vendeta87 je napisao/la:Henderson je napisao/la:Navijam za Željezničar ali mi je ipak reprezentacija iznad kluba ( to je sasvim normalno ). Ne vidim razloga da mijenjamo selektora iz više razloga: najbolje odrađene kvalifikacije u historiji fudbala u Bosni, najviše osvojenih bodova, pod njegovom palicom smo ostvarili najbolji plasman na rang listi, jedini trener koji je uspio preokrenuti rezultat u utakmici ( Rumunija kući ) ...
Pape je gospodin čovjek, uvijek bio i uvijek će biti.
Cuj on gospodin, pa covjece Pape nije u stanju da izgovori prosto prosirenu recenicu, to je obicni seljak, bio je dobar fudbaler,ali trener nije niti ce kada postati!
Sam sebi skačeš u stomak iz dva razloga. Prvi je niti Mourinjo zna perfektno engleski, španski, Capelo engleski ... pa ih to ne spriječava da budu ili su bili trener Reala, Chelsija, Engleske ... Ima milion primjera.
Također, niti Ibišević, Salihović, Pjanić odlično ne govore bosanski jezik pa ih to ne spriječava da igraju za Bosnu.
Po tebi treba raditi test bosanskog jezika ukoliko misliš igrati ili biti trener?
Znaš, kada se ne možeš hvatati za rezultate ( jer znaš kako i zašto nismo otišli na EURO ) onda hajmo se fatati neke budalaštinje. Hvatate se za slamke.
Meksiko je neku noć razvalio Brazil, ali to niko ne spominje ovdje. Mi smo se sa obje te reprezentacije nadigravali. Taj isti Brazil je za 30 minuta dao 3 gola Danskoj u gostima, sa nama se patio sve do zadnje sekunde utakmice.
Mi imamo svoj rang i na tom rangu nam niko ne može ništa a to što smo mi poletili da igramo sa vrhunskim repkama nije Papetova greška. Po prvi put u historiji ove igre naša igra ima smisla, lijepa je za oko, pass and move. Ona akcija protiv Bjelorusije je za bajke.
Milion puta nam je trebala pobjeda a mi odigramo nerješeno ili milion puta nam je trebao iks a izgubili smo. Utakmica kući sa Bjelorusijom je dokaz da ova ekipa ima potrebnu koncentraciju a preokkret protiv Rumunije je dokaz da ova ekipa ima karakter, utakmica u gostima protiv Francuske je dokaz da ova ekipa ima muda ... Sve nam je to donio naš veličanstveni Pape.
A sad, razgulite sa teme i manite se gluposti. Njegov pogled, njegove rečenice ... To je priča za malu djecu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).