Pape radio, odveo si nas na SP i povuci se sad, dok si još kralj.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 13 okt 2015, 12:15

Amer Zildzic igrac Ademar Leona,nije imao mjesta na spisku nemogu da vjerujem po kakvim kriterijima se pravi spisak,pozvao Danicica iz Prijedora,radi poredjenja to ti dodje kao kad bi Bazdarevic pozvao Obradovica iz Radnik Bijeljine a sa spiska izostavio Milana Djurica,najbolji igrac premijer lige Tarik Medjic isto nema mjesta na ovom spisku da nije zalosno bilo bi smijesno
Samo Sarajevo

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 13 okt 2015, 14:55

Đozić,Ereš,Halilbegović....Markoviću odlazi :salut: .

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 13 okt 2015, 15:15

kanarinac je napisao/la:Amer Zildzic igrac Ademar Leona,nije imao mjesta na spisku nemogu da vjerujem po kakvim kriterijima se pravi spisak,pozvao Danicica iz Prijedora,radi poredjenja to ti dodje kao kad bi Bazdarevic pozvao Obradovica iz Radnik Bijeljine a sa spiska izostavio Milana Djurica,najbolji igrac premijer lige Tarik Medjic isto nema mjesta na ovom spisku da nije zalosno bilo bi smijesno
najgore kad neko pocne lijeciti svoje frustraciji na reprezentaciji, sto sada radi Markovic, a sto je radio i teletabis Susic..zali Boze nas kojima rukometna repka nesto znaci..
Volim te Bosno!!!

sveznadar
Kontakt:

Post Postao/la sveznadar » 14 okt 2015, 10:54

Pa Marka je ovih dana obilazio Prijedor gdje lobira kod clana izvrsnog odbora RS BiH i prva usluga je igrač iz Prijedora. covjek je cisti trgovac

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.