Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Astren
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Astren » 18 nov 2014, 13:23

Ma od Vahe nema ništa. Očito da covjek ni pod razno ne zeli biti selektor. Čim vidiš slatkorječivost u izjavama, znas da covjek zavlači. Vaha je meni skroz cudan karakter, egocentrik kategorija teška,izgleda mi kao princeza na zrnu graška

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 18 nov 2014, 13:24

slika

Toliko o nasoj objektivnosti! :lol:

Dusan Bajevic 24
Radomir Antic 15

Amar Osim 82

:bow: :tokralju: :bih:
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2014, 13:26

ma sve klubasi, boli ih racq za BIH :silent:

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 18 nov 2014, 13:26

Hordas Doboj je napisao/la:slika

Toliko o nasoj objektivnosti! :lol:

Dusan Bajevic 24
Radomir Antic 15

Amar Osim 82

:bow: :tokralju: :bih:
Boli pitare amar i boje se da ce napravit rezultat prpaa rodjacciii :crazy: :crazy: :crazy:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 nov 2014, 13:27

U trenerske kvalitete Amara Osima ne ulazim jer ih ne poznajem dovoljno pošto ne pratim našu ligu, ali gledajući ova vaša klupska prepucavanja mislim da on nikako ne bi bio dobro rješenje, jer evo niti je zvanično u opticaju, a kamoli izabran, a ovdje su već počele svađe, što nikako nije dobro, a mogu zamisliti šta bi tek bilo da dođe na mjesto selektora. Prepucavanja bi se opet svodila na Sarajevo i Želju a interes reprezentacije bi bio ostavljen po strani.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 18 nov 2014, 13:31

Kakac crni Osim :lolno: :problem:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AsmirBegovic
Kontakt:

Post Postao/la AsmirBegovic » 18 nov 2014, 13:32

dubrovnik je napisao/la:Ako Vaha nece po meni bi Robi bio odlican izbor u ovom momentu. Alfa i omega Hrvatske repke u Bilicevoj eri. Nakon Robijevog odlaska Bilic je pokazao koliko je znao. Visoko moralan covjek koji je Mamica otpisao kao zadnjeg olosa. Ne bi nasi talenti bili neotkriveni niti bi Robiju bilo tesko otici po njih. Bio bi vrlo sretan da nas preuzme a mislim da bi njegov izbor okrenuo i potencijalne reprezentativce drugih nacija da se jos vise priblize repki. Za prvog pomocnika bi postavio Sergeja Barbareza koji bi nakon Robijeva odlaska preuzeo repku. Ove metuzaleme sto se vrte po savezu ne bi uzimao evo jednom slicnom upravo sada placamo da ode. A ti koji se kandidiraju do neki dan su mu cuvali ledja. Moje misljenje je da bi imali Halida umjesto Halida.
Bravo majstore! :thumbup: Jedina ispravna opcija trenutno je da repku preuzmu Robi i Barbarez u tandemu. Jedan da bude selektor, drugi asistent, neka se dogovore kako god im odgovara. Ove ostale opcije (metuzalemi) mi mirisu na novog Papeta, na neuspjeh i na pravljenje privatne prcije od repke. Amar Osim se treba rijesiti svoje bahatosti i nadmenosti prije nego preuzme reprezentaciju, imam osjecaj da bi i od njega potencijalni reprezentativci bjezali kao od Papeta. A Vaha, sta za njega reci nego :guz:

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 18 nov 2014, 13:32

DragonGirl je napisao/la:U trenerske kvalitete Amara Osima ne ulazim jer ih ne poznajem dovoljno pošto ne pratim našu ligu, ali gledajući ova vaša klupska prepucavanja mislim da on nikako ne bi bio dobro rješenje, jer evo niti je zvanično u opticaju, a kamoli izabran, a ovdje su već počele svađe, što nikako nije dobro, a mogu zamisliti šta bi tek bilo da dođe na mjesto selektora. Prepucavanja bi se opet svodila na Sarajevo i Želju a interes reprezentacije bi bio ostavljen po strani.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

nas mentalitet a niko nece da prizna da je napravio izuzetne rezultate sa Zeljom al nema veze... nije stalo da se svadjamo najbolje Prosinecki i niko se nece svadjati ;) a opet Hadzibegic-Bazdarevic ista prica... eventualno Barbarez koji je neutralan LP

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 nov 2014, 13:35

"Safet Sušić je napravio veliki uspjeh i nešto što prethodno nikome nije pošlo za rukom. Imao je dobre rezultate, a ovo što se dešavalo posljednjih mjeseci i dana je slijed nekih okolnosti." - Bajević

"Poraz od 3:0 jeste iznenađenje, ali je prema mom mišljenju to samo slijed događanja kojih smo svjedoci posljednjih mjeseci. Stvorila se atmosfera u kojoj su pojedinci željeli da selektor ode, pa su priželjkivali lošu igru i loš rezultat. Sve ovo sinoć je posljedica najviše toga." - Halilhodžić

Evo šta misle naša 2 trenutno najbolja trenera. Jel mislite da njima treba isto ovo što se desilo i Safetu? Oni vrlo dobro znaju kakve igrače imaju u ekipi, upoznati su puno bolje nego mi forumaši sa svim dešavanjima oko reprezentacije. Mislite li da im treba da im polupismeni novinari komentarišu spisak, izvlače nekog novog Štilića, Cocalića, Zukanovića? Da ih isfrustirani forumaši (je.bivjetri) nazivaju telećim glavama, spominju familiju zato što nisu pozvali Berkovića (židova iz Sarajeva.... mo'š misliti). Da im igrači zabijaju nož u leđa, spletkare kad im se ne pozove najbolji drug. Da nakon katastrofalnog poraza gdje su igrači totalno podbacili, navijači grle i tješe igrače (koji se nisu oznojili pošteno) i govore im kako će otjerati trenera. Da im igrači koji odigraju dobru utakmicu svako 2 godine, javno kritikuju formaciju i taktiku. Da se igrači ljute jer je pozvan neki novi "Hajrović".....

Zbog svega ovoga najozbiljni kandidati su nam Prosinečki (kojeg iskreno zaboli neka stvar za našu repku), Barbarez koji i nije trener uopšte, Hadžibegić i Baždarević koji zadnjih 10 godina zajedno imaju 20 pobjeda na trenerskoj klupi.

mirza_it
Kontakt:

Post Postao/la mirza_it » 18 nov 2014, 13:40

[quote="damirdamic72"]Amar Osim.

Jedini koji ce pristati za "siću" da vodi ekipu.Ovdje živi ,ne treba mu placati naknade za prijevoz i topli obrok .Jedini ima m..a spustiti ove nase zvjezdice na zemlju.

Ima leđa i ima od koga primiti savjet (Ivica Osim).

Ako i nesto nije uradio sa Željom dobro nije uradio striktno zbog nekvaliteta ekipe i lige koja se igra na oranicama.

Molim vas da ovo sad ne ode u bordo-plavo ili ne daj boze nacionalno-regionalno prepucavanje.

Znam i ja da bi bolje rjesenje bili D.Bajevic i V.Halilhodzic ali oni nece ovamo za siću.Sergej Barbarez je bio legenda kao igrac ali mu je trenersko iskustvo ograniceno.Faruk Hadzibegic je bio selektor kao i Muzurovic,Blazevic,Sliskovic...

:salut: Mehmeda Bazdarevica postujem ali se bojim da bi i to zavrsilo ko sa Sušićem.

Stranca solidnog kvaliteta je nemoguce dobiti za siću

:salut:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 nov 2014, 13:41

Dusko BAJEVIC - covjek je decidno rekao da nece jer imao posao i poseban projekat u klubu. - gotova stvar.

s dr.strane recimo, kada je u pitanju

VAHID HALILHODZIC - Novi selektor BH reprezentacije - itekako postoje realne sanse da dodje na klupu BH reprezentacije...

ko je malo bolje pratio njegove izjave vidjet ce da je covjek rezervisan za sada, i da nigdje nije decidno izjavio da nece ili ne zeli biti selektor BiH, kao sto je to recimo ucinio Bajevic; svaka njegova izjava je tipa:
"Trenutno sam na odmoru, nisam uopce o tome razmisljao (a i kako bi kad je safet do jucer bio na klupi, covjek je kulturan, a ne ko BAZDAREVIC, nudi se prije safetovog otkaza, sto se moze okarakterisati kao nepostivanje kolege i manjak kulture, a takav nam ne treba, imali smo ga do jucer), a sta ce sutra biti ne znam."

Znaci: u svakoj svojoj izjavi je je ostavio mogucnost, u odredjenom smislu, da bude selektor nase repke...naravno, ako bi mu se ponudili dobri uslovi, ako bi ga prihvatili ovi iz RS-a i da mu se niko ne mijesa u posao.
pogotovo se to da naslutiti iz izjave gdje kaze da nije upoznat sa situacijom u reprezentaciji i zasto je losa atmosfera...a danas daje izjavu kako nam je dovoljno pobijediti 5 od 6 tekmi, spominje i protivnike...
imam osjecaj kao da je vec izanalizirao situaciju u grupi i vidio da tu ima sanse, a svjestan je da mi ipak imamo kvalitet i da bi na EP mogao napraviti itekako zapazen rezultat, koji bi mu jos vise podigao njegov renome.

samo treba sjesti s njim na vrijeme i popricati, obecati mu kule i gradove ako se kvalifikujemo, i to je to.
prije nego sto ga vrbuje milan, city ili neko slican.

nada zadnja umire...ne mogu ni zamisliti koja bi to PROFESIONALNOST bila kada bi on dosao, u svakom smislu.

trebaju i navijaci i mediji sto vise vrsiti pritisak na savez da njega dovedu po svaku cijenu, i to je to.
ja sam siguran da su najvecu ulogu u otkazu safetu imali fanaticosi.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 18 nov 2014, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 nov 2014, 13:43

I otkud sad da će novi selektor raditi za siću?

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 18 nov 2014, 13:45

Pustite tu priču da ljudi samo zele i glasaju za Amara iz Željinog tabora da bi napakostili ovim iz Sarajeva.
Ne gledaju svi kroz prizmu Zeljo-Sar....Da je tako onda bi i Bazdarevic i Hadzibegic bili u vrhu po glasovima. Ali nisu zato sto nisu dobre rješenja. Ove opcije što zive po Francuskoj, i drugim djelovima Evrope skoro citav svoj zivot, a sa nasim jezikom na -Vi-, ne zelim da vode reprezentaciju.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 13:46

Samo da ne budu Faruk Hadžibegić ili Mehmed Baždarević. Da valjaju trenirali bi nesto a ne pola godine u nekom fenjerasu pa otkaz, pa godinu dvije bez posla. Pape Susic #2 i #3.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 18 nov 2014, 13:46

obagol je napisao/la:"Safet Sušić je napravio veliki uspjeh i nešto što prethodno nikome nije pošlo za rukom. Imao je dobre rezultate, a ovo što se dešavalo posljednjih mjeseci i dana je slijed nekih okolnosti." - Bajević

"Poraz od 3:0 jeste iznenađenje, ali je prema mom mišljenju to samo slijed događanja kojih smo svjedoci posljednjih mjeseci. Stvorila se atmosfera u kojoj su pojedinci željeli da selektor ode, pa su priželjkivali lošu igru i loš rezultat. Sve ovo sinoć je posljedica najviše toga." - Halilhodžić

Evo šta misle naša 2 trenutno najbolja trenera. Jel mislite da njima treba isto ovo što se desilo i Safetu? Oni vrlo dobro znaju kakve igrače imaju u ekipi, upoznati su puno bolje nego mi forumaši sa svim dešavanjima oko reprezentacije. Mislite li da im treba da im polupismeni novinari komentarišu spisak, izvlače nekog novog Štilića, Cocalića, Zukanovića? Da ih isfrustirani forumaši (je.bivjetri) nazivaju telećim glavama, spominju familiju zato što nisu pozvali Berkovića (židova iz Sarajeva.... mo'š misliti). Da im igrači zabijaju nož u leđa, spletkare kad im se ne pozove najbolji drug. Da nakon katastrofalnog poraza gdje su igrači totalno podbacili, navijači grle i tješe igrače (koji se nisu oznojili pošteno) i govore im kako će otjerati trenera. Da im igrači koji odigraju dobru utakmicu svako 2 godine, javno kritikuju formaciju i taktiku. Da se igrači ljute jer je pozvan neki novi "Hajrović".....

Zbog svega ovoga najozbiljni kandidati su nam Prosinečki (kojeg iskreno zaboli neka stvar za našu repku), Barbarez koji i nije trener uopšte, Hadžibegić i Baždarević koji zadnjih 10 godina zajedno imaju 20 pobjeda na trenerskoj klupi.
jah..
Vaha odmah dan nakon Safetovog otkaza kaze da nije do Safeta a u istom intevju navodi da nije ni gledao utakmicu nego je eto vidjeo golove i zakljucio da je odbrana lose reagovala.
-Mi koji ga nazivamo telecom glavom smo stvorili atmosferu "germanija"
-mi koji ga nazivamo uhljupom smo mu rekli da igra bez beka
-mi koji ga nazivamo papkom smo ga natjerali da ne zove napadaca
-Mi smo ga natjerali i da mu Anel Hadzic igra od golmana do napadaca sto debil nije sposoban za 5 godina naci 3 napadaca
-mi smo krivi i sto ga je svako smece od trenera nadmudrilo takticki
-Mi smo krivi sto telecak nije imao autoritet u svlacionici i ko mlohava stvarka pored linije staji a nije u stanju ni da bekne.
-mi smo krivi i sto telecak nije bio u stanju da pogleda jednu utakmicu kipra,a igrali ljudi 2-3 sata od Sarajeva u Hrvatskoj
-mi smo krivi i sto je covjek karakterno smece,olos i jedna obicna nula koja nije u stanju priznati ni da nas je mozda kostala EP.
-sve smo mi krivi a on nije kriv hud sto mjesecno stavlja 100 000 maraka u dzep i uopste nije sposoban da radi posao za koji je postavljen-

Ne da mi se vise,treba pustit vodu neka ovaj lik ode tamo odakle je i dosao.
Doviđento
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 nov 2014, 13:48

Samo da ne budu Faruk Hadžibegić ili Mehmed Baždarević. Da valjaju trenirali bi nesto a ne pola godine u nekom fenjerasu pa otkaz, pa godinu dvije bez posla. Pape Susic #2 i #3.
Ne znam zašto ali i ja imam upravo takav osjećaj da su po trenerskom kvalitetu tu negdje sa Sušićem i zato ni ja ne bih voljela da bude neko od njih dvojice.
obagol je napisao/la:I otkud sad da će novi selektor raditi za siću?
Pa moraće jer će Sušić vjerovatno tražiti da mu se isplaćuje odšteta, tako da ne vjerujem da će im ostati puno novca, ali sami su krivi, sami su sebi skočili u grlo onda kada su mu produžili ugovor.
Zadnja izmjena: DragonGirl, dana/u 18 nov 2014, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 nov 2014, 13:48

obagol je napisao/la:I otkud sad da će novi selektor raditi za siću?
Ma kakva ba sića,ljudi pola miliona maraka je sve samo ne sića.S obzirom da smo mali savez,mala država,te na kraju krajeva siromašna država.Pa te pare su za nas ogromne.Uostalom te pare u Bosni niko ne zarađuje osim možda Bakija,Fahre i ostale kompanije iz predsjedništva. :mrgreen:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 nov 2014, 13:48

obagol je napisao/la:"Safet Sušić je napravio veliki uspjeh i nešto što prethodno nikome nije pošlo za rukom. Imao je dobre rezultate, a ovo što se dešavalo posljednjih mjeseci i dana je slijed nekih okolnosti." - Bajević

+1 . Zato sam najvise za Amara. Zna Dzeko veoma dobro da kod njega nema zaebancije, a strucnost nije upitna. Amar je Zebu od kojeg je tada zavisila kompletna igra Zelje poslao u 27 minuti u svlacionicu, a nakon toga ga i prodao. I Dzeku bi poslao nakon 20te minute na klupu ako bi se ovaj zaebavao. Pape nazalost nije imao tu zicu, a i pogubio je konce debelo. Nema to veze, barem kada sam ja u pitanju, sa klubom. Pa prvi sam bio za Papeta, ali ovdje je bara puna krokodila.. gdje se cijeni vise pogodnost nego sposobnost. Pape je nazalost pogubio konce, sjetit ce se svi da mu prije 2-3 godine niko nije mogao hodati hotelom, sto je igracima bilo cudno nakon Cire i putujuceg Cirinog cirkusa.
Otkad je Dzekin otac napao Papeta sve je otislo nizbrdo.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 18 nov 2014, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 nov 2014, 13:49

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Samo da ne budu Faruk Hadžibegić ili Mehmed Baždarević. Da valjaju trenirali bi nesto a ne pola godine u nekom fenjerasu pa otkaz, pa godinu dvije bez posla. Pape Susic #2 i #3.
Pored njih, Amara, Prosincekog i nemamo neki izbor, tako da ne ocekujete previse.

Ne bi me cudilo da Sredojevic i Jagodic budu u konknkurenciji.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 18 nov 2014, 13:52

Naravno, svi problemi će Papetovim odlaskom nestati sami od sebe. Inače nam je i prije njegovog dolaska bilo sve med i mlijeko. Već za mjesec dana ćemo biti nogometna velesila, koja melje sve pred sobom. Talenti iskaču sa svih strana, čekaju samo poziv novog selektora. Naši igrači sve sami lideri u svojim klubovima. Kad god otvorim izvještaje iz stranih liga, tamo sve naši igrači u timovima kola, timovima polusezone... Dođe utorak, srijeda i ne mogu da se odlučim koje naše igrače da gledam u Ligi prvaka. Nekad čak 2 igrača igraju istu noć.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Vaya, Zglavkar i 41 gost.