FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jan 2013, 09:00

barbarez je napisao/la: Neki dan sam procitao sastav,koji je stavio ja mislim sarajlijaTM,u slucaju da niko ne dodje.Samo sam htio pitati,da li on zaista vjeruje u taj sastav.Da li mnogi vjeruju,veznom redu i napadu koji bi izgledao ovako:

Zolotic
Jamak Svraka
Stanic Bekric
Selimovic
Pa da ti odgovorim ;) , s jedne strane izgleda da ce mo morati vjerovati u tu ekipu,a mozda cak i bez svrake,ubaci tu tomovica i takodjer kvesica i b.colica koji se nasom taktikom ubacuju u napad,kako stoji s pojacanjima,izgleda da ce mo fkt morati vjerovati... A s druge strane gledano,ovakav slican sastav je ako si pratio,sasvim solidno izgledao i dobivao tekme,plus jos na sve to dodati oporavljenog kerlu i ako i smajic pruzi 50% od nekad moglo bi to biti dobro. A i onaj eldar h. sto je dosao novi,ako se dobro sjecam je bio zanimljiv igrac. Uz solidne pripreme,mozda sta i bude,znas ono,kad se najmanje nadas...
PL BiH -1 je napisao/la: Ja nisam prisustvovao ovoj pres konferenciji ali cu ti reci da znam Zlatka Sarica (koji pise za Avaz) i on je jedini obrazovani novinar koji dodje na pres. Ovo ostalo ti svojim ocima da vidis to je lakrdija. Neka ti ovaj iptem kako se vec momak zove kaze na sta lici onaj hajvan sa onom frizurom sto ga je Amar ismijao ustvari malo se nasalio na njegov racun. Jedino se Saric Amaru obraca sa Vi. Ostali sa Ti. I takvim novinarima biti profesionalan. Jesi li mozda bio u Zenici kad novinari na presu hoce Amara da tuku sto je rasturio Celika? Eeeee nisi. Nemas pojma koliko ga svi mediji uzimaju na zub osim Radia Sarajeva koji ga gotive i SS.ba kad Aco da mu da ne govorim puno ime odradi tekst. Ostalo je sve providno. Svi mu cekaju gresku.
Ovo si vecinom u pravu,ali ko sto ni tebe ne kontaju,ne kontas ni ti izgleda sta ti se govori.naime obrati paznju na svoju zadnju recenicu, "svi mu cekaju gresku" ,mozda ne svi,ali sigurno solidan broj,a svi ovdje koji ukazuju na to,ukazuju samo iz razloga sto su zabrinuti na isti nacin kao i ti. ono logikom,bolje sprijeciti nego lijeciti.
ja prvi sam gledao klip i umirao od sege i volim onakav tip zezancije,amar je olicenje sarajevske raje,al nazalost vecina takvih je pregazena od strane onih koji to nisu. mislim za sve ima vrijeme i mjesto,jednostavno se ne treba uklapati u kolotecinu i ne treba dopusititi da te neko navuce, "na svoju vodu" ko sto se kaze,kontas ;)
I zadnja stavka je sam sebi postao dosadan je posjeta. Tu ste krivi vi!!!! Nije Amar, nije Zeljo, nije marketing. Eto ja ne znam koliko je vama trojici godina sto ste se okomili na mene ali posto kazete da ste bolji navijaci (ne pobijam to) to znaci da idete na utakmice. E sad cu ja vama reci a vi se nadjite kao uvrijedjene mlade. Ja svome djetetu od 13 godina nedam da ide na utakmicu jer ste noobrazovani i neemancipovani. Baklje, kradje mobitela, bunaranje nozevima po jugu. Je li za takvo nesto Amar kriv? Ja kad imam za zapad para odem na zapad a na sjeveru se izgleda skupio sav Sarajevski sljam koje bljuvotine se izgovore vlastitim igracima ne mogu to da slusam. Preznojim se svaku utakmicu koju sa sjevera pogledam.

Na jugu ce me neko sprziti ili nozem ubosti. Tako da odgovor u maloj posjeti prvo trazite medju navijacima pa onda u neuslovnosti stadiona, losem marketingu. Sadion je i 1998 bio neuslovan pa je bio krcat. Al eto mlade nade sto se gruhaju sakom u prsa da vole Zelju ne samo da ne mogu napuniti sadion nego su mnoge i otjerali.
I u pravu si i nisi u pravu,ali gajis misljenje koje odbija raju od utakmica,a koje u velikoj mjeri nije tacno.
na jugu takodjer ima i strana/sektor,na kojem sjedi/stoji "starija raja" i nakon svih ovih godina se ne sjecam da je neko izboden na tom djelu,izbunaren isl. a vala kuci imam kolekciju jakni i dresova isprzenih od baklji i cega sve vec. i vazda cu tu biti,jer je taj dio za mene duh utakmice,gdje ima i fine raje i zezancije,mozes i solidno vidjeti tekmu,a i dobro se provesti,zato ti kazem,mani se zapada,a pogotovo sjevera,za koji si u pravu,uzmi godisnju/polugodisnju za jug,pomozi klubu,a i sebi. pokusaj,nije to bas tako ko sto mislis,ima tu i raje sa mladjom djecom ;)
zivio i ne prepiri se s ljudima koji isto govore kao ti,al na razlicit nacin

dino94
Kontakt:

Post Postao/la dino94 » 17 jan 2013, 09:14

Da vas ne buni ovo 94 uz nik,to nije godiste nego samo priljepak da se prihvati nick.
Camac je stvarni lik i covjek je Camac i na tribini,i ja sam Dino u stvarnom zivotu a ovi ostali su imaginarni insiders.
Covjek je malo skrenuo paznju na stvari koje bi volio da vidi,mozda malo pretjerao sa onim da bi losiji trener osvojio,izbacio statistiku koja govori puno a ne otkriva nista i pojave se pojedinci koji ga nazivaju rusiocem,pljuvacem a u stvari klasicna zamjena teza da diskusija ode u suprotnom pravcu.
Ovo je Amarov projekat i tacka,tu nema rasprave,slaze kockice po svom planu,ima rezultate,dominira ovim jadom od lige gdje i mi pripadamo(stvarnost) i ti si prvi u selu i tacka.
Ljestvica je podignuta,navijaca ima onoliko koliko ih je i prije bilo,2-3 hiljade i to je to.Znacidovesti simpatizere na stadion moras im nesto dati al ovo ozbiljno govorim to Amar zna simpatizer trazi vise od igre,hoce da vidi neku zvjezdicu na terenu,hoce da vidi utakmicu gdje se puca,jurisa sa obje strane nesto kao ova utakmica sa Sirokim,stolice na sjeveru ako nista prebrisane,WC smrdi udahnes prije i izdahnes kad izadjes,mjesto gdje se moze normalno pivo popiti na poluvremenu,istok da nepominjem koliko sam zakinut u gledanju tekme sa sjevera kroz onu celicnu otrcanu mrezu.Da ne pricam o nekakvim laserima,dekoracijama,tv ekranima,ozvucenju i drugim stvarima gdje sam ulazak na neku sportsku arenu te ispunjava i budi u covjeku divljenje i zadovoljstvo.I vako mozes do sutra ide odg.nema para. A zne se na obicnom pomocno,neke ideje a u kaljuzi treniraju ko da je juce bila reintegracija Grbavice,pa plastika bivsa sljaka lobirati kod opstine da se postave reflektori da se produzi termin koristenja iste vako se sve kategorije nabiju od 2-4PM nit se mozes okrenuti nit posteno raditi sa buducim prvotimcima.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 17 jan 2013, 09:19

PL BIH-1
samo ću napisati vezano gdje si me spomenuo. Zlaji (avaz)svaka čast, vidi se da čovjek s poštovanjem radi svoj posao. Ligatu bi takođe izdvojio jer je kulturan i pitanja mu nisu tipa ko će doći u Želji itd. A Guhdiji sa TVSA ja bi zabranio dolazak na presice, nije normalan, u pola Amarovog govora on priča sa svojim kamermanom jako glasno i sklanja mikrofon sa stola, a pitanja su mu na nivou OŠ Nafija Sarajlić.
Novinari kod nas nisu u potpunosti obrazovani, čast izuzecima, i na pitanja kakva postavljaju moraš biti ironičan, sarkastičan i malo se šprdat. :)
Ali neće ni presice još dugo biti neozbiljne... :D
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 17 jan 2013, 09:31

Početak prvenstva ( još ako je pri tome lošiji ) i zimska pauza i u plavom navijačkom taboru vazda iste priče :lol:
Čita se al se ne pročita i onda se nekako u priču uvuče za i protiv Amara iako to nit je upitno niti se o tome raspravljalo. Dosadno.....

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 17 jan 2013, 11:44

Neko gore napisa"zaboravljate Smajića" lik je zaboravio sam sebe,jedina zanimacija mu je slikanje za FB,kao da ne osjeća svoju dužnost prema svetom plavom dresu,zdrav Kerla je najveće pojačanje!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 17 jan 2013, 12:52

Vidim krivo je shvaćena jedna moja rečenica, krivica je moja što nisam jasnije napisao. Kad sam rekao da titulu može uzeti i lošiji trener od Amara, mislio sam sad na proljeće obzirom da trećem bježimo 10 bodova, a da nam je jedini konkurent u totalnoj promahi. To sam mislio. Naravno, sa ovom našom ekipom i igrom kad se gleda cijelo prventsvo teško da bi iko uzeo titulu sem Amara.
Eto toliko mada bi imao dosta zanimljivih pitanja oko kojih bi mogli diskutovati, ali zadržat ću to za sebe jer bojim se da bi vjerovatno bila protumačena neprijateljski.
Izvinjavam se još jednom svima na oduzetom vrremenu i što sam bio povod da se vrijeđamo međusobno i da dižemo tenzije, a nije mi to bio cilj. Pozdrav staroj raji.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 17 jan 2013, 13:00

ublehas je napisao/la:1) Samo malo da se osvrnem na neke stvari. Prije Amara su u ŽElji igrali Štilić, Jahić, Dialiba, Kamber, Amanaka......(po menij sve bolji igrači od oviš što imamo), a rezultata nije bilo. Znači ovaj jezultat je 90% Amarov.
Uhh da je sad te igrace :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 17 jan 2013, 13:33

Ima li sta od prelaska Adilovica u Minhen 1860 i nasih 500000 evrica :mrgreen:
SLOBODA NAVIJAČIMA

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 jan 2013, 13:39

ennis je napisao/la:Ima li sta od prelaska Adilovica u Minhen 1860 i nasih 500000 evrica :mrgreen:
Bices blagovremeno obavjesten

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 17 jan 2013, 13:44

Fidelito je napisao/la:Neko gore napisa"zaboravljate Smajića" lik je zaboravio sam sebe,jedina zanimacija mu je slikanje za FB,kao da ne osjeća svoju dužnost prema svetom plavom dresu,zdrav Kerla je najveće pojačanje!
ma nek radi sta hoce,ali u ovom trenutku jedino on moze pokazati da je pravo pojacanje.Bar se nadam da moze biti onaj stari.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 17 jan 2013, 13:45

@PLBIH-1
Nece naravno ispasti nikakav verbalni rat,jer ja to prvi necu sebi dozvoliti.Mada bih ti mogao svasta ispisati na onaj tvoj post,suzdrzacu se od nekih velikih i posebnih komentara.Od pocetka tvog napada ,mene licno nije dotaklo tvoje pisanje,niti si mene i prozvao tada.Ali jesam stao u odbranu čamca iz cistog razloga sto u zadnje vrijeme tvoja kultura dijaloga premasuje i najnize okvire tolerantnog.
Ocekivao sam u najmanju ruku da ces ponovo procitati njegov post na koji si onako odreagovao i da ces realno reci da si malo pretjerao,posto u tom postu uopste nema govora ni bilo koje primisli o onome cemu si ti replicirao njemu.
Da li ja imam pravo da sa svoje strane skrenem paznju na tvoju britkost i nepostovanje prema drugima ? Vjerovatno nemam,i sigurno nemam,iako moderacija ne cini bas puno da sankcionise svakoga ko krsi pravila foruma.Objavio si cak nedavno i FB profil jednog djeteta javno ovde na jednom dijelu foruma,djeteta koji je dusu na srce mnogo smetao u normalnim dijalozima.To je moglo donijeti ogromne posljedice po tog djecaka,jer se pola foruma naslo isprovociranim s njegove strane.Vrlo opasno i vrlo za trajnog bana,bez obzira koliko si inace kvalitetan sagovornik.Pitanje broja godina u tom slucaju ni za tebe ne igra neku ulogu,jer to ne dolikuje intelektualcu od 40 godina,za kakvog te ja zaista smatram.Da si bio banovan,meni bi bilo iskreno zao,jer bi izgubili osobu koja ima interesantno razmisljanje i vrlo kvalitetan dijalog,onda kada to zelis da imas i kada se postavis na normalan nacin prema svim ljudima ovde.
To je moja jedina zamjerka tebi,skocio si ovaj put,pokusao da nekoga napravis papkom i glupanom,a da uopste nisi shvatio poentu tog pisanja.Procitaj dva puta,nije ni to problem.Moguce je da si bio nervozan i da si se samo ispucavao,no pokusati ovde napraviti odredjenu podjelu na Amarove pristalice i na Amarove tjerace je nesto na sta ja moram reagovati.Čamca ne znam privatno,znam ga koliko i tebe,tako da nema govora o nekim klapama ovde.To je ono ispod nekog nivoa kada pokusavas da isprovociras,no nema veze.Necu komentarisati ni dio o meni i mojim privatnim stvarima,za koje sam ti napisao vezano za Amara,i da li bi mene bilo nesto stid itd.Nema veze,to je ok.Da pricam lose o Amaru pa da i razumijem sta hoces da kazes,ali besmisleno mi je s tobom o tome raspravljati kada zapravo reagujes impulsivno a da ni ne razumijes sta se pise.To je stvar licne postavke i svakako stvar obraza.U privatne stvari se ne dira.
Hocu da znas da ako u necemu ne postoji podijeljenost u misljenjima ovde na forumu onda je to misljenje o Amaru Osimu.To je jednostavno tako.Svi smo ovde svjesni koliko je Amar Osim dobar i vazan za Zelju u ovom trenutku.Ja te ovde molim da ne pokusavas na taj nacin da pravis dijaloge,samo zato sto ti nisi dobro shvatio napisani tekst.Ima ovde puno ljudi koji otprilike ne citaju duze tekstove i koji ce onda iz tvog konteksta ,koji je pogresan,izvuci zakljucak i naci misljenje o pojedinom forumasu.Molim te da se vratis na onaj stari nacin pisanja.Evo ovaj tvoj zadnji post kada komentarises o Zelji i igracima,o tome sta bi volio i kako mislis da bi klub mogao da se izvuce iz nebuloze ,od mene si dozivio otvoreni aplauz.Te stvari ja licno volim da citam od tebe.Ti si majstor teksta koji trebas da iskoristis nacin svog pisanja na tom nivou,jer takvo razmisljanje kao u zadnjem tekstu pomaze ovde da se napravi zaista dobar dijalog na tu temu.Imati drugacije misljenje ali sa istim ciljem podrske Amaru i Zelji,nije grijeh.Ako se ne slazes,u redu brate,onda kazes na nacin i repliciras na nivou koji je tvoj,a ne aldinnov.Najgore mi je od svega da ti ne das na Amara a njega niko ne napada.
Da,hocemo boljeg Zelju u evropi.Da,hocemo bolje igrace u Zelji.Da,hocemo da gledamo ljepsi fudbal na Grbavici.Da li je to grijeh,da li je to skidanje glave Amaru Osimu?Da li sam ja realan ako to zelim ? Kada pogledas realno,analiticki,sa strane,naravno da sam nerealan.Pa sta sad?Zamisli da svi ovde pisemo realne stvari.Forum ne bi postojao,sveo bi se na tri posta ukupno i saglasili bi se da je drzava u qurcu,da smo mi u toj drzavi,da klub i liga zavise od takvih standarda,da je ekonomija na najnizem pragu,da se kroz to prave socijalni nemiri,koji se i na veliki dio prebacuju kod raje na utakmicama,sto naravno ne bi trebalo,da se nema para za igrace,da je umjetnost imati bilo kakav nivo.S tim bi se svi slozili i gotov forum.
Razlika u misljenjima je dobra,a dijalozi na takve teme moraju biti u kulturi tog dijaloga i vezani za pravila foruma kao tako organizovanog i veoma vaznog za dijalog ako si vec clan istog.
Sve najbolje ti zelim,u nadi da nastavis sa dobrim razmisljanjima i da pokazes malo vise tolarancije na razlicito misljenje.A ciljevi su isti,i to od sada pa nadalje shvati.A to je bolji Zeljo na celu sa Amarom Osimom,napredovanje kluba u svim segmentima,kako organizacionim,tako i rezultatskim.To svi ovde zelimo bez ikakve dvojbe.Da li ces se prepucavati na pitarskoj temi i davati im informacije o Saidu ili telefonske brojeve Dine Selimovica,to je tvoja stvar,i necu se puno mijesati,ali hocu ako ovde pokusavas da napravis podjele koje su netacne u svakom smislu.Na to cu uvijek da ti odreagujem,bez obzira koliko se uopste nisam nasao pogodjen ja licno.
Pozdrav!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 17 jan 2013, 13:53

Šta novine kažu? 16.1.2013

http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... 165-1-2013" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

darkangel1
Kontakt:

Post Postao/la darkangel1 » 17 jan 2013, 14:21

bagrcavi je napisao/la:Zaboravljate Smajića ;)
Smajić može igrati mjesto Jamaka, a Bekrić bi mogao u sredinu i ako Adilović ne ode Selimović desno
Vezni red nema sta

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 17 jan 2013, 14:24

Smajić je meni jedan od najdražih igrača Želje, nešto sam ga baš zavolio iako nije igrao puno..
vidi se na njemu da ima želju da igra i pokaže šta zna..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 jan 2013, 14:25

darkangel1 je napisao/la:
Smajić može igrati mjesto Jamaka, a Bekrić bi mogao u sredinu i ako Adilović ne ode Selimović desno
Vezni red nema sta
:shock: Znaš li ti koju poziciju igra Jamak, a koju Smajić ?
DRUG NEBI TI PUNCA

darkangel1
Kontakt:

Post Postao/la darkangel1 » 17 jan 2013, 14:27

bagrcavi je napisao/la:
Vezni red nema sta
Znam koju poziciju igraju ali to je samo moja predpostavka

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 17 jan 2013, 14:46

:shock: Znaš li ti koju poziciju igra Jamak, a koju Smajić ?[/quote]
Znam koju poziciju igraju ali to je samo moja predpostavka[/quote]

nemas sta predpostavljat, smajic igra lijevo...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 jan 2013, 14:51

Smajke i Visca isti igraci, gradja, tehnika sve... samo sto ovaj prvi nikako da nadje formu... ja se nadam da ce to biti sad na proljece, pa da gledamo Smajke-Bekric-Jamak-Zola-Selimovic(Brkovic), ukoliko Svraka i Adil odu nadam se finim zamjenama... i Visca je ispocetka imao problema ssa povredama, a poslije momak eksplodiro

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 17 jan 2013, 15:01

I meni je Smajke nešto prirasto srcu, životna priča pa i on sav nekakav skroman, ko poštenjačina djeluje, koliko se sjećam sam je pokrio troškove operacije...

A s druge strane malo sam skeptičan što se tiče njegovog povratka na teren i jako bih volio da griješim.

Mislim šef je tu, vidi kako trenira i radi, kako teče oporavak ali njega povrede proganjaju već godinama, djeluje jako krhko i zadnja povreda je jedna od najgorih, ako ne i najgora koju nogometaš može imati.

Niko sretniji od mene ako na proljeće dobijemo pitbula koji grize na lijevoj strani ali treba biti spreman na suprotno.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 17 jan 2013, 15:08

bagrcavi je napisao/la:
Vezni red nema sta
Oni koji malo duze prate Premijer ligu sjetit će se da je Smajić u Zrinjskom znao igrati i u sredini i to sa dosta uspjeha.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.