FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 05 jun 2019, 13:46

AlfredNobel je napisao/la:Jel se vi zayebavate za Semeda ili ste ozbiljni?

Semedo stroj? :lol:
Lik atletska kokoš i nije uopšte igrač za Barce. Nijedan njegov prodor nije urodio plodom, samo o tom da se govori, a kamoli nekim drugim stvarima. Dovoljan dokaz je to kad ga jedan Roberto izbaci iz prve postave, a lik veznjak.

A još jače mi je kako se priča o Robertu, a lik zavaljen na bekovsku poziciju. Inače, jako inteligentan igrač, ali džaba kad nema brzinu za beka, a uostalom uopšte ni ne treba da igra na beku.
Ali je pitanje zasto takav jedan pametan igrac ne moze da igra u veznom redu gdje su mu konkurencija dizelasi Busquets, Rakitic i Vidal? Ne znam, ja bi se zapitao zasto je to tako.

Covjek nije bek, nit ce ikad biti. Sa njim na beku nismo vidjeli LP, samo kazem. Slazemo se dakle da ne treba igrati beka, ali zasto ne moze onda da igra u sredini? Ocigledno i nije tako dobar kako se ovdje misli.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 jun 2019, 14:02

Lik atletska kokoš i nije uopšte igrač za Barce. Nijedan njegov prodor nije urodio plodom, samo o tom da se govori, a kamoli nekim drugim stvarima. Dovoljan dokaz je to kad ga jedan Roberto izbaci iz prve postave, a lik veznjak.

A još jače mi je kako se priča o Robertu, a lik zavaljen na bekovsku poziciju. Inače, jako inteligentan igrač, ali džaba kad nema brzinu za beka, a uostalom uopšte ni ne treba da igra na beku.
Jesil ti bio ozbiljan kad si podrzavao Valverdea, dokazano je vec bezbroj puta da nemas pojma :kafa:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 jun 2019, 14:04

leorey je napisao/la:

Ali je pitanje zasto takav jedan pametan igrac ne moze da igra u veznom redu gdje su mu konkurencija dizelasi Busquets, Rakitic i Vidal? Ne znam, ja bi se zapitao zasto je to tako.

Covjek nije bek, nit ce ikad biti. Sa njim na beku nismo vidjeli LP, samo kazem. Slazemo se dakle da ne treba igrati beka, ali zasto ne moze onda da igra u sredini? Ocigledno i nije tako dobar kako se ovdje misli.
Sam si sebi odgovorio na pitanje. Ne igra sredinu zato što igra beka. Mutava logika, ali tako je. Nije klasa to je činjenica, ali nije ni ubleha kakvom se predstvalja. Jako dobro funkcioniše pod presingom i bolji je kod iznošenja od Semeda.

@enobarca
Jesam. Zato imam tebe, Pep Guardiola.
Pljuje se po Albi kao da je Almir Bekić, ali zato je Semedo Cafu, samo eto dušica zapostavljen. :lol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2019, 14:25

Pique, Busquets, Rakitic, Roberto, Vidal, Alba, Suarez, sve su to redom potroseni igraci koji su osvojili sve moguce, vecina od njih je i stara vec. Kad njima pridodas pick.u Coutinha i povrijedjenog Dembelea, i Messija koji ne igra nikako odbranu onda znas zasto nam se ovo desava.

99 % nas se ovdje ne slaze sa stavovima Romaria, ali u jednom je upravu definitivno. Postajemo ekipa staraca. Sve ono sto i ima potencijal i mlado je, to cemo da rasprodamo, pogotovo ako odu Dembele i Semedo, pa i Coutinho. I tipa ako uzmes Neymara koji je vec u 28 godini u januaru i ostavis ove starohane.

Dakle, doci ces u situaciju da ce ti za 3-4 godine trebati 7-8 mladih igraca i da ces morati potrositi milijardu eura jos da bar neke dovedes, za koje nije ni sigurno da ce da se uklope. Za sve ovo je kriva uprava i trener koji ne radi sa promocijom mladjih igraca, pa i skauti koji prije ganjaju Boatenga propalog igraca nego mladje ove. Pa da si Paca ostavio dobio bi vise nego s Boatengom.

Ja prvi ovdje govorim da ne mozes ganjat La Masiju ( nema vise toliko ni potencijala) i ocekivat da ti svi budu djeca i osvojis LP, ali kroz zadnjih 7 godina su se MORALA naci bar 2-3 igraca koji ako nista mogu biti dobra zamjena ovim prvotimcima. Medjutim, ni to NEMAMO. Nije se radilo s njima i to je to.

Pogledajmo sta radi Pep u City-u, toliko igraca su doveli i onda on mladog Zinchenka stavi na beka. I radi s njim, ne treba uopste iznenadit ako momak za 3-4 godine bude ponajbolji na svijetu na svojoj poziciji dok cemo mi istresti jos nekih 200 miliona za bekove u sljedecih 4-5 godina i opet nisi siguran da ce ista da pokazu.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 jun 2019, 14:34

leorey je napisao/la:Pique, Busquets, Rakitic, Roberto, Vidal, Alba, Suarez, sve su to redom potroseni igraci koji su osvojili sve moguce, vecina od njih je i stara vec. Kad njima pridodas pick.u Coutinha i povrijedjenog Dembelea, i Messija koji ne igra nikako odbranu onda znas zasto nam se ovo desava.

99 % nas se ovdje ne slaze sa stavovima Romaria, ali u jednom je upravu definitivno. Postajemo ekipa staraca. Sve ono sto i ima potencijal i mlado je, to cemo da rasprodamo, pogotovo ako odu Dembele i Semedo, pa i Coutinho. I tipa ako uzmes Neymara koji je vec u 28 godini u januaru i ostavis ove starohane.

Dakle, doci ces u situaciju da ce ti za 3-4 godine trebati 7-8 mladih igraca i da ces morati potrositi milijardu eura jos da bar neke dovedes, za koje nije ni sigurno da ce da se uklope. Za sve ovo je kriva uprava i trener koji ne radi sa promocijom mladjih igraca, pa i skauti koji prije ganjaju Boatenga propalog igraca nego mladje ove. Pa da si Paca ostavio dobio bi vise nego s Boatengom.

Ja prvi ovdje govorim da ne mozes ganjat La Masiju ( nema vise toliko ni potencijala) i ocekivat da ti svi budu djeca i osvojis LP, ali kroz zadnjih 7 godina su se MORALA naci bar 2-3 igraca koji ako nista mogu biti dobra zamjena ovim prvotimcima. Medjutim, ni to NEMAMO. Nije se radilo s njima i to je to.

Pogledajmo sta radi Pep u City-u, toliko igraca su doveli i onda on mladog Zinchenka stavi na beka. I radi s njim, ne treba uopste iznenadit ako momak za 3-4 godine bude ponajbolji na svijetu na svojoj poziciji dok cemo mi istresti jos nekih 200 miliona za bekove u sljedecih 4-5 godina i opet nisi siguran da ce ista da pokazu.
E ovaj zadnji pasus je ključan i to je ono što imaju Guardiola i Klopp, naravno i još trenera na svijetu, ali njih dvojica su strašni u tome.

Rad s igračima na svakom nivou. Zinchenko je prvo bio na posudbi, vratio ga Pep i mali sad jako dobar, a ima potencijala da bude još tri puta bolji. I to je poenta.
Evo ti primjera za Coutinha.. Znači nema teoretske šanse da je zaboravio igrati lopte, znači ima nekih problema i treba poraditi na psihi. Jel tu išta uradio Valverde? Nije, niti zna. Vidjećemo kakav će biti sad Coutinho u repki. Eto primjer na jednim majstorom kakav je Coutinho, e sad zamisli da radi i izvuće maksimum iz Zincehnka ili Cucurelle recimo. To je ono što mu fali i što ne zna.

Pep i Klopp su pored svega ostalog i veliki psiholozi i motivatori, znaju raditi s igračem i na tom psihološkom planu. Dajem ruku sad kad bi Coutinho otišao kod Guardiole, da bi ovaj rasturio opet kao i u Liverpoolu. To je ono što pričam.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 jun 2019, 14:37

let3 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:Marcelo stroj za bilo koga. Koja lobotomija.
To ni najzagriženiji navijac Reala ne bi mogao prevaliti preko usta.
Bolji lijevi bek od Marcela je ?
Na brzinu, samo iz Primere: Filipe Luis, Alba, Jose Gaya, Firpo Junior, cak ga je i onaj malI Regulion izbio.
To cigance je vjerovatno najprecijenjeniji igrac redovima RM, a ima ih pun q tamo.
Neam ja sta tebi objasnjavati,procitaj jos jednom sta si napisao .Zvuci presmjesno.

Marcelo je jedan od 3 najvaznija igraca Reala zadnju deceniju , pricamo o beku koji je doktor nauka za sve i jedno krilo Barcelone.Pricamo o igracu koji je najproblematicnija ofanizvna tacka Reala zadnjih x Classica.Pricamo o igracu kojeg yebeno poredis sa mrtvim Luisom i poluproizvodima poput Firpa.

Pogledaj koliko je covjek puta bio u najboljim sastavima LP i Primere.

Marcelo ne igra fantasticnu godinu ali Real igra ocajnu sezonu.Da onda kazemo kako je Ramos prosjek stoper , jer kolektivno zasicenje je odradilo svoje , ljudi su yebeno 3x za redom prvaci Evrope 4/5 godina i treba da ga poredim sa nekim trkacima i poluigracima.Odjednom Real postao prosjek ekipa , njihovo igraci mrtvaci.Zanimljivo

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 jun 2019, 14:41

Real trenutno jeste prosjecna ekipa ali to je produkt zasicenja i starosti igraca.Modric 34,Ramos 33,Bale 30,Marcelo 31,Navas(dobro ide sad iz kluba al je bio golman tokom osvajanja) 33,Ronaldo(otisao je ali on je isto zbog godina dozivio pad) 34.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 jun 2019, 14:42

Do sada da sumiramo odgovore na pitanje ko je bolji lijevi bek od Marcela?!
Odgovori :
Firpo
Robertson
Filipe Luis
Jessica Alba

Ko je bolji bek od Carvajala ?

X
X
X

Igras finale LP , Svjetskog prvenstva , u ekipi imas jedinog beka na Svijetu koji napravi visak na terenu frizurom , igraca koji je kvalitetom jaci nego 8/10 najboljih krila Svijeta , ti uvodis Robertsona i Firpa da ti donesu rezultat.phahahahahaha
Da ne govorimo o ulasku Jessica Albe ili Luisa koji je grijao klupu invalidu Lucasu.
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 05 jun 2019, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 05 jun 2019, 14:42

JoeBleck je napisao/la:Odjednom Real postao prosjek ekipa , njihovo igraci mrtvaci.Zanimljivo
Isto kao što je tebi Barca postala prosjek ekipa, a uzeli 4/5 liga, te 1 i LP. Zanimljivo.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 jun 2019, 14:44

Mokes je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:Odjednom Real postao prosjek ekipa , njihovo igraci mrtvaci.Zanimljivo
Isto kao što je tebi Barca postala prosjek ekipa, a uzeli 4/5 liga, te 1 i LP. Zanimljivo.
Zanimljivo je sto ti pises u moje ime.Ako moze da mi citiras post gdje sam ja rekao da je Barca prosjecna ekipa?

U Barci ima prosjek igraca ,cinjenica.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2019, 14:48

Ma nije Barca prosjek ekipa, prosjecne ekipe ne dovode velika pojacanja tipa De Jonga za skoro 90M eura, jer takvi igraci ne idu u prosjecne ekipe jel.

Mi imamo prosjecan vezni red i bekove i to je jasno ko dan. A kad to imas, ne mozes napraviti nista u Europi. Izbaci Messija iz ekipe i neces biti ni medju top 4 u Primeri.

Realu su bekovi i vezni red donijeli 4 LP u 5 godina. Ako ne vjerujte pogledajte samo golove i sanse, sve ce vam biti jasno.
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 jun 2019, 15:43

Mokes je napisao/la:Real ima na svakoj poziciji najbolje igrače, u Barci svi osim Messija amateri i treba ih otjerati. U prilog ovome ide i činjenica da su ove sezone sva 3 puta razbili Barcelonu i osvojili titulu s ubjedljivom prednosti. :zzz: :zzz:
Barcelona ima najbolje igrace, ali opet nekako se blamiraju po ligi prvaka 3 godine za redom.
Sudeći po navijacima Barcelone.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 05 jun 2019, 16:03

Da prvo odgovorim ovom szv."stručnjaku" na pitanje ko je bolji od Carvajala, odnosno da se spustim na nivo hipnoze i indoktrinacije:
1. Kimmich iz Bayerna
2. Meunier iz PSG
3. ovaj ševac iz Liverpoola
4. Dani Alves (još uvijek bolji za klasu iako je pao brate pao)
5. da ne nabrajam talijane koji ih imaju barem dva-tri
6. onaj crnac iz Getafea što ga ni RPG-om ne možeš oborit, ne znam prezime
7. Navas (iako ima 100 godina bolji je za klasu)...
svi su oni BOLJI od tog tvog Carvajala. Kad je real u rijetkim trenucima kad je pošteno pobjeđivao u CL zadnjih 4-5 sezona (bez ičije pomoći), ako se dobro sjećam, desni bek je bio najslabija tačka i tamo su ih ganjali, pa je Ramos morao prelaziti i zatvarati kompletnu stranu. Da ne spominjem koliko je puta Messi i čitava Barcelona uspjela prepišati tog "velikog" desnog beka. Ja sam to tako vidio, a možda griješim. Carvajal jeste bio dio ekipa koja je osvojila tri od tri CL, odnosno 4 od 5, ali tu se svi lijepi epiteti završavaju. Za Marcela je druga priča. Jeste prgav, ali je mašina, savršeno vlada loptom i prostorom, čita tempo, maršira više naprijed doduše, ali u tom i jest fazon, napad je najbolja odbrana. On je ustvari i najpouzdaniji igrač u realu u proteklih 10ak godina...
Osim toga, glede La Rioje, čim se ušunjao u prvi tim, osvojili su muda marijanova - dok su Ramos i Puyol bili na desnoj strani, niko nije mogao proći. Dakle, tvoja tvrdnja da je Carvajal najbolji desni bik stoji samo ako pričamo o play stationu.
A Barsa ima problema sa srednjim redom, definitivno, ali se sve to može i hoće pokrpit, dosta će zatvorit ovaj žućo što ga dovedoše iz ajaksa...ja sam samo tvrdio da imamo ogromnih problema sa bekovima. Semedo za mene uopšte nije spreman, zna predriblat ali ne smije, duži pas od 5 metara nije imao, a ako uzmeš da je imo 200 pasova u sezoni, 199 je išlo unazad, rijetko se odlučuje za dupli pas i protrčavanje iako ima određenu brzinu. Ali, to je malo. MALO za nas. Uzmi Alvesa koji je bio nedodirljiv najbolji desni bek u rasponu od 5-6 sezona uzastopno, i njegov primjer bi se trebalo slijediti. Britak, oštar, gadan, neloš centaršut, ali zato proigravanje za 10ku...Od ovih što sam gore nabrojao jedini bi pasao Kimmich, ali za njega nema šanse, dakle treba zaroviti po španiji...po cijenu žrtvovanja jedne sezone.
P.S. A ta tvrdnja da je Carvajal bolji od 8/10 krila na svijetu je prosto smiješna. To uopšte nije za komentarisanja.
Džeri Drejk

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2019, 16:14

Daj bolan budi ozbiljan, cuj Meunier i Dani Alves hahaha.

Zanimljivo, ovdje se spominje Carvajal po starim zaslugama, tj od prije 2 godine, a onda se poredi s Alvesom koji je ozbiljan nogomet prestao da igra ima vec jedno 3-4 godine iako je redovno u UEFINOM timu godine :urnebes:

To sto je Rejal ove sezone ocajan, ne znaci da sad mozes nabrajati po 5 igraca koji su jaci na svakoj poziciji od njih. Vidjet ces sljedece godine o cemu pricamo ovdje.

Real Madrid je od naseg tima jaci skoro za klasu, sredina i bekovi sigurno, a to su pokazali i u ova zadnja 3 Clasica, gdje su nas rastavili, stvarali nam sanse ko na traci koje onaj golobradi mladic nije pretvorio u golove. ( ko je gledao, zna o cemu pricam)
27.10.2020

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 05 jun 2019, 16:28

Kaze lik bolji Firpo od Marcela,o **** te dan...
Slazem se sa vecinom sto su napisali @Joe i @leorey.

Sezona iza nas je specificna po svemu.
Ovo je bio najgori Madrid odkad ja pratim ovu ekipu a to je dosta dugo.
Nijedan igrac nije zasluzio prolaznu ocjenu (dobro ima par izuzetaka).
U takvoj sezoni,sa 3 razlicita trenera,ocekivati nesto...
nidje veze.

Vi trebate bar 5-6 novih igraca,i sto prije zaboravit ono sto su vam donijeli ovi sadasnji,jer to ne mogu ponovit nikad vise.
Nadam se da cete ipak ukazati povjerenje sadasnjim prvotimcima. :think:

Jel ovaj @salkan mozda @bparena?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 jun 2019, 16:38

Kimmich,Arnold,Meunier,Alves bolji igraci od Carvajala.
Suze

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 05 jun 2019, 16:57

salkan je napisao/la: 6. onaj crnac iz Getafea što ga ni RPG-om ne možeš oborit, ne znam prezime
:rol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 05 jun 2019, 17:41

"salkan" je Salkan, niko drugi.
Meunier je bolji bek od Carvajala kad dođe s njive nakon što je prekopo tri duluma krompira a ovaj pendo da trenira redovno.
Zaboravio sam Pavarda iz Stuttgarta. I on je bolji.
Crnac = Dimitri Foulquier.
Uostalom, o ukusima se ne raspravlja, a ako ćemo se takmičit u hejtanju i ciničnim izjavama, onda otvorite drugu temu na forumu.
Ne znam čemu uzdizanje neke individue koja ni u svom klubu nije cijenjena, a kamoli ovdje.
Džeri Drejk

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 jun 2019, 18:04

Aha. Dobro. Sta su onda ti bekovi ostvarili i osvojili? I gdje su u Europi? Zanimljivo, navodis bekove, a za neke se nije niti culo do prije godinu-dvije.

I kakvi ukusi, Carvajal je Cafu za sve nabrojane te. I jos je plus njihova skola, domaci.
27.10.2020

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 05 jun 2019, 18:10

Zar smo govorili o tome ko je od desnih bekova više osvojio? Čini mi se da pričamo da li je Carvajal najbolji desni bek Planete.
Džeri Drejk

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.