La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Dzoni
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Dzoni » 30 jan 2017, 00:33

Ko je ovo?
Imal ona neke veze s tim sto nam se stima titula?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 jan 2017, 02:13

Da nije šta Francu?
Jesmo sad popunili sve mitove Culesa?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 30 jan 2017, 02:29

Kawhi je napisao/la:Da nije šta Francu?
Jesmo sad popunili sve mitove Culesa?
Jest 100%. :urnebes:
messilla je napisao/la:Čestitke časnoj braći madridistama na tituli Primere. :kafa:
Sad je tek nećemo osvojit, a i preofirno štimaju. :kafa:

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 30 jan 2017, 10:57

Dzoni je napisao/la:Ko je ovo?
Gospođica koja je vodila kazneni postupak protiv Neymara i Messija te zahtijevala zatvorsku kaznu za obojicu... :puke:
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jan 2017, 11:02

Sudija, i to linijski, da bi proglasio gol mora da vidi i loptu i liniju i da linija gledanja bude parelelna sa gol linijom. Ukoliko to od igrača nije vidio on nije mogao da zna je li gol ili ne. Po položaju tijela i samog igrača to ne možeš znati jer možda on u ovom slučaju izbija loptu lijevom nogom koja je bliža liniji. Tako da mene ne čudi ova odluka ukoliko sudija nije mogao da vidi čitavu situaciju. Previše je to paramterara u onoj zbrci da bi se nešto dosudilo. Zato se moraju uvesti pomagala.

Antipatican
Kontakt:

Post Postao/la Antipatican » 30 jan 2017, 12:45

LittleCule je napisao/la:
Gospođica koja je vodila kazneni postupak protiv Neymara i Messija te zahtijevala zatvorsku kaznu za obojicu... :puke:
Zaista ne pratim te price oko poreza i slicna sranja , ali cini mi se da je bila vijest kako je i jednom i drugom dokazana krivica , cak su trebali i u zatvor pa ih neke pravne finese spasile itd itd.Ako grijesim neka me neko ispravi.
Uglavnom , ako je zena casno i posteno odradila svoj posao , ne vidim razlog zbog kojeg se ona ne bi trebal pojavljivat na ESB. :hmmmmm:

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 30 jan 2017, 13:09

@antipatican Jedno je pojaviti se na Bernabeu, drugo je sjediti u loži s dotičnim predsjednikom Perezom i company :)
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 30 jan 2017, 13:12

Brate dragi nasa premijer liga je mala mača za vas ovdje, pa kakve teorije zavjere iz dana u dan prosipati to je nevjerojatno, ko da je tereni liga zimbabvea :rol: :rol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jan 2017, 13:12

Quinlan je napisao/la:Brate dragi nasa premijer liga je mala mača za vas ovdje, pa kakve teorije zavjere iz dana u dan prosipati to je nevjerojatno, ko da je tereni liga zimbabvea :rol: :rol:
Kakve?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 jan 2017, 13:27

Lična qurva Florentina Pereza :mrgreen:

Gospođa koja 3 godine redovno vodi slučajeve Messi i Neymar. Ista ona koja je napustila funkciju 6 decembra 2016 god., dan kada se desilo ovo:

- Cristiano nije prijavio 150 miliona (36 miliona poreza)
- Mourinho 6 miliona utaje
- Pepe, Coentrao i James 8 miliona utaje
- Di Maria dok je igrao u R. Madridu deklaraciju o porezima nije ni pravio
- Luka Modric komercijalne ugovore prijavljuje u Luxemburgu

I tako dalje i tako dalje ..

Vidiš, za maloljetnog Messija i utajena 4 miliona Država traži 22 mjeseca zatvora uz obrazloženje: ''Iako Lionel Messi nije važan u ovom procesu, moraće mu se suditi." :mrgreen:

Uz konstantno pranje po medijima i uništavanja PR-a godinama.

O gore nabrojanim madridistima nakon 6. decembra nismo čuli više ni riječi :mrgreen: :mrgreen:

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: La Liga

Post Postao/la Quinlan » 30 jan 2017, 13:50

Lillard je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:Brate dragi nasa premijer liga je mala mača za vas ovdje, pa kakve teorije zavjere iz dana u dan prosipati to je nevjerojatno, ko da je tereni liga zimbabvea :rol: :rol:
Kakve?
Ne moram ja ni odgovarati evo vidiš šta ti je kolega napisao :rol: :rol: yebo hdz i zrinjski vezu kod nas kakvo je stanje ovdje :rol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jan 2017, 14:27

A ti misliš da je Španjolska tako uređena država i da je put koji BiH treba slijedit? Španjolska je jedna od najkoruptivnijih zemalja EU pobogu, a ovo što je makaš naveo gore su činjenice.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 30 jan 2017, 14:36

sljivo je napisao/la:Sudija, i to linijski, da bi proglasio gol mora da vidi i loptu i liniju i da linija gledanja bude parelelna sa gol linijom. Ukoliko to od igrača nije vidio on nije mogao da zna je li gol ili ne. Po položaju tijela i samog igrača to ne možeš znati jer možda on u ovom slučaju izbija loptu lijevom nogom koja je bliža liniji. Tako da mene ne čudi ova odluka ukoliko sudija nije mogao da vidi čitavu situaciju. Previše je to paramterara u onoj zbrci da bi se nešto dosudilo. Zato se moraju uvesti pomagala.
:tokralju:

+ si uspio fuliti nogu kojom izbija a imao si 50% sanse a da ni ne pogledas gol

Kawhi
Kontakt:

Re: RE: Re: La Liga

Post Postao/la Kawhi » 30 jan 2017, 14:47

Quinlan je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Kakve?
Ne moram ja ni odgovarati evo vidiš šta ti je kolega napisao :rol: :rol: yebo hdz i zrinjski vezu kod nas kakvo je stanje ovdje :rol:
Soros i masoni. :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Antipatican
Kontakt:

Post Postao/la Antipatican » 30 jan 2017, 14:56

@LittleCule Sta tebi nije jasno?Ako je zena imala materijalne dokaze i postupala u skladu sa zakonom , moze sjedit Florentinu u krilu , to nista ne mijenja.Zar vam se mora crtat sve da biste **** od tih teorija zavjere :crazy:

@Lillard Ne , ne treba BiH ici ka tom putu.Spanija ima samo 6 puta veci bdp , al **** njih. :clap: Sta su to cinjenice? Frajer cita sta njemu odgovara , s Bog zna kakvih stranica i vi se krenete kolektivno lozit na to.Za Ronalda znam da je njegov agent predocio dokaze da je sve regularno , al nista to vama nije validno. :urnebes:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jan 2017, 14:58

Mnogi bi trebali učiti od Villarreala na primjeru Pata

http://sportsport.ba/ino_fudbal/mnogi-b ... ata/223218

Kako za 6 mjeseci zaraditi 15 miliona :clap:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jan 2017, 15:01

Blejzer10 je napisao/la: + si uspio fuliti nogu kojom izbija a imao si 50% sanse a da ni ne pogledas gol
Vjerujem da sudije, linijske pogotovo, vrše svoj posao kako treba, mislim, ne da ne pogriješe već da nemaju nekih nečasnih namjera, pogotovo na ovoj razini. Ako je neko pogriješio ne znači da je to uradio namjerno. Zašto rade loše je drugo pitanje. U sudijskom poslu nema mjesta za nagađanja i pogađanja, ili si jasno vidio ili nisi nikako (možeš bit kod tribine i radit salto u golu ako sudija nije vidio kako lopta prelazi liniju onda to ništa ne znači). Tok igre se ne mijenja ako nemaš dobre osnove da odlučiš drugačije. Zato sam za tehnologiju jer će biti i dalje ovakvih odluka, bez obzira bilo danas protiv ili u korist Barse, Reala ili bilo koga.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jan 2017, 15:02

Blejzer10 je napisao/la:
sljivo je napisao/la:Sudija, i to linijski, da bi proglasio gol mora da vidi i loptu i liniju i da linija gledanja bude parelelna sa gol linijom. Ukoliko to od igrača nije vidio on nije mogao da zna je li gol ili ne. Po položaju tijela i samog igrača to ne možeš znati jer možda on u ovom slučaju izbija loptu lijevom nogom koja je bliža liniji. Tako da mene ne čudi ova odluka ukoliko sudija nije mogao da vidi čitavu situaciju. Previše je to paramterara u onoj zbrci da bi se nešto dosudilo. Zato se moraju uvesti pomagala.
:tokralju:

+ si uspio fuliti nogu kojom izbija a imao si 50% sanse a da ni ne pogledas gol
Dobar je sljivo, ali lopta je bila metar u golu, šanse da to ne vidiš ne postoje. Još je sudac bio na negdje na 16 metara od gola. Bez obzira na linijskog, glavni je to lako mogao vidjet. Al' da, teorije zavjere. Pa meni je veća teorija zavjere da 2 suca radi bogzna kakvih razloga nisu vidjeli da je lopta metar u golu :urnebes:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jan 2017, 15:06

sljivo je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la: + si uspio fuliti nogu kojom izbija a imao si 50% sanse a da ni ne pogledas gol
Vjerujem da sudije, linijske pogotovo, vrše svoj posao kako treba, mislim, ne da ne pogriješe već da nemaju nekih nečasnih namjera, pogotovo na ovoj razini. Ako je neko pogriješio ne znači da je to uradio namjerno. Zašto rade loše je drugo pitanje. U sudijskom poslu nema mjesta za nagađanja i pogađanja, ili si jasno vidio ili nisi nikako (možeš bit kod tribine i radit salto u golu ako sudija nije vidio kako lopta prelazi liniju onda to ništa ne znači). Tok igre se ne mijenja ako nemaš dobre osnove da odlučiš drugačije. Zato sam za tehnologiju jer će biti i dalje ovakvih odluka, bez obzira bilo danas protiv ili u korist Barse, Reala ili bilo koga.
Sljivo, sve se slažem sa tobom, ali ono juce su morali vidjeti....bar onaj koji stoji na gol liniji.

slika

jbg, ne mora glavni sudija vidjeti, ali ako onaj koji je neki linijski sudija i koji je zadužen samo za gol liniju ne vidi da je i igrac i lopta metar unutar gola - onda se postavlja pitanje za šta služe one sudije iza gola :roll: takve velike greške mogu odluciti prvenstvo, zato se digla ovolika prašina oko gol tehnologije.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 jan 2017, 15:16

Taj sudija iza gola je najgluplja fudbalska inovacija još od onih orginalnih iz 1863. tipa :

- Kada je lopta van granica terena, prvi igrač koji je dotakne mora je ubaciti u teren pod uvjetom da bude izvan granice terena pod pravim kutom od mjesta na kojem je lopta izašla. Ne smije se dodirnuti loptu dok ona ne padne na travu.

ili

- Nakon zabijenoga gola, momčad koja je gol primila izvodi loptu s centra, a momčadi trebaju zamijeniti mjesta (!).

Uvedi fino goal tehnologiju i taj problem si riješio na jednostavan i efikasan način. U bundesligi i premiershipu to fino funkcioniše ove godine.
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.