Da prvo odgovorim ovom szv."stručnjaku" na pitanje ko je bolji od Carvajala, odnosno da se spustim na nivo hipnoze i indoktrinacije:
1. Kimmich iz Bayerna
2. Meunier iz PSG
3. ovaj ševac iz Liverpoola
4. Dani Alves (još uvijek bolji za klasu iako je pao brate pao)
5. da ne nabrajam talijane koji ih imaju barem dva-tri
6. onaj crnac iz Getafea što ga ni RPG-om ne možeš oborit, ne znam prezime
7. Navas (iako ima 100 godina bolji je za klasu)...
svi su oni BOLJI od tog tvog Carvajala. Kad je real u rijetkim trenucima kad je pošteno pobjeđivao u CL zadnjih 4-5 sezona (bez ičije pomoći), ako se dobro sjećam, desni bek je bio najslabija tačka i tamo su ih ganjali, pa je Ramos morao prelaziti i zatvarati kompletnu stranu. Da ne spominjem koliko je puta Messi i čitava Barcelona uspjela prepišati tog "velikog" desnog beka. Ja sam to tako vidio, a možda griješim. Carvajal jeste bio dio ekipa koja je osvojila tri od tri CL, odnosno 4 od 5, ali tu se svi lijepi epiteti završavaju. Za Marcela je druga priča. Jeste prgav, ali je mašina, savršeno vlada loptom i prostorom, čita tempo, maršira više naprijed doduše, ali u tom i jest fazon, napad je najbolja odbrana. On je ustvari i najpouzdaniji igrač u realu u proteklih 10ak godina...
Osim toga, glede La Rioje, čim se ušunjao u prvi tim, osvojili su muda marijanova - dok su Ramos i Puyol bili na desnoj strani, niko nije mogao proći. Dakle, tvoja tvrdnja da je Carvajal najbolji desni bik stoji samo ako pričamo o play stationu.
A Barsa ima problema sa srednjim redom, definitivno, ali se sve to može i hoće pokrpit, dosta će zatvorit ovaj žućo što ga dovedoše iz ajaksa...ja sam samo tvrdio da imamo ogromnih problema sa bekovima. Semedo za mene uopšte nije spreman, zna predriblat ali ne smije, duži pas od 5 metara nije imao, a ako uzmeš da je imo 200 pasova u sezoni, 199 je išlo unazad, rijetko se odlučuje za dupli pas i protrčavanje iako ima određenu brzinu. Ali, to je malo. MALO za nas. Uzmi Alvesa koji je bio nedodirljiv najbolji desni bek u rasponu od 5-6 sezona uzastopno, i njegov primjer bi se trebalo slijediti. Britak, oštar, gadan, neloš centaršut, ali zato proigravanje za 10ku...Od ovih što sam gore nabrojao jedini bi pasao Kimmich, ali za njega nema šanse, dakle treba zaroviti po španiji...po cijenu žrtvovanja jedne sezone.
P.S. A ta tvrdnja da je Carvajal bolji od 8/10 krila na svijetu je prosto smiješna. To uopšte nije za komentarisanja.
Džeri Drejk