ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

domineysn
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la domineysn » 12 maj 2011, 19:45

Monolog je napisao/la:Nije neki Francuz :o . Gasquet je pokaz'o koliko ima bolji backhand od "najboljeg svjetskog backhanda" :lol: . Šteta što Richard nije imao karijeru kakvu su mu predviđali; talenta ima, al' je veliki neradnik. :(
Slažem se, ali ne trebamo zaboraviti ni da je istog tog Gasquet-a i naš Tuzlak, Amer Delić, pobjedio u 5 setova i to na Grand Slam turniru. :?
Still learning...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 12 maj 2011, 19:45

Murray očekivano prošao, još Đole i...

Nekako imam feeling da će Almagro uzeti Soderlinga.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 maj 2011, 20:08

Zasluzeno!
Napokon da je i Gasquet dobio Federera, i danas je pokazao da bi ovakav igrac stalno trebao biti u TOP 10.
Igrac sa nevjerovatno dobrim udarcima, ali radne navike mu bas nisu na nivou.
RF odigrao dobar mec, a izgubio, ipak je popravio proslogodisnji rezultat, barem za jedno kolo.
Mozda je i bolje da je ispao, ako je i bilo te povrede ramena, taman vremena do RG-a ima da se odmori, a tamo 1/2 ce biti odlican rezultat.
A sve kao uvertira za njegova dva najvaznija turnira ove sezone, Halle i Wimbledon.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2011, 20:55

Ko je ovaj Mesaroš ,sve redom izbaci na ovom turniru u Zagrebu ,a kvote prevelike :o :o
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 maj 2011, 21:33

Samo futurese godinama igra, nista posebno, ima nesto vise iza ovih pobjeda. ;) :lol:
Dernuo Lea Mayera sa nulom u setu, Mayera koji je bio na pragu prvih 50. :lol:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 maj 2011, 21:39

legenda reala je napisao/la:Ko je ovaj Mesaroš ,sve redom izbaci na ovom turniru u Zagrebu ,a kvote prevelike :o :o
Ipak je on domaći igrač, treba samo igrati na njega i Dodika jer polufinale i finale prenosi domaća televizija i bilo bi glupo bez domaćih igrača, nešto je slično bilo i u Sarajevu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 maj 2011, 22:06

Kakav tenis, strasno.
Koliko jakih, mocnih udaraca, posebno forehanda, pa prelijepih Almagrovih jednorucnih bekenda. 8-)
Soder prolazi jos jedan test, ali tesko da ista moze Novaku sutra, tesko da iko moze Novaku ovdje u Rimu, na osnovu igara protivnika.
Na 4-4 Almagro je imao i bp, ali Soder je odservirao as.
Zanimljivo da je Almagro imao vise as udaraca od Soderlinga. Soderling vise gresaka, manje winnera, a prolazi.
P.S Sta je Almagro pogodio i spasio prvu mec loptu. 8-)

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 12 maj 2011, 22:49

Dobar je Mesaroš igrač.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 maj 2011, 00:06

Novak lagano na kraju, prvi set je mogao i na drugu stranu.
Vadio je Nole par puta 0-30 i 4 break lopte, Wawrinka odlicno usao u mec i pogadjao je svoj trade mark udarac, jednorucnu bekend i dok je servis isao, stvari su funkcionisale.
Na 5-4 za Novaka, Wawrinka je imao 40-15 na servis, kasnije jos dvije gem lopte, spasio je prve dvije sp, trecu nije mogao.
Drugi set, rutina, Novak je opet spasio dvije bp, napravio dva breaka i zavrsio mec.
Sutra na Soderlinga.

Nadal - Cilic
Berdych - Gasquet
Djokovic - Soderling
Murray - Mayer

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 maj 2011, 13:54

Murray prvi polufinalista Rima, njegovo drugo polufinale Mastersa na sljaci ove godine.
Prvi set odigrao katastrofalno, pa ga je Mayer pocistio, sa 6-1. Imao je Andy svoje sanse, 5 bp nije iskoristio.
Drugi set zapocinje sa breakom Andya, Mayer vraca, a onda krece velika serija od 8 uzastopnih gemova, kojima je i prelomio mec.
Od 1-6 1-1, stigao je do 1-6 6-1 3-0, kasnije napravio jos jedan break u trecem setu i zavrsio ga istim rezultatom kao prethodna dva.
Ko bi rekao da ce Murray napokon pokazati igru za sljaku, posebno nakon raspadanja u Februaru i Martu, kada na hardu nije mogao sacuvati svoj servis.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 maj 2011, 14:41

Odlican pocetak Nadala...4-0 protiv Cilica

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 maj 2011, 15:57

Previse su mu i 4 gema. :lol:
Cilic ce dobiti Nadala na sljaci, ono, nikada.
Dobar, rutinski mec, nije izgledao kao neko ko ima gripu. U finale ce on, tesko da mu ista mogu Berdych/Gasquet.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 maj 2011, 16:06

A dobro..ako ima taj virus onda ce to doci do izrazaja na njegovoj fizickoj spremi sto bi u finalu moglo biti pogubno...a izgleda da i Djokovic ima slicnih problema pa vidjet cemo sta ce se dogoditi.

A danas je igrao odlicno,mislim mnogo bolje nego vecinu meceva u Madridu.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 13 maj 2011, 19:57

retro je napisao/la:Kakav tenis, strasno.
Koliko jakih, mocnih udaraca, posebno forehanda, pa prelijepih Almagrovih jednorucnih bekenda. 8-)
Soder prolazi jos jedan test, ali tesko da ista moze Novaku sutra, tesko da iko moze Novaku ovdje u Rimu, na osnovu igara protivnika.
Nisam bas siguran u to! Soderling je izuzetan igrac, posebno na sljaci. Ima covjek dobar forhend, bekend, a uz to i odlican servis. Mislim da ga je roger u madridu pobijedio na iskustvo, i zbog prevelikog broja neforsiranih gresaka od strane soderlinga. Ako bude igrao svoju igru, sa manje gresaka, ako je to moguce, moze djokovicu predstaviti veliki problem. U svakom slucaju, ocekuje dobar mec. :D :D
Izdržati, to je temelj vrline!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2011, 22:56

Ovo što je Novak uradio Soderlingu u drugom setu može komotno ići u teniski hall of fame. Kao što kaže Višković - brutalno...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 13 maj 2011, 23:02

A dobro, Robina nije teško dokrajčiti.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 maj 2011, 23:03

Moram priznati da sam očekiv'o malo jači otpor (posebno kada sam čuo podatak da je Soderling prekin'o i jedan uspješan Federerov niz (znamo za prekinut Nadalov u Parizu)). No, on nije mog'o protiv ovako raspoloženog Noleta (a ko može?). Uživ'o sam u Novakovim potezima u 2. setu (lobovi, drop shotovi, briljantni returni), ovo je nešto najbolje što jedan teniser može ponuditi (ok, Soderling je uzim'o medical time-out, al' svejedno ne bi pružio jači otpor, s obzirom na to kako se Novak postavio).

Sutra protiv Murinja :mrgreen: , nekako mi i to djeluje na jedan rezultatski nezanimljiv meč. Mislim da će i to ići u 2 seta. Danas sam gled'o Murraya i nisam impresioniran. Jučer ga nisam gled'o protiv Starace-a, tako da ne mogu suditi o tome da l' je bio bolji ili nije.

Također, drago mi je zbog Gasqueta koji je proš'o i Berdycha, al' nekako sumnjam da može otkinuti set Nadalu (iako bih to volio). Richard bi mog'o biti možda i nagazna mina na Roland Garrosu, kako sada stvari stoje (možda ovo i subjektivno govorim, jer mi je on najdraži teniser).

Btw, u najavi prije meča su se opet šprdali na Matsov račun i na njegovo omalovažavanje Novaka te dizanje Murraya.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2011, 23:05

Begonja je napisao/la:A dobro, Robina nije teško dokrajčiti.
Jeste Robinov mozak ravan kokošijem, ali drugi set Đokovića je definitivno najbolji koji je odigrao ove sezone. Ne pamtim da sam vidio nešto slično.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2011, 23:07

Monolog je napisao/la:(možda ovo i subjektivno govorim, jer mi je on najdraži teniser)
Prvo taj avatar, pa onda Gasquet najdraži teniser, znao sam :lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 maj 2011, 23:09

Virtu4l je napisao/la:Prvo taj avatar, pa onda Gasquet najdraži teniser, znao sam
Pa zna Richard šta valja. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.