Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Koliko znam da ce najvise novca dobiti najjaci klubovi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Na stranu sad kako ce se novac raspodijeliti klubovima, ovaj ugovor koji smo dobili od Mtela je jaci od ugovora u Srbiji za njihovu ligu, oni dobiju oko 2 miliona eura po sezoni. A oni imaju dva tima koji igraju grupne faze euro takmicenja. Ne bih ja ovdje potencirao nasi, njihovi, ovo je trziste, od toga se zivi, i ko ponudi bolje, njegovo je. Jaci nam je ugovor od susjeda sa Partizanom i Zvezdom u ligi. Hnl je druga prica, oni su se prodali kako valja, 103 miliona eura za 10 godina, prvih sedam godina 10 miliona godisnje a onda po 11 miliona.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
- ElCartel11
- Kontakt:
I treba tako, pun mk vise qrac floskula svi smo isti i svima mora ici isto. Nismo isti niti cemo ikad biti svi isti. Derbiji privucu vise hiljada navijača, dok uz duzno postovanje "derbiji" Krupe, Olimpica, Mladosti nece privuci 500 ljudi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
Transfer1312
- Kontakt:
Treba dati istu sansu svima , ali slazem se napravi rezultat pa ces dobiti vise od tv prava! Jer sto ti kazes nema gledaoca , udje u Premijer Ligu jer drugi klubovi nece i sad on treba djeliti dio kolaca na isti dio sa FKS , FKŽ ili HŠK. Kad napravis rezultat ili iskorak dobit ces vise i to je to...ElCartel11 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:20I treba tako, pun mk vise qrac floskula svi smo isti i svima mora ici isto. Nismo isti niti cemo ikad biti svi isti. Derbiji privucu vise hiljada navijača, dok uz duzno postovanje "derbiji" Krupe, Olimpica, Mladosti nece privuci 500 ljudi.
- ASD
- Kontakt:
Ja sam dioničar Telekoma pa mi opet drago što gube ovo jer se moraju uozbiljiti po mnogim stvarima zbog čega ću i kao dioničar ali i kao klijent da budem zadovoljan.Transfer1312 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 11:56Cuj izdali Telecom , pa ako ikad mislite da ova liga ide naprijed onda se moraju i traziti bolji i sponzori. Hvala Bogu da je neko upumpao pare i razlika je ogromna u iznosima , svakako najgore od Telecoma je bilo sto su u free tv iskljucivo nudili utakmice borbe za opstanak ili nekih srednjih ekipa koje neces da gledas.
Ja sam par puta uplatio onu MOJA TV da gledam utakmicu i bio sam nezadovoljan iskreno , od kvalitete slike pa nadalje.
Puno srece MTELU i hvala neovisno koja partija ili politicar se zauzeo zato , ali i ako je Vico i Dodik svaka im cast!
Nasi politicari nemaju sluha za Sport samo znaju doci u klub opustosit i to je to , Vucic preko Zvezde dobije stotine hiljada glasova , i budite sigurni da su mu oni jedni od jacih finansijera stranke! Samo u nas dodje SDA opustosi klub i cao![]()
A sama liga im je bio dobar izvor prihoda jer su mnogi samo zbog naše lige prijavljivali Moju TV.
Da su to radili kako treba, imali bi još bolji izvor prihoda.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 18 jul 2020, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Ma je.bo i sponzorstva više, ionako će na kraju ispasti velika muljaža ko da gledam. Ovi iz Mtela su veći lopovi i od BH Telecoma.
Nego evo usitnilo do početka, valjda će biti dozvoljen i povratak publike postupno, raja se zaželjela utakmica, to će biti dovoljna finansijska inekcija klubovima.
Nego evo usitnilo do početka, valjda će biti dozvoljen i povratak publike postupno, raja se zaželjela utakmica, to će biti dovoljna finansijska inekcija klubovima.
- svrakino1921
- Kontakt:
Jel me zajebajes?! Odavno gluplje razmisljanje na forumu nisam pročitao. Zamisli svoj klub da mu je glavni sponzor fds i da daje 10 000 km godišnje i tako iz godine u godinu jer eto oni su prvi sponzor bili. A sa druge strane ne znam zirat banka dodje a ponudom od 400k i vi kažete nećemo ovi su s nama od početka.svrakino1921 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 08:26Opet smo sami protiv sebe
Izdali smo BH telecom
BH telecom je sponzorirao kad niko nije htio
Sad kad je postala finansijski interesantna PL sad moze i neko drugi
Eto sad se vidi kakav je posao napravio gospodin Ivica Osim
Ma znas sta
Znas ti nas-yebo ti nas
Sponzorstvo se daje najboljoj ponudi i tako je svugdje. Jbt klubovi i lige raskidaju ugovore i plaćaju penale jer imaj bolje finansijske ponude samo je kod na bauk ako napustiš **** telecom.
Ovdje je glavno pitanje koliko će klubovi vidjeti benefita od ovoga. Realno nagradni fond bi trebao sada biti bar duplo veći. Ali poznavajuci nas savez jedino ce biti koristi za foteljase.
- svrakino1921
- Kontakt:
Sve tacnoSteven11 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:18Na stranu sad kako ce se novac raspodijeliti klubovima, ovaj ugovor koji smo dobili od Mtela je jaci od ugovora u Srbiji za njihovu ligu, oni dobiju oko 2 miliona eura po sezoni. A oni imaju dva tima koji igraju grupne faze euro takmicenja. Ne bih ja ovdje potencirao nasi, njihovi, ovo je trziste, od toga se zivi, i ko ponudi bolje, njegovo je. Jaci nam je ugovor od susjeda sa Partizanom i Zvezdom u ligi. Hnl je druga prica, oni su se prodali kako valja, 103 miliona eura za 10 godina, prvih sedam godina 10 miliona godisnje a onda po 11 miliona.
Sve ok.
Al ja mislim da oni nece ispostovat ugovor do kraja
Evo ovo Morto sto je postavio
Dadni strancu i on ce ispostovat ugovor do zadnje marke
- ASD
- Kontakt:
Dobit će svi dio kolača. Mora nova garnitura ljudi nešto dati klubovima.Wolffire je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:29Jel me zajebajes?! Odavno gluplje razmisljanje na forumu nisam pročitao. Zamisli svoj klub da mu je glavni sponzor fds i da daje 10 000 km godišnje i tako iz godine u godinu jer eto oni su prvi sponzor bili. A sa druge strane ne znam zirat banka dodje a ponudom od 400k i vi kažete nećemo ovi su s nama od početka.svrakino1921 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 08:26Opet smo sami protiv sebe
Izdali smo BH telecom
Ma znas sta
Znas ti nas-yebo ti nas
Sponzorstvo se daje najboljoj ponudi i tako je svugdje. Jbt klubovi i lige raskidaju ugovore i plaćaju penale jer imaj bolje finansijske ponude samo je kod na bauk ako napustiš **** telecom.
Ovdje je glavno pitanje koliko će klubovi vidjeti benefita od ovoga. Realno nagradni fond bi trebao sada biti bar duplo veći. Ali poznavajuci nas savez jedino ce biti koristi za foteljase.
-
bombaysaphire
- Kontakt:
SDA botovi na Fadilovim pokretnim respiratorima , neka mashalla...
Izdaja države, kako ćemo bez 2KM po utakmici, VHS prenosi su odlični , četnici , Borac mora biti prvak , muljaže kmeeee kmeeeee kmeeeeeeeeeeeee ...
Velež - Željo na ARENI 1 HD , jedva čekam da kao ljubitelj sporta pogledam normalno i uživam, a ne da me oči zabole ...

Izdaja države, kako ćemo bez 2KM po utakmici, VHS prenosi su odlični , četnici , Borac mora biti prvak , muljaže kmeeee kmeeeee kmeeeeeeeeeeeee ...
Velež - Željo na ARENI 1 HD , jedva čekam da kao ljubitelj sporta pogledam normalno i uživam, a ne da me oči zabole ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- svrakino1921
- Kontakt:
Ne zezam teWolffire je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:29Jel me zajebajes?! Odavno gluplje razmisljanje na forumu nisam pročitao. Zamisli svoj klub da mu je glavni sponzor fds i da daje 10 000 km godišnje i tako iz godine u godinu jer eto oni su prvi sponzor bili. A sa druge strane ne znam zirat banka dodje a ponudom od 400k i vi kažete nećemo ovi su s nama od početka.svrakino1921 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 08:26Opet smo sami protiv sebe
Izdali smo BH telecom
Ma znas sta
Znas ti nas-yebo ti nas
Krivo mi je
Ne mogu ti opisat
Jos vise kad vidim da je bila ponuda ova iz Luxemburga
Objasnit cu ti drugi put
Pozdrav
Ako izuzmemo kup i repku, oko 7 miliona za tri godine ide na PL, neto bez pdv.
Pitanje je kako ce raspodijeliti, da li su za reklame svi klubovi u istom kosu, sto bi bio apsurd...
Da li ce svi imati istu osnovicu a razlika biti jedino u bonusu za plasman na tabeli?
Da li ce razlika biti i u broju tv prenosa svakog kluba? To bi povuklo i vise reklamnog kolaca za one sa vise prenosa...
Znam samo da nije u redu svima isto plus bonus za tabelu. Po mnogim parametrima.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
- svrakino1921
- Kontakt:
VHS je zato sto niko nece da placa RTV-taxubombaysaphire je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:34SDA botovi na Fadilovim pokretnim respiratorima , neka mashalla...![]()
Izdaja države, kako ćemo bez 2KM po utakmici, VHS prenosi su odlični , četnici , Borac mora biti prvak , muljaže kmeeee kmeeeee kmeeeeeeeeeeeee ...![]()
![]()
Velež - Željo na ARENI 1 HD , jedva čekam da kao ljubitelj sporta pogledam normalno i uživam, a ne da me oči zabole ...![]()
![]()
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Ovaj dio ljudi u ovoj bosni ponosnoj je tacno ozracen necim. U ligu je uletio sponzor sa sumom o kakvoj nisu mogli da sanjaju do juce, al njima najveci problem sto je srpska kompanija, sto je ta kompanija i Borčev sponzor, sto je odj.ban Bht telekom koji je davao mrvice i medijski pokrivao ligu u rangu 70tih godina.
Slavite ljudi mogucnost sto ova liga ima sansu da krene naprijed, svako kolo ce moci da gleda 20 mil ljudi u HDu, veliki broj i Borcevih simpatizera u Srbiji ce moci da nas prate svako kolo.
Bitno je da smo se rijesili raspale Moje tv i amaterskih prenosa Bhta.
Slavite ljudi mogucnost sto ova liga ima sansu da krene naprijed, svako kolo ce moci da gleda 20 mil ljudi u HDu, veliki broj i Borcevih simpatizera u Srbiji ce moci da nas prate svako kolo.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Ili imaju previše radnika ?svrakino1921 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:37VHS je zato sto niko nece da placa RTV-taxubombaysaphire je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:34SDA botovi na Fadilovim pokretnim respiratorima , neka mashalla...![]()
Izdaja države, kako ćemo bez 2KM po utakmici, VHS prenosi su odlični , četnici , Borac mora biti prvak , muljaže kmeeee kmeeeee kmeeeeeeeeeeeee ...![]()
![]()
Velež - Željo na ARENI 1 HD , jedva čekam da kao ljubitelj sporta pogledam normalno i uživam, a ne da me oči zabole ...![]()
![]()
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Ma najveći problem sto ovi će ovi uhljebi opet uzeti sebi i za repku koja sama po sebi ima pare iz ranih UEFA i FIFA nagradnih fondova.
Po meni bi morao biti veći fond za prve tri ekipe i osvajača Kupa. Zatim po posjećenosti i atraktivnosti. Nema smisla da nagrada za prvo mjesto i 10 bude 100k razlike. Niti je isto da moj klub MDK dobije isto kao Željo ili Sarajevo ili bilo koji klub koji ima veliku posjetu.
Jedino tako će čitava liga ici naprijed a ne od sadake koja se podjednako dijeli svim klubovima.
Na ovaj način ko nema posjetu gledat će kroz plasman da izvuče sto veće bonuse i to je to.
Po meni bi morao biti veći fond za prve tri ekipe i osvajača Kupa. Zatim po posjećenosti i atraktivnosti. Nema smisla da nagrada za prvo mjesto i 10 bude 100k razlike. Niti je isto da moj klub MDK dobije isto kao Željo ili Sarajevo ili bilo koji klub koji ima veliku posjetu.
Jedino tako će čitava liga ici naprijed a ne od sadake koja se podjednako dijeli svim klubovima.
Na ovaj način ko nema posjetu gledat će kroz plasman da izvuče sto veće bonuse i to je to.
Upravo to. Mi smo narod koji voli da sere na sve. Na isti način ste mogli govoriti vi ili Hrvati kako 'Bošnjacki' telecom štima sve Bošnjacima. Pa su smanjili broj klubova iz RS kad je Borac ispao a ostao Celik. Da se razumijemo jasna mi je skepticnost naših ljudi ali vrijeme je da se da prilika nekom drugom. Ovo sa Telecomom je više opralo. Novom sponzoru ćemo suditi u narednom periodu.ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:39Ovaj dio ljudi u ovoj bosni ponosnoj je tacno ozracen necim. U ligu je uletio sponzor sa sumom o kakvoj nisu mogli da sanjaju do juce, al njima najveci problem sto je srpska kompanija, sto je ta kompanija i Borčev sponzor, sto je odj.ban Bht telekom koji je davao mrvice i medijski pokrivao ligu u rangu 70tih godina.
- ASD
- Kontakt:
Raspodjela novca klubovima i broj prijenosa (veoma bitno klubovima zbog reklama).Wolffire je napisao/la: ↑18 jul 2020, 13:44Ma najveći problem sto ovi će ovi uhljebi opet uzeti sebi i za repku koja sama po sebi ima pare iz ranih UEFA i FIFA nagradnih fondova.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.