FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
--------------------------Antolovic-------------------------
Colic--------------Kerla-------Bogi(Vasilic)--------Kvesic
-----------------------Zola--------Svraka------------------
Selimovic--------------Jamak------------------Bekric
--------------------------Adilovic-----------------------------
Ako ode Svraka, ulijece Tomic i to ne gubimo koliko vecina misli. Gledao sam Tomica u par navrata, tehnicki je jaci od Svrake, bolji pas moze dati, ali se ne ubacuje u napad tako cesto, pa cemo u slucaju bunkera nekog na Grbavici biti uskraceni za ofanzivnog Svraku.
Ako Adilovic ode, na njegovo mjesto dolazi Selimovic, a na krilo ide Stanic. Najvise od svega bih volio da se Smajic napokon pokaze u pravom svijetlu pa da on odigra po krilu, ali to je pod velikim upitnikom.
Ova ekipa moze do titule, uz malo srece u Kupu i do duple krune, ali kad o Evropi pricamo ne trebamo se previse nadat bez nekih kvalitetnih pojacanja na vise pozicija.
Colic--------------Kerla-------Bogi(Vasilic)--------Kvesic
-----------------------Zola--------Svraka------------------
Selimovic--------------Jamak------------------Bekric
--------------------------Adilovic-----------------------------
Ako ode Svraka, ulijece Tomic i to ne gubimo koliko vecina misli. Gledao sam Tomica u par navrata, tehnicki je jaci od Svrake, bolji pas moze dati, ali se ne ubacuje u napad tako cesto, pa cemo u slucaju bunkera nekog na Grbavici biti uskraceni za ofanzivnog Svraku.
Ako Adilovic ode, na njegovo mjesto dolazi Selimovic, a na krilo ide Stanic. Najvise od svega bih volio da se Smajic napokon pokaze u pravom svijetlu pa da on odigra po krilu, ali to je pod velikim upitnikom.
Ova ekipa moze do titule, uz malo srece u Kupu i do duple krune, ali kad o Evropi pricamo ne trebamo se previse nadat bez nekih kvalitetnih pojacanja na vise pozicija.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
@EXBABILON
Sta si Boga ti vidio u Tomicu?. Jest da se moje misljenje nigdje ne pika,ali brate on nije za Premijer lige.Prvo ne lici mi na igraca.Kazes zna dati pas,pa i ja da treniram 15 godina valjda bi naucio dati pas,majka mu stara.Momak totalno bezveze lik,nesto tipa Drakula.
Zolotic je za njega vec sad izmislio fudbal.Za evropu nam trebaju puno bolji igraci za jedno 20 klasa od Tomica,a Boga mi i za premijer ligu.
Sta si Boga ti vidio u Tomicu?. Jest da se moje misljenje nigdje ne pika,ali brate on nije za Premijer lige.Prvo ne lici mi na igraca.Kazes zna dati pas,pa i ja da treniram 15 godina valjda bi naucio dati pas,majka mu stara.Momak totalno bezveze lik,nesto tipa Drakula.
Zolotic je za njega vec sad izmislio fudbal.Za evropu nam trebaju puno bolji igraci za jedno 20 klasa od Tomica,a Boga mi i za premijer ligu.
Dobar je Tomić itekako brz i mlad igrač zna lopte igrati, pa on je sam sarajevo pobjedio kad je igrao za Gošk dobre lopte daje, i gledao sam ga protiv Slavije dobar igrač nema šta, a još se može doraditi. 

Pitam se da li si ti pogledao i jedan nastup TomićaDona je napisao/la:@EXBABILON

Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Svaka ti cast za ovo...PL BiH -1 je napisao/la:Ne zelim da ovo sad ispadne neki rat. Jer ovo su virtualni likovi ovdje. Niti vi mene znate niti ja vas znam. I glupost ili kako ja to volim iskreno reci je idiotluk ako se lik pod imenom Camac uvrijedi ili pod imenom PL BiH -1 ili boccaccio i sta ti ja znam. Znaci kad tebi jedan virtualni lik nesto kaze to tebe vrijedja a kad ti direktno nerezonski kritikujes jer ti je dosadno to je ok. E nije.
Ocito je da ovdje ima jedna mala klapica koja se zna i podrzava sto je ok. Ali ispadate levati sto se palite na recimo moju pricu. Mozda ti se ne svidja. Ali niste fer. Onaj drugi u tvojoj odbrani neuspjehe prebacuje na trecu partiju tj. sudije. Toliko sam se nerezonski stvari nacitao da je to cudo jedno.
I sad da neko umanji moj argumenat (ja sam virtualni lik mozda ni ne postojim) krene se pljuvati hajde pljuvati je jaka rijec nego omlavazavati Amarov uspjeh. Cuj u ovoj ligi Zeljo mora uzeti titulu ili svakakve neke teme i gluposti. Ne mora nista. Ja sam pokusao reci da je Zeljo imao i jace pojedince ali nije nikad imao od rata na klupi kolektiv koji je oko sebe okupio Amar. I sad je lako se praviti pametan i govoriti kako Zeljo ovo mora dobiti.
Hocete neke uspjehe u Evropi malo vam kazete titule. Pa vidim redovno punite tribine. Godisnje klub zaradi blizu 2 miliona maraka od ulaznica. Al u kurcu. Jos se krenete po forumima jadati i ofirati aaaaj rekli su da ce polusezonske vaziti i za kup evo lazu. Sutite molim vas. Nemojte da se dizete. Ovo sto Amar radi je naucna fantastika ljudi boziji. Pa naucna je fantastika zadrzati igraca u BiH ne samo u Zelji u BiH opcenito. On vec 3 godine ima kostur od 10-tak igraca koji su tu. Komsije ne mogu juniore i kadete zarzati 3 godine.
Da ne ispadne da ja nekome lekcije drzim jer se svi lozite sto je veoma nepotrebno. Kad je nesto papanluk i levatluk ja smatram da se na to mora skrenuti paznja. Ja ne sjedim sa Amarom niti sam mu bio kuci kao pojedinci ovdje niti se znamo, znamo se onako sa gemista i kafe i zdravo za zdravo. Ali isto tako znam da se ovdje ne predstavljate po imenima boccaccio, camac i sta ti ja znam ne bi ste vi uopste spominjali Amara. Jer bi vas bilo stid. Bilo bi stid da Amar sazna da mu neko od jarana kaze da su 4 titule u 3 godine sasvim ok i da je to mogao i Hotic, Simo, i Dzelo samo su ih sudije zajebale.
Upitaste za kamp. Kamp je trebao biti preuzet za dzabalusku. Ali Paja je usrao motku u nekoj papirologiji tako da se sad kazu opstini mora uplatiti negdje oko 100.000 maraka. Sto se pojacanja tice ako Adilovic ode doce jedan napadac. Ko je sta je Amar ne govori ali zna mali Numic ako ste prijatelji sa njim neka vam kaze ime momka koji je Amaru zanimljiv. Ponuda od Minhena 1860 za Adilovica je smijesna. Nije bila ni priblizna cifri od 600.000 eura koja se spominje. Vecu su cifru valjda Poljaci ponudili ali nije to nista veliko da bi Amar pristao. Mada se bori da proda Adilovica.
Sto se tice Camac tvoga pitanja za preskonferenciju i ponsanje. E tu si sve reko koliko znas o Amaru. Ja nisam prisustvovao ovoj pres konferenciji ali cu ti reci da znam Zlatka Sarica (koji pise za Avaz) i on je jedini obrazovani novinar koji dodje na pres. Ovo ostalo ti svojim ocima da vidis to je lakrdija. Neka ti ovaj iptem kako se vec momak zove kaze na sta lici onaj hajvan sa onom frizurom sto ga je Amar ismijao ustvari malo se nasalio na njegov racun. Jedino se Saric Amaru obraca sa Vi. Ostali sa Ti. I takvim novinarima biti profesionalan. Jesi li mozda bio u Zenici kad novinari na presu hoce Amara da tuku sto je rasturio Celika? Eeeee nisi. Nemas pojma koliko ga svi mediji uzimaju na zub osim Radia Sarajeva koji ga gotive i SS.ba kad Aco da mu da ne govorim puno ime odradi tekst. Ostalo je sve providno. Svi mu cekaju gresku. Ispast ce da opet prozivam Acu ali ranije sam ga prozvao jer ja sam nebitan a on je sa Amarom raja pa reko moze vam covjek mozda docarati o kakvom se Zeljinom fanatiku radi a tek onda o treneru.
I zadnja stavka je sam sebi postao dosadan je posjeta. Tu ste krivi vi!!!! Nije Amar, nije Zeljo, nije marketing. Eto ja ne znam koliko je vama trojici godina sto ste se okomili na mene ali posto kazete da ste bolji navijaci (ne pobijam to) to znaci da idete na utakmice. E sad cu ja vama reci a vi se nadjite kao uvrijedjene mlade. Ja svome djetetu od 13 godina nedam da ide na utakmicu jer ste noobrazovani i neemancipovani. Baklje, kradje mobitela, bunaranje nozevima po jugu. Je li za takvo nesto Amar kriv? Ja kad imam za zapad para odem na zapad a na sjeveru se izgleda skupio sav Sarajevski sljam koje bljuvotine se izgovore vlastitim igracima ne mogu to da slusam. Preznojim se svaku utakmicu koju sa sjevera pogledam.
Na jugu ce me neko sprziti ili nozem ubosti. Tako da odgovor u maloj posjeti prvo trazite medju navijacima pa onda u neuslovnosti stadiona, losem marketingu. Sadion je i 1998 bio neuslovan pa je bio krcat. Al eto mlade nade sto se gruhaju sakom u prsa da vole Zelju ne samo da ne mogu napuniti sadion nego su mnoge i otjerali.

Pa zbog toga i pisem,jer sam ga gledao na treningu par put.Isti Drakul.Moje misljenje da je on tu samo da popuni kadar.ipetm je napisao/la:Pitam se da li si ti pogledao i jedan nastup TomićaDona je napisao/la:@EXBABILON
Zolotic je za njega vec sad izmislio fudbal.Za evropu nam trebaju puno bolji igraci za jedno 20 klasa od Tomica,a Boga mi i za premijer ligu.. Momak koji ima potencijala i koji ima kvaliteta, odi molim te nekada na trening, i vidjet ćeš da se skoro najbolje snalazi pod pritiskom kada igraju na dva gola sa dva dodira. Ono što je pokazao u par nastupa je jako zadovoljavajuće. Momak razmišlja i nadam se da će igrati mnogo više...
Sve to sto vi vidite ja ne vidim. Ne kazem da sam ja u pravu,cisto neko moje misljenje.
Ovaj tekst veliki što je PL-BiH napisao sve stoji nema šta dolazim na utakmice i dolazit ću i redovno plaćam kartu takođe sam čuo da pojedini navijači bi da ne plaćaju karte nego bi još da ucjenjuju klub da im plaća da ne prave sranja i bakljade ko su ti likovi ja pojma nemam, samo nisu prijatelji kluba koji je častan i ima čistu istoriju.
Ti i takvi su uvjek veliki navijači i najveći pa ti ne možeš sa svojim dijetetom otići na utakmice koji je tu prostakluk, psovka, bakljada i bacanje kojekakvih predmeta, takve nekulture odavno nisam vidio, umjesto da je to mirna atmosfera najbolja u ligi da dolaze i žene, starci i djeca samo da punimo stadion, i samim tim i budžet kluba ako ga volimo onda nema izgovora za sve to.
Može se i dlanovima i kulturnom koreografijom navijati jedan je papak upalio baklju na sjeveru htjeli ga tući tu ovi ljudi jer im sprži oči progori odjeću ja ne znam ko to može paliti i koja je to svrha, pa onaj navijač je na koševu ostao bez oka od baklji, jel to treba da neko glavu izgubi ili ostane invalid + ima određena cifra da klub plati taj dernek od nazovi tih fanatičnih navijača.
Ti i takvi su uvjek veliki navijači i najveći pa ti ne možeš sa svojim dijetetom otići na utakmice koji je tu prostakluk, psovka, bakljada i bacanje kojekakvih predmeta, takve nekulture odavno nisam vidio, umjesto da je to mirna atmosfera najbolja u ligi da dolaze i žene, starci i djeca samo da punimo stadion, i samim tim i budžet kluba ako ga volimo onda nema izgovora za sve to.
Može se i dlanovima i kulturnom koreografijom navijati jedan je papak upalio baklju na sjeveru htjeli ga tući tu ovi ljudi jer im sprži oči progori odjeću ja ne znam ko to može paliti i koja je to svrha, pa onaj navijač je na koševu ostao bez oka od baklji, jel to treba da neko glavu izgubi ili ostane invalid + ima određena cifra da klub plati taj dernek od nazovi tih fanatičnih navijača.
Evo i izjave Šimića na jednom portalu sve se samo kazalo, pametnom je i išaret dovoljan.
Tvoje mišljenje o Manijacima?
Sjajno su nas podržavali. I sad se naježim kad se sjetim Tifine pjesme koju pjevaju dok izlazimo na teren. Treba im veći i bolji stadion u Dolini ćupova, ali da se zapadna tribina zadrži u starom ruhu. Poručujem Manijacima da budu primjer ostalim navijačima, da klub podržavaju grlima, pjesmom, aplauzom, šalovima, zastavama, pjesmama i koreografijama, a ne šakama, kamenjem, političkim parolama i bakljama. Loše stvari mogu samo dovesti do finansijskog kolapsa, jer maćeha UEFA ne oprašta.
@ SarajlijaTM
Ispast ce da se ja uvijek okomim na nekoga. Nemoj se primiti ovo se na sviju odnosi nije kao na tebe pojedinca. I znam da mozda nije mijesto da se ovdje diskutuje ali ovo za tribinu nisi u pravu. Ne tako davno Benjanim Delalic je mahao pistoljima po tribini. Crni otimao djeci mobitele. Ja nisam mangup niti sam ultra niti sam casual niti sam bilo sta. Da je mome dijetetu oteo mobitel ja bi ga roknuo. Eto ko ga zna neku mu to cak i poruci.
Znaci Benjo je poceo da glumi nesto na tribini. Razumijem ja godine, pa to i prezime valja opravdati. Doslo je do toga da oni sto danas pale baklje i psuju majke ustaske i cetnicke (a ne zna sta sam ja pored njega) nisu smijeli u kop. Neki bojkot bio. Zbog jednog benjamina. Hvala Bogu pa je sad situacija bolja. Ali vjeruj mi da nije zdrava na tribinama. Hajde eto jug je navijacki pa ja necu ici na njega jer gdje cu ja navijati, ali ziv bio sjever je katastrofalan. Pa toliko psovki ne mogu da vjerujem. Koliko se samo Radovanovicu psovalo, o Lazaru da ne pricam, pa koliko Jamaku danas psuju. Katastrofa. A kad cujem da neko Amaru opsuje mrak mi na oci padne. Al' sta cu usutim se nije forum da se mogu svadjati
A sto se Zelje tice ja imam samo jednu zelju. Nije nemoguca. Da Bog da mi do kraja sezone sva utakmice dobili po 1:0 i uzeli duplu krunu a u derbiju izgubili 0:3. Pa kad pitarima na kraju godine kazem joj titule prolaze vas nigdje a oni kazu uzeli smo vas u derbiju znas kako tad jadno zvuce. Ipak je uspjeh sampiona dobiti.
Ispast ce da se ja uvijek okomim na nekoga. Nemoj se primiti ovo se na sviju odnosi nije kao na tebe pojedinca. I znam da mozda nije mijesto da se ovdje diskutuje ali ovo za tribinu nisi u pravu. Ne tako davno Benjanim Delalic je mahao pistoljima po tribini. Crni otimao djeci mobitele. Ja nisam mangup niti sam ultra niti sam casual niti sam bilo sta. Da je mome dijetetu oteo mobitel ja bi ga roknuo. Eto ko ga zna neku mu to cak i poruci.
Znaci Benjo je poceo da glumi nesto na tribini. Razumijem ja godine, pa to i prezime valja opravdati. Doslo je do toga da oni sto danas pale baklje i psuju majke ustaske i cetnicke (a ne zna sta sam ja pored njega) nisu smijeli u kop. Neki bojkot bio. Zbog jednog benjamina. Hvala Bogu pa je sad situacija bolja. Ali vjeruj mi da nije zdrava na tribinama. Hajde eto jug je navijacki pa ja necu ici na njega jer gdje cu ja navijati, ali ziv bio sjever je katastrofalan. Pa toliko psovki ne mogu da vjerujem. Koliko se samo Radovanovicu psovalo, o Lazaru da ne pricam, pa koliko Jamaku danas psuju. Katastrofa. A kad cujem da neko Amaru opsuje mrak mi na oci padne. Al' sta cu usutim se nije forum da se mogu svadjati

A sto se Zelje tice ja imam samo jednu zelju. Nije nemoguca. Da Bog da mi do kraja sezone sva utakmice dobili po 1:0 i uzeli duplu krunu a u derbiju izgubili 0:3. Pa kad pitarima na kraju godine kazem joj titule prolaze vas nigdje a oni kazu uzeli smo vas u derbiju znas kako tad jadno zvuce. Ipak je uspjeh sampiona dobiti.
Mislim da pola nas uopste ne cita ove ogromne postove osim mozda od bokaca,iskren da budem ni ja ih ne citam.
@ Dona
Vec su ti neki momci replicirali, tvoje se misljenje razlikuje, forum i jest za to. Ja ga nisam samo na treningu gledao nego sam i na nekoliko prijateljskih uocio da zna s loptom. Varas se ako mislis da svi znaju dat loptu kako treba, podvalit zadnji pas... To kod nas sad mogu Jamak i Bekric, i upravo ovoj nasoj ligi fali igraca koji znaju lopte, Zeba je bio najbolji primjer, al bilo i proslo. Nije idealno rjesenje i mozda na pocetku nece ni nadomjestit nedostatak Svrake na najbolji nacin, al ako se moze dat prilika E.Colicu, moze se i njega pustit. Da se ne lazemo, i ja bih volio da mi dovedemo nekog vrhunskog veznjaka, ali to nije realno.
Vec su ti neki momci replicirali, tvoje se misljenje razlikuje, forum i jest za to. Ja ga nisam samo na treningu gledao nego sam i na nekoliko prijateljskih uocio da zna s loptom. Varas se ako mislis da svi znaju dat loptu kako treba, podvalit zadnji pas... To kod nas sad mogu Jamak i Bekric, i upravo ovoj nasoj ligi fali igraca koji znaju lopte, Zeba je bio najbolji primjer, al bilo i proslo. Nije idealno rjesenje i mozda na pocetku nece ni nadomjestit nedostatak Svrake na najbolji nacin, al ako se moze dat prilika E.Colicu, moze se i njega pustit. Da se ne lazemo, i ja bih volio da mi dovedemo nekog vrhunskog veznjaka, ali to nije realno.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
-
- Kontakt:
Dona,lave,Tomic je pravo dobar igrac. Gledao sam ga uzivo par puta i u ono malo vremena je (meni) uspio pokazati da zna igrati lopte. Kad bude konstantniji u prvoj postavi usudicu se reci da ce biti puno bolji od Svrake.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
čitam ja i od @ boccaccia i od @ PL BiHterabajt je napisao/la:Mislim da pola nas uopste ne cita ove ogromne postove osim mozda od bokaca,iskren da budem ni ja ih ne citam.

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Dragan Stojnić
http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... an-stojnic" onclick="window.open(this.href);return false;

http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... an-stojnic" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Kod nas za jednu sezonu obogati svoju karijeru osvajanjem lige i kupa, psotane prvi strijelac lige, cijena mu sve vise raste, igra evropske utakmice i ono najbitnije lakse ce otici u neku jacu ligu.
Nije ni cudo sto je Adilovicu lahko bilo napustiti Celik i njih sada trpati.
Nije ni cudo sto je Adilovicu lahko bilo napustiti Celik i njih sada trpati.
NO PYRO NO PARTY
Kakvo li nam to Amar iznenadjenje sprema??? 
Ako ode Adil il Svraka siguran sam da ce dovest neko kvalitetno pojacanje,nada ne bi bilo lose i da ostanu.

Ako ode Adil il Svraka siguran sam da ce dovest neko kvalitetno pojacanje,nada ne bi bilo lose i da ostanu.
THE MANIACS-ZAVIDOVICI
Nece nikog dovest, pogotovo ako Adil ostane. Ako ode oslanjamo se na Selimovica, Pehilja, Ramica, Stanica, E.Colica, Smajica...svi oni, a samo 2 pozicije na terenu. Ne mora znacit da ce ga zamijenit na najbolji nacin, al dovoljno za titulu. Pred Evropu se treba maksimalno pojacat.adilbeg je napisao/la:Kakvo li nam to Amar iznenadjenje sprema???
e jbg ako cemo se oslanjat izuzev selimovica i smajica(povrijedjen) na ovu cetvoricu...exbabilon je napisao/la:Nece nikog dovest, pogotovo ako Adil ostane. Ako ode oslanjamo se na Selimovica, Pehilja, Ramica, Stanica, E.Colica, Smajica...svi oni, a samo 2 pozicije na terenu. Ne mora znacit da ce ga zamijenit na najbolji nacin, al dovoljno za titulu. Pred Evropu se treba maksimalno pojacat.adilbeg je napisao/la:Kakvo li nam to Amar iznenadjenje sprema???
THE MANIACS-ZAVIDOVICI
To je realnost. Bila je i konferencija i izjave od ranije, nema Osim u planu da nas iznenadi s nekim pojacanjima od kojih glava zaboli. Opet kazem, titula ce doc 99% i bez pojacanja, al Evropa je druga prica. Imali smo i mnogo jaci tim pa smo dozivljavali blamaze, nadam se da ce bit dovoljno para da se kvalitetno pojacamo za te velike utakmice. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.