FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fredi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fredi » 19 dec 2012, 10:22

taman sad kad je zeba otisao vratite najboljeg plejmejkera lige i igraca borca ikad perisu bombasa stanceskog

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 19 dec 2012, 10:28

Huljev,Agić,Štilić su bolji igrači od Zebe 8-)
Einigkeit und Recht und Freiheit

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 dec 2012, 11:06

domorocki je napisao/la:Huljev,Agić,Štilić su bolji igrači od Zebe 8-)
Pamtim Bukala, Škiju, Hadžiju, B. Jankovića, S. Kojovića i samo od tvojih pobrojanih bi Štila mogao doći u obzir. Isuviše kratko je bio u Želji (igrao) da bi dao veći doprinos od Zebinog. Zeba je sa sobom donosio trofeje. Meša, H. Škoro, Štila i Zeba su igrači (koje ja pamtim) znali najviše "lopte". Zaboravih i Odu. Između ostalih, sam i zbog njih dolazio/dolazim na utakmice. Nekada smo uz Romantičare sa Karaburme i Rođene igrali najljepši fudbal na ovim prostorima. Nekada je i to ćeif.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 19 dec 2012, 11:13

Samo budala moze reci da je Zeba los igrac.. Pogotovo za nasu ligu.. Odigrao je ispodprosjecnu polusezonu ili bolje receno da smo od njega ocekivali vise, ali to sigurno nije razlog zbog koga je Zajko izgubio Amarovo povjerenje.. Razloge znaju njih dvojica, mozda i neki od forumasa ali ovo sto mi pisemo su 99% nagadjanja i licna misljenja na koja svako ima pravo.. Ne pljujemo mi samo po Zebi.. Ja mislim da sam se naslusao na tekmama psovki svim igracima, izuzev mozda Kvesicu.. Svi ostali su dobijali primitivne kritike, uglavnom nezasluzeno.. Cak i Amar.. Takvi smo ljudi.. Isfrustrirani i namcorasti.. Jedva cekamo da pljujemo.. Cesto sam se na tekmama dovodio u nezgodne situacije jer nisam mogao slusati pominjanje clanova porodice nasih igraca.. Kritika je ok, cak i pozeljna ali primitivno vrijedjanje je po meni nedopustivo i cesto sam se pitao kako ti prozivani igraci ne odreaguju onako kako bi svako normalan odreagovao..

Ono sto je bitno je da je Amar odlucio da ne racuna vise na Zajku.. Mozemo se mi raspravljati ali to je gotova stvar i mislim da bi bilo ispravno podrzati Amara bez obzira sto nam se njegove odluke i njegov nacin razmisljanja ponekad ne cini logicnim.. Cinjenica je da nam te njegove vizije donose rezultate koje smo godinama cekali.. Neko ce reci da imamo bolju ekipu nego prije ali mislim da smo imali bolju ekipu kada su za nas igrali Stilic, Dialiba, Cocalic pa rezultata nigdje nije bilo ni na mapi.. Svi cete priznati da nam je igra bila ocajna ovu polusezonu i da ste svi pomisljali da se nesto mora mijenjati.. E pa ovo su promjene i to drasticne bar po naznakama.. Odlazi najbolji igrac a ozbiljnije se guraju nasi juniori medju kojima ima super talenata..

Meni je zao sto nas Zeba napusta iako sam cesto i sam pomisljao da bi to za nasu igru bilo mozda i najbolje.. Njegove golove i asistencije necemo zaboraviti i nadam se da ce se opet vratiti u nas klub.. Koga nema bez njega se mora i to je tako ali siguran sam da cemo na proljece igrati puno bolje i izdominirati ovu prelosu ligu.. Za nesto vise je potrebno puno vise novca nego sto ga mi imamo..
BUDI ŽELJO !!!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 19 dec 2012, 12:04

@ avlami druze cijenim vecinu stvari koje napises,ali mi nekako zvuci prejako konstatacija da je Zeba najbolji Zeljin igrac poslije rata.Tehnicki mozda da,ali generano gledajuci kompletan ucinak i doprinos mislim da to bas i nije tako.Ima sigurno 5 igraca ,mozda i vise koji su generalno bili bolji.Ako gledamo ucinkovitost,tu islim na Dzelu,Besliju,Muratovica,Bukija,Vazdu,Bekrica....Pa kreativno,mislim da je bio u rangu ili tu negdije sa Avdijom,Agicem,Vuksanovicem,Stilic,Silic,Huljev,Mozda je od nekih bio bolji tehnicar,ali su pojedinci bili mnogo brzi od njega,sto je dosta vise koristilo samoj igri i kreativnosti.
Medjutim slazem se da je bio odlican i da ce nedostajati,ali eto cijenim Amara,i ako on smatra da nam ne treba ,postujem,ako smatra da nam treba Jamak,Stanic i slicni postujem.To sta ja mislim ,to kad budem trener i vodio Zelju,ovako postujem i odluke za koje mislim da nam stete,ali covjek nas rezultatima demantuje,i to je ono sto imaju samo veliki treneri.Kad mislis da nesto nema logike,on je nadje i iz toga izvuce najbolje za tim.Ovo sam malo usminkao,vezano za Amara,jer me uzasno nervira da se svaka odluka komentarise Amar najbolje zna,,jer zvuci uzasno debilno,pogotovo kad to ponavljamo ko papagaji.Sta se onda bilo sta komentartise,ako covjek sve zna.
Ne znam da li sve zna,ali meni je najbolji i da Bog da bio nas Ferguson,puno puno godina.Ono sto je cinjenica da je mangup,i da ce na svoju stetu otjerati najboljeg,ako ovaj kvari red i mir u ekipi,e za to trebaju muda.Ono zbog cega mu ja zamjeram je forsiranje Stane i Jamaka,ali on je vazda bio takav.Slucaj Stanic,za kojeg ponavljam da lik nema pokret fudbalera,takav nesklad odavno nisam vidio,frajer kad trci ukocen je ruke mu ko da se slagiro,ukocene ,nema sinhoronizacije,ali ovaj ga cijeni zbog brzine.isti slucaj je bio sa Gredicem.Gredic,kad primi loptu,to su scene dok je iskontrolise,ali je ovaj napravio nesto korisno od njega,pa valjda ce i od ovog.
Mozda mi se neke stvari ne svidjaju,ali me covjek uvjeri da mu vjerujem i da ce uraditi najbolje za ekipu.Zato Zeba hvala za sve,sretno i dovidjenja.Sef najbolje zna hehehehe
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 19 dec 2012, 12:16

Valjo je nama Zeba, voljeli ga ili ne to morate priznat svi. Mozda se mogao nekad zalagati vise, mozda je ostao nedorecen u nekim utakmicama, al je i kao takav bio nas najbolji igrac u ekipi i najveca opasnost za protivnicke odbrane. E sad smo ostali bez igraca koji je jedini mogao jednim potezom odlucit pobjednika, sad se vise oslanjamo na kolektiv i to u osnovi nije lose, ali je pitanje ima li taj kolektiv snage da igra bez jednog takvog igraca. Neko moze reci da su posljednje utakmice u polusezoni pokazale da moze, al ja mislim da to nije reprezentativan uzorak, moramo odigrat bar jednu polusezonu bez njega pa da kazemo mozemo li ili ne. Moje misljenje je da je ovo korak unazad ako ne dovedemo nekog dokazanog igraca, a sve su prilike da necemo. Ipak, Amar jos uvijek ima moju podrsku, tacnije, imat ce je dok god budemo imali rezultate. Klub iznad svega, kad rezultati kluba pocnu trpit, onda i Amar zna sta mu je ciniti.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 19 dec 2012, 12:27

Amar ce imati moju podrsku i kad ne bude imao rezultate. Nije uvijek sve ni u rezultatima, kako sto u zivotu nije bas sve u parama, ima nesto i u onom dusevnom dijelu.
Sto se tice ove najbitnije sporedne stvari, znam da meni Amar puni dusu i ako i ne bude rezultata moja podrska je tu. On voli Zelju kao sto ga rijetko ko voli i nikad necemo imati trenera ili menadzera koji ce osjecati prema Zelji ono sto Amar osjeca. Sve sto radi je u korist kluba i zbog toga ima moju podrsku i zelim od srca da bude narednih 30 godina u klubu.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 19 dec 2012, 12:59

Avanes je napisao/la:Amar ce imati moju podrsku i kad ne bude imao rezultate. Nije uvijek sve ni u rezultatima, kako sto u zivotu nije bas sve u parama, ima nesto i u onom dusevnom dijelu.
Sto se tice ove najbitnije sporedne stvari, znam da meni Amar puni dusu i ako i ne bude rezultata moja podrska je tu. On voli Zelju kao sto ga rijetko ko voli i nikad necemo imati trenera ili menadzera koji ce osjecati prema Zelji ono sto Amar osjeca. Sve sto radi je u korist kluba i zbog toga ima moju podrsku i zelim od srca da bude narednih 30 godina u klubu.
+1
Željeznicar za život cijeli !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 19 dec 2012, 13:00

De ba ljudi sta kukate za zebom to je završena priča imamo bekrica koji je jako sličan zebi možda je žebna bolji tehničar ali nesumnjivo da će bekric biti dostojna zamjena amar to najbolje zna jer nebi tako lako se odrekao igrača kao što je zeba upravo zbog ovoga je i vraćen bekric jer zeba i bekric nikad nisu mogli igrati zajedno tako da se nebrinem. :
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 19 dec 2012, 13:33

Zna li neko koliko kosta ova dukserica i ima li je u fan shopu
slika
BUDI ŽELJO !!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 dec 2012, 13:46

likusa je napisao/la:
Avanes je napisao/la:Amar ce imati moju podrsku i kad ne bude imao rezultate. Nije uvijek sve ni u rezultatima, kako sto u zivotu nije bas sve u parama, ima nesto i u onom dusevnom dijelu.
+1
Sad tako kazes drug,postujem,ali ne dao bog u slucaju losih rezultata ce 90% onih koji se sad kunu u amara traziti njegovu ostavku. mi smo takav narod,obrni ovaj forum na proslu godinu u ovo doba,pa pogledaj komentare o zebi.
Idol nacije bio,haman,sad tehnoloski visak,fol ne treba nam,ovo ono.

I mi ako hocemo,ekipu za evrope i da nesto napravimo u njoj,trebamo min 5 igraca ala zeba,a ne da i ovog jednog tjeramo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 dec 2012, 13:51

Proteklih nekoliko strana previse negativnosti napisano kao da se raspadamo a ne kao da nas je jedan igrac napustio. Daj te ljudi pa ne zavisimo od jednog igraca kao kone od Saida, mi funkcjonisemo kao kolektiv.

Siguran sam da cemo na proljece biti jos jaci i bolji klub, nadam se da ce ova sjednica sad 27-og biti prekretnica tome.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 19 dec 2012, 13:55

Da nam je kako vratiti ovu glavnicu, pa da nam otpišu kamatu.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 19 dec 2012, 14:58

Mislim da traziti opravdanje da je Zeba otisao za male pare iako je pod ugovorom samo zato sto je Amar rekao da ne racuna na njega cista utopija.Valjda igrac treba da ima svoju cijenu(u nasoj ligi ascare nema),pa i u svijetu treneri ne racunaju na mnoge igrace pa ih bud zasto ne dijele.
Zajki sve najbolje i mnogo srece u karijeri, ja licno zalim zbog njegovog odlaska i volio bi da je zavrsio karijeru u Zelji,ali niti ja ni bilo ko drugi na ovom forumu ne odlucuje o tim stvarima vec trener.Amar ima pokrice u rezultatima i osvojenim trofejima pa je normalno da je njegova zadnja.Da li ce Zeba faliti ili ne pokazace vrijeme,meni licno hoce i on i njegovi lucidni potezi kojima je odlucivao utakmicu i donosio vazne bodove,smatram da u trenutnom sastavu nemamo dostojnu zamjenu za njega.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 19 dec 2012, 15:23

dino lj je napisao/la:Mislim da traziti opravdanje da je Zeba otisao za male pare iako je pod ugovorom samo zato sto je Amar rekao da ne racuna na njega cista utopija.Valjda igrac treba da ima svoju cijenu(u nasoj ligi ascare nema),pa i u svijetu treneri ne racunaju na mnoge igrace pa ih bud zasto ne dijele.
Zajki sve najbolje i mnogo srece u karijeri, ja licno zalim zbog njegovog odlaska i volio bi da je zavrsio karijeru u Zelji,ali niti ja ni bilo ko drugi na ovom forumu ne odlucuje o tim stvarima vec trener.Amar ima pokrice u rezultatima i osvojenim trofejima pa je normalno da je njegova zadnja.Da li ce Zeba faliti ili ne pokazace vrijeme,meni licno hoce i on i njegovi lucidni potezi kojima je odlucivao utakmicu i donosio vazne bodove,smatram da u trenutnom sastavu nemamo dostojnu zamjenu za njega.
Kako je Boga ti utopija ako igrač na kojeg se više ne računa i koji ima još pola godine ugovora ode 50.000 Eura (što je za naše uslove sasvim solidno)??? I u svijetu ako trener ne računa na igrača, i ako će on sjediti na klupi i primati masnu platu često se dešava da klub raskine ugovor, a ne da ga proda. Pa jedan Arsenal proda Clishya za 7 mil funti zato što ima još godinu ugovora (ne pola), a još i kako je računo na njega..... :roll: :roll:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 dec 2012, 15:32

od kol'ko sati će Zolotić sutra bit' na Holiday Marketu ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 19 dec 2012, 16:02

IDEMO SVI!!! DODJE NAM STANIC!!! :mrgreen:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 19 dec 2012, 16:20

zeljo1 je napisao/la:
defter je napisao/la:
ipetm je napisao/la:Ne daj se Defter! :D
hvala ti si jedini sto je kazo ispravno.Hem sam ovdje gdje su svi pitari hem vidi magle ne moze se ni po kakakolu otic. :geek:
ko je asim sulejmanovic?
:lol: :lol: :lol: :lol: Nema deftera evo sada citam njegove postove. Lik je blago za ovako sumorne dane. Bio je i na temi FK Sloboda al mu ne zamjerim, bas me oraspolozio.
Zasto ga nema, da ga nedaj boze nije auto udarilo? :cry:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 19 dec 2012, 16:28

sta je bilo juce na sjednici predsjednistva ?
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 19 dec 2012, 16:30

:lol: :lol: :lol: :lol: Nema deftera evo sada citam njegove postove. Lik je blago za ovako sumorne dane. Bio je i na temi FK Sloboda al mu ne zamjerim, bas me oraspolozio.
Zasto ga nema, da ga nedaj boze nije auto udarilo? :cry:[/quote]
otisao u banovice po kokakolu :lol: :lol: :lol:
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Cwirek, NazorUso, nedimmmm1337 i 55 gostiju.