nisu to pitarske price,iskreno ja se ne sjecam kako je dzeko igrao u zelji,ali je jedan od nasih bivsih igraca rekao:"kakav dzeko,mi smo ga klocem zvali,ja mu kroz noge probacivao loptu kad je bio na grbavici..."bagrcavi je napisao/la: Pusti se pitarske priče
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
ma sam si rekao da se ne sjecas,tako da zakljucujem da imas jedno maximalno 15 godina,znaci s tobom covjek ne treba ni raspravljati nego idi citaj,uci o klubu o svemu vezano za njega,a vjeruj mi ima puno3r0X je napisao/la:nisu to pitarske price,iskreno ja se ne sjecam kako je dzeko igrao u zelji,ali je jedan od nasih bivsih igraca rekao:"kakav dzeko,mi smo ga klocem zvali,ja mu kroz noge probacivao loptu kad je bio na grbavici..."bagrcavi je napisao/la: Pusti se pitarske priče

I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
To je bitno.3r0X je napisao/la:nisu to pitarske price,iskreno ja se ne sjecam kako je dzeko igrao u zelji,ali je jedan od nasih bivsih igraca rekao:"kakav dzeko,mi smo ga klocem zvali,ja mu kroz noge probacivao loptu kad je bio na grbavici..."bagrcavi je napisao/la: Pusti se pitarske priče
Možeš li mi još reći gdje igra sad taj bivši igrač ?
DRUG NEBI TI PUNCA
Stav Zelje kao kluba prema Dzeki najbolje pokazuje cinjenica da je kao jako mlad debitovao u Zelji, pa cak i pocinjao derbi u prvih 11. Znaci da se vjerovalo u njega, danas rijetko mozes vidjet da tako mladi igraci igraju u svojim klubovima, pogotovo ne jako bitne uloge i ne u jakim ekipama. To sto je Zeljo bio u katastrofalnoj finansijskoj situaciji i sto ga je pustio za kikiriki je druga stvar. Navijaci ce uvijek kritikovat, i to se nikad nece promijenit. Grbavica nikog ne trpi pa ni Dzeko nije bio iznimka.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
ne budi paglu,ako se ne sjecam njegovih igara,ne znaci da imam max 15 godina,on je mnogo vise bio na klupi nego sto je igrao i ne mogu se ja sjecati necega sto je bilo prije 7 godina...old school je napisao/la:ma sam si rekao da se ne sjecas,tako da zakljucujem da imas jedno maximalno 15 godina,znaci s tobom covjek ne treba ni raspravljati nego idi citaj,uci o klubu o svemu vezano za njega,a vjeruj mi ima puno3r0X je napisao/la:nisu to pitarske price,iskreno ja se ne sjecam kako je dzeko igrao u zelji,ali je jedan od nasih bivsih igraca rekao:"kakav dzeko,mi smo ga klocem zvali,ja mu kroz noge probacivao loptu kad je bio na grbavici..."bagrcavi je napisao/la: Pusti se pitarske priče
-
- Kontakt:
ponovo potvrdujes ono sto sam ti rekao maloprije,sjedi zagrij stolicu i uci o Želji,ima se puno toga nauciti 

I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
smijesan si,procitao si neke cinjenice na internetu i sada se pravis veliki znalac,mogu se kladiti da se ni ti ne sjecas kako je dzeko igrao u zelji,nego ovako komentarises samo da bi mene ovdje lozioold school je napisao/la:ponovo potvrdujes ono sto sam ti rekao maloprije,sjedi zagrij stolicu i uci o Želji,ima se puno toga nauciti

ne kvari temu. naravno da se ne sjecas, jer bio si 2-3 razred (nedavno si ovdje trazio da se napise pismo koldzi jer profesor mu to nosi ili sta vec). nije problem imati 15 godina, svi smo nekad imali toliko, ali jest problem kad se pravis previse pametan za te godine i pises o stvarima o kojima pojma nemas. jos jednom, ne kvari temu, uci u skoli i uci sta je Zeljo (post camca od neki dan)...3r0X je napisao/la:smijesan si,procitao si neke cinjenice na internetu i sada se pravis veliki znalac,mogu se kladiti da se ni ti ne sjecas kako je dzeko igrao u zelji,nego ovako komentarises samo da bi mene ovdje lozioold school je napisao/la:ponovo potvrdujes ono sto sam ti rekao maloprije,sjedi zagrij stolicu i uci o Želji,ima se puno toga nauciti
Sasa Kajkut pitarima tabut!
-
- Kontakt:
samo me zanima gdje su svi ovi ljudi nestali,znam da ima svako problema i recesija i sve to stoji,ali ovdje je ljudi i ljudi, VRATITE SE NA GRBAVICU!!!

imam 17 i 3. sam razred,stoga nisam mogao biti toliko mlad da se ne sjecam nekog dobrog igraca u to doba,ali eto da ne kvarim temu vama pametnicama koji se sjecaju utakmice protiv videotona,necemo vise o ovome komentarisatiSB90 je napisao/la:ne kvari temu. naravno da se ne sjecas, jer bio si 2-3 razred (nedavno si ovdje trazio da se napise pismo koldzi jer profesor mu to nosi ili sta vec). nije problem imati 15 godina, svi smo nekad imali toliko, ali jest problem kad se pravis previse pametan za te godine i pises o stvarima o kojima pojma nemas. jos jednom, ne kvari temu, uci u skoli i uci sta je Zeljo (post camca od neki dan)...3r0X je napisao/la:smijesan si,procitao si neke cinjenice na internetu i sada se pravis veliki znalac,mogu se kladiti da se ni ti ne sjecas kako je dzeko igrao u zelji,nego ovako komentarises samo da bi mene ovdje lozioold school je napisao/la:ponovo potvrdujes ono sto sam ti rekao maloprije,sjedi zagrij stolicu i uci o Želji,ima se puno toga nauciti

- storm_raider
- Kontakt:
Bilo bi lijepo i kada bi neko postovanje pokazao tim "pametnicama" sto se sjecaju Videotona.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
- bistrikboy
- Kontakt:
Ljiljani i Union Jack aaaaaaaaaaa spica!Lijepi sabanluklikusa je napisao/la:Jest 2001imam ovu zastavicu pa prepozna

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Nekako sam nostalgican za tim vremenombistrikboy je napisao/la:Ljiljani i Union Jack aaaaaaaaaaa spica!Lijepi sabanluklikusa je napisao/la:Jest 2001imam ovu zastavicu pa prepozna

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Ma svi su vjeruj mi cak i ovi sto su sad "u fazonu".Sjecam se bgm stari me nije vodio na tekmu zadnje kolo protiv Celika,otisao kupio mi sprej da kosu ofarbam u plavo,kupio mi dres,uzeo mene,mamu i sestru pod ruku i stali smo kod Benetona negdje,onda je raja navalila dolaziti tramvajima,cak su i igraci ja mislim tramvajem dosli(!?) kasnije smo se pomakli nazad,bilo je raje do "Sarajke",ma ljepota.Ko da je jucer bilo.Nisam imao pojma koliko smo igrali s Celikom,nerjeseno je bilo valjda.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Bilo je 0-0, al' mislim da nikome nije bilo do utakmice, svi su samo čekali kraj. Lijepa vremena.
- bistrikboy
- Kontakt:
Dobro se sjecam ja mislim te sezone od Keme Kozarica stari dobio godisnju plastificiranu za zapad,i zamjenio je za dvije polugodisnje za sjever,i na svaku sam isao,i dobio ospice i nisam mogao ici protiv Rudara,samo ne znam kojeg,jel Kakanj,valjda jeste,3-0 smo dobili ja slusao na radio-u i plakao koliko mi je krivo bilo.Prije toga na pocetku sezone tetak mi umre u petak a ja starog natjeram da idemo u subotu na tekmu protiv Bosne,5-0 smo uzeli ja mislim,mozda i vise,strasan je taj Željo bio,ako zakasnis 10 minuta najmanje 2 gola ne vidis.voltron30 je napisao/la:Bilo je 0-0, al' mislim da nikome nije bilo do utakmice, svi su samo čekali kraj. Lijepa vremena.
Te sezone su oborili rekord po postignutim golovima. Ne znam tačnu cifru, znam da je preko 100 komada, ali sjećam se Joldića kada je postigao stoti pogodak i skidanje dresa ispod kojeg je majica na kojoj piše ''100''.
Stvarno su gazili sve pred sobom.

Kad se sjetim ovoga sav se najezim, koliko je tad raje bilo od vjecne do okretaljke kakva je ovo ludnica bila ovo mogu samo manijaci

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85