FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ekipe se zale da im Europa liga nije finansijski toliko isplativa a da bude nakav Kup varvarskih plemena
-
- Kontakt:
Orton je napisao/la:Ekipe se zale da im Europa liga nije finansijski toliko isplativa a da bude nakav Kup varvarskih plemena

- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Kao prvo ovo vise lici na kup nego na ligasko takmicenje. Svi placu nema dovoljno jakih utakmica,para i sl. Ovo je super prilika za sve iole jace klubove iz svih nac. liga. Ljudi pa zar mislite da u ovoj nasoj ligi ima dovoljno novca. Da je tako FKS ne bi igralo euro takmicenja,cuvalo bi igrace da budu svjezi za PL BiH. Kakav god model odigravanja bude bio, kao rezultat bi polucio povratak reg. klubova gdje im je mjesto. Kvalitet fudbala,vise gledaoca, promocija igraca, vise love, vise iskustva treba li dalje. Naravno da ima i onih koji bi radije igrali oko kuce i svako par godina jednu- dvije u euro. a nas klub nije jedan od tih. U slucaju da zazivi ova ideja nista se ne bi prepustilo slucaju od sigurnosti pa na dalje. Ovaj koncept ili bilo koji drugi nema alternativu i kad tad ce se realizovati ne zato sto to nece mali nego sto hoce veliki klubovi. Ogroman iskorak za sve saveze od organizacije utakmica, usavrsavanje svih semenata od sudija do portira. Da ne pricamo o talentima kojih mozda nigdje nema vise nego u reg. A FKS ce imati najjacu "fabriku" pa vi vidite..
- moustapha
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hocemo Delaca,hocemo Delaca
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Regionalna liga moze da uspije Samo Ako;
Uefa dozvoli to da se igra kao regularna liga. (Ne kao kup )
Moraobi se nac nacin za maksimalnu bezbjednost
GENERALNI sponzor, zlatni sponzori, TV KUCA-e (koje ce prenosit bar 75% utakmica uzivo), I da to bude placeno sve skupa oko 600miliona € minimum (po sezoni)
I da se igraci nemogu prodavat van drzave dok nebudu imali 26godina
Yugo liga je bila Jaka striktno Samo zato sto igraci nisu mogli da napuste klubove prije 28 godina
Uefa dozvoli to da se igra kao regularna liga. (Ne kao kup )
Moraobi se nac nacin za maksimalnu bezbjednost
GENERALNI sponzor, zlatni sponzori, TV KUCA-e (koje ce prenosit bar 75% utakmica uzivo), I da to bude placeno sve skupa oko 600miliona € minimum (po sezoni)
I da se igraci nemogu prodavat van drzave dok nebudu imali 26godina
Yugo liga je bila Jaka striktno Samo zato sto igraci nisu mogli da napuste klubove prije 28 godina
Najjaci dio ove emisije kad ga pita da li bi branio za Zelju, a njega realno boli neka stvar i za Sarajevo, i za Zelju. Ali ide ona floskula draze mi je Sarajevo. Gdje ovog iskopste majke vam ?
A standardna spika svih igraca,meni su gluplja pitanja ta nego odgovori igracaOdaVeliki je napisao/la:Najjaci dio ove emisije kad ga pita da li bi branio za Zelju, a njega realno boli neka stvar i za Sarajevo, i za Zelju. Ali ide ona floskula draze mi je Sarajevo. Gdje ovog iskopste majke vam ?
I to stvarno. Ispituju ga neke gluposti, prvo on, pa onda ona jedno te isto..Orton je napisao/la:A standardna spika svih igraca,meni su gluplja pitanja ta nego odgovori igracaOdaVeliki je napisao/la:Najjaci dio ove emisije kad ga pita da li bi branio za Zelju, a njega realno boli neka stvar i za Sarajevo, i za Zelju. Ali ide ona floskula draze mi je Sarajevo. Gdje ovog iskopste majke vam ?
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Pa šta je trebao reći bgt? Nije do njega nego do voditeljice koja je postavila poglupo pitanje. Uoatalom, nije ništa posebno ni rekao niti je bacao neke šuplje, samo je rekao da mu je Sarajevo bilo draže uvijek u odnosu na Želju što je vjerojatno i istina.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
1946
-
- Kontakt:
A zaboravljaš na bekrica i čuvenu 'ne znam kako se zeljo odbija'?!OdaVeliki je napisao/la:Najjaci dio ove emisije kad ga pita da li bi branio za Zelju, a njega realno boli neka stvar i za Sarajevo, i za Zelju. Ali ide ona floskula draze mi je Sarajevo. Gdje ovog iskopste majke vam ?

A Oštrak će se nasjediti na klupi svakako jer nema šta tražiti pored Delaca i deje koji je sa ovom konkurencijom postao buffon.

Ma Bekric je lud za Zeljom, samo su neke druge stvari u pitanju, sto se tice njega. Totalno nebitno, onako samo prokomentarisao.BordoArmy88 je napisao/la:A zaboravljaš na bekrica i čuvenu 'ne znam kako se zeljo odbija'?!OdaVeliki je napisao/la:Najjaci dio ove emisije kad ga pita da li bi branio za Zelju, a njega realno boli neka stvar i za Sarajevo, i za Zelju. Ali ide ona floskula draze mi je Sarajevo. Gdje ovog iskopste majke vam ?
A Oštrak će se nasjediti na klupi svakako jer nema šta tražiti pored Delaca i deje koji je sa ovom konkurencijom postao buffon.

Komentarises na pogresnom mjestu i sa hinjskom namjerom.Nadam se da ti slijedi lopata,ali u BanovicimaOdaVeliki je napisao/la:Ma Bekric je lud za Zeljom, samo su neke druge stvari u pitanju, sto se tice njega. Totalno nebitno, onako samo prokomentarisao.BordoArmy88 je napisao/la:A zaboravljaš na bekrica i čuvenu 'ne znam kako se zeljo odbija'?!OdaVeliki je napisao/la:Najjaci dio ove emisije kad ga pita da li bi branio za Zelju, a njega realno boli neka stvar i za Sarajevo, i za Zelju. Ali ide ona floskula draze mi je Sarajevo. Gdje ovog iskopste majke vam ?
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
Ne znam sto ovdje konstantno pisete o toj regionalnoj ligi. Cuj da nam se igraci ne prodaju do 26 godine, pa to samo po sebi nije ono cemu Sarajevo tezi. Treba raditi na domacoj ligi i klubovima unutar iste, a ne da to takmicenje dodatno degradiramo.
Do 28. 

Haha, pa ja sam prije nekoliko dana bas tako nesto i napisao u vezi "regionalne lige," tj da bi imalo vise smisla da je nekakakvo kup takmicenje na proljece, samo sto sam bio kompletno ignoriran a ljudi su jednostavno nastavili da psuju i vriste kako ne dolazi u obzir. Problem je u tome sto cim kazes "regionalna liga" mnogi izgleda to citaju "Jugoslavija", i onda umjesto da se racionalno diskutuje o svemu u njima se probudi nekakav bijes i pokusaju da agresivno prekinu bilo kakvu raspravu. Evo vidim opet su se pojavili neki kojima regionalna liga "ne dolazi u obzir" jer bi "unistila" domace prvenstvo, a ocito nisu ni procitali clanak 

Kenozoik je napisao/la:Previse se ograniceno prica o regionalnoj ligi, kao da to mora biti neka malo sira kopija domacih liga koja bi te iste onda zamjenila. Zasto? Zasto ne bi tu "regionalnu ligu" organizovali po principu nekakvog kup takmicenja i organizovali je na proljece, kad 90%+ ex-Yu i Balkanskih klubova nestane sa evropske scene. Recimo da se organizuje 16 najvecih klubova iz ex-Yu (i/li Balkana) koji su do tada ispali iz evropskih takmicenja i odigraju cetiri runde: 1/8, 1/4, 1/2, i final, paralaleno sa ligom prvaka (mada ne tacno isti termin). Po tri kluba iz Hrvatske i Srbije (Rijeka, Dinamo, Hajduk, CZ, Partizan, Vojvodina), te po dva iz Slovenije (Olimpija i Maribor), BiH (mi i kone), i Makedonije (Vardar i Rabotnicki)... to je 12, znaci eto jos 1 iz Crne Gore (Buducnost) te nekih 3 iz Bugarske (Levski, CSKA, i Ludogorec) i eto 16. Milsim, o tacnoj kombinaciji bi se moglo diskutovati, ali glavno je da bi nastalo jedno novo regionalno takmicenje sa svim onim pozitivnim aspektima koje ljudi spomenuju (marketing, kvalitet fudbala, prihodi) a bez da negativno utice na domace lige / fudbal ili da se povezuje sa kvalifikacijama za evropska takmicenja. Zabrana gostujucih navijaca osim na utakmicama klubova iz iste zemlje... cudi me da se jos nije predlozilo ovako nesto (barem koliko ja znam), jer mislim da bi odgovaralo svima.
Ja nebi imo nista protiv da ne prodajemo igrace do 26 god a da nam Uefa uplati radi te lige Neki 15-20 miliona € godisnje..Desole je napisao/la:Ne znam sto ovdje konstantno pisete o toj regionalnoj ligi. Cuj da nam se igraci ne prodaju do 26 godine, pa to samo po sebi nije ono cemu Sarajevo tezi. Treba raditi na domacoj ligi i klubovima unutar iste, a ne da to takmicenje dodatno degradiramo.
Ta liga ne bi nista vrijedila ukoliko ne bi nudila direktno mjesto u grupama LP i EL...
Ja sam u svakom slucaju za Reg ligu
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
PAMETNOM JE I ISARET DOSTAZip je napisao/la:Ta liga ne bi nista vrijedila ukoliko ne bi nudila direktno mjesto u grupama LP i EL...

Opet vi o regionalnoj ligi
Shvatite da od toga nema nista, niti ce ikada biti. I ako bude odmah ce u propast otici, pogotov ako misle odrzavati ovo kup takmicenje. Imam dokaza za to. I zar ne vidite da Suker samo nabija sebi poene. Dosta vise o tome.
Jel se snijeg na stadionu ocistio?

Jel se snijeg na stadionu ocistio?
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase