FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

masinovodja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la masinovodja » 15 jan 2013, 00:43

terabajt je napisao/la:Sve preko 200 milja e je da se udaris u guzicu za tog igraca iskreno .
Kaze ko?
Ti?

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 15 jan 2013, 00:44

gruezi je napisao/la:Zolotic je bas nesto posebno za nasu ligu mislim da odavno nije bilo boljeg igraca ... Po meni bi trebao biti u a repci prije sesara svrake a pogotovo prije zahirovica...
Zahirovic je tri puta brzi od Zolotica da budemo realni samo. A Zahirovic je stariji od Zole.Gotivim ga,ali on nije za A-reprezentacije bar jos koju godinu.
Po meni izgleda jako tromo,iako je imao dosta dobrih utakmica.Njegova najveca mana je sto cim dobije loptu dodaje prvom do sebe,pregled igre mu nije jaca strana.
Sto se tice prekidanja akcija,tu mislim da je jaci od Zahirovica,samo i tu ima jednu manu pravi prekrsaje gdje ne treba.Najbolji primjer je derbi udara covjeka bez potrebe.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 jan 2013, 00:47

Dona je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Zolotic je bas nesto posebno za nasu ligu mislim da odavno nije bilo boljeg igraca ... Po meni bi trebao biti u a repci prije sesara svrake a pogotovo prije zahirovica...
Zahirovic je tri puta brzi od Zolotica da budemo realno samo. A Zahirovic je stariji od Zole.Gotivim ga,ali on nije za A-reprezentacije bar jos koju godinu.
Po meni izgleda jako tromo,iako je imao dosta dobrih utakmica.Njegova najveca mana je sto cim dobije loptu dodaje prvo do sebe,pregled igre mu i nije jaca strana.
Sto se tice prekidanja akcija,tu mislim da je jaci od Zahirovica,samo i tu ima jednu manu pravi prekrsaje gdje ne treba.Najbolji primjer je derbi udara covjeka bez potrebe.
Buraz učini sam uslugu, idi nekoga provociraj, nemoj glumit pamet živ bio.
DRUG NEBI TI PUNCA

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 jan 2013, 00:53

Neslazem se da je zahirovic brzi...zola izgleda tromo ali nije decko ima dug korak I bolje se postavlja od zahirovica.. Zolotic cesto zna poslat dobar pas na prvu a kodzahirovica je to misaona imenica...plus zola je zbog visine bolji u zraku a ima I bolji "upper body strength" I ravnotezu...istina je da bi mogao jos malo poradit na kreativnosti tj mudrijim odlukama kad ima loptu duze od 5 sekundi ali I ovako je u tom segmentu bolji od zahe...

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 15 jan 2013, 00:56

Ma kakav Zahirovic. Izvikan igrac, satro novi Rahimic. Nije los, al klub u kojem trenutno igra najbolje pokazuje njegov kvalitet, nije to onaj vrhunski kvalitet. Ali ruku na srce, nije ni Zola. Treba tu jos dosta rada, treninga, jacih utakmica i iskustva da bi mogli pricat o Zoli kao reprezentativcu. Samo sabura...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 15 jan 2013, 00:58

Zolotić je kompletiniji igrač od Zahirovića, kratko i jasno.
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 15 jan 2013, 00:58

gruezi je napisao/la:Neslazem se da je zahirovic brzi...zola izgleda tromo ali nije decko ima dug korak I bolje se postavlja od zahirovica.. Zolotic cesto zna poslat dobar pas na prvu a kodzahirovica je to misaona imenica...plus zola je zbog visine bolji u zraku a ima I bolji "upper body strength" I ravnotezu...istina je da bi mogao jos malo poradit na kreativnosti tj mudrijim odlukama kad ima loptu duze od 5 sekundi ali I ovako je u tom segmentu bolji od zahe...
Ma slazem se ja.Ali su mi tri vazne utakmice ostale u sjecanju.To su dvije protiv Maribora i Sarajeva gdje je on direktno kriv za najmanje cetiri gola.
Protiv Maribora ni jednom nije bio na svoj poziciji,nego je konstatno negdje lutao.Pregledao sam dva puta utakmicu iz Maribora gdje je Bogicevic bio los,ali je Zolotic bio katastrofa.Dalje stojim iza cinjenice da je Nyema igrao na mjestu Zolotica mi bi prosli dalje.
Momak je veliki talenat,mora jos puno da radi,ali za velikih utakmica on nije.A to u reprezentacije ne moze.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 15 jan 2013, 01:34

jedan mali info, kucica nam je proglasena najboljom na HM. 8-)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 15 jan 2013, 01:34

Dona je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Neslazem se da je zahirovic brzi...zola izgleda tromo ali nije decko ima dug korak I bolje se postavlja od zahirovica.. Zolotic cesto zna poslat dobar pas na prvu a kodzahirovica je to misaona imenica...plus zola je zbog visine bolji u zraku a ima I bolji "upper body strength" I ravnotezu...istina je da bi mogao jos malo poradit na kreativnosti tj mudrijim odlukama kad ima loptu duze od 5 sekundi ali I ovako je u tom segmentu bolji od zahe...
Ma slazem se ja.Ali su mi tri vazne utakmice ostale u sjecanju.To su dvije protiv Maribora i Sarajeva gdje je on direktno kriv za najmanje cetiri gola.
Protiv Maribora ni jednom nije bio na svoj poziciji,nego je konstatno negdje lutao.Pregledao sam dva puta utakmicu iz Maribora gdje je Bogicevic bio los,ali je Zolotic bio katastrofa.Dalje stojim iza cinjenice da je Nyema igrao na mjestu Zolotica mi bi prosli dalje.
Momak je veliki talenat,mora jos puno da radi,ali za velikih utakmica on nije.A to u reprezentacije ne moze.
Protiv Sarajeva ? Momak je bio među najboljim igračima utamice. Provaljuješ se.

Protiv Maribora, dečku je to haman bio debi u Želji i prvi ozbiljan start u bitnoj utakmici ( lažem, igrao je protiv Širokog u revanšu finala kupa ).
Puyol je bio kanta na beku u Barseloni u prvih par sezona a ti spočitavaš Zolotiću greške u prvoj ozbiljnoj sezoni, gje je starter, profesionalnog fudbala.

Stvarno si ograničena neznalica.

Daj mi broj tog dilera i biću ti zahvalan do kraja života :mrgreen:

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 15 jan 2013, 01:38

Sarajlijc@ je napisao/la:Zar se vama nije podvaljivala prica da Zeba ima ugovor do 2015?
Vatra, a ? Prvo je bila priča što je prodat za tako malo para. Koliko god para da je bilo Željo je opet dobio više za Zebu nego vi za SaJida pa ti kontaj gdje ste vi a gdje smo mi :mrgreen:

Ne kolega, vas su lagali za SaJida a Amar je Zebu pustio da ide uz simbolično ( barem za Želju, dok je to vama vrh transfera ) obeštećenje :mrgreen:

Vaši levati ne bi bili u stanju da stoju prodaju za petobanku :mrgreen: Pomiri se tom činjenicom, ne poredi se sa plavom institucijom, shvati gdje vam je mjesto, biće ti lakše, vjeruj :mrgreen:

Kraj priče

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 15 jan 2013, 01:56

Joj ovog lava,ka'e mana mu je sto dodaje odmah igracu do sebe 8-) Nek sam i to cuo u zivotu.
Inace,momak ima najprecizniju dijagonalu u Zeljeznicaru.
Na temu,svidja mi se plaho ova prica oko Adila. Hocetel platit,toliko je! Necete? Ne morate. Vozdra :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 jan 2013, 02:04

Dragi dona daj reci mi da se salis...pa u mariboru je momak bio zeljin majbolji igrac I to ubjedljivo ja sam vidio da je najmanje. 10-15 cistih lopti uzeo igracima maribora...tu je samo kriv za zadnji gol jer nije zasprintao za igracem pa cak ga je I marijan hvalio na sva usta...@rotiv sarajeva opet najbolji sesara je dobro izlevatio par puta pogledaj derbi ponovo pa ces vidjeti...imao je par gresaka u drugom poluvremenu ali je uprkos tome bio ubjedljivo najbolji zeljin igrac

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 jan 2013, 03:18

Jos Zolotic treba pojesti pure da bi bio Zahirovic,a Zahirovic je prosjecan igrac koji nije uspio u ove dvije godine igrama preko reprezentacije da se proda u bolji neki klub,a svaku utakmicu je standardan sto dovoljno govori o ovoj temi..
Pozicija defanzivnog veznog je zanimljiva iz razloga sto takvi igraci moraju imati dobru orijentaciju,snalazenje u prostoru,pravovremeni startovi,čitanje protivničkih akcija i sigurno da Zolotić ima veliki potencijal ali to je sve na dugom štapu još je on relativno mlad i počesto se bespotrebno zaleti da pravi tehnicki faul na granici žutog kartona,a to je mač sa oštrice dvije..

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 15 jan 2013, 08:04

Ahahaha, a čuj Zahirović brz hahahhaha pa ako je on brz ja sam brzi gonzalez. :lol:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 jan 2013, 08:29

Kako je lijepo procitati onakav naslov, a onda dalje, to je nama preskupo, bla bla.. Pa hadalji, sta hocete za kikiriki igrace ?? E pa ako je tako, ima brate Sarajevo, Borac, itd. manite se najboljeg BiH kluba.. Ja ne bih dao Adilovica ispod minimalno 400.000 ili 500.000 eura, pa taman ostao ovdje, ionako ima tu neku nafaku da zabija, a upravo zbog Lazara koji nije imao tu naviku nismo ponovili titulu nakon one prve sto se Amar vratio... Ako cemo mi njega dati za 200.000 eura, sutra ni Svraku neces moci prodati za 500.000 eura, jer je ovaj bio najbolji strijelac lige, ovo ono... Daj Boze da i nas jednom neko pripazi, da nas opari, jer siguran sam da Adilovic moze igrati bilo gdje. Borben je, zna glavom, 1 na 1, tehnika nije nesto, ali naucit ce brate, ako su mogli nauciti i Visca, Stilic, Jahic, Dzeko, i ostali koji su otisli iz Zelje u jace klubove, moze vala i on...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 jan 2013, 09:55

Sven Goran Erikson novi trener Minhena 1860 :mrgreen: jbga ako je Schmidt slijep ovaj nije,tesko cemo se rijesiti Adila :mrgreen: Dobro je ako uzmemo pola miliona maraka,realno i to je za udarat se nogom u guzicu :arrow:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 15 jan 2013, 10:01

Šta novine kažu? 15.1.2013

http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... -15-1-2013" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 jan 2013, 10:58

Baja_Zvjerka je napisao/la:Kako je lijepo procitati onakav naslov, a onda dalje, to je nama preskupo, bla bla.. Pa hadalji, sta hocete za kikiriki igrace ?? E pa ako je tako, ima brate Sarajevo, Borac, itd. manite se najboljeg BiH kluba.. Ja ne bih dao Adilovica ispod minimalno 400.000 ili 500.000 eura, pa taman ostao ovdje, ionako ima tu neku nafaku da zabija, a upravo zbog Lazara koji nije imao tu naviku nismo ponovili titulu nakon one prve sto se Amar vratio... Ako cemo mi njega dati za 200.000 eura, sutra ni Svraku neces moci prodati za 500.000 eura, jer je ovaj bio najbolji strijelac lige, ovo ono... Daj Boze da i nas jednom neko pripazi, da nas opari, jer siguran sam da Adilovic moze igrati bilo gdje. Borben je, zna glavom, 1 na 1, tehnika nije nesto, ali naucit ce brate, ako su mogli nauciti i Visca, Stilic, Jahic, Dzeko, i ostali koji su otisli iz Zelje u jace klubove, moze vala i on...
Citiram ovaj tvoj post ne iz razloga sto tebi repliciram,vec bi se malo nadovezao na sve ovo i ove cifre sto se spominju i na klub i tako. Potpuno se slazem da klub mora imati jasan stav po pitanju prodaje igraca i da pokusa da napravi jedan nivo,koji bi bio priblizan nivou bar regionalnih ekipa.Amar u tom slucaju radi dobro i sada uz novih par ljudi koji treba da se prikljuce radu kluba,mislim da ce dobiti optimalne uslove za rad i takav stav moze biti ucvrscen.
Ali ja tacno ne znam vise sta da mislim.Kada su ovakve stvari u pitanju,mene bas ponesu emocije,pa je vjerovatno to sve do mene,jer gledam stvari malo drugacije.Rekao bih navijacki.A navijacki znaci to,da gledam kako se stvari odvijaju na terenu,prateci igrace i navijajuci za klub i njih.Sada kada vidim igracki kadar ,ja sam poprilicno nezadovoljan.Ne rezultatski,vec igracki,u polju.Godinu dana pratim Amarove izjave i pricu kako u rosteru imamo 12-13 igraca koji su tu i koji igraju.I to je tacno.Dovoljno za rezultat.Bude onda pres konferencija gdje dovede Tomica i Brkovica,za koje javno kaze da nisu pojacanja,a oni kao na optuzenickoj klupi,spustenih glava,kontaju zasto su dolazili uopste onda.
Svima je onda jasno da Pehilj,Ramic,E.Colic,Yoshi, i jos mozda neki igraci ne mogu primirisati kvalitetom ovom prvom timu.Bez veze su tu.Dodaj odlazak Zebe i Beslije,dva stuba naseg iskustva,dvojicu vodja na terenu,pa dodaj onda eventualni odlazak Adilovica i Svrake,dva standardna prvotimca koji daju prilican doprinos.To su cetiri igraca.Ako smanjis sa broja 13,onda dobijes da bi se moglo desiti da mi imamo 9 igraca koji se mogu nazvati igracima.Nikada ne znas da li ce doci do povrede neke nove,da li ce Bogicevicu izdrzati koljeno,da li ce Smajicu izdrzati koljeno,da li ce Kerla ponovo biti onaj pravi,da li ce Jamak napraviti novi idiotizam jer je on novi vodja na terenu,pa da ne dobije opet nekih pet utakmica radi crvenog kartona,da li ce biti mnogo zutih kartona gdje ce igraci pauzirati.
Pitam se onda da li je dovoljno ovo sto imamo?
Amar kaze da jeste,a sada kaze obrnuto onom sto je govorio,da bi se trebao dati prostor i ovim drugim igracima da pokazu zasto su dosli.On nije imao takvu politiku,a misljenja sam ,da su oni neki igraci,i da su bolji od ovih koji igraju,onda ne bi bili na tribinama uglavnom i sa nama jeli kospice.Ja kontam da je to neka cinjenica.
Cifre.Radujemo se ciframa koje vidimo i koje neko napise,a eto klub ih trazi da bi nekog prodao.Isto kao da to nama licno ide u dzep.Mi smo profitirali.Stvarno razmisljam da ne gledam na takve stvari na ovaj nacin,vec razmisljam onako kako bi navijac trebao po meni da razmislja,a to je da ako je otisao Zeba,onda ocekujem da na njegovo mjesto dodje neko bolji od Zebe,ako je otisao Adilovic,onda ocekujem da na njegovo mjesto dodje neko ko je bolji igrac od njega.To vazi i za Svraku i za sve igrace koje prodamo.Kako trenutno stvari stoje,nece doci bolji od Zebe,nece doci bolji od Svrake,vec cemo na terenu vidjeti E.Colica koji se dokazuje.
Pitam se da li ja zbog toga trebam biti sretan ? Prodao sam Adilovica za 500 000 eura npr. i sada sam ja sretan. Bogami nisam.Trebam znaci biti sretan ako znam da nasi igraci imaju redovnu platu.Bogami ,bas me briga za taj segment.Ako smo pravi klub i ako smo postali malo stabilniji,onda je to normalna stvar da neki igrac igra za platu i da je dobije.Kako je to moja briga? Ja ocekujem da smo bar na tom nivou,sta ja imam biti sretan zbog toga ili ne.To je normalna stvar.Moj problem je koga cu ja sada kao navijac gledati umjesto Zebe,Svrake,Adilovica,Mirse...Gledacu E.Colica.Oprostite,ali ja zbog toga nisam zadovoljan.
To automatski govori da nece biti neke velike razlike u dolascima ljudi na stadione.Bez obzira na marketing ili bilo kakvo drugo navigavanje da ljudi dodju.Moramo biti realni.

Klub ide dobro.Sada to zvuci kao kontroverza neka kada poslije svega ovo napisem.Ide dobro jer pocinjemo organizaciono unutar kluba izgledati ozbiljno.Imamo stav prema transferima,imamo stav prema mnogo cemu,u klub trebaju da dodju kvalitetni ljudi.I sve mi se cini da klupska stabilizacija pocinje zapravo od ove godine,iako smo rezultatski dobri vec tri godine.Ali klupski nismo ni blizu onoga sto zelimo.Klub stoji dobro jer se konacno osjeti taj neki mir i stabilnost,opustenost u izjavama u medijima,neka se dobra atmosfera osjeti u zraku.
No morao sam ovo napisati o igrackom kadru.Ja sam potpuno nezadovoljan,iako rezultat nije vise problem za nas u ovoj drzavi.Dobra je stvar ovaj kamp koji ce se izgleda desiti,dobra je stvar potpisivanje ovih mladih nasih igraca.Fenomenalno.Ali da bi ja bio sretan na tribini,ja moram da vidim neke bolje igrace od Stanica,Jamaka,E.Colica itd.A oni su ti koji su ostali,plus bar prema Amaru,ovi drugi sto ce sada kao zapeti da dokazu zasto su tu.A onda kasnije na pres konferenciji juce,kaze kako on uopste i ne ocekuje da ce oni kao igraci nesto uraditi,jer je to za pola godine nemoguce,kada vec nisu do sada. ??????????????
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 jan 2013, 11:31

Gledam na stranici snimak sa treninga i srce me zaboli kada vidim na kakvom terenu se trenira " onclick="window.open(this.href);return false; a ponekad nas prenese pa o evropi pocnemo sanjat ccc.

Sto se Adila tice neko je vec napisao ne treba ga dati ispod trazene cife pa makar i pukli na njemu ali negdje s mora prelomit. Misljenja sam da ako njega ne prodamo za 600.000 i on ode dzabe da ce nam se kroz naredne transfere to vratiti jer ce svima biti janso kada kazemo 400-500 hiljada hocemo to je to nema vise nema manje.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 15 jan 2013, 11:36

mozda amar ceka da vidi hocemo li biti nosioci u LP (a prema trenutnim tabelama evropskih liga, jesmo), pa da se pojacamo. i nema sad nista previse zanimljivo na trzistu. jos kad bi stigle pare za sehu...
Sasa Kajkut pitarima tabut!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.