Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

terabajt
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la terabajt » 03 avg 2014, 19:46

Smijem se zakleti da ima jos klubova koji imaju isti problem kao zvijezda a koji su igrali utakmice Ili sve ili nikog.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 03 avg 2014, 19:47

ma nema veze, najbitnije je da se je otislo u Brazil. :facepalm:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

High

Post Postao/la High » 03 avg 2014, 19:48

Žao mi je samo što će se na njima slomiti kola jer su, od ovih manjih klubova, to najmanje zaslužili.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 03 avg 2014, 19:51

HercUSrcu je napisao/la:Zašto da se uopće igra ova liga?!

Jedni suspendirani minutu prije početka utakmice, na drugoj utakmici nije osiguran dolazak i tribina za gostujuće navijače.
Tragikomično!!
Kralju prije 7-8 dana Policijska stanica Foca je izdala zvanicno saopstenje da nije u mogucnosti da osigura bezbjednost za gostujuce navijace tako da je i uprava Zrinjskog bila upoznata sa tim kako je meni receno taj dopis ima u savezu pa nece gostovati ni Zeljovci,ni ovi iz Slobode ustvari nece nikako biti gostujucih navijaca u Foci.....E sad sto je vas vasa uprava iskarala to je drugi padez jer su oni to znali cak su bili i na nocenju dole u Foci...

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 03 avg 2014, 19:52

Tkanton je napisao/la:
Tkanton je napisao/la:Taman pomislis evo krenulo, ima pomako, ide ka boljem

a ono prvo udarna vijest u 2014 godini kad je fudbal vise od profesije kod nas se u najtrofejnijem klubu u zadnji 10 g igracima zabranjuje pusit i pit alkohol i to postaje vijest i dika navijaca kao to je nesto dobro.....

Drugo najbogatij klub gubi kod kuce od kluba koji igra mozda svoju 3 ili 4 utakmicu u svojoj historij postojanja na evropskoj sceni, i sto je najgore kaze igrali dobro a izgubili, klub kojem se igra bazira na Milosu Stojcevu koji po terenu trci ko kokos bez glave i kad treba dodat on kasni jedno citavo stoljece (amdiza dobi samoo takvu samarcinu)...

O Sirokom i Zrinskom i netreba puno pricat, oni to makar rade tiho bez ikakvih pre optimisticnih najava pa ako prodju prodju......

Ukida se zabrana gostujucim navijacima u vrijeme predizborne kampanje, tako da su stvoreni svi preduslovi za jedan buran pocetak ovog naseg cirkusa, samo daj boze da nebude zrtava.....

A o Begicu i njegovoj krivicnoj prijavi niko nista, valjda se nisu jos podijelile pare iz Brazila kad to prodje onda ce on kao sam otic zbog svog obraza
:bih: :bih: :bih:
Posljedice zabrane cigara i alkohola isplivase veceras, trebo im je na poluvremenu pustit da makar po jedan dim svaki povuce da ne dodje do onakvog psihickog pada, a ovaj put pored Vicenta Tana navijaci dobise samarcinu, navijaci koji prosle sedmice nisu opste diskutovali prolaz protiv Metalurga vec mjerili stanje na Kipru i posjecenost na Kosevu....

Cirkus se nastavlja sutra, sto je jos uvijek tek u fazi zagrijavanja, ljubi nas majka kad pocnu bajramska opijanja i nasa liga :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
I konacno je cirkus poceo.........

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 avg 2014, 20:02

jel ovo prvi slucaj da klub nije platio to sto je morao pod prijetnjom suspenzije... i vidi fkt ovi ozbiljni :D

al mi ne ide u glavu sta su mislili u upravi Zvijezde, ne vjerujem da su danas saznali za ovo..a imali fine najave sezone, prilicno solidna pojacanja, ocekivao sam opet stabilnu sezonu od njih kad ono...u najmanju ruku zanimljiv slucaj..bas me zanima kako ce se situacija razvijati u narednih 7 dana jer sad ih Gradina ima u saci, moze trazit 70.000 odmah bez ikakvih dogovora jer Zvijezda sad mora to da plati ili je out
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 avg 2014, 20:06

E čuj policija Foče rekla da ne može obezbijediti gostujuće navijače.Onda svaka policijska stanica može izdati slićno saopštenje.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 03 avg 2014, 20:07

ultrasstyle_tz je napisao/la:jel ovo prvi slucaj da klub nije platio to sto je morao pod prijetnjom suspenzije... i vidi fkt ovi ozbiljni :D

al mi ne ide u glavu sta su mislili u upravi Zvijezde, ne vjerujem da su danas saznali za ovo..a imali fine najave sezone, prilicno solidna pojacanja, ocekivao sam opet stabilnu sezonu od njih kad ono...u najmanju ruku zanimljiv slucaj..bas me zanima kako ce se situacija razvijati u narednih 7 dana jer sad ih Gradina ima u saci, moze trazit 70.000 odmah bez ikakvih dogovora jer Zvijezda sad mora to da plati ili je out
Od kako traje taj slucaj savez donese odluku, zvijezda salje zalbu i trazi da se to isplacuje na rate a Zvijezdi niko ne hebe ni 1% nit ko odgovori na zalbu da stvar bude gora posle jedne odluke oni mijenjaju i donose jos 3 odluke na koje se zvijezda opet zali pismenim putem i ni tad niko ne odgovara na zahtjev i juce ko iz neba samo suspenzija

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 03 avg 2014, 20:10

Od nekog je moralo krenuti a eto pade na Zvijezdu,volio bih da se hoce uvesti neki red pa neka krenu i od mog Celika pa makar u trecoj ligi igrali.Mislim da toga ima i u drugim klubovima samo ce to tek sad isplivati jer su ti ne isplaceni igraci lil klubovi vidjeli da je krenulo na bolje.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 avg 2014, 20:10

pa moze, mislis da ce 8. kolo navijaci Zelje doc na Tusanj lupam ili Veleza kad nam vec oni dolaze...to samo za nas, a bice takvih slucajeva metar...

i onako se zna gdje su potrebni gostujuci navijaci, u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu pa negdje ce vec doc do sranja pred izbore

@Tkanton ne moze se ova varijanta duga dogovoriti sa savezom, ne moze savez reci Gradini na kakav nacin duga ili na kakav vid reprograma ce pristati ili nece..ovo je cisto stvar izmedju dva kluba, bilo je milion ovakvih primjera u Tz izmedju Slobode i igraca...i to moras rijesiti sa doticnim igracem/klubom da bi mogao igrati..ovdje Savez ne moze povuci nikakav potez..

neko spomenu slucaj Hasagic, jbg vjerovatno il presuda nije pravosnazna ili se nasao neki modus da Hasagic "reprogramira" Zelji, jbg i kod nas dok je mafija bila u klubu na svakakve nacine su igraci potpisivali reprograme i tu savez ne moze nista..ovo je iskljucivo stvar izmedju Zvijezde i Gradine, kako se oni dogovore tako ce i biti

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 03 avg 2014, 20:14

Licno pozdravljam odluku delegata jer je konacno vrijeme da se pocinje uvoditi red.Nazalost danas je to bila zvijezda na kojoj su se kola slomila i na kojoj bi se trebao napraviti zaokret.FK Sarajevo nije krivo za ovu glupost i sasvim regularno dobijaju utakmicu za zelenim stolom.Medjutim,Savez je u blizoj proslosti imao na desetine ovakvih slucajeva i nije reagovao sto nam stvara sliku ko su i na koji nacin rade.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 avg 2014, 20:15

U ovoj ligi se ne zna ko pije, a ko plaća. Dvostruku aršini na sve strane, klubovi duguje po milione, a imaju pravo nastupa u ligi, dok drugi duguju 70.000KM pa ne mogu.

Sjetiti se samo prošlih sezona velikog broja igrača koji su tražili novac od bivših klubova, a oni naravno nisu kažnjeni.

Sramota na sve strane, savez šuti, briga njih, oni čekaju da neko upali koji baklju da naplate 2 - 3 hiljade KM.

Emir je sve to jučer lijepo napisao na naslovnoj ss.ba. Savez = grupa nesposobnih ljudi, baš kao i sve u ovoj državi.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 avg 2014, 20:18

ta teza stoji, jer regularnost lige se provodi selektivno..sjetimo se slucaja Slavija ili naseg izbacivanja iz evrope..

ali ko sto je vec vise puta ponovoljeno, mi Tuzlaci i jos pojedini smo davno rekli da je ova kompanija u savezu ista ako ne i gora od ona sa Munibom na celu (tad su bar za sve vazili isti standardi pa se koprcaj), a sad to i ostali pocinju polako da uvidjaju..

njih samo interesuje reprezentacija i zarada od iste, te dijaspora sto se tice navijaca

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 avg 2014, 20:18

ja k.u.r.c.e.v.e lige :urnebes: :urnebes: ...koja je ovo lakrdija,moja mila majko :urnebes: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 03 avg 2014, 20:23

Tkanton je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:jel ovo prvi slucaj da klub nije platio to sto je morao pod prijetnjom suspenzije... i vidi fkt ovi ozbiljni :D

Od kako traje taj slucaj savez donese odluku, zvijezda salje zalbu i trazi da se to isplacuje na rate a Zvijezdi niko ne hebe ni 1% nit ko odgovori na zalbu da stvar bude gora posle jedne odluke oni mijenjaju i donose jos 3 odluke na koje se zvijezda opet zali pismenim putem i ni tad niko ne odgovara na zahtjev i juce ko iz neba samo suspenzija
:rol:
Izvini, jarane, ali ovo je smiješno. Ako se nešto dakle povlači već mjesecima očigledno, i mjesecima Zvijezda zna da je dužna, onda suspenzija nije iz neba. Ali eto. Natežete se već neko vrijeme sa Gradinom. Ako ste pametni, sad ćete im konačno i platiti.

Samo ne smije se ovo dešavati u hodniku stadiona, igrači u dresovima spremni za utakmicu, a dolazi delegat da priupita je li uplaćen dug. Ako dug nije plaćen, nisu igrači trebali ni dolaziti u Sarajevo.
FK Željezničar 1921

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2014, 20:24

Ali pazi oni imaju na papiru da su suspendovani i to vec mjesec dana.Medjutim oni ni prstom da mrdnu,kontali hajde prolazi nam godinama pa proci ce i sada.I kada te neko mlatne po usima ti kukas kako moze drugi a ja ne mogu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 03 avg 2014, 20:24

kad već govorimo o tim milionskim dugovima.

Savez ne interesuju poreski dugovi, dugovi prema vodovodu i elektroprivredi. njih interesuje da je sve čisto na relaciji klub-Savez, klub-igrač, klub-drugi klub.

Čelik prošle sezone je bio pod prijetnjom suspenzije zbog dugova prema Puriću i co. trebalo oko 100 hiljada, skupilo se i isplatilo. tako su radili i svi drugi klubovi kad presude postanu pravosnažne.

ima nekoliko sumnjivih slučajeva tipa Borac-BSK, Željezničar-Emir Hadžić..., gdje je izgleda do regionalnih saveza koji kriju ili usporavaju pravosnažnost presuda. tako da Savez još ne može da pokrene prijetnju suspenzijom. Zvijezda vjerovatno nema zaštitu ni kod TK saveza, odakle ove stvari kreću...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

RedBlue
Kontakt:

Re: $: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la RedBlue » 03 avg 2014, 20:24

fedeltafrotta je napisao/la:ovo se isto dogadjalo i travniku i borcu pa su uvijek igrali utakmice, dvostruki arsini, savez debila :facepalm:
Što lažeš? Borac je svaki put izmirio dugovanja prije utakmice.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 03 avg 2014, 20:32

samo_lijevo je napisao/la:Ali pazi oni imaju na papiru da su suspendovani i to vec mjesec dana.Medjutim oni ni prstom da mrdnu,kontali hajde prolazi nam godinama pa proci ce i sada.I kada te neko mlatne po usima ti kukas kako moze drugi a ja ne mogu.
pa i vi njihovom igracu Čoliću dugujete skoro 50 000 pa vas niko ne dira

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2014, 20:34

rammstein je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Ali pazi oni imaju na papiru da su suspendovani i to vec mjesec dana.Medjutim oni ni prstom da mrdnu,kontali hajde prolazi nam godinama pa proci ce i sada.I kada te neko mlatne po usima ti kukas kako moze drugi a ja ne mogu.
pa i vi njihovom igracu Čoliću dugujete skoro 50 000 pa vas niko ne dira
ko duguje?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.